Što je Bitcoin Atom?

Bitcoin Atom (BCA) je Bitcoin vilica s omogućenom SegWit tehnologijom koja radi na lančanim atomskim zamjenama i hibridnom modelu konsenzusa. Jedna od najatraktivnijih komponenti Bitcoin Atoma je njegova misija stvaranja decentralizirane digitalne razmjene imovine korištenjem hash vremenski zaključanih ugovora (HTLC), koji bi omogućili istinsku razmjenu podataka ravnopravnih korisnika, bez bilo kakvih centraliziranih posrednika..

Hibridni model konsenzusa:

Iako mnoge kriptovalute biraju između PoW (dokaz o radu) i PoS (dokaz o udjelu), Bitcoin Atom koristi hibridnu kombinaciju obje vrste s ciljem povećanja stabilnosti mreže i smanjenja utjecaja rudara.

Ovaj hipotetički napad naziva se napadom od 51%, kada pojedina grupa rudara kontrolira više od 50% hešrata mreže. Ti bi rudari mogli spriječiti nove transakcije da dobiju potvrde, u osnovi imobilizirajući mrežu. Uz to, mogli bi poništiti dovršene transakcije ili dvostruko potrošiti novčiće. Kao što možete zamisliti, ovo bi bilo sranje za sve uključene strane (osim diverzanata).

Mijenjanje munja

Fokusna točka projekta Bitcoin Atom, i tamo gdje će vjerojatno dobiti ime, njegova je LN implementacija koja će omogućiti trenutne atomske zamjene izvan lanca, koje se nazivaju i “unakrsne lančane atomske zamjene”.

Ako niste upoznati s tim što je “atomska zamjena izvan lanca”, niste sami. Atomska zamjena jednostavno je pametni ugovor s kriptografskim pogonom koji se fokusira na stvaranje nepovjerljive i izravne razmjene.

Atomska zamjena omogućuje dvjema stranama razmjenu različitih tokena bez potrebe za posrednikom treće strane, poput razmjene, istovremeno eliminirajući rizik od neispunjavanja obveza..

Bitcoin Atom

“Atomic” ime dobiva iz računalnog programiranja kao referenca na nešto što je nedjeljivo, poput atoma. U ovom su slučaju zajmovi nedjeljivi. Umjesto centralizirane razmjene ili escrow-a koji upravljaju transakcijom, atomska zamjena je jednostavna, izravna transakcija.

Na primjer, ako Mike i Ike žele trgovati putem atomske zamjene, ili će se trgovina dogoditi i Mike i Ike će dobiti svoje odgovarajuće žetone ili trgovina neće proći. Ne postoji moguća situacija kada jedna strana može jamčiti za transakciju i ostaviti sredstva u depozitnom čistilištu.

Cross-chain atomske zamjene, kao što ste možda i obrazložili, zamjene su između dvije različite kriptovalute koje rade na različitim lancima i koriste isti algoritam raspršivanja. Ove zamjene mogu se obaviti bez posrednika treće strane ili bilo kakvih naknada za razmjenu i transakcije.

Bitcoin Atom

U svijetu kriptovaluta u kojem se naknade za devize kreću oko 0,1% i 0,25%, a naknade za transakcije kreće se oko 30 USD za Bitcoin su atomske zamjene velika stvar.

Ako se popularizira, Bitcoin Atom mogao bi potencijalno riješiti mnoga pitanja koja sprečavaju korištenje mnogih kriptovaluta za dnevne transakcije.

Atomske zamjene, međutim, nisu sve sunčanice i duge. Nisu najkorisnije od svega. Nedostatak posrednika treće strane košta. Da biste ga izveli, to ćete morati učiniti putem naredbenog retka, a to zahtijeva određeno znanje programiranja.

Kao što možete zamisliti, ovo je velika prepreka za usvajanje za veliku većinu ljudi. Atomske zamjene i dalje su vrlo nova tehnologija koja se dorađuje i ispituje i na temeljnoj razini i za uobičajeno usvajanje.

Unesite Bitcoin Atom

Bitcoin Atom uspio je privući relativno pozitivnu pozornost kao jedna od prilično legitimnih potencijalnih Bitcoin vilica s novom i praktičnom svrhom. Gledajući mnoštvo nedavnih i nadolazećih bitcoin vilica, ovo je dašak svježeg zraka.

Razlog zbog kojeg mnogi na Bitcoin Atom gledaju s optimizmom je zbog njegove mogućnosti da riješi ogroman problem u svijetu kriptovaluta. Implementacija Lightning Network Swaps u osnovi bi eliminirala potrebu za centraliziranim razmjenama, rizik od hakiranja razmjene, kao i omogućila korisnicima da uistinu koriste besplatnu digitalnu valutu ravnopravnih računara.

Bitcoin Atom nije jedini projekt koji radi na korištenju nekog oblika atomskih zamjena. Komodo, na primjer, izvodi atomske zamjene umjesto proxy tokena unutar svog ekosustava.

Bitcoin Atom planira koristiti atomske zamjene putem lančanih hashed ugovora zaključavanja (HTLC) i planira potencijalno koristiti Lightning Network (LN) izvan lanca nakon što se dalje razvije.

Procesi razmjene kriptovaluta putem Atomskih zamjena prilično su jednostavni i brzi u usporedbi s centraliziranim razmjenama:

  1. Pošaljite narudžbu unutar svog čvora.
  2. Primite svoju kripto valutu za razmjenu.

To je to. Proces također obavlja brže trgovanje, uklanja kašnjenja, zadržava vaše privatne ključeve, vaš identitet ostaje privatnim i smanjuje naknade za trgovanje na minimum.

Bitcoin Atom tim

Trenutno ne postoje dostupne javne informacije o timu Bitcoin Atom. Ako zastupate projekt Bitcoin Atom i imate informacije koje biste željeli da ovdje uključimo, pošaljite e-poštu [e-pošta zaštićena].

Evo nekoliko dodatnih kanala za zajednicu Bitcoin Atoma:

Gdje mogu dobiti Bitcoin Atom?

Prije vilice, najbolja opklada za dobivanje nekog Bitcoin Atoma je da svoj Bitcoin imate na burzi ili novčaniku koji je udružio BCA. The trenutni popis partnerskih organizacija uključuje: Okex, YObit.net, Exrates (razmjene) i Coinomi, Atom novčanik i ESR (novčanici).

Završne misli

Je li Bitcoin Atom sljedeći Bitcoin? Vjerojatno ne. Međutim, zanimljiva je primjena hibridnog PoW / PoS modela konsenzusa koji bi potencijalno mogao riješiti mnoge potencijalne nedostatke Bitcoina.

Ako je Bitcoin Atom uopće u stanju riješiti jedan ili neke nedostatke Bitcoina, i dalje će trebati značajno usvajanje kako bi svojim peer-to-peer transakcijama doista dao paru. Do tada će biti zanimljiva studija slučaja kriptovalute tehnologije koja se razvija, a koja bi mogla igrati veliku ulogu u unapređivanju usvajanja kriptovaluta u velikim razmjerima.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me