Što je Exchange Union?

Exchange Union je „decentralizirana mreža”Koji povezuje pojedinačne burze digitalne imovine iz cijelog svijeta. Tim je u misiji riješiti jedno od najistaknutijih kripto problema – nelikvidnost.

Većina ulagača doživjela je to iz prve ruke: digitalnu imovinu koja vam se sviđa i u koju želite ulagati možete pronaći. Međutim, novčić je dostupan samo na nekolicini burzi. Povrh toga, za trgovinu možete koristiti samo Bitcoin ili Ethereum. To dovodi do ponekad jednosatnog postupka ispunjenog višestrukim ručnim prijenosima na najmanje dvije razmjene.

A problem nelikvidnosti znači da postoje brojni trgovinski parovi koji još nisu ni dostupni.

početna stranica sindikata razmjene

Exchange Union povezuje knjige naloga s različitih burzi kako bi vam donio trenutne, nepovjerljive poslove za bolju cijenu i ukupno poboljšano iskustvo trgovanja.

U ovom vodiču za Exchange Union pokrivat ćemo:

Kako funkcionira Exchange Union?

Tim Exchange Union-a opisuje platformu kao “meta-razmjenu” jer je grade kao sloj na vrhu postojeće centralizirane razmjene. To je zapravo razmjena razmjena. Da bi to postigao, projekt koristi popularna rješenja za skaliranje drugog sloja poput:

  • Kanali plaćanja
  • Atomske zamjene

Kanali plaćanja

Kanali plaćanja pružaju trenutni način za prijenos digitalne imovine izvan lanca između dviju strana. Transakcije se bilježe na blockchainu samo kad se prvi put otvori kanal za plaćanje i kada je zatvoren. Možete to zamisliti kao ažuriranje stanja na oba kraja kanala za svaki prijenos. Jednom kada zatvorite kanal plaćanja, obje strane dobivaju svoja konačna stanja.

Kanali plaćanja su nepovjerljivi – svi sporovi automatski se rješavaju kriptografijom. A, prijenosi koji ih koriste zaštićeni su temeljnim blockchainom što ih čini pouzdanima kao i razmjene na samom blockchainu.

Bitcoin’s Lightning Network i Ethereum’s Raiden Network dva su najpopularnija primjera kanala plaćanja.

Exchange Union koristi Raspršeni ugovori vremenske blokade (HTLC-ovi) prilikom povezivanja kanala plaćanja između mjenjačnica. Ovi ugovori omogućavaju platformi postavljanje XU čvorova kao posrednika bez povjerenja za usmjeravanje prijenosa putem kanala plaćanja na više strana. To sprječava da burze moraju otvarati kanale plaćanja sa svim sudionicima na mreži. Umjesto toga, mogu se koristiti rutom kanala kako bi olakšali prijenose do svog konačnog odredišta.

Svaka platforma koja sudjeluje u obrtima putem Exchange Union mora imati XU čvor i povezati ga s barem jednom drugom razmjenom za svako digitalno sredstvo s kanalom plaćanja.

Atomski zamjene

Obrt se uvijek sastoji od dva transfera na svim kanalima plaćanja. Zbog toga postoji svojstveni rizik da se jedna strana ponaša neiskreno. Nakon primanja svog dijela trgovine, prva stranka jednostavno nije mogla prenijeti svoja sredstva drugoj strani. Preko atomske zamjene, kriptografski je osigurano da se obje strane trgovine moraju uspješno dogoditi. To čini trgovanje na Exchange Unionu sigurnim & nepouzdan.

Atomske zamjene koriste modificirane HTLC-ove kako bi omogućile trgovanje putem kanala plaćanja. Na primjer:

  1. Sally želi zamijeniti svoj Litecoin za Ethereum Classic na burzi A.
  2. Bob svoj Ethereum Classic želi zamijeniti za Litecoin na burzi B.
  3. Razmjena A šalje Sallyna sredstva razmjeni B na kanalu plaćanja Litecoin.
  4. Razmjena B šalje Bobova sredstva na razmjenu A na kanalu plaćanja Ethereum Classic.
  5. Jedinstveni HTLC jamči da se obje strane trgovine uspješno odvijaju.

Primjer trgovine burzi

Lightning Network trenutno živi na Bitcoin, Litecoin i nekoliko drugih lanaca, a budući da Raiden mreža podržava sve ERC20 tokene, ovom metodom već možete zamijeniti značajnu količinu digitalne imovine.

Decentralizirana knjiga narudžbi

Umjesto da koristi cjelovitu, globalnu knjigu narudžbi, svaki XU čvor prati relevantne narudžbe na vlastitim kanalima plaćanja. Svaki čvor zatim emitira svoju lokalnu knjigu narudžbi ostalim čvorovima na mreži stvarajući decentralizirani sustav naloga.

XUC token

XUC je ERC20 token koje tim Exchange Union-a prvenstveno koristi za poticaje na platformi.

Za razmjene

Tim će XUC emitirati svim trgovcima na platformama koje koriste Exchange Union. XUC možete koristiti samo za plaćanje usluga Exchange Union, a za sudjelovanje u mreži morate držati token. U idealnom slučaju, na burzama će se vidjeti priljev novih trgovaca koji žele iskoristiti povećani broj trgovinskih parova i bolje cijene koje pružaju sudionici Burze.

Za trgovce

Trgovci dobivaju XUC kada postignu određene prekretnice u trgovini na mreži Union Union. Tim još nije odredio brojeve prekretnica ili nagrada.

