Što je CRYPTO20?

CRYPTO20 (C20) prvi je svjetski indeksirani fond za kriptovalute, koji investitorima omogućuje da iskoriste prednosti diverzifikacije držanja dvadeset najvećih kriptovaluta na tržištu s lakoćom i jednostavnošću držanja jednog žetona.

Manje od deset godina staro, tržište kriptovaluta još je uvijek u ranom svom životnom ciklusu u odnosu na druge klase imovine. S ukupnom tržišnom kapitalizacijom od gotovo 500 milijardi dolara, tržište kriptovaluta stoji samo djelić veličine najvećih svjetskih financijskih tržišta i još uvijek ima dovoljno prostora za rast.

C20 nudi investitorima praktičnu, jeftinu metodu za adekvatno praćenje općeg povrata brzorastućeg tržišta digitalne imovine.

C20 Početna stranica

Pregled prednosti CRYPTO20

CRYPTO20 nudi investitorima višestruke pogodnosti koje se ne mogu usporediti s ostalim tržišnim proizvodima:

 • Diversifikacija – Omogućava investitorima da lako diverzificiraju svoju izloženost među 20 najboljih kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji. Korisnicima na odgovarajući način daje održivu metodu da se klade na budućnost cijelog tržišta kriptovaluta.
 • Niske naknade – Nudi najkonkurentnije stope upravljanja u industriji jer se C20 oslanja na znanost podataka kako bi pokrenula značajke rebalansa portfelja.
 • Pogodnost – Pruža potrošačima nevjerojatno jednostavan način ulaganja u više digitalnih sredstava bez potrebe za stvaranjem nekoliko računa ili vrsta novčanika.
 • Transparentnost – Daje vlasnicima tokena potpunu transparentnost nad aktivnostima fonda jer su sve akcije fonda evidentirane i provjerljive na Etheruemovom blockchainu.
 • Likvidnost – Stvoreni s ugrađenom opcijom pametnog ugovora o likvidnosti, vlasnici C20 tokena imaju mogućnost likvidacije svojih tokena u bilo kojem trenutku.
 • Bez minimalnog ulaganja – Bez minimalnog zahtjeva za kapitalom, C20 svim investitorima nudi metodu za praćenje povrata na tržištu kriptovaluta.

Prednosti C20

Trenutni portfelj CYRPTO20

Od 14. veljače 2018. portfelj CRYPTO20 sastoji se od:

 1. Mreškanje- 9,8%
 2. Bitcoin- 9,6%
 3. Ethereum- 9,6%
 4. Bitcoin Cash – 9,5%
 5. Litecoin- 9,1%
 6. Cardano- 7,7%
 7. Zvijezda – 6,1%
 8. Neo – 5,9%
 9. EOS – 4,7%
 10. Iota – 4,1%
 11. Crtica – 3,9%
 12. NEM – 3,6%
 13. Monero- 3,1%
 14. Rizik – 2,6%
 15. Ethereum Classic – 2,4%
 16. Tron – 2,1%
 17. Qtum – 1,8%
 18. VeChain – 1,7%
 19. Bitcoin zlato – 1,5%
 20. Puno – 1,2%

Da biste vidjeli ključne informacije o portfelju C20, prijeđite na njegov portal izvedbe.

Osnove CRYPTO20

Pokrenut 16. listopada 2017., C20 prati dvadeset najboljih kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji. Indeks koristi maksimalnu težinu komponente od 10% po imovini, tako da pojedinačni udjeli ne mogu dominirati fondom.

Zatvoreni fond, C20 je jednom prikupio sredstva putem ICO-a i ograničio ukupan broj stvorenih tokena na 40.656.082. Uz cirkulirajuću zalihu od 39.335.007 tokena, vrijednost fonda C20 iznosi 86.359.404 dolara. C20 tokeni se ne mogu minirati.

C20 je pasivno vođen fond; upravitelji fondova ne sudjeluju u aktivnoj trgovini osim tjednog rebalansa imovine. CRYPTO20 planira koristiti strojno učenje za optimizaciju upravljanja fondovima i određivanje parametara za buduće fondove.

