Bez obzira jeste li novi u kripto tehnologiji ili iskusni investitor, možda se i dalje pitate: “Što je kripto kartica?” U ovom članku odgovaramo na sva vaša pitanja o njima. Također razmatramo neke prednosti i izazove za potrošače i trgovce koji koriste kripto kartice. Na kraju, ističemo neke od najboljih kripto kartica na tržištu danas kako bismo vam pomogli da bolje razumijete trenutne mogućnosti za 2018. godinu i kasnije.

Što je kripto kartica?

Odgovor na ovo pitanje zapravo je prilično jednostavan. Kripto kartica je bilo koja debitna ili kreditna kartica koja vam omogućuje plaćanje koristeći barem jednu vrstu kripto valute. Kripto kartice obično nude mogućnost plaćanja i putem fiat valute.

Iako biste možda preferirali plaćanje novijim tehnologijama plaćanja (tj. Skeniranje QR koda mobilnim uređajem), mnogi ljudi vole imati mogućnost korištenja kartice. Većina, ako ne i sve, kripto kartice nude fleksibilnost plaćanja bilo plastičnim karticama ili mobilnim aplikacijama. Obje strane pobjeđuju.

Prednosti za potrošače

Za potrošače postoji nekoliko prednosti korištenja kripto kartice u odnosu na običan prijenos novčanika na novčanik.

Iako su neki korisnici možda naviknuti na slanje P2P kripto plaćanja, mnogi noviji korisnici to možda neće biti. Dopuštajući da se kripto plaćanja odvijaju na načine slične svijetu fiat, kripto kartice donose dodatnu praktičnost i poznavanje. Ti su atributi ključne komponente koje pomažu kriptovanju da općenito usvoji.

Uz to, kripto kartice ne zahtijevaju precizan postupak provjere je li adresa primatelja točna. U puno slučajeva, slanje na pogrešnu adresu znači da pošiljatelj uopće gubi sredstva ili mora platiti naknadu za povrat. Korištenjem QR koda ili prevlačenjem kartice korisnici mogu lakše provjeriti detalje transakcije prije slanja plaćanja.

Mogu li kripto kartice olakšati široko prihvaćanje kriptovaluta?

Mogu li kripto kartice olakšati široko prihvaćanje kriptovaluta?

Izazovi za trgovce

Kripto kartice ipak nisu sve sunce i duge. Trgovci moraju uzeti u obzir nestabilne cijene kriptovaluta. Primjerice, ako je trgovac prihvatio BTC (ili većinu drugih kriptografija) u prosincu 2017., taj bi trgovac vjerojatno bio pomalo frustriran padom vrijednosti cijena tijekom 2018. Kolebanje cijena potaknulo je neslavnu raspravu o prodaji i HODL-u. Trgovcima koji ovise o dosljednosti prihvaćanje kripto plaćanja može dodati rizik.

Uz to, trgovci jednostavno ne bi željeli odvojiti vrijeme za prihvaćanje novih oblika plaćanja koji nisu masovno prihvaćeni. Mnoge trgovine mogu pričekati da potražnja korisnika dosegne određenu razinu.

Iako postoje značajne prepreke za usvajanje, trgovci bi također trebali uzeti u obzir prednosti.

Pogodnosti za trgovce

Trgovci bi trebali uzeti u obzir činjenicu da su kripto kartice dokazale da mogu drastično smanjiti naknade za obradu plaćanja treće strane. Cryptos barem donosi povoljnu konkurenciju trgovini i vrlo bi mogao postati budućnost elektroničkih gotovinskih sustava. To je velikim dijelom rezultat njihove misije da smanje troškove transakcija i vrijeme obrade.

Uz to, za razliku od mnogih burzi kriptovaluta koje naplaćuju visoke naknade za trgovanje, mnoge kripto kartice imaju niže naknade za zamjenu. Oni također pojednostavljuju cjelokupni proces razmjene kripto-fiat-a.

Popularne kripto kartice

Sve dolje navedene kartice nude i virtualne i plastične kartice.

Imajte na umu da ovaj popis ne uključuje sve kripto kartice na tržištu te da bi se pravila za te kartice (tj. Geografska ograničenja i naknade) mogla promijeniti u vremenu nakon objavljivanja ovog vodiča..

Wirex

Wirex, prije poznat kao E-coin, jedna je od najpopularnijih kripto kartica na tržištu. Jedna od najzgodnijih karakteristika ove kartice je ta što nudi 0,5% povrata kripto-gotovine za kupnje u trgovini.

Wirex sadrži nekoliko ključnih integracija valuta. Na primjer, Bitcoin, Litecoin i Dash možete pohraniti u blockchain novčanike s maksimalnom sigurnošću. Wirex možete koristiti i za razmjenu preko 50 različitih altcoina. Što je najvažnije, aplikacija ima integracije s nekoliko najpopularnijih fiat procesora plaćanja, kao što su PayPal, Alipay i drugi. To korisnicima olakšava kupnju i prodaju kriptopisa u pokretu.

Međutim, za američke ulagače Wirex trenutno nije dostupan od kolovoza 2018.

Wirex se može pohvaliti s nekoliko važnih fiat i integracija plaćanja kriptovalutama.

Wirex se može pohvaliti s nekoliko važnih fiat i integracija plaćanja kriptovalutama.

Monako

Iako je ovaj projekt prošao kroz dvije godine kašnjenja, čini se da je sada na solidnom putu do usvajanja od strane korisnika. Monako sada radi na pružanju liste čekanja od približno 70.000 narudžbi. U ljeto 2018. Monako je predstavljen u Europi i Singapuru. U četvrtom kvartalu 2018. očekuje se da će biti dostupan u SAD-u.

