Što je Byteball?

Blockchain tehnologija promijenila je način na koji svijet bilježi digitalne podatke, ali ima i nedostatke koji su spriječili njegovo cjelokupno usvajanje i upotrebu. U nadi da će izbjeći mnoge probleme povezane s blockchainom, Byteball je odlučio koristiti potpuno drugu metodu za povezivanje i potpunu provjeru svojih podataka.

Za razliku od Bitcoina, koji povezuje blokove u linearnom lancu, Byteball pridružuje novo učitane informacije svojoj bazi podataka spajajući ih na više prethodnih transakcija podataka. Dograđujući se međusobno, transakcije tvore strukturu koja se naziva DAG (usmjereni aciklički graf).

Iako platforma nudi nepromjenjivu pohranu za bilo koju vrstu podataka, najvažnija značajka je njezin svestrani uvjet platni sustav. Dovoljno jednostavan za razumijevanje bilo kojeg korisnika, sustav pametnih ugovora omogućuje vam jednostavno stvaranje i prilagođavanje pametnih ugovora za bilo koje osobne potrebe.

Zaglavlje Byteball-a

Značajke Byteballa

Byteball ima širok spektar funkcija koje mu daju značajne prednosti u odnosu na neke od njegovih blockchain konkurenata:

 • Više klasa imovine – Byteball se može koristiti za pohranu i prijenos vrijednosti različitih klasa imovine kao što su valute, obveznice i robe.
 • Privatnost – Blackbytes daje korisnicima mogućnost sigurnog i anonimnog slanja plaćanja i poruka.
 • Besplatna distribucija – Za razliku od većine kriptovaluta koje imaju ICO-ove radi zarade, Byteball je jedinstveno odlučio dati veći dio svoje ponude besplatno.
 • Uvjetna plaćanja – Byteball omogućuje korisnicima da izvrše jednostavna uvjetovana plaćanja bez rizika koja se dovršavaju tek kad su ispunjeni zadani kriteriji ugovora.
 • P2P osiguranje i klađenje – Korisnici mogu stvoriti prilagođene ravnopravne pametne uplate koje omogućavaju korisnicima da međusobno prodaju osiguranje ili se klade na određene svjetske događaje.

Kako djeluje Byteball?

Byteball nema blockchain niti blokove. Transakcije su vlastiti blokovi i ne moraju se povezivati ​​u ravni lanac; Povezani su s više prethodnih transakcija i čine strukturu koja se naziva DAG (usmjereni aciklički graf).

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Usmjereni aciklički grafikon

Jedinice za pohranu ili kuglice povezane su jedna s drugom tako da svaka kugla za pohranu uključuje jedno ili više raspršivanja prethodnih kuglica za pohranu. Byteball povezuje transakcije potpisivanjem hashova prethodnih transakcija s novom.

Ova veza između kuglica za pohranu ne samo da dosljedno potvrđuje ranije podatke stavljene u bazu podataka, već također uspostavlja djelomični redoslijed po kojem se kuglice za pohranu mogu pozivati. Byteballs nema problema s veličinom bloka samo zato što nema blokove.

Prednosti povezivanja podataka za stvaranje DAG-a uključuju:

 • Trenutačna potvrda – DAG tehnologija omogućuje transakciji da gotovo trenutno dobije potvrdu od Byteball-ovih vršnjaka jer se sustav ne oslanja na rudare koji provjeravaju transakcije.
 • Konačnost transakcije – Byteball-ov sustav omogućuje određena upozorenja o završetku transakcija. To je za razliku od Bitcoina gdje se broj potvrda može koristiti za izračunavanje samo vjerojatnosti da je transakcija izvršena.
 • Donji energetski teret – Byteball zahtijeva znatno manje energije da bi njegova mreža ostala ispravna i sigurna od kriptovaluta s dokazima o radu.

