Što je BitGo?

BitGo je društvo s jednim ciljem–Omogućavanje institucionalnog ulaganja u kriptovalute. Ali zašto bi to trebalo biti potrebno? Ne pruža li kripto sredstvo izbjegavanja banaka i financijskih institucija?

Kriptovalute i blockchain tehnologije trebaju povjerenje i ulaganje financijskih institucija ako ikad žele steći istinsko uobičajeno usvajanje. Napokon, veliki novac leži na institucionalnim investitorima. Jedna se kolumnistica New York Timesa slaže. U lipnju, Omid Malekan iz New Yorka napisao je:

“Institucije kontroliraju toliko novca da samo posjeduju Apple, vrijedan pola bilijuna dolara, a to je samo jedna dionica unutar jedne klase imovine. Ako su svi hedge fondovi i obiteljski uredi odlučili dio tog kapitala uložiti u raznolik portfelj kriptovaluta, oni bi mogli udvostručiti veličinu sektora. “

Postoje znakovi da interes banaka i financijskih institucija postaje sve stvarniji. U svibnju Goldman Sachs postala prva regulirana institucija kako bi se omogućilo trgovanje Bitcoinima. Samo prošli mjesec, dvogodišnja ulaganja u sive tonove izvješće izjavio je da je 56 posto dosadašnjih investicija u ovoj godini od 250 milijuna dolara došlo od institucionalnih investitora.

Dakle, institucije pokazuju interes. No, čini se da trenutne razine ulaganja predstavljaju brže, a ne ronjenje.

Činjenica je da s obzirom na začetak blockchaina i kriptovaluta trenutno postoji ograničena infrastruktura koja omogućava uključivanje institucionalnih investitora. Banke i financijske institucije podliježu lokalnim financijskim propisima koji se tiču ​​sigurnosti i privatnosti. Javni blockchains poput Bitcoina jednostavno nisu dizajnirani da udovolje tim zahtjevima.

Unesite BitGo

BitGo institucionalnim investitorima pruža sigurnost kao uslugu. Tvrtka je započela u Palo Altu u Kaliforniji 2013. godine prikupiti 12 milijuna dolara financiranja rizičnog kapitala u 2014. godini, nakon čega je uslijedio daljnji Prošle godine 42,5 milijuna dolara.

BitGo početna stranica

Početna stranica BitGo

BitGo poslovni model ima više dijelova, koji obuhvaća sljedeće:

  • Kastodi usluge za institucionalne investitore
  • Novčanici s više potpisa za poduzeća
  • Prilagođeni privatni blockchains za financijski svijet
  • Platform API, koji omogućava programerima da integriraju BitGo rješenja u svoje blockchain projekte

Novčanici s više potpisa

Većina novčanika s kriptovalutama na tržištu danas nisu prikladne za upotrebu u bankama, tvrtkama i drugim institucijama. Općenito, za korporacijsku potrošnju potrebno je više osoba koje daju odobrenje. Većina kripto novčanika dizajnirana je za upotrebu od strane jedne stranke.

BitGo je pionir digitalnih novčanika s više potpisa. Ti novčanici zahtijevaju da se više strana odjavi s transakcijom kripto valute bez da preuzme skrbništvo nad samom digitalnom imovinom.

Softver BitGo omogućuje tvrtki da kreira vlastite politike i postupke za autorizaciju plaćanja, što osigurava zakonsku usklađenost s lokalnim zakonodavstvom koje uređuje korporativne transakcije.

Skrbničke usluge

Kripto skrbnička rješenja nisu jedinstvena kao hongkonška kripto investicijska tvrtka Xapo i američka mega-burza Coinbase već su u sličnom prostoru. Međutim, BitGo također nudi institucionalnim ulagačima skrbničko rješenje koje im je potrebno kako bi regulatorima osiguralo da se njihova kripto ulaganja održavaju sigurno i u skladu s lokalnim zakonodavstvom.