Za pružatelje usluga

Operatori čvorova dobivaju nagradu XUC za prenošenje naloga na burze. Također, pojedinci koji nadziru glavni lanac zbog nezakonitih aktivnosti dobivaju XUC nagrade.

Za programere

Da bi stvorio jaku zajednicu programera, Exchange Union nagrađuje programere koji doprinose platformi kodnog koda s XUC-om. Također možete pregledati i testirati kôd da biste dobili XUC plaćanja.

Opskrba & Distribucija

Ukupno ih ima 3.000.000.000 XUC tokena sa samo 65 000 000 trenutno u optjecaju. Exchange Union nije imao ICO – što je rijetkost danas. Umjesto toga, 60 000 000 XUC tokena (2%) prodano je privatnim ulagačima za financiranje projekta. Raspodjela je sljedeća:

razmjena saveza distribucija tokena

Exchange Union tim & napredak

Tim

James Wo (izvršni direktor), Terry Culver (OCD), Mikael Wang (glavni blokchain arhitekt) i Kilian Rausch (direktor proizvoda) vode Union Exchange upravljački tim. Tim ima bogato blockchain iskustvo s nekim impresivnim pozicijama u svojim životopisima.

Wo je osnivač i predsjednik odbora Digital Finance Group – vodeće svjetske poslovne grupe usmjerene na blockchain. Wang je službeno bio glavni tehnički direktor BTCC-a, kao i glavni arhitekt rješenja u Ericssonu. Rausch je prethodno bio potpredsjednik udruge Mobi, vodećeg novčanika za digitalnu imovinu.

Postoje i impresivna imena koja savjetuju i tim. Brenden Eich, tvorac Javascripta, Mozille Firefox i preglednika Brave (BAT token), vodeći je savjetnik. Ostali savjetnici rade ili su uključeni u popularne platforme za trgovanje kao što su Unocoin, Ripio, OKCoin i Kraken. To bi trebalo dobro služiti timu prilikom integracije s razmjenama.

Napredak

Projekt je još uvijek usporedno u povojima – započinje u trećem kvartalu 2017. Tim će objaviti tehničke specifikacije tijekom drugog kvartala ove godine (2018) i pokrenuti testnu mrežu do prvog kvartala 2019..

Plan razmjene sindikata

Natjecanje

Brojni su blockchain projekti koji se bave problemom nelikvidnosti. Decentralizirani protokoli razmjene poput 0x i Kyber Network pokušavaju riješiti ovaj problem pružajući novu paradigmu za razmjene.

QASH je još jedan sličan projekt koji gradi kombiniranu knjigu narudžbi razmjena širom svijeta u kombinaciji s njihovim internim algoritmom podudaranja.

Exchange Union jedinstven je po tome što tim radi na integraciji s već uspostavljenim burzama. Platforma je ujedno i jedina koja koristi kanale plaćanja za trgovine. Decentralizirane razmjene poput 0x, EtherDelta i Kyber koriste atomske zamjene, ali ne i kanale plaćanja. Zbog toga imaju tendenciju da budu sporiji i / ili skuplji.

Trgovanje

XUC token počeo je trgovati krajem listopada 2017., tako da nema puno podataka o trgovanju za analizu. Cijena je bila turbulentna, krećući se od najnižih oko 2,00 američkih dolara (~ 0,00028 BTC) do najviših preko 17,00 američkih dolara (~ 0,00092 BTC). Čini se da se nedavno cijena smjestila u rasponu od 8 do 9 dolara.

Teško će biti predvidjeti kretanje cijena dok se platforma ne približi pokretanju, ali postoji nekoliko stvari koje mogu utjecati na nju. Glavne stvari koje bi mogle povećati cijenu su najave o razvojnim prekretnicama i povećana upotreba mreže.

Gdje kupiti XUC

Budući da je projekt tako mlad, imate ograničene mogućnosti gdje možete kupiti XUC. Token možete zgrabiti na OKExu ili HitBTC-u bilo za Bitcoin, Ethereum ili Tether.

Ako započinjete svježe bez sredstava, prvo biste trebali kupiti Bitcoin ili Ethereum na burzi kao što je Gemini.

Potpuni i ažurirani popis XUC razmjena svakako provjerite na Exchange Unionu web stranica.

Gdje čuvati XUC

Kao ERC20 token, idealno mjesto za pohranu vašeg XUC-a nalazi se u novčaniku s podrškom za ERC20. MyEtherWallet je najpopularnija internetska opcija.

Trezor je izvrstan hardverski novčanik s podrškom za ERC20 ako vas zanima nešto više sigurnosti.

Zaključak

Exchange Union povezuje postojeće razmjene putem platnih kanala kako bi donio više likvidnosti u ekosustav kriptovaluta. Iako je projekt relativno nov, tim i savjetnici koji stoje iza njega imaju bogato iskustvo u blockchain prostoru.

Za razliku od većine drugih decentraliziranih projekata usmjerenih na razmjenu, Exchange Union izravno surađuje s centraliziranim burzama kako bi integrirao njihovu tehnologiju. Budite oprezni ove godine jer tim počinje razvijati svoj proizvod i ubrzati razvoj. Možete biti u toku sa svim vijestima i najavama Exchange Union-a putem njihovih blog.

Dodatni resursi Unije Exchange

Telegram

Gitter (Samo za programere)

Cvrkut

Facebook