Byteball karta

Osnovne značajke Byteballa

Byteball dolazi s osnovnim značajkama koje njegovu platformu čine izuzetno moćnom:

 • Atomska razmjena – Ovo uklanja potrebu za povjerenjem u centraliziranu razmjenu. Umjesto toga, transakcije između korisnika događaju se istovremeno ili se uopće ne događaju.
 • Regulirana imovina – Institucije mogu lako izdati imovinu koja je u skladu s pravilima Upoznajte svog kupca i Protiv pranja novca.
 • Mogućnost više potpisa Za dodatnu sigurnost korisnici mogu zahtijevati potpise odobrenja s više uređaja prije obrade transakcije. Uz to, mogućnost potpisivanja potpisuje postupak razmjene zajedničke imovine koja ima više vlasnika.
 • Orakuli na lancu – Oracles su provjereni feed podataka svjetskih događaja koji se povezuju s bazom podataka. Korisnici mogu koristiti uvezene podatke tvrtke Oracle za izradu prilagođenih odredbi za bilo koji pametni ugovor.
 • Nepromjenjiva pohrana – Jednom kad se podaci stave u bazu podataka Byteball, oni se više nikada ne mogu mijenjati ili uklanjati.

Byteball-ova valuta “Bytes”

Za dodavanje podataka u bazu podataka u Byteballu morate platiti proviziju koristeći valutu koja se zove “Bytes”.

Naziv valute Byteball izravno odražava njezinu vrijednost. Izuzetno intuitivan, broj bajtova koji plaćate za dodavanje podataka u bazu podataka odgovara izravno veličini podataka vaše transakcije. Na primjer, provizija za dodavanje 1 Kb podataka bila bi 1.000 bajtova.

Naknade za provizije stvaraju dosljedan sustav prijenosa vrijednosti koji usklađuje interese svih dionika Byteballa. Također sprječava korisnike da neovlašteno šalju beskorisne poruke u bazu podataka.

Uz plaćanje naknada za pohranu, bajtove možete platiti izravno drugim korisnicima za robu ili usluge.

Blackbytes

Byteball ima drugu valutu koja se može koristiti na svojoj platformi – Blackbytes. Za razliku od bajt transakcija koje su u potpunosti vidljive na DAG-u, Blackbytes je znatno manje sljediv. Blackbyte podaci se ne bilježe u javnoj bazi podataka; Umjesto toga, podaci o transakciji šalju se izravno ravnopravno.

Blackbytes

Uvjetna plaćanja

Možda najinovativnija značajka Byteballa, uvjetna vezana plaćanja omogućavaju korisnicima da postave uvjet pametnog ugovora koji mora nastupiti da bi primatelj uplate dobio vezani novac. Ako primatelj uplate ne ispuni svoje obećanje (ili vanjski podaci ne udovoljavaju navedenim uvjetnim kriterijima ugovora), možete sigurno vratiti novac nakon određenog razdoblja čekanja.

Iako druge kriptovalute nude usporedive pametne ugovore, sustav uvjetnih plaćanja uistinu je jedinstven jer je dovoljno jednostavan i jasan da svaki korisnik može pročitati i razumjeti pametni ugovor koji kreira.

Byteball vezane isplate

Proročanstva

Byteball-ovi uvjetovani ugovori o plaćanju postaju mnogo snažniji otkako se na platformi provode proročanstva. Oracles su u osnovi treće strane s povjerenjem koje prate određene svjetske događaje i uvoze svoje rezultate u Byteball kao feed podataka.

Klađenje i hedžiranje na temelju Oraclea

Kombinirajući Byteball-ove pametne ugovore s uvjetnim plaćanjem s pouzdanim feedovima podataka iz proročanstava, imate mogućnost klađenja na (ili zaštite od) glavnih svjetskih događaja.