C20 Citat

Naknade za upravljanje

Izrezivanjem posrednika i automatizacijom mehanizama tjednog rebalansa, C20 može ponuditi jedan od najkonkurentnijih rasporeda naknada za upravljanje u industriji.

C20 ima fiksnu godišnju fiksnu naknadu od 0,50%, dok konkurentski kripto fondovi imaju naknade za upravljanje od oko 3%. Ne postoje naknade za izlaz, naknade za posredovanje i naknade za savjete.

Kupnja i prodaja C20

C20 tokeni se isključivo kupuju i prodaju dalje odaberite razmjene kriptovaluta.

Gdje se trguje C20?

C20 je trenutno uvršten na četiri burze:

 1. Bibox
 2. HitBTC
 3. IDEX
 4. EtherDelta

C20 je također trenutno u procesu prihvaćanja Coinexchange i YoBit.

Opcije držača žetona

Nositelj tokena C20 ima dvije različite mogućnosti primanja uplate prilikom odlaganja tokena:

 1. Prodajte C20 na zamjeni
 2. Koristite ugrađenu mogućnost likvidacije C20

Mogućnost likvidacije

C20 ima ugrađenu funkciju pametne likvidacije ugovora koja investitorima omogućuje povlačenje Ethereuma na temelju njihovog udjela u osnovnoj imovini fonda. Za likvidaciju tokena na ovaj način nije potrebno ovlaštenje ili vrijeme čekanja.

Da biste likvidirali svoj položaj, morate podnijeti zahtjev za povlačenje pametnog ugovora. Pametni ugovor tada vam omogućuje povlačenje iznosa Ethereuma koji je jednak tržišnoj vrijednosti svih tokena investitora. Za aktiviranje ove opcije likvidacije naplaćuje se naknada od 1%.

Ako se token likvidira, on se vraća timu za upravljanje CRYPTO20 koji će ga preprodati na burzi po trenutnoj tržišnoj vrijednosti tokena. To osigurava da likvidirani tokeni ostanu u opticaju i da se ukupna ponuda tokena ne smanjuje nakon događaja likvidacije.

Cijene

Ova opcija likvidacije stvara djelotvornu najnižu cijenu koja osigurava da C20 tokeni nikada ne smiju trgovati s popustom ispod neto vrijednosti imovine tokena (NAV).

NAV tokena = neto vrijednost imovine fonda / cirkulirajući broj tokena

Vrijednost tokena C20 može premašiti vrijednost osnovne imovine (trguje se s premijom), ali ne može pasti ispod vrijednosti osnovne imovine (trguje se s popustom) zbog mogućnosti likvidacije u pametnom ugovoru.

C20 ICO

Javna ICO C20 održana je od 16. listopada 2018. do 30. studenog 2017. U tom je razdoblju fond prikupio ukupno 38 000 000 USD. Neće se stvarati daljnji tokeni nakon ICO-a.

ICO cijena tokena

 • Cijena u pretprodaji za jedan tjedan prije: 0,95 USD
 • Cijena u pretprodaji do prvih 48 sati ICO-a: 1,00 USD
 • Cijena nakon prvih 48 sati do kraja 3. tjedna ICO-a: 1,05 USD
 • Cijena od 4. do 6. tjedna ICO-a: 1,10 USD

ICO distribucija tokena

 • Sudionici ICO-a – 87,0%
 • C20 tim * – 7,5%
 • Marketing i odnosi s investitorima – 2,5%
 • Legal – 1,0%
 • Tim za sigurnost sustava – 1,0%
 • Bounty program – 0,5%
 • Savjetodavni tim – 0,5%

* Žetoni tima C20 oduzet će se tijekom dvogodišnjeg razdoblja kako bi se osiguralo da poticaji tima budu usklađeni sa sudionicima ICO-a.

