Što je Cindicator?

Cindicator spaja strojno učenje i analizu tržišta za upravljanje imovinom i financijsku analitiku. Tim Cindicator ovaj model predviđanja čovjeka / stroja naziva hibridnom inteligencijom, jer kombinira umjetnu inteligenciju s mišljenjima ljudskih analitičara “za učinkovito upravljanje kapitalom ulagača u tradicionalnim financijskim i kriptomarketima.”

Cindicatorov ekosustav sastoji se od preko 50 000 financijskih analitičara sa stručnošću koja se proteže na tržištima valuta, dionica i kripto valuta. Ovim analitičarima postavljaju se pitanja putem platforme projekta, a njihovi se odgovori ponderiraju i vrednuju pomoću strojnog učenja. AI zatim formulira analizu tržišta od koje članovi zajednice Cindicator onda mogu imati koristi kroz razne trgovačke alate.

Članovi zajednice i prognozari upravljaju svojim radom pomoću aplikacije platforme, a tvrtka Cindicator upravlja udruživanjem imovine i sredstvima kako bi pošteno nagradila svoje doprinosnike. Tvrtka je imala svoj ICO u rujnu, koji je iz regulatornih razloga isključio američke investitore, ali njegova aplikacija radi od 2015. godine.

Trenutno se Cindicatorov model koristi samo za tržišne trendove i predviđanja, ali kao projektni bijeli papir obrise, ima teoretske primjene za znanstvenu analitiku, korporativna i poslovna rješenja i predviđanja političkih događaja.

Sad kad ste spremni za informacije o golim kostima, spremimo malo mesa.

Kako radi

Kao što smo ukratko pregledali gore, Cindicatorov model sastoji se od dvije glavne komponente: ljudska analiza i umjetna inteligencija. Zajedno, umjetna inteligencija tvrtke Cindicator obrađuje predviđanja analitičara kako bi svojim korisnicima pružila preciznije prognoze događaja. U osnovi, njegova hibridna inteligencija nastoji iskoristiti čovjekovu intelektualnu snagu računarskom snagom strojnog učenja kako bi pružila precizniju tržišnu analitiku.

Stoga, na ekosustav Cindicator možemo gledati kao na trostruku strukturu. Profesionalni analitičari daju temelje ovog ekosustava, umjetna inteligencija gradi robusni proizvod povrh ove osnove, a vlasnici Cindicator tokena (čitava zajednica) imaju koristi od ovog rada korištenjem konačnog proizvoda.

cindicatorski ekosustav

1. dio: Čovjekcindicator predvidjeti

Platforma Cindicator može se pohvaliti decentraliziranom zajednicom od otprilike 52 000 profesionalnih i neprofesionalnih analitičara. Ti analitičari čine okosnicu Cindicatorove anatomije, bez koje cijelo tijelo ne bi moglo funkcionirati.

U okviru sustava Cindicator, analitičari unovčavaju svoje intelektualne napore, analizu tržišta i financijska predviđanja doprinoseći ekosustavu. Tim naziva ovaj sloj ekosustava Platformom kolektivne inteligencije. Ova platforma crpi predviđanja s različitih gledišta kako bi ublažila subjektivne ili pristrane prognoze i generičko grupno razmišljanje.

Kako bi prikupila odgovore, aplikacija Cindicator proizvodi niz dnevnih pitanja za svoje analitičare. Svakom analitičaru postavljaju se pitanja na temelju područja interesa / stručnosti. Na primjer, ako upotrebljavate burzovni mešetar cindicator za profesionalceCindicator, možda ćete vidjeti pitanja poput „Što će S&Cijena P 500 na kraju tjedna? ” ili “Hoće li dionice Netflixa pasti ispod 250 USD prije nego što dosegnu 255 USD?”. Ako ste aktivni trgovac kriptovalutama, možda ćete dobiti pitanja poput “Hoće li cijena Ethereuma pasti ili porasti za 10% tijekom sljedeća dva dana?” ili “Hoće li Stellar Lumens ući u prvih 5 valuta prema tržišnoj kapitalizaciji do kraja mjeseca?”.

Analitičari na platformi kolektivne inteligencije potiču se da daju svoje najpromišljenije i najtočnije prognoze jer se mogu nagraditi točni odgovori. Ocjene se mogu povećavati ili smanjivati ​​na temelju točnosti predviđanja, a sve ocjene finaliziraju se na mjesečnoj osnovi. Na kraju svakog mjeseca novčana nagrada iz fonda financiranja Cindicatora dijeli se između najbolje ocijenjenih prognozera tog mjeseca. Ocjene se zatim resetiraju u sljedeći mjesec kako bi se svi analitičari postavili na ravnopravnu konkurentnu osnovu.

Dio 2: Stroj

Umjetna inteligencija obrađuje predviđanja s platforme kolektivne inteligencije. Strojno učenje (ML) zatim te sirove podatke zajedno s općim tržišnim podacima pokreće u tisuće modela kako bi preciznije prognoziralo kretanje na financijskim tržištima.

Da bi to učinio, AI mjeri ono što se naziva težinom povjerenja svakog analitičara. Ovo se mjerenje uzima iz kolektivne točnosti i evidencije analitikovih predviđanja, marže dobiti ili gubitka iz svake predviđene “trgovine” i prediktivnog modela koji uspoređuje vjerojatnost predviđanja u usporedbi s drugim prognozerima. Strojno učenje platforme također je dinamično i neprestano razvija svoje modele kako bi najbolje iskoristilo sirove podatke koje prikuplja. To uključuje testiranje višestrukih strategija trgovanja i hipoteza, kao i stalno testiranje različitih modela kako bi se prilagodili tržištu koje se stalno mijenja.