Za razliku od ostalih kripto kartica na ovom popisu, Monaco ima vlastitu izvornu kriptovalutu (MCO) koja se stalno nalazi na relativno visokim ljestvicama na tržištu. Još jedna zanimljiva sitnica koju treba spomenuti je ta Monako je kupio domenu crypto.com u 2018. za neotkrivenu svotu novca.

Pojedinosti o naknadama, opcijama kartica i još mnogo toga možete pronaći u našem vodiču za početnike Monaco Card.

Projektni tim Monaka uspio je kupiti ime domene crypto.com.

2018. projektni tim Monaka uspio je kupiti ime domene crypto.com.

Kriptoplati

Osnovan 2013. godine, Cryptopay je jedna od najutvrđenijih tvrtki za kripto kartice na tržištu. Projekt redovito ažurira korisničke statistike koje pokazuju koliko je tačno popularna ova kartica. Od sredine kolovoza 2018. Cryptopay se može pohvaliti s više od 121,00 izdanih predplatničkih kartica. Također ima preko 921 000 aktivnih korisnika.

Iako su ove brojke impresivne što se tiče kripto kartica, također je važno uzeti u obzir da su prosječne mjesečne transakcije i dalje prilično niske. Na primjer, tijekom srpnja 2018. bilo je ukupno manje od 32 000 kriptopay transakcija. Međutim, ova statistika vjerojatno pokazuje općenito korištenje usvajanja kripto kartica. Osvježavajuće je vidjeti da Cryptopay ove statistike čini javnim jer dodaje veću transparentnost između tvrtke i potencijalnih korisnika.

Cryptopay često objavljuje statistike o usvajanju njegove kriptokartice od strane korisnika.

Cryptopay često objavljuje statistike o usvajanju njegove kripto kartice od strane korisnika.

Kartica za pomicanje Coinbase

Kao što i samo ime govori, ova je kripto kartica izravno povezana s Coinbaseom. Korisnici mogu povezati svoje postojeće Coinbase novčanike s Coinbase Shift karticom. Nažalost, ova je kartica dostupna samo u Sjedinjenim Državama od kolovoza 2018.

Dobra vijest je da ovu karticu imate mogućnost koristiti s 99% (38 milijuna) svjetskih trgovaca. Također nema mjesečnu naknadu ili POS troškove. Međutim, dnevna potrošnja ograničena je na 1000 USD. Također, dnevno maksimalno podizanje novca na ATM-u iznosi samo 200 USD.

Da, mogućnosti ove kartice za stvarno usvajanje za sada su ograničene; međutim, njegova povezanost s Coinbaseom sigurno mu daje potencijal da postane održivija opcija u budućnosti. To je osobito istinito ako Coinbase odluči otvoriti registraciju Shift kartice za korisnike širom svijeta.

Iako Shift Card ograničava prijave na korisnike u SAD-u, može se koristiti za online i izvanmrežno trošenje na preko 38 milijuna trgovaca širom svijeta. Također omogućuje korisnicima da izravno povežu svoje Coinbase račune.

Iako Shift Card ograničava prijave na korisnike u SAD-u, može se koristiti za online i izvanmrežno trošenje na preko 38 milijuna trgovaca širom svijeta. Također omogućuje korisnicima da izravno povežu svoje Coinbase račune.

Bitwala

Što se tiče integracije valuta, Bitwala je na sličnoj (ako ne i višoj) razini kao i Wirex. Dostupne fiat valute uključuju USD, EUR, GBP, JPY, KRW, VND, AUD i nekoliko južnoameričkih valuta. Uz to, Bitwala se udružio s ShapeShift, popularnom razmjenom kriptovaluta. To znači da korisnici mogu slati i primati razne kriptovalute, uključujući nekoliko altcoina u nastajanju.

Jedno od najvećih poboljšanja je to što korisnici razine 3 mogu potrošiti do 50 000 eura mjesečno s jednim računom. To zahtijeva samo brzu Skype sesiju s predstavnikom tvrtke. Također je moguće da ovu granicu podignete na 100 000 EUR. Kao poslovni korisnik razine 4, možete potrošiti do 500 000 eura mjesečno. To je znatno više od većine ostalih kripto kartica na tržištu danas. Međutim, jedan je nedostatak taj što Bitwala nije dostupan u SAD-u od kolovoza 2018.

Bitwala ima neka od najvećih ograničenja mjesečne potrošnje bilo koje kriptokartice na tržištu.

Bitwala ima neka od najvećih ograničenja mjesečne potrošnje bilo koje kripto kartice na tržištu.

Zaključak

U 2018. godini još uvijek postoji niz naknada koje treba uzeti u obzir prilikom korištenja kripto kartica. Na primjer, mnogi naplaćuju naknadu od 3% za međunarodne transakcije. Postoje i geografska ograničenja koja treba uzeti u obzir. Iako fiat možete platiti na mnogim lokacijama, kripto plaćanja se i dalje oslanjaju na usvajanje od strane trgovaca.

Za sada kripto kartice ne pretvaraju trgovinu bez granica u stvarnost. Unatoč tim problemima, kripto kartice su i dalje važne jer nude vezu između fiat i ekonomija temeljenih na kriptovalutama. Kao rezultat toga, ova poveznica omogućuje stvaranje boljih temelja za razne kriptovalute kako bi stekle opće prihvaćanje kao oblici P2P plaćanja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me