Što je Blocknet?

Blocknet (koji se ponekad naziva i Block) je decentraliziran, platforma-kao-usluga protokol koji povezuje čvorove različitih blockchaina. Kao što vjerojatno znate, trenutno postoje stotine, ako ne i tisuće blockchaina, a ovaj broj ne pokazuje znakove usporavanja njegovog rasta uskoro. Mnogi od ovih lanaca, međutim, nisu u mogućnosti međusobno komunicirati i komunicirati, stvarajući male skupine zasunih ekosustava. I, nemogućnost ovih grupa da rade zajedno koči cijelu blockchain industriju.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Da bi riješio ovaj problem, Blocknet radi na tome da blockchains učine interoperabilnim, mobilnim i modularnim. To omogućuje različitim lancima da pružaju mikrousluge jedni drugima na način peer-to-peer uz veću sigurnost, brže brzine i učinkovitiju skalabilnost od današnjih trenutnih mogućnosti.

U ovom vodiču za početnike Blockneta razgovarat ćemo o:

Kako funkcionira Blocknet?

Blocknet želi biti “Internet blockchains” putem inter-blockchain usluga povezivanja. Jednostavno rečeno, Blocknet vam omogućuje razvoj na jednom blockchainu, na primjer Ethereumu, ali pristup funkcijama drugih lanaca, poput NEO-a. Tim gradi infrastrukturu koristeći tri ključne komponente koje zajedno rade kako bi pružile tri primarne usluge za ove međulančane decentralizirane aplikacije (DApps).

Komponente

The XBridge, blockchain usmjerivač, okosnica je platforme Blocknet. To je prvi peer-to-peer protokol koji povezuje čvorove na različitim blockchains-ima, omogućujući im međusobnu komunikaciju. Korištenjem XBridge-a nećete moći izvršavati samo atomske zamjene s više lanaca, već ćete moći prenositi dodatne podatke i izvršavati pametne ugovore preko lanaca.

Za obavljanje zamjena među lancima, Blocknet koristi a protokol razmjene novčića. Ovim protokolom vaša razmjena između kovanica je trenutna i ne zahtijeva posrednika treće strane.

Blocknetova međulančani prijenos podataka je završna komponenta njegove interoperabilnosti. Povećavajući lančanu komunikaciju korak dalje, prijenos podataka omogućuje pametno izvršavanje ugovora i mogućnosti dijeljenja značajki u lancima.

Usluge

Prva usluga na Blocknetovom putu je decentralizirana razmjena (DEX) s beta izdanjem 1. ožujka DEX ima nekoliko prednosti u odnosu na tradicionalne, centralizirane razmjene:

  • Trgovački parovi. Centralizirane razmjene obično imaju ograničene trgovačke parove, često samo s Bitcoinom ili Ethereumom. Blocknet DEX nudi trgovanje sa bilo kojim podržanim novčićem na bilo koji drugi podržani novčić.
  • Anonimnost. Ne morate unijeti bilo koji KYC ili osobne podatke.
  • Kontrolirati. Imate potpunu kontrolu nad svojim sredstvima. Vaši novčići ostaju u novčaniku izvan dohvata središnjeg entiteta koji može zamrznuti vaš račun.
  • Sigurnost. Vaša se trgovanja odvijaju u cijelosti na lancu, tako da postoji malo ili nimalo rizika da vam haker ukrade novac.

blocknet dex

Blocknetova pružanje inter-blockchain usluga koristi XBridge za povezivanje usluga različitih blockchaina. To znači da možete izrađivati ​​DApps kombinirajući svoje omiljene značajke iz zasebnih projekata, sve na jednom lancu.

Uz to, Blocknet također uključuje monetizacija usluge funkcije u kojima čvorovi iz jednog blockchaina mogu naplaćivati ​​drugim čvorovima na mreži korištenje njihovih usluga. Čitava nova skupina prethodno nedostupnih kupaca sada postaje dostupna blockchain projektima. Još je bolje da čvorovi koji koriste uslugu plaćaju u svom izvornom novčiću, a zbog protokola za razmjenu novčića davatelj usluga prima uplatu u svoj, nagađate, vlastiti izvorni novčić.

Blocknet token (BLOCK)

Da bismo pokrili Blocknet token (BLOCK), važno je objasniti mehanizam upravljanja platformom.

Proof-of-Stake

Blocknet koristi a Proof-of-Stake algoritam konsenzusa sa tri vrste čvorova za održavanje mreže.

Čvorovi usluga prikupljati i distribuirati naknade za trgovinu na platformi, kao i sprječavati neželjenu poštu i DDoS napade. Da biste pokrenuli uslužni čvor, morate držati najmanje 5000 BLOCK-a i stalno održavati rad računala čvora. Tim Blockneta preporučuje da, ako planirate pokrenuti uslužni čvor, trebate pokrenuti i više novčanika s punim čvorovima koji god novčić želite podržati. Ovo maksimizira naknade za trgovanje koje primate.

Pri pokretanju uslužnog čvora primit ćete ~ 18% godišnjih povrata od blok-nagrada plus vaš udio u naknadama za trgovanje.

