Što je Libra Credit: Digitalna imovina kao budućnost međunarodnog kredita

Kredit za Vagu nudi decentralizirano pozajmljivanje ekosustava temeljenog na Ethereumu koji pomaže korisnicima da dobiju otvoren pristup kreditima bilo gdje i bilo kada.

Sve dok korisnik ima digitalnu imovinu, moći će posuditi novac od Libra Credit koristeći tu digitalnu imovinu kao zalog. Uz to, ovi će korisnici moći stvoriti međunarodnu kreditnu povijest – koncept koji Libra Credit i njezini partneri planiraju poticati da bude globalno priznat.

Platforma Libra Credit

Libra Credit planira naplaćivati ​​fiksnu kamatnu stopu od 8% godišnje, što je omogućeno partnerstvom s tradicionalnim financijskim institucijama. Stopa je konkurentna stopi drugih platformi za ravnopravno posudbu, poput Lending Club i Salt, ali nije vezana uz dostupnost vršnjačke utakmice.

Platforma Libra Credit

Libra Credit ima nekoliko sinergijskih partnerstava poredanih s razmjenama kripto valuta, stabilnim davateljima kovanica poput MakerDaoa, trećim pružateljima podataka za provjeru identiteta kao što je uPort i licenciranim financijskim institucijama.

Tim

Suosnivač Lu Hua prerezao zube u prostoru fin-tech plaćanja, provevši nekoliko godina u PayPalu na vodećim i rukovodećim pozicijama prije nego što je 2011. godine preuzeo ulogu izvršnog direktora u vodećoj tvrtki za digitalne kreditne usluge pod nazivom moKredit. Ulaganjem Sequoia Capital, Bertelsmann Asia Fund i Ventech China, moKredit, skalirao je na preko 30 milijuna korisnika koristeći svoje tehnologije računanja kredita i upravljanja rizikom temeljenih na AI.

Libra Credit team

Tim Libra Credit

Tijekom svog boravka u moKreditu, Lu Hua otkrio je da je izuzetno teško izgraditi međunarodnu kreditnu povijest zbog bezbroj sustava kreditnog izvještavanja u svakoj zemlji.

Suosnivač Dan Schatt također je služio razne vodeće i upravljačke uloge. Tijekom Schattovog mandata kao generalnog direktora financijskih inovacija u PayPalu, uspio je izgraditi produktivna partnerstva s raznim financijskim institucijama.

2017. godine Hua i Schatt uskočile su u blockchain i osnovale Libra Credit kako bi pomogle razviti trenutne ograničene metode međunarodne izgradnje kredita.

“To je prvi put u ljudskoj povijesti da postoje neka univerzalno prihvatljiva digitalna sredstva poput Bitcoina i Ethereuma”, komentirala je Hua. “Vjerujemo da je blockchain pravi put.”

Libra Credit, platforma koja svima omogućuje posudbu novca od Libra Credit pod uvjetom da posjeduje digitalnu imovinu, svoj poslovni model oslanja na brzorastuću populaciju vlasnika kriptovaluta.

Strastveni smo zbog financijske inkluzije. Ne biste trebali platiti više novca zbog mjesta gdje ste rođeni. Ovo je globalno pitanje koje blockchain može riješiti. Digitalnu imovinu može kupiti bilo tko i bilo gdje, sve dok imate pristup Internetu. To je stvarno snaga. ” Komentirao je Dan Schatt.

Savjetnici za Vagu

Savjetnici za Vagu

Libra Credit također ima prilično slagan skup savjetnika, poput PayPal predsjednika & Izvršni direktor Yahooa Scott Thompson, osnivač i izvršni direktor Alphabit Digital Currency Fund-a Liam Robertson, osnivač & Izvršni direktor Moven.com, izvršni direktor Global ID-a & Glavni direktor za rizike tvrtke Ripple Labs Greg Kidd i odvjetnik i savjetnik za vrijednosne papire Zachary Fallon.

Završne misli

Čini se da Libra Credit želi pozicionirati sebe kao entitet s najboljim s oba svijeta, fleksibilnošću i decentralizacijom platforme za posudbu poduprte digitalnom imovinom i one tradicionalne financije i manje nestabilne institucije.

“Smatramo da je nužno osigurati platformu za posudbu unutar kripto prostora i surađivati ​​s tradicionalnim financijskim intuicijama”, rekao je Hua. “Teže je graditi na početku u usporedbi s peer-to-peer platformama, ali dugoročno je obećavajuće.”

“Vidimo budućnost i vidimo da se događa”, rekao je Schatt. “Libra Credit može biti jedan od prvih proizvoda koji ljudima daje vrlo praktičan i opipljiv okus kako blockchain može opremiti i poboljšati njihov svakodnevni život.”

Iako će samo vrijeme pokazati kako će inherentna volatilnost koja je postala toliko duboko povezana s industrijom kriptovaluta utjecati na poslovni model Libra Credita, zasigurno ne šteti što tvrtka razvija okvir za procjenu kreditne procjene temeljen na AI kako bi ublažila rizike pri zajmu strana.

Da biste saznali više o Libra Creditu, pogledajte njihov web mjesto i bijeli papir.