Što je DragonChain? | Vodič za početnike

Što je DragonChain?

DragonChain je tvrtka i ekosustav temeljen na blockchainu koje je Disney izvorno razvio 2014. Projekt je započeo kao „Disney Private Blockchain Platform“, a kasnije je objavljen kao softver otvorenog koda 2016. godine.

DragonChain logotip

DragonChain trenutno djeluje kao neprofitna organizacija, ali pokrenut će se kao komercijalno poduzeće (DragonChain Inc.) nakon što platforma bude u potpunosti uvedena.

Što radi DragonChain?

Općenito govoreći, svrha DragonChaina je pomoći tvrtkama da brzo i jednostavno ugrade blockchain u svoje poslovne aplikacije. Mnoge tvrtke mogle bi biti zainteresirane za ovaj prijelaz zbog prednosti povezane s usluživanjem klijenata u odnosu na blockchain – povećana učinkovitost i sigurnost transakcija, smanjenje troškova zbog uklanjanja potencijalnih prijevara i prevara itd..

Preciznije, DragonChain nudi ekosustav bez poslužitelja koji tvrtkama omogućuje početak korištenja blockchain aplikacija na jednostavan, privatni i siguran način. Cilj im je dati tvrtkama “ključ u ruke” proizvod koji je kompatibilan s razvojnim paketom koji tvrtke trenutno koriste kao Java, C ++ i Python. To znači da će tvrtke sada moći graditi vlastite pametne ugovore (na platformi DragonChain) koristeći uobičajene programske jezike.

Da bismo pogledali cjelovit popis atributa za ekosustav DragonChain, uputit ćemo se na DRGN bijeli papir:

 • Sustav bez poslužitelja i pametni ugovori
 • Uspostavljena jezična podrška za pametne ugovore (Java, Python, Node, C #, Go, itd.)
 • Skalabilno – implementacije Amazona AWS i Google
 • Sigurno – Zaštita poslovnih podataka i poslovanja
 • Napredne implementacije valuta
 • Biblioteke pametnih ugovora
 • Valutni agnostik

Ta su ključna svojstva, o kojima ćemo detaljnije raspravljati kasnije, ono što čini okruženje za tvrtke na kojima mogu lako pokretati svoje decentralizirane aplikacije. Svojstva funkcioniraju u kombinaciji kako bi osigurala niže razvojne troškove, bržu izlazak na tržište za projekte tvrtke, veću skalabilnost za te projekte i značajno povećanu razinu sigurnosti.

Kako djeluje DragonChain?

DRGN ekosustav sastoji se od tri ključne komponente:

1) Platforma DragonChain

The Platforma može se smatrati pozadinskim aspektom DragonChaina koji pohranjuje i osigurava podatke poslovnih klijenata. Ovdje programeri mogu stvarati i pohranjivati ​​pametne ugovore na uobičajenim programskim jezicima. Na platformi je također uključen pristup Amazon Web Services (podružnica Amazon.com koja pruža platforme za računalstvo u oblaku na zahtjev).

kompatibilan s programskim jezikom


2) Inkubator sa skalom gužve DragonChain

The Gužva-skala Inkubator je mjesto gdje će tvrtke moći lako razvijati svoje blockchain projekte slijedeći DragonChainov standardizirani postupak.

“Skraćeni” aspekt inkubatora trebao bi biti od velike koristi projektima tvrtke. To znači da, nakon što tvrtka razvije svoj blockchain projekt u inkubatoru, može ga dati na pregled i skaliranje od gomile koja se sastoji od ljudi / investitora iz cijelog svijeta. Ako je uspješan, postupak inkubacije djeluje na drastično smanjenje resursa potrebnih za klijenta kako bi bio izložen projektu u razvoju.

Što se tiče rezultata, inkubator prilagođen mnoštvu ima za cilj omogućiti poslovnim projektima pokretanje i pokretanje tržišne vrijednosti mnogo brže. Na web stranici DragonChain-a možete vidjeti da trenutno preuzimaju prijave tvrtki koje žele pokrenuti svoju komercijalnu platformu i postupak inkubacije.