Čvorovi za iskolčenje potvrditi mrežne transakcije. Pri pokretanju čvora za ulog dobit ćete 9-14% godišnjih povrata od blok nagrada, kao i dio naknada za trgovanje. Ne postoji minimalni iznos BLOCK-a koji trebate držati u novčaniku da biste ih primili, ali novčanik morate stalno raditi.

Trebate pokrenuti a trgovački čvor koristiti DEX. To zahtijeva samo da sinkronizirate novčanik svake valute kojom želite trgovati.

Superblokovi

A superblok javlja se svakih 43.200 blokova. Trenutno čvorovi unose prijedloge, a uslužni čvorovi glasuju o tome koji prijedlozi dobivaju dio novostvorenih sredstava. Postoji najviše 4.320 BLOCK tokena koji se generiraju sa svakim superblokom. S ovim modelom decentraliziranog upravljanja, Blocknet nema potrebe za ICO-om i ne uzima dodatne naknade za trgovinu.

Jedine naknade za trgovinu koje plaćate su mrežne naknade povezane s kovanicama kojima trgujete i mala naknada koju čvorovi dobivaju. Naknada za čvor uzima se BLOCK, iako ako nemate BLOCK, mreža će automatski pretvoriti vaš izvorni token u BLOCK za plaćanje čvorova. Trenutno je u optjecaju nešto više od 5 milijuna BLOCKA.

Blocknet tim & napredak

Informacije o timu Blocknet dostupne su ograničene. Dan Metcalf i Arlyn Culwick osnovali su Blocknet 2014. godine kao vilica PIVX-a. Prema njegovom LinkedIn stranica, Metcalf je bio programer za Bitcoin pet godina, kao i viši inženjer za DevOps u Philipsu. Izvan Blockneta, Culwick je također PR i medijska veza za XCurrency.

Blocknet je čvorove usluga na svojoj glavnoj mreži pokrenuo u rujnu 2017., a 1. ožujka 2018. tim će objaviti beta verziju DEX-a. Projekt se također udružio s 0x protokolom kako bi dodao podršku za tokene ERC20 na platformi. Uz to, Blocknet se integrira s Ethfinex, Poloniexova nova decentralizirana razmjena.

putokaz blok-mreže

Kao decentralizirana razmjena, Blocknet ne manjka konkurenata. Komodo BarterDEX, BitShares i Ether Delta rade u istom prostoru. Ipak, najsličniji projekt je ARK. ARK-ovi pametni mostovi slični su Blocknetovom XBridge-u po tome što povezuju različite blockchains i olakšavaju komunikaciju između njih. Međutim, prvi fokus ARK-a je na laganoj implementaciji blockchaina, dok je Blocknet na njihovom DEX-u.

Trgovanje

Cijena Blockneta mirovala je (isključujući malu kvrgu u rujnu 2016.) do travnja 2017. Počevši od travnja, cijena je kontinuirano rasla prije nego što je krajem kolovoza naglo porasla na lokalni maksimum od 32,28 dolara (~ 0,00683 BTC). Činilo se da je cijena slijedila staru izreku “kupi glasine, prodaj vijesti”, jer je došlo do skoka u danima koji su prethodili pokretanju proizvodnog bloka i pala ubrzo nakon.

Nedavno je cijena zabilježila pozitivan pomak objavljivanjem novog DEX dizajna i porasla je s ostatkom tržišta na najvišu razinu od 56,22 dolara (~ 0,00332 BTC) početkom siječnja 2018. Od tada je cijena je mahnito varirala, trenutno iznosi oko 36 USD.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = BLOCK&csyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Izdanje DEX beta 1. ožujka najvjerojatnije će imati utjecaja na cijenu. Hoće li ovo biti pozitivno ili negativno ovisit će o tome kako se zajednica osjeća prema proizvodu. Izdanje tehničkog papira 15. ožujka i ažurirani novčanik 15. lipnja trebali bi imati pozitivan utjecaj na cijenu.

Gdje kupiti BLOCK

BLOCK je dostupan samo na tri razmjene: Bittrex, Upbit i CryptoBridge. Bitcoin možete zamijeniti za BLOCK na sve tri. Ako ne posjedujete nijedan Bitcoin, možete ga kupiti u USD na Gemini ili GDAX.

Gdje čuvati BLOCK

Trebali biste pohraniti svoj BLOCK na službeni Blocknet novčanik koji se može preuzeti ovdje. Dostupan je na sustavima Windows, Mac i Linux. Obavezno držite novčanik otvoren ako želite uložiti svoje novčiće i zaraditi više BLOCK.

Zaključak

Blocknet povezuje izolirane blockchain sustave koji trenutno postoje kako bi stvorio jedan, kohezivni ekosustav. Kroz platformu XBridge, tim gradi blockchain Internet u kojem možete graditi DApps koji koriste značajke iz nekoliko različitih lanaca.

Počevši od DEX-a, projekt ima puno toga na svom putu, uključujući sustav pružanja usluga za blockchains koji pruža i prima plaćanje za pružanje funkcionalnosti drugim lancima. Ovo je složen projekt, ali Blocknet već ima uspostavljena partnerstva (0x, Poloniex) kako bi ga proveo do kraja.

Dodatni Blocknet resursi

Nesloga

Cvrkut

Telegram

Reddit

Srednji

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me