DDEX: Decentralizirana digitalna razmjena

DDEX omogućuje trgovanje kriptovalutama od novčanika do novčanika. Velika prednost DDEX razmjene je što možete sigurno trgovati tokenima bez potrebe za otvaranjem računa i dijeljenjem svog imena, adrese i drugih osobnih podataka. Nema razdoblje zaključavanja niti naknade za pologe i isplate. Ova decentralizirana razmjena ne samo da pomaže u sprečavanju krađe, već štedi vrijeme i novac.

Pojedinosti o DDEX ključu

Web stranica: https://www.ddex.io/

Klasifikacija razmjene: Hibridno decentralizirano

Protokol otvorenog naloga: Hyrdo shema narudžbi preko 0x

Trgovani tokeni: ERC20 Ethereum Tokens (trenutno), QTUM (planirano)

Podrška za MetaMask: Da

Podrška glavne knjige: Da

Podudaranje: Izvan lanca

Naselje: Na lancu

Naknada za polog: Nijedna

Naknada za povlačenje: Nijedna

Naknada za transakciju: 0,1% (+ PLIN)

Što je DDEX?

DDEX je decentralizirana aplikacija. Ovaj decentralizirani program ili dApp funkcionira kao razmjena. Burze vam omogućuju zamjenu jednog sredstva za drugo. DDEX se razlikuje od Coinbase, Bitstamp, i druge razmjene kriptovaluta za koje ste možda čuli da ne zahtijevaju da položite tokene kako biste ispunili narudžbu. Zbog toga se ne dostavljaju osobni podaci.

Pa, kako to djeluje?

Tehnički, DDEX je relej. Releji prenose podatke o likvidnosti. Prenosnici u osnovi izrađuju knjigu narudžbi iz kriptografski potpisanih poruka koje su stvorili proizvođači tržišta. Market market ili maker je jednostavno bilo tko tko signalizira namjeru trgovanja određenom količinom jednog sredstva za drugo po određenoj cijeni tijekom određenog razdoblja.

Upute koje proizvođač izdaje releju nazivaju se nalozi. Tvorci se nazivaju i pružateljima likvidnosti. Proizvođači pružaju informacije o likvidnosti koje releji prenose.

Kasnije se primatelj slaže da će imovinu trgovati po određenoj cijeni proizvođača. Kada se to dogodi, narudžba se popunjava. Stvara se pametni ugovor i nalog se podmiruje na blockchainu. Taj se postupak naziva poravnanje naloga.

Podmirivanje naloga za ERC20 tokene na mreži Ethereum vrši se 0x protokolom. Razmjena teži da na kraju bude agnostička blockchain. U budućnosti će dodati podršku za druge blockchaine. Prema bijelom papiru, sljedeća je podrška za QTUM blockchain. U tom će trenutku DDEX podržavati i ERC20 i QRC20 tokene.

DDEX stog

DDEX stog

DDEX, poput ostalih releja, prenosi podatke o likvidnosti izvan lanca i koristi 0x na sloju podmirenja naloga. To mu omogućuje brzi relej narudžbe izvan lanca, ali nepromjenjivo poravnanje naloga.

Prednosti

DDEX se razlikuje od ostalih releja i decentraliziranih centrala poput EtherDelte. Koristi ekonomske poticaje na mrežnom sloju. Ovaj poticajni sloj koordinira izvršenje naloga. Hydro protokol “definira pravila za izvršavanje decentraliziranih naloga i pruža mehanizam za usklađivanje narudžbi” na ovom poticajnom sloju.

Poticajni sloj poboljšava likvidnost. Decentralizirane razmjene poticane su lošom likvidnošću. Podsticajni sloj DDEX obraća se otvorenoj / zatvorenoj dualnosti decentraliziranih razmjena izgrađenih na vrhu 0x protokola.

Budući da svatko ima dopuštenje za podudaranje naloga u otvorenoj decentraliziranoj burzi, otvorene decentralizirane burze osjetljivije su na sudare naloga. Sudaci narudžbi ponekad se nazivaju trgovinskim sudarima. Pojavljuju se kada više od jedne adrese pokušava podudarati otvoreni nalog.

Zatvorene decentralizirane burze bore se s problemom sudara naloga dopuštajući samo da se burza podudara s otvorenim nalogom. U zatvorenoj provedbi, više trgovaca ne može se obvezati na isti redoslijed.

Budući da se nalozi ne dijele na zatvorenim decentraliziranim burzama, likvidnost može predstavljati problem novonastalim burzama koje koriste 0x za namiru. Podsticajni sloj DDEX koristi protokol koji ne samo da eliminira trgovinske kolizije, već omogućuje i više nelikvidnim burzama da strateški objedine svoju likvidnost.

Tim

Ljudi koji su stvorili Hydro protokol, izgradili su decentraliziranu digitalnu razmjenu kao dokaz provedbe. Taj tim čine Tian Li, Kevin West, David Qin, Bowen Wang, Scott Winges i Shanchuan Yin.

DDEX tim

DDEX je dobio potporu od Draper Zmaj, Konsenzus kapital, i najnovije Alexis Ohanian, Redditove slave, at Inicijalizirani kapital. Ovdje saznajte više o timu, savjetnicima poput Ohaniana i hidro-protokolu: https://thehydrofoundation.com/.

DDEX strateški partneri

DDEX strateški partneri

Zaključak

S obzirom na svoj jedinstveni mrežni sloj, DDEX bi se trebao razlikovati od ostalih decentraliziranih burzi u smislu likvidnosti. Zasad je razmjena sjajno započela. Nudi mogućnost trgovine mnogim vrijednim kovanicama.

Iako ga osnivači pozdravljaju kao primjer onoga što se u bijeloj knjizi može implementirati povrh protokola Hydro, budući da naplaćuje transakcijske naknade, to je projekt koji donosi prihod. Kao takav, natječe se s The Oceanom, Paradexom, Ethfinexom i drugim relejima koji naplaćuju transakcijske naknade. Neki od tih konkurenata, poput Radarskog releja, koji ima vrlo glatko sučelje i veću podršku za novčanik, nude pristojnu likvidnost, imaju značajan broj tržišta, a mogu se pohvaliti i impresivnim strateškim partnerstvima. Bit će zanimljivo vidjeti koji će se savezi stvarati u sve konkurentnijem decentraliziranom svijetu razmjene.

Dodatna sredstva

Web stranica

Telegram

Srednji

Cvrkut

Facebook

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me