DragonChain inkubacija

DragonChain trenutno ima 5 projekata u inkubaciji: Look Lateral – Liquid Art, Seed2You, LifeID, IDPay i ClevX.

Više informacija o svakom od ovih projekata dostupno je u DragonChain-u bijeli papir.

3) Tržište DragonChain

Na kraju, DragonChain Tržište je sustav podrške za tvrtke klijente. Ovdje mogu pristupiti grupi provjerenih stručnjaka za predmetnu temu na teme poput kriptografije, marketinga i razvoja softvera. Tržište je također mjesto na kojem klijenti DragonChaina pristupaju knjižnici unaprijed razvijenih pametnih ugovora.

Tržište zmajevih lanaca

Ove tri komponente (platforma, inkubator i tržište) zajedno čine ekosustav DragonChain. Ekosustav je potaknut Zmajev novac (DRGN), token koji ima mikro licencu da služi kao kredit za svaku od komponenti usluge.

Što izdvaja DragonChain?

Poglavito, DragonChain želi riješiti problem postojećih platformi koji ograničavaju stvaranje zaista sigurnih i skalabilnih blockchain aplikacija u stvarnim slučajevima poslovne upotrebe.

Na primjer, Ethereum kupcima nudi ekosustav koji pokreće Dapps i Smart Contracts. DragonChain ima sličnu svrhu, ali je dizajniran da bude sigurniji od protokola Bitcoin i Ethereum.

DragonChainov bijeli papir naglašava naglašavajući razinu sigurnosti koju predlaže njihov blockchain. U platformu DRGN uključen je sustav od pet standardiziranih razina konsenzusa. Sigurnost se povećava kako se povećava razina provjere bloka. Ovih pet razina su:

 1. Provjera poslovanja (odobrenje)
 2. Potvrda poduzeća (provjera valjanosti)
 3. Provjera raznolikosti mreže
 4. Provjera vanjskog partnera (javnog bilježnika)
 5. Javna provjera kontrolne točke

sustav od pet standardiziranih razina konsenzusaOvaj oblik slojevite zaštite djeluje na dodavanje nove dimenzije uobičajenom blockchain modelu. DragonChain predlaže razmišljati o njihovim razinama konsenzusnog modela kao o „blockchainu blockchaina“.

Koje industrije cilja DragonChain?

Budući da blockchain ima za cilj zamijeniti tradicionalne ugovore i sustave plaćanja sigurnijim postupkom, industrije koje trenutačno pate od prijevara / prevara imaju veliku potencijalnu korist. To znači da bi, na primjer, tvrtke koje se bave nekretninama ili pravima mogle ukloniti značajne gubitke zbog prijevara putem pametnih ugovora unutar ekosustava DragonChaina. digitalno rukovanje

Još jedan potencijalni slučaj upotrebe nalazi se u industriji igara. FlowPlay, igraća tvrtka s više od 75 milijuna korisnika, želi upotrijebiti DragonChain tokene kako bi igračima omogućila sigurnu kupnju virtualnih predmeta. To će učinkovito stvoriti prvo tržište nepovjerenja zasnovano na virtualnoj robi, jamčeći legitimitet.

Još nekoliko intuitivnih slučajeva upotrebe platforme uključuju reviziju, rezervacije / rezervacije i sustave glasanja. Da biste vidjeli cjelovit popis, pogledajte ovo stranica stavio na raspolaganje Disney.

Tko je u timu DragonChain?

Tim DragonChaina sastoji se od osam članova, a Joe Roets je izvršni direktor i glavni arhitekt. Prije je radio za Disney prije odlaska kako bi se posvetio razvoju platforme DRGN. Joe Roets također je poznat po sudjelovanju u projektima Coinbase i Overstock.

