Što je ETHLend? | Vodič za početnike

Što je ETHLend?

ETHLend je decentralizirana aplikacija za posudbu (DAPP) koja se izvodi na mreži Ethereum i nudi sigurne pametne ugovore za ravnopravno posudbu. ETHLend nastoji demokratizirati proces teškog zajma uklanjanjem moći i kontrole tradicionalnih banaka i velikih financijskih institucija. Za razliku od ostalih blockchain aplikacija za zajam, ETHLend omogućuje zajmoprimcu i zajmodavcu da odluče bitne detalje o zajmu bez potrebe posrednika. U osnovi to znači da zajmodavac i kupac bilo gdje u svijetu mogu stvoriti ugovor o zajmu pod njihovim uvjetima.

ETHLend zaglavlje

Problemi riješeni decentraliziranim zajmom

Decentralizacija može riješiti mnoge urođene probleme povezane s našim trenutnim centraliziranim sustavom zaduživanja. Evo tri najveća razloga zbog kojih decentralizacija kredita ima smisla.

  1. Povjerenje: Decentralizacija u potpunosti uklanja potrebu za vjerovanjem davatelju kredita i drugoj ugovornoj strani. Kolateral za zajam zaključava se i kontrolira pametnim ugovorima koji se emitiraju na javnom blockchainu.
  2. Transparentnost: Mreža Ethereum pruža transparentnu knjigu koja je otvorena za inspekciju. Svaka transakcija se bilježi i može se provjeriti. Transparentno računovodstvo Ethereuma uklanja slijepo povjerenje koje zahtijevaju transakcije između dviju bankarskih institucija.
  3. Pristup: Koristeći mrežu Ethereum, zajmodavci i zajmoprimci ETHLend mogu organizirati kreditne transakcije s bilo kojeg mjesta na svijetu. Transakcije zajma odvijaju se s adrese Ethereum na adresu Ethereum omogućavajući neograničeni pristup širom svijeta. Neograničeni, i zajmoprimci i zajmodavci mogu pristupiti mnogo širem rasponu likvidnosti zajma.

Prednosti decentraliziranog kreditiranja

Kako funkcionira pozajmljivanje putem ETHLenda?

ETHLend zahtijeva da zajmoprimci postave ERC-20 kompatibilne tokene ili domene Ethereum Name Service (ENS) kao kolateral protiv Ethereum zajmova u slučaju da zajmoprimac ne podmiri obveze. Trenutno samo zajmoprimci mogu stvarati zahtjeve za zajmom na ETHLendu. Da bi podnio zahtjev za zajam, zajmoprimac mora postaviti podatke kao što su duljina zajma, premija kamate i količina žetona potrebnih za osiguranje. Ako se zajmodavac složi s ovim uvjetima, stvorit će se ugovor o zajmu. Stvaranjem bilo kojeg zajma mogu proizaći samo dva scenarija:

  1. Zajmoprimac otplaćuje kredit. Zajmodavac tada prima svoju izvornu glavnicu plus kamate. Ili
  2. Zajmoprimac ne vraća svoj zajam. Zajmodavac bi tada primio založno jamstvo dužnika

Postupak zajma ETHLend

Prodaja i trenutna cijena žetona LEND

ETHLendova prodaja LEND-a s tokenima završila je 30. studenog 2017. Prema ICODrops, ETHLend je prikupio 17.860.000 dolara od svojih 17.900.000 dolara cilja. Maksimalna ponuda LEND tokena koje treba stvoriti je 1.299.999.942, dok je trenutna cirkulirajuća ponuda LEND tokena 1.032.154.231. Cijena LEND-a značajno je pala za desetodnevno razdoblje počevši od 7. siječnja. Tijekom ovog desetodnevnog razdoblja, cijena Lenda pala je skroz s 40 na 10 centi.

Lendov masovni pad cijena može se pripisati lažnim glasinama da je vlada Južne Koreje planirala zabraniti razmjenu bitcoina i kriptovaluta. Činilo se da su ove vijesti prouzrokovale klizanje cijelog tržišta. Od dna, cijena LEND-a stabilizirala se i pomaknula bočno u rasponu od 15 do 20 centi. Čini se da tržište kriptovaluta prati svoj povijesni trend pada u siječnju. Ne bi iznenadilo da se tržište pomakne ustranu još tjedan ili dva prije nego što se vrati na usporeno tržište bikova.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = LEND&tsyms = USD, EUR, BTC ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Funkcije žetona LEND

ETHLendov LEND token je ERC-20 kompatibilan token koji je prodan u pretprodaji i ICO-u. Tok LEND ima nekoliko važnih funkcija na DAPP-u.

Naknade s popustom

Korisnici LEND tokena dobit će 25% popusta na naknade za platformu u odnosu na plaćanje Ethereumom. Iako se LEND tokeni mogu kupiti i prodati na burzama, primarno korištenje LEND-a je stvaranje popusta pri plaćanju ETHLend DAPP naknada za postavljanje.