Učinak fonda

Tijekom ICO-a C20, tokeni su se prodavali u rasponu cijena od 0,95 do 1,10 dolara, ovisno o tome kada su točno prodani tokeni. Od 14. veljače 2018. sudionici ICO-a nagrađeni su povratom preko 100% bez obzira na točku koju su kupili tijekom ICO-a. Otkako je C20 krajem siječnja uvršten na burze, njegova je cijena pala na 2,43 USD jer je vrijednost njegove temeljne imovine opala.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = C20&csyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Kako čuvati C20

C20 je standardni ERC-20 token. Stoga se C20 mora čuvati u Ethereum novčaniku koji je u skladu s ERC-20. Popularni izbor novčanika softvera je MyEtherWallet.

Da bi eliminirali sigurnosne rizike trećih strana, investitori bi trebali razmisliti o pohrani svoje digitalne imovine u hardverski novčanik. Neki od pouzdanih hardvera ERC-20 uključuju Ledger Nano S ili Trezor.

Popis partnera

CRYPTO20 ima opsežan popis od preko deset partnera:

 • Blok512 Blok512 je agnostički konzorcij platforme koji pruža uvide, savjetodavne usluge i usluge ubrzanja za blockchain rješenja s održivim poslovnim modelima.
 • Danilov & Konradi LLP – Danilov & Konradi LLP je butična međunarodna odvjetnička tvrtka sa sjedištem u Moskvi i Teksasu.
 • 8760 – 8760 je marketinška agencija s punim paketom specijaliziranih za duboki Fintech, blockchain i ICO-ove.
 • HoSho – HoSho je globalni lider u blockchain sigurnosti. Sigurnosne usluge između ostalog uključuju statičku analizu, provjeru ugovora, razvoj čvrstoće.
 • Ekstravaganca – Extravaganza je međunarodna agencija za marketing i razvoj softvera koja nudi razne digitalne usluge.
 • Coinhills – Coinhills je web stranica koja prikuplja podatke o tržištu kriptovaluta, kao i vijesti o digitalnoj imovini s cijelog weba.
 • DataProphet – DataProphet specijalizirao se za strojno učenje i pruža usluge razvoja proizvoda širokom spektru industrija, od financijske do pravne.
 • KR žeton – KR Token nudi razne usluge koje uključuju prodaju tokena, OTC trgovanje digitalnom imovinom i upravljanje imovinom kriptovaluta.
 • Securrency – Securrency kombinirana je FinTech / RegTech platforma koja omogućuje slobodno trgovanje prethodno nelikvidnim razredima imovine.
 • Metamension – MetamensionTvrtka za digitalni marketing specijalizirana za video i umjetničko stvaralaštvo za film i televiziju.
 • IdentityMind – IdentityMind gradi pouzdane digitalne identitete radi racionalizacije usklađenosti i poboljšanja sprečavanja prijevara.

CRYPTO20 tim

C20 vodi njegov osnivač i izvršni direktor, Daniel Schwartzkopff. On je serijski poduzetnik s iskustvom u pokretanju, tehnologiji i razvoju društvenih mreža. Uz to, Schwartzkopff je suosnivač i direktor tvrtke Dataprophet, tvrtke za savjetovanje i razvoj strojnog učenja.

Neki drugi ključni članovi tima uključuju Raymond Botha i Bobby Jonker. Kao suosnivač i glavni tehnički direktor C20, Botha upravlja sistemskim inženjerstvom i arhitekturom za projekt. Botha također doprinosi integraciji blockchaina fonda i automatiziranom sustavu trgovanja. Kao upravitelj fonda C20, Jonker vodi poslovno poslovanje fonda. Jonkerovo financijsko iskustvo uključuje radno iskustvo u Intertrust Group, PricewaterhouseCoopers i Ernst & Mladi.

C20 tim

Zaključak

Ulaganje u pojedinačna kripto ulaganja u osnovi je rizično i zahtijeva teret dugotrajnog istraživanja; CRYPTO20 nudi investitorima praktičnu investicijsku strategiju koja ublažava ukupni investicijski rizik stvaranjem indeksa koji prati novo nastalo tržište kriptovaluta u cjelini, umjesto da pokušava ručno odabrati pobjednike i gubitnike na tržištu.

Za više informacija idite do C20 web stranica ili bijeli papir.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me