Što je Einsteinium? Vodič za početnike

Možda ste primijetili da se novi novčić Einsteinium uvukao u top 50 na tržištu iz dubine nižeg ranga CoinMarketCapa. Zapravo, točnije je uskočio na svoje novo mjesto, skakanje s ~ 0,80 USD podrške na preko 2,00 USD za nekoliko dana.

Uzimajući znak od sintetički element istog imena, Einsteinium je kriptovaluta namijenjena financiranju znanstvenih, tehnoloških i filantropskih projekata. Kovanica Einsteinium, prikladno skraćeno EMC2, izvor je ovog financiranja i cirkulira koristeći algoritam dokaza o radu sličan vlastitom Bitcoin-u. Dakle, u praksi EMC2 funkcionira kao da je netko uzeo Bitcoin i kombinirao ga s dobrotvornim fondom.

Pa kako Einsteinium ostvaruje svoju filantropsku misiju i što ga čini tako privlačnim za ulagače? Krenimo na to.

Einsteinium: Što je to, kako to djeluje

Einsteinium započeo je 2014. godine, ali nije vidio puno akcije do proljeća 2017. 1. ožujka, Zaklada Einsteinium službeno je pokrenula, a do travnja se službeno registrirala kao neprofitna organizacija u Montrealu u Kanadi, postavši prvo istraživanje -fokusirani NPO u kriptosferi.

Zaklada Einsteinium organizacijski je primjerak novčića Einsteinium, središte dobrotvornih i istraživačkih fondova projekta. Prema svom sustavu dokaza o radu, fondacija prima 2,5% od svake blokovske nagrade. Od ovog prinosa, 0,5% ide na slavine, marketing i donacije, dok ostalih 2% ide na financiranje znanstvenih istraživanja.

Osnova EMC2

Možda se pitate kako Zaklada Einsteinium bira koji će se projekti financirati i koliko sredstava dobivaju. Pa, da biste to razumjeli, morat ćete znati kako funkcioniraju epohe unutar EMC2-ovog konsenzusa o dokazima o radu.

Pa što je epoha?

Jedna epoha vrijeme je koje je potrebno rudarima da na javnoj knjizi Einsteiniuma izgrade 36.000 blokova ili približno 25 dana.

Nakon završetka jedne epohe, prihodi od blokovskih nagrada Zaklade Einsteinium iz te epohe nastavljaju se za financiranje istraživanja ili projekata u znanstvenoj, tehnološkoj ili blockchain industriji. Mole se članovi zajednice Einsteinium da glasaju za projekt za koji smatraju da pokazuje najviše potencijala i da ga najviše vrijedi financirati.

kovanice

Ukupno će biti 730 epoha u kojima će rudari moći primati blok nagrade. Prema Einsteiniumovom modelu, prinos blokovskih nagrada smanjuje se prema dolje kako se mreža graduira prema svakoj novoj epohi, pa će s vremenom broj kovanica koje svaka nagrada nudi smanjivati. Na primjer, u prve dvije epohe, blok nagrade su iznosile 1.024 EMC2. Do posljednje epohe, blok nagrada bit će samo jedan Einsteinium žeton.

Možete se pitati, zašto bi itko kopao nešto što nudi manje nagrada dok se blockchain širi?

Dvije riječi: događaji crvotočineemcblockrewards

Događaj crvotočine jedinstveni je Einsteiniumov doprinos modelu dokazivanja rada. Pojava se događa nasumce unutar svake epohe i traje 180 blokova, a za to vrijeme blokovska nagrada od 2.973 EMC2 zamjenjuje standardnu ​​nagradu te epohe. Ovaj sustav lutrije trebao bi održavati rudarstvo atraktivnim za blockchain-ovu rudarsku zajednicu, a namijenjen je i kompenzaciji smanjenja blokovskih nagrada sa svakom sljedećom epohom.

Zapravo, tim Einsteiniuma vjeruje da će rudarstvo u budućnosti učiniti još profitabilnijim. Što više EMC2 kovanica povećava vrijednost, to će unosniji događaji Crvotočine biti. Budući da su blok nagrade za ove događaje konstantne, rudari će biti stimulirani da ih vade samo za pojave crvotočina, jer će cijeniti u vrijednosti zajedno sa samom valutom.

