Što je Bluzelle?

Bluzelle želi postaviti novi standard za pohranu i upravljanje podacima. Dok blockchain postavlja cigle za novu internetsku, decentraliziranu infrastrukturu, centralizirana tehnologija neće biti dovoljna da podrži ovo novovjekovno iskustvo. Bar Bluzelle tako misli, a njegov tim čini svoj dio da pomogne u izgradnji prema ovoj budućnosti.

Oni predviđaju da će decentralizirana baza podataka Bluzelle postaviti nove standarde za novi internet. Uz Bluzelle, programeri i potrošači mogu pohraniti podatke za svoje aplikacije na svojoj distribuiranoj mreži, nudeći fleksibilniji i sigurniji model od trenutnih usluga. Iako mu je cilj pohrana podataka, zapravo se ne natječe sa Siacoin-om ili Filecoin-om, premda je to lako pomisliti na prvi pogled. U teoriji, Bluzelle bi radio zajedno s programima poput Sia, Substratum, iExec i Golem kako bi stvorio internet sljedeće generacije.Bluzelle vs Oracle

Kako djeluje Bluzelle?

U svojoj osnovi, ekosustav Bluzelle povezuje potrošače koji žele iznajmiti prostor baze podataka s pružateljima dodatnih računalnih resursa koji nude ovu pohranu. Koristeći ovu pohranu podataka, DApp i programeri aplikacija mogu optimizirati svoje proizvode pristupanjem pouzdanim podacima kada je to potrebno i pohranjivanjem njihovih podataka na sigurnu platformu. Davatelji usluga mogu zauzvrat zaraditi BLZ i BNT (dva tokena na Bluzelleinoj mreži) kao naknadu za pružanje ove pohrane.

bluzelle vs naslijeđeni podaci

Struktura mreže, kao i njena funkcionalnost, zapravo je prilično jednostavna. U osnovi se sastoji od rojeva (mrežnih čvorova), sustava ocjenjivanja i upravljanja za upravljanje tim rojevima i sustava plaćanja s dvije žetone.

Rojevi

Poput tradicionalnih blockchain čvorova, Bluzellein roj okosnica je cijele platforme. Protokol rojenja je mreža čvorova koji su odgovorni za pohranu podataka. The singleton metaswarm je identifikator koji se koristi za označavanje cijelog okvira roja ili kao projektni bijeli papir objašnjava, to je “simboličko grupiranje svih rojeva”.

The virtualizirani metasarm, s druge strane, kolonija je rojevi lišća, pojedinačni rojevi koji čine kolektivno virtualizirano tijelo. Svaki roj lišća pohranjuje dio podataka koji se dijele s virtualiziranim metasarmom. Kad god potrošač pruži podatke mreži, ti se podaci dijele i pohranjuju u komadima (krhotinama) između svakog roja lišća. Oštrenjem se osigurava replikacija i zaštita podataka, tako da ako se jedan čvor spusti u roj, podaci se neće izgubiti. Kada potrošač želi dohvatiti svoje podatke, pruža privatni ključ koji odgovara hashu vrijednosti tih podataka i mreža vraća podatke. Budući da su sve informacije na Bluzelleu šifrirane, nitko – čak ni rojevi – ne može pristupiti podacima bez privatnog ključa.

roj bluzele

Posljednja važna napomena. Za razliku od tradicionalnog blockchaina, svaki roj ne sadrži kopiju svakog podatka na mreži. Umjesto toga, postižu konsenzus na lokalnoj razini na kojoj je svaki virtualizirani roj odgovoran za vlastiti konsenzus i podatke. Na primjer, ako Molly i Steve oboje predaju podatke mreži, Molly’s se mogu pohraniti na rojevima 1,2, a 3 na virtualiziranom roju A, dok bi Steve mogli biti pohranjeni na rojevima 4, 5 i 6 na virtualiziranom roju B. Tako , samo bi rojevi u virtualiziranom roju A bili odgovorni za postizanje konsenzusa za Mollyne podatke, a isto vrijedi i za rojeve u virtualiziranom roju B za Stevea. To osigurava da se mreža može pravilno prilagoditi kako bi se osiguralo da se podaci mogu obrađivati ​​i isporučivati ​​učinkovitije.

Karma i upravljanje

Kako bi držao loše glumce pod kontrolom, Bluzelle ima Karma indeks za sve svoje operatore čvorova. Ako se operater ponaša loše iz bilo kojeg razloga, njegov / njezin indeks karme snizit će se i odražavati to ponašanje. Oni s nižom karmom primit će kazne, ograničenja ili manje odgovornosti, a budući da pojedinci smiju pokretati više od jednog čvora, njihova se karma odnosi na svaki čvor koji pokreću.

Operatori čvorova s ​​visokom karmom (u top 5% svog virtualiziranog roja) imaju priliku postati vođe svog roja. Vođe služe kao predstavnički voditelji ostatka tijela i biraju se demokratskim postupkom koji uključuje operatore svakog roja lišća u virtualizirani roj u cjelini.