Korisnici Byteballa mogu nagađati o širokom spektru događaja:

 • Sportska događanja – Kladite se na ishod bilo kojeg sportskog događaja na svijetu bez potrebe za kladionicom.
 • Vremenski događaji – Zaštita od ekstremnih vremenskih događaja koji mogu utjecati na vaše poslovanje ili iskustvo odmora.
 • Putnička događanja – Korisnici mogu kupiti osiguranje leta koje im omogućuje nadoknadu ako je let odgođen ili otkazan.
 • Politički događaji – Kladite se na rezultat političkih događaja. Korisnici mogu zaštititi poslovni rizik od neželjenih političkih ishoda.
 • Događaji cijena – Proroci o cijenama omogućuju vam skraćivanje bilo koje kriptovalute bez da je posjedujete. To se postiže jednostavnim postavljanjem uvjeta pametnog ugovora koji ovisi o cijeni odabranog novčića koja doseže određeni prag cijene.

P2P klađenje Byteball

Besplatna distribucija

Presudno za njegov uspjeh, Byteball timovi vjeruju da se njegova tehnologija mora široko usvojiti da bi bila uspješna. Iz tog razloga, 99% svih bajtova i crnih bajtova daje se besplatno.

Byteball trenutno koristi nekoliko metoda za širenje bajtova:

 • Kupnja povrata novca – Byteball trgovcima i trgovinama s kojima tvrtka surađuje nudi povrat gotovine. Obično kupce nagrađuju bajtovima u protuvrijednosti od 10% od nabavne cijene.
 • Nagrade za provjeru i preporuke – Korisnicima se daje bajt u vrijednosti od 20 američkih dolara kada potvrde svoj identitet. Također, korisnici koji upućuju nove kupce dobivaju i 20 bajtova vrijednih 20 USD.
 • Pokloni za Youtube – Byteball često održava youtube natjecanja na youtube kanalima navijača. Pobjednici natječaja dobivaju različite količine bajtova.

Podjela vlasnicima BTC-a

U prošlosti je tim besplatno distribuirao bajtove i crne bajtove vlasnicima BTC-a i postojećim imateljima bajtova koji su povezali svoje račune. Oni su sada besplatno distribuirali 64,5% ukupne ponude kroz ukupno 10 zračnih kapi tijekom protekle godine.

Sažetak krugova disperzije:

 • 1. krug, 25. prosinca 2016. – podijeljeno 10%
 • 2. krug, 11. veljače 2017. – podijeljeno 1,8%
 • 3. krug, 12. ožujka 2017. – podijeljeno 2,0%
 • 4. krug, 11. travnja 2017. – podijeljeno 2,3%
 • 5. krug, 10. svibnja 2017. – podijeljeno 2,9%
 • 6. kolo, 9. lipnja 2017. – podijeljeno 6,6%
 • 7. kolo, 9. srpnja 2017. – podijeljeno 11%
 • 8. kolo, 7. kolovoza 2017. – distribuirano je 16%
 • 9. krug, 6. rujna 2017. – podijeljeno 5,7%
 • 10. krug, 4. studenog 2017. – podijeljeno 6,1%

Ukupni distribuirani iznos: 64,5%

Informacije o trgovanju Byteball-om

Poklonjeni besplatno tijekom protekle godine, Bytes je pružio značajan povrat svojim početnim airdrop sudionicima. Byteball-ovo kretanje cijena u USD slijedilo je bimodalni obrazac trgovanja; dva vrhunca cijena u ljeto 2017. i novu 2018. godinu uglavnom prate bočni zamah cijena.

U visokoj korelaciji s BTC cijenom tijekom većeg dijela prošle godine, Byteballova cijena u USD nedavno se dramatično odvojila od nje. Jedno od mogućih objašnjenja ovog privremenog razdvajanja uključuje projekte neobično velikog broja najava i ažuriranja platforme koje je objavio tijekom posljednjih nekoliko mjeseci.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = GBYTE&csyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Byteball brze činjenice

 • Simbol trgovanja: GBYTE
 • Početna cijena distribucije: Besplatno
 • Trenutna tržišna cijena: 437,52 USD
 • Trenutno dostupna opskrba: 645,222
 • Maksimalna ponuda: 1.000.000

Gdje kupiti bajtove?