U osnovi, modeli koje Cindicator-ovi ML i AI proizvode mogu se podijeliti u dvije kategorije: superprognozni modeli i mudrost modela mnoštva.

S prvom, Cindicator kombinira prognozere i njihova predviđanja u klastere. Da bi formulirali ove klastere, AI grupira prognozere na temelju prediktivnih sličnosti (npr. Bikova predviđanja nasuprot medvjedastim predviđanjima, oni koji koriste temeljnu analizu naspram onih koji koriste tehničku analizu, itd.). AI također proučava obrasce ponašanja u tim skupinama, na primjer koliko često analitičar pogriješi ili kako reagira na promjenu tržišnih trendova.

Za mudrost modela gužve, Cindicator izrađuje različite modele koristeći predviđanja svih prognozera. Ova konglomeratna analiza uvrštena je u analizu tržišnih trendova u stvarnom vremenu, a robusnost svakog modela provjerava se njihovim stopama uspješnosti kako bi se uklonilo točno iz netočnog.

Dio 3: Zajednica

Nakon što Cindicatorov AI obradi sirove podatke u svoje modele strojnog učenja, nositelji Cindicator tokena mogu iskoristiti plodove rada hibridne inteligencije.

Ovisno o tome koliko Cindicator tokena ima član zajednice, on / ona može pristupiti analitičkim proizvodima platforme, pokazateljima, trgovinskim signalima i sustavu ocjenjivanja. To uključuje pokazatelje vjerojatnosti za tržišne događaje, tržišne indekse, analizu tržišta i resurse za trgovanje poput botova i API-ja.

Neki konkretni primjeri ovih usluga uključuju Cindicator Bot 1.0 i Cryptometer Bot 2.0. Ti botovi svojim korisnicima pružaju pokazatelje trgovanja u stvarnom vremenu, vremenski osjetljiva upozorenja na tržištu i rangiranje imovine među ostalim pogodnostima.

razine cinkatora

Imatelji tokena mogu pristupiti složenijim uslugama na temelju udjela u Cindicatoru putem CND tokena. Vlasnici žetona plaćaju naknadu za izvedbu u odnosu na uspjeh Cindicatorove prediktivne analize. Te se naknade potom dodjeljuju financijskim fondovima koji idu prema isplati prognozera platforme za kolektivnu inteligenciju. Uz to, ti se skupovi popunjavaju iz portfelja ulaganja tvrtke na temelju modela strojnog učenja, kao i korisničkih plaćanja za određene alate za trgovanje i analitiku.

Tržišta cindicara

Izlazeći iz ICO-a u rujnu, Cindicator je imao relativno pitomo rođenje na tržištu, krećući se između 0,01 – 0,02 dolara za većinu Q4 2017. U siječnju je tijekom novogodišnje korekcije trebalo pobijediti, pavši na 0,05 dolara s najviših razina svih vremena 0,20 dolara 7. siječnja.

cndmarket

No, brzo se vratio i trenutno je na udobnih 0,23 dolara u trenutku pisanja ovog članka nakon što je dodirnuo novi vrhunac od 0,33 dolara. Ovaj skok cijena zahvaća imovinu među prvih 70 nakon što je prošli tjedan ušao u top 100.

Gdje kupiti, gdje čuvati

Cindicator trenutno trguje na Binanceu, HitBTC-u i Mercatoxu za BTC i ETH, iako Binance čini više od 96% ukupnog volumena trgovanja (78,13% za BTC i 18,41% za ETH).

Novčić je ERC20 token, tako da bilo koji novčanik kompatibilan s ERC20 treba biti pokriven vama, kao što je MyEtherWallet, Meta Mask ili Parity. Ako imate Ledger Nano S ili Trezor, i oni rade, a mi ih preporučujemo kao najsigurniju mogućnost pohrane.

Završne misli

Općenito, Cindicator je jedan od rijetkih jedinstvenih projekata u kriptosferi do danas. Nema mnogo toga sličnog, a njegov model hibridne inteligencije toliko je nov da iznenađuje što nije dobio veću izloženost u zajednici.

Štoviše, projekt nije vapourware – ako želite, možete početi koristiti njegovu platformu već danas. Aplikacija Cindicator aktivna je od 2015. godine, a članovi zajednice aktivno kapitaliziraju njenu analitiku tržišta i botove za trgovanje.

Tim je objavio ažurirani putokaz na svom Medium blogu krajem prosinca, a 2018. dolazi s proširenjem svojih trgovačkih alata i proizvoda, zajedno s prenovljenom marketinškom kampanjom.

Cindicator pokušava usmjeriti industriju od 50 milijardi dolara u uslugama tržišnih podataka i analitici. Imaju funkcionalan proizvod i planiraju ga poboljšati. Kako trgovanje kriptovalutama nastavlja sazrijevati, očekujte da Cindicator sazrije s tim. Na stranu financijska obećanja, inovativan je projekt i uvijek je osvježavajuće pronaći nešto toliko zanimljivo u prostoru koji ponekad može zaudarati na suvišnost.

Dodatna sredstva:

Web stranica

Bijeli papir

Blog