Žetoni

Bluzelle sadrži dva tokena, ERC20 token BLZ i mrežni token BNT. Možda se čini suvišnim imati dva, ali obrazloženje je prilično zvučno. BLZ token povezuje Bluzelle s mrežom Ethereum, premošćujući dva protokola. Razlog tome je što Bluzelle tim nije želio koristiti ERC20 token za plaćanje na svojoj mreži zbog problema zagušenja Ethereuma (gledajući vas, CryptoKitties). Tada će se BNT koristiti za plaćanja na Bluzelleinoj mreži, a možete ih zamijeniti za BLZ pomoću Bluzelle Token Gateway-a.

bluzelle token gateway

Uz Karma indeks, pružatelji usluga / operateri čvorova moraju ulagati BLZ proporcionalno broju čvorova koje pokreću na mreži. Oni s većom reputacijom mogu naplatiti više za svoje usluge, ali kao rezultat toga moraju se uložiti i više BLZ-a. BLZ ulog u osnovi služi kao zalog za uslugu, u kojoj ako operater stvarno djeluje, oni mogu izgubiti svoj ulog.

Bluzelle Team i Što dolazi

Osnovni tim Bluzelle dolazi s više od 30 godina kombiniranog tehnološkog i upravljačkog iskustva. Njezin izvršni direktor Pavel Bains radio je kao financijski direktor i generalni direktor za tvrtke poput Disneya, a tehnička direktorica Neeja Murarka radila je inženjerske i računalne sustave za IBM, Google, Hewlett Packard, Lufthansu i Thales Avionics.putokaz bluzelle

Štoviše, tim je pomogao u stvaranju blockchain rješenja za entitete poput Microsofta, Zag banke, HSBC-a i KPMG-a.

Za 2018. većina mape puta Bluzelle uključuje pokretanje i pokretanje osnovnih značajki, uključujući proširenje njegove rojevske infrastrukture i mehanizma konsenzusa te uspostavljanje Bluzelle token gatewaya. U kolovozu ove godine, tim se nada da će se razviti IDE dodaci / integracije, pametni ugovori i mobilne i web aplikacije kako bi se usluga otvorila korisnicima.

Natjecanje

Kao što je ranije spomenuto, na prvi se pogled protokoli za pohranu datoteka poput Siacoina i Filecoina ovdje čine kao očiti konkurenti, ali zapravo nisu – sličan koncept, druga meta. Budući da obojica ciljaju DApp korisnike, možda će vam i na pamet pasti iExec, ali iExec će ponuditi rješenja za računalstvo u oblaku za DApps, ne nužno za pohranu podataka.

Ne postoji trenutni konkurent blockchain-u. Čini se da je jedini program koji želi postići isti podvig kao Bluzelle Tekućina, ali njegova prodaja simbola traje tek u ožujku. Do sada su naslijeđeni protokoli za pohranu podataka, poput industrijskog standarda Oracle, jedina konkurencija.

Povijest trgovanja Bluzelleom

Prodaja Bluzelle-ovih tokena završila je u siječnju, a na tržištu je još uvijek prilično svježa. Nova je takva, brzo je porasla u redovima, trenutno na 136 mjestu na tržištu novčića.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = BLZ&csyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Gdje kupiti Bluzelle

Binance je prva burza koja je stavila na listu Bluzelle, a s obzirom na to da je jedna od najpopularnijih svjetskih burzi, sadrži većinu svog volumena trgovanja. Možete ga kupiti za ETH, BTC ili BNB tamo ili za ETH na Gate.io i IDEX.

Gdje čuvati Bluzelle

BLZ je ERC20 token, tako da će bilo koji novčanik kompatibilan s Ethereumom učiniti svoj trik. Možete koristiti MyEtherWallet ili MyCrypto za pohranu BLZ-a ili ga možete upravljati pomoću Ledger Nano S ili Trezora. Također možete provjeriti Meta masku ili Paritet.

Završne misli

Nudeći se kao decentralizirana baza podataka koja zamjenjuje naslijeđenu pohranu podataka za decentralizirani pokret, Bluzelle svira staru melodiju na novom instrumentu. Poput ostalih računarskih i skladišnih platformi u području blockchaina, i on nastoji pružiti odgovarajući decentralizirani okvir za pojavu decentraliziranih programa i aplikacija.

Poput iExeca, ciljana publika su mu DApps i njihovi programeri. Kao takav, ne mora nužno pobjeđivati ​​naslijeđene baze podataka – samo treba postaviti standard za blockchain industriju. I evo nadanja u najboljem za Bluzelle u budućnosti, jer je decentralizirani internet koji gradi zajedno s drugim projektima nešto što svi možemo zaostati.

Dodatna sredstva

Web stranica

Bijeli papir (tehničke)

Srednji