Bajtove možete jednostavno kupiti i prodati izravno u Byteball novčaniku pomoću Byte-BTC bota. Osim toga, bajtovima se također trguje na odabranim burzama koje uključuju:

Gdje kupiti Blackbyte?

Trenutno postoje dva portala koja vode neovisni programeri Byteballa na kojima se trguje Blackbyteom:

Byteball novčanik

I Bytes i Blackbytes moraju se pohraniti u Byteball-ov vlastiti novčanik. Novčanik je dostupan za iOS, Android, Windows, Mac i Linux.

Byteball novčanik ima dvije zanimljive značajke koje ga odvajaju od novčanika konkurenta:

 1. Prodavaonica Byteball novčanika
 2. Suverena provjera identiteta

Byteball novčanik

Prodavaonica botova za novčanik Byteball

Dostupno izravno u Byteballovom novčaniku, Bot Store korisnicima daje trenutni popis dostupnih chatbotova. Mnoge značajke Byteballa već se nude interakcijom chatbotova.

Pametni ugovori kreiraju se i komuniciraju razmjenom poruka putem različitih chatbotova iz Bot Storea. Interakcija s pametnim ugovorima jednostavna je poput odgovaranja na nekoliko pitanja korisnog chatbota.

Byteball Bot Store

Suvereni identitet novčanika

Značajka suverenog identiteta novčanika Byteballa omogućuje korisnicima da svoj identitet povežu sa svojim novčanikom. Korisnici tada mogu otkriti svoj identitet tijekom plaćanja ako to odluče.

Identiteti se potvrđuju uz pomoć Jumia i bota za ovjeru stvarnog imena. Provjera identiteta novčanika praktična je za plaćanja koja natjeraju korisnika da izjavi svoj identitet u pravne svrhe, poput ICO događaja.

Byteball suvereni identitet

Byteball vijesti

Byteball je najavio puno glavnih ažuriranja svoje platforme u posljednjih nekoliko mjeseci koja uključuju puštanje textcoina i partnerstvo s Jumiom.

Tekstovi novca

U prosincu je Byteball lansirao svoju textcoin značajku. Textcoins omogućuje bilo kojem korisniku slanje bajtova bilo kome s e-adresom, čak i ako primatelj još nema Byteball novčanik.

Uplate se također mogu jednostavno i sigurno poslati putem tekstualnih poruka na chat kanalima kao što su Signal, WhatsApp i iMessage.

Jumio partnerstvo

18. siječnja 2017. Byteball je najavio partnerstvo s Jumio, vodeći pružatelj usluga provjere identiteta. Uz Jumiovu pomoć, sada možete sigurno povezati svoj identitet sa svojim bajtbol novčanikom i adresom. Uz to, možete javno prikazati potvrđeni identitet svoje adrese da bi je drugi mogli vidjeti kako bi drugi korisnici znali da imovinu šalju na pravu adresu.

Byteball momčad

Sastoji se od malog tima s manje od pet članova, Byteball vodi njegov osnivač i vodeći programer, Anton Churyumov. Churyumov ima bogato izvršno iskustvo u tehnološkom sektoru jer je suosnivač i izvršni direktor tvrtke Teddy ID kao i suosnivač i CIO tvrtke Platron.

Ako to nije bilo dovoljno impresivno, Churyumov je vlasnik SMS promet, ruska tehnološka tvrtka koja nudi rješenja i marketing za banke, osiguravajuća društva i maloprodajne tvrtke. Pohađajući Moskovski institut za inženjersku fiziku od 1991. do 1997. godine, Churyumov je diplomirao teorijsku fiziku.

Anton Churyumov

Zaključak

Povezujući podatke u usmjereni aciklički graf, a ne u tradicionalni linearni lanac blokova, Byteball pokušava riješiti mnoge probleme koji su spriječili masovno usvajanje blockchain tehnologije. Istaknut svojim svestranim uvjetnim plaćanjima, Byteball nudi pametni sustav stvaranja ugovora koji je dovoljno jednostavan da ga koristi gotovo svaki korisnik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me