Prilagođeni privatni blockchains

Bitcoin i drugi javni blockchains uglavnom ne udovoljavaju zakonskim zahtjevima za institucionalne investitore. Stoga je daljnja usluga koju nudi BitGo razvoj prilagođenih privatnih blockchaina. Koristeći tako prilagođeno rješenje, institucionalni ulagači mogu trgovati digitalnim valutama.

Jedan od primjera je žeton RMG (Royal Mint Gold). Kraljevska kovnica novca u Velikoj Britaniji razvio ovaj žeton kako bi se omogućilo trgovanje zlatom kao imovinom temeljenom na blockchainu. Platforma za trgovanje RMG izgrađena je u suradnji s BitGo i AlphaPoint pružiti usklađeno rješenje za institucionalne investitore.

Zaslon zaslona Royal Mint Digital Gold

Royal Mint omogućuje trgovanje zlatom putem digitalnih tokena pomoću BitGo prilagođenog blockchaina

API platforme

BitGo platforma nudi API tako da programeri mogu integrirati funkcionalnost novčanika s više potpisa u vlastite Bitcoin aplikacije. U osnovi, to znači da svaka nova aplikacija ili softver koji uzima Bitcoin kao plaćanje može iskoristiti funkcionalnost BitGo novčanika kao način plaćanja.

Projekt je također ponudio (ali više to ne čini) BitGo Instant, značajku koja instant transakcije djelotvorno djeluje kao jamac plaćanja. Tvrtka je odmah počastila sve poslane uplate, pružajući iste vrste usluga trenutnog plaćanja koje nude tradicionalni financijski posrednici poput Visa ili PayPal. Kripto razmjena BitStamp bio među klijentima koji su koristili BitGo Instant.

U vijestima

BitGo je bio nažalost upleten po vijestima u 2016. hakiranje hongkonške razmjene Bitfinex, gdje je ukradeno gotovo 120 tisuća Bitcoina. Tvrtka je odlučno porekla bilo kakvo znanje ili nepravdu.

Da bi umanjili preostale sigurnosne sumnje, a Opisano srpanjsko priopćenje kako je tvrtka nedavno postigla reviziju Service Organizational Control 2 (SOC 2) s Deloitteom. Izvješće SOC 2 pruža klijentima jamstva o učinkovitosti sigurnosnih kontrola oko njihovih povjerljivih podataka.

Sigurnosni trezor

Nedavna revizija pokazuje da BitGo sigurno čuva podatke.

Prediktivno UTXO upravljanje

BitGo je također nedavno implementirano prediktivno UTXO upravljanje. UTXO je kratica za neiskorišteni izlaz transakcije i odnosi se na scenarij u kojem držači novčića imaju više malih fragmenata Bitcoina koji sjede u svojim digitalnim novčanicima.

Situacija je analogna puno rezervnih sitnica u pravom novčaniku, kao rezultat potrošnje svih novčanica. Stoga je UTXO postupak pretvaranja male promjene u veće denominacije.

Međutim, zbog naknada to može biti skup postupak za novčanice s velikim brojem transakcija. Element „predviđanja“ odnosi se na korištenje razdoblja s niskom naknadom kako bi se omogućile ove konverzije, čime se smanjuju ukupne naknade za pojedine vlasnike novčanika.

Napokon, i BitGo je nedavno uspostavio partnerstvo s Cinnoberom, koja stvara tehnologiju kripto razmjene. Partnerstvo omogućuje institucionalne tehnologije razmjene, omogućujući bankama i financijskim institucijama da ulažu u kripto koristeći svakodnevne razmjene koje kripto investitori u maloprodaji koriste.

Zaključak

Pridruživanje institucionalnih investitora kripto prostoru ključni je razvoj u osiguravanju dugovječnosti digitalnih valuta i širih blockchain tehnologija. BitGo je već privukao značajna ulaganja u pothvate i pozicionira se kao kritični igrač na još uvijek ne pretrpanom tržištu. Stoga je tvrtka koju treba gledati.