Joe RoetsOstatak tima čine četiri glavna programera i tri poslovna / marketinška stručnjaka. Više informacija o svakom članu i njihovom sudjelovanju dostupno je na DragonChain-u web stranica.

Uz to, tim iza sebe ima jak savjetnički odbor. Jeff Garzik vjerojatno im je najiskusniji savjetnik u smislu blockchain tehnologije. Služi kao etablirana ikona u Bitcoin mreži i osnovao je blockchain tvrtku Bloq. Drugi važan savjetnik je Ed Fries; Potpredsjednik izdavanja igara u Microsoftu i suosnivač Xboxa.

Distribucija tokena

Ukupna ponuda: 433.494.437 DRGN

Kružna opskrba: 238.421.940 DRGN

Novčić DRGN ponuđen je 2. listopada 2017. na .0663 USD na ICO-u i premašio je 4 dolara do siječnja 2018..

Javni tokeni čine 55% ukupnih tokena, dok se preostalih 45% distribuira u skladu s tim:

Raspodjela kovanica dragonchain

Zmaj Slumber rezultat

DragonChain nudi pogodnosti onima koji drže svoj novčić u obliku a Zmaj Slumber rezultat. Što više DRGN kovanica posjedujete i što ih duže držite, to će vaš rezultat drijemanja biti veći.

Viši rezultat uspavanosti nagrađuje vas većim opsegom sljedećih pogodnosti:

 • Svatko: bonusi za ICO tvrtke u budućnosti
 • Vlasnici poduzeća: popusti na pametne ugovore dostupne na tržištu DragonChain kao i na druge oblike tehnologije koje DragonChain planira ponuditi u budućnosti

Gdje mogu kupiti DragonChain?

DRGN se ne može rudariti, ali možete ga kupiti na sljedećim burzama:

 • KuCoin
 • EtherDelta
 • CoinExchange
 • Vrata.io
 • Tidex
 • Mreža Bancor
 • Trgovina žetona

Mnogo je razmjena na ovom popisu prilično neobično, što ostavlja prostor za potencijalne skokove cijena ako DRGN usvoje veće burze poput Binancea. Od razmjena na ovom popisu, KuCoin ima najveći opseg trgovanja DRGN-om s velikom razlikom. Korištenje KuCoina u ovom slučaju tada će omogućiti mnogo brže obradu i izvršavanje vaših DRGN trgovina.

Gdje čuvati DragonChain?

DRGN je ERC-20 token, tako da postoji nekoliko mogućnosti gdje ga možete pohraniti, naime u novčaniku kompatibilnom s ERC-20. Ako svoje tokene pohranjujete u internetski ERC-20 novčanik, DragonChain preporučuje upotrebu MyEtherWallet ili “MEW”.

Ako tražite sigurniju i izvanmrežnu metodu za pohranu DRGN kovanica, trebali biste razmotriti upotrebu hardverskog novčanika poput Trezora ili Ledger Nano S. Oba novčanika podržavaju sve ERC-20 tokene, uključujući DRGN.

Završne misli

DragonChain platforma uspostavlja nišu u kripto svijetu svojim slojevitim sigurnosnim značajkama. 5-slojni sigurnosni model dodaje veliku vjerodostojnost njihovom sveukupnom cilju olakšavanja poslovne integracije u blockchain.

Uz to, DragonChain se vidi kao snažnog rivala Ethereumu zbog sposobnosti platforme za skaliranje; pitanje po kojem je Ethereum bio poznat. S financijskog stajališta, ako se DragonChain želi nadmetati s Ethereumom, tada ima DRGN Market Cap-a dovoljno prostora za rast. Tržišna kapitalizacija Ethereuma trenutno je preko 120 puta veća od DragonChainove.

Vremenska crta zmajevog lanca

Od siječnja 2018. tim DragonChain prikuplja sredstva i završava razvoj platforme. Iako je točan datum trenutno nenajavljen, očekuje se da će se DRGN platforma u potpunosti pokrenuti negdje ove godine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map