Einsteinium Povijest trgovanja

Sve dok se stvari stvarno nisu pokrenule sa Zakladom Einsteinium početkom 2017. godine, opseg trgovine u osnovi je bio nepromijenjen za EMC2. Na primjer, od 2014.-2017., Trgovalo se statično za manje od 10-tog centa dok se stalno nije penjalo na 0,08 dolara.

Međutim, nedavno je EMC2 postao paraboličan. Proveli su veći dio studenog i prosinca penjući se na zdravih 0,80 dolara, a u protekla dva dana probili su se 2,00 dolara na najvišu razinu od 2,77 dolara..

emcchart

Einsteinium je spavao prilično dugo i, s obzirom na obećanje projekta, trebao je djelić svjetla reflektora. Međutim, najvjerojatnije je predstojeći hard fork EMC2 i očekivane vijesti od 19. prosinca doveli su do ovog porasta povjerenja investitora.

Gdje kupiti Einsteinium

Ako želite kupiti EMC2, najbolje bi bilo nabaviti malo Bitcoina i uputiti se u Bittrex, Poloniex ili Cryptopia. Također trguje za Litecoin na Cryptopia, ali opseg ovih trgovačkih parova iznosio je samo 0,01% u posljednja 24 sata. U posljednja 24 sata većina njegovog volumena Bitcoina prošla je kroz Bittrex na 82,98%, dok je Poloniex na drugom mjestu sa 16,52%.

Einsteiniumova web stranica također navodi Upbit kao moguću razmjenu, ali od ovog pisanja CoinMarketCap nema podataka o toj razmjeni.

Gdje čuvati Einsteinium

Einsteiniumova web stranica nudi preuzimanje novootvorenog novčanika namijenjenog smještanju nadolazeće vilice.

Novčić ima osnovni novčanik za Windows i Mac, a mobilni novčanik dostupan je putem Coinomi za Android uređaje. Kao što je detaljno opisano u putopisu njihovog projekta, tim EMC2 radi na webu i mobilnom novčaniku.

Ako zabranimo Conomi, ne postoje novčanici trećih strana koji podržavaju EMC2.

einwallet

Putokaz i ono što dolazi

Primarna upotreba Einsteiniuma bit će platforma za prikupljanje sredstava za dobrotvorna i znanstvena istraživanja, ali Einsteinium putokaz otkriva svijetlu budućnost širenja novčića i njegovih usluga.

Uključuju brojne platforme povezane s EMC2 novčićem, uključujući aplikaciju za društvene medije i mrežno tržište. Aplikacija društvenih medija uključivala bi funkciju privatnih poruka, javni feed objavljivanja i opciju plaćanja za slanje EMC2 svojim prijateljima, a tržište bi bilo upravo to, tržište za kupnju i prodaju robe na mreži za EMC2.

U području poslovnih aplikacija, razvojni tim radi na Einsteinium SDK, API-ju koji će tvrtkama omogućiti implementaciju EMC2 modela.

Kao i mnogi drugi kriptoaseti, oni također rade na debitnoj kartici koja drži EMC2 za izvanmrežna plaćanja.

Završne misli

Niti jedna druga kriptovaluta ne radi ono što radi Einsteinium. Njihova je misija jedinstvena, ugledna i puna uvjerenja, a Zaklada Einsteinium ima potencijal doista imati utjecaja na polju prikupljanja sredstava za istraživanje.

Ako vjerujete u ono što EMC2 zastupa, bilo bi vrijedno barem kupiti da biste pridonijeli njegovoj filantropskoj viziji. Ako želite zaraditi nešto novca, ulaganje će se vjerojatno isplatiti kako tvrtka raste i skreće pozornost na projekte koje financira. Događaji crvotočine na novčiću također će ga učiniti privlačnom perspektivom za rudarstvo kako vrijeme prolazi.

Sve u svemu, zaista ne možete reći previše protiv Einsteiniuma. Smatramo da je korištenje kriptoa za financiranje znanstvenih potraga prilično poprilično i uzbuđeni smo što ćemo vidjeti vrste istraživanja koja će Einsteinium omogućiti u budućnosti

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me