Zračne kapi

Aktivni zajmodavci i zajmoprimci bit će plaćeni tromjesečnim zračnim padom. ETHLend planira upotrijebiti 20% svojih decentraliziranih naknada za prijavu za kupnju LEND-a s tržišta i “airdrop” LEND-a svim zajmodavcima i zajmoprimateljima na ETHLendu. Airdrops će se koristiti za povećanje usvajanja korisnika i za dodavanje većeg broja knjiga zajmova.

Ekskluzivne funkcije

Pojedine usluge na ETHLendu moći će kupiti samo LEND. Primjeri ovih značajki uključuju istaknute liste zajmova, kao i marketinške kampanje putem e-pošte.

Bonusi za preporuke

ETHLend planira kupiti dodatni LEND kako bi nagradio zajmodavce i zajmoprimce koji dodaju nove sudionike na decentraliziranu platformu za posudbu.

Stvaranje decentraliziranog kreditnog rejtinga zajmoprimaca

ETHLend također planira na kraju ponuditi neosigurane zajmove svojoj bazi korisnika. Neosigurani zajmovi, zajmovi kod kojih dužnik ne daje kolateral u slučaju neplaćanja, zajmodavca su mnogo rizičniji. Kako bi zajmodavcima pomogao u rješavanju poteškoća s procjenom osnovnog rizika neosiguranih zajmova, ETHLend planira stvoriti decentraliziranu kreditnu ocjenu za sve svoje korisnike. Sažeto, zajmoprimci Ethlenda imat će mogućnost vremenom izgraditi svoju reputaciju jer uspješno vraćaju zajmove.

Svaki zajmoprimac ETHLend imat će decentraliziranu kreditnu ocjenu stvorenu iz nekoliko izvora podataka. Primarni izvor podataka za ove kreditne ocjene bit će kreditni tokeni (CRE) koji će se izdavati od samog ETHLenda. Pozajmljivanje temeljeno na reputaciji omogućit će Ethlendu da uvede koncept nesigurnog zaduživanja za korisnike, kao i pružiti više informacija za osigurane zajmodavce. Uz to, ETHLend planira omogućiti korisnicima da svoj decentralizirani kreditni rejting emitiraju na druge blockchaine. Zajmoprimci će tada moći koristiti svoj dobro stečeni kreditni rezultat i na aplikacijama na različitim blockchainima.

Kreditni tokeni (CRE)

Kreditni tokeni su token kompatibilan s ECR-20 koji će se isključivo koristiti u ETHLendu za predstavljanje reputacije dužnika. Ovim se tokenima ne može trgovati ili čak prenijeti na drugu adresu. Što je više kreditnih žetona povezanih s korisničkim računom, to je korisnički račun pouzdaniji.

ETHLend će upravljati reputacijom dužnika izdavanjem kreditnih žetona korisnicima koji uspješno vraćaju zajmove. Za svaki 1 ETH koji korisnik uspješno vrati, dobit će 0,1 CRE. Isto tako, ETHLend planira “spaliti” kreditne žetone s računa koji ne vraćaju zajmove. Korisnik s visokim iznosom CRE moći će dobiti kredite koje drugi korisnik s malim iznosom CRE ne može. Korisnici s većim iznosima CRE-a bit će nagrađeni boljim kamatnim stopama, kao i biti obvezni postavljati niže razine kolaterala za slične kredite u usporedbi s korisnicima s manje CRE-a.

ETHLend tim & Napredak

ETHLend tim trenutno se sastoji od velike skupine od dvadeset i dva člana i šest savjetnika. ETHLend trenutno vodi njegov osnivač i izvršni direktor, Stani Kulechov. Ostali značajni članovi ETHLendova tima su Jordan Lazaro Gustave, Šef Uprave, kao i Martin Wichmann, Šef prodaje tokena, koji je podigao gotovo 100% ICO cilja ETHlenda. Uz to, tim ETHLenda ima nekoliko članova koji su u potpunosti usredotočeni na marketing i medijsku korespondenciju. Konačno, tim ima više tehničkih i netehničkih savjetnika koji pokrivaju gotovo svako poslovno pitanje, uključujući sigurnosne, pravne i razvojne probleme.

ETHLend tim

Plan napretka

ETHLend tim je krenuo ambiciozni ciljevi sljedeće dvije godine. U bliskoj budućnosti ETHLend planira dodati i Bitcoin i neosigurane zajmove svojoj decentraliziranoj aplikaciji. Evo primarnih ciljeva momčadi za prva dva kvartala 2018.

Ciljevi iz četvrtine 1

ETHLend četvrtina 1 ciljevi

Cetvrtina 2 gola

ETHLend četvrtina 2 gola

Zaključak

ETHLend pruža decentraliziranu platformu na kojoj se mogu osigurati ravnopravni zajmovi Ethereum između bilo koje dvije osobe na svijetu. Uklanjajući politiku i granice iz jednadžbe, ETHLend se nada revoluciji u industriji kreditiranja. ETHLend u konačnici teži stvoriti istinski globalno tržište koje će koristiti svim sudionicima koji žele i davati i primati zajmove.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map