Što je Monacoin?

Monacoin je virtualna valuta namijenjena ravnopravnim digitalnim transakcijama. Njegovi tvorci nazvali su “prvom japanskom kriptovalutom”, novčić je postao donekle japanska nacionalna alternativa Bitcoinu ili Litecoinu.

Poput svojih prethodnika, novčić je stvoren isključivo da služi kao P2P elektronički novac, decentralizirana digitalna valuta namijenjena japanskim građanima. Nekoliko je ključnih razlika koje ga razlikuju od novčića koji su došli prije njega, a ovaj je vodič posvećen izvlačenju tih razlika.

Monacoin Japanplakati

Monacoin: kratka povijest

Zamišljen u prosincu 2013. godine, Monacoin je službeno rođen 1. siječnja 2014. godine bez premine. Bitcoin Forum za razgovor na isti datum detaljno je predstavljeno predstavljanje novčića i njegove specifikacije.

Opis Monacoina

Mekana vilica izvedena je u bloku 937440 za implementaciju Segwita, što je potez da se održi u skladu s Bitcoin, Litecoin, Vertcoin i drugim kriptovalutama usmjerenim na plaćanje. Uz to, tim Monacoin navodno provodi Lightning Network za njihov novčić.

Govoreći o mekim vilicama, Monacoin je zapravo tvrda vilica Litecoina, nešto što ćemo dodatno uzeti u obzir dok u nastavku pregledamo njegove specifikacije.

Sad kad ste upoznati s ionako kratkom poviješću novčića, pogledajmo što Monacoin pokušava učiniti drugačije od svojih konkurenata.

Kako se Monacoin slaže

Kao tvrda vilica Litecoina, Monacoin nastoji poboljšati izvorni model svojih roditelja. Kao što je Litecoin bitcoin, Monacoin je stvoren za postizanje bržih transakcija od novčića koji je došao prije njega. Uz to, ima veću cirkulacijsku opskrbu (105,120,000 MONA) i u potpunosti radi na drugom algoritmu raspršivanja.

Zapravo je ključna značajka novčića njegov ASIC otpor. Kao i Vertcoin, izvorno je pokrenuo Scrypt kako bi se ojačao protiv ASIC rudarstva sve dok rudari nisu izgradili ASIC koji je u skladu sa Scryptom i probili barijeru postavljenu ovim algoritmom. Monacoin se potom preselio na Lyra2REv2 kako bi ostao vjeran svojoj GPU / CPU rudarskoj misiji.

Monacoin također prilagođava svoju poteškoću svakom bloku, još jednu sličnost koju dijeli s Vertcoinom. Da bi to postigao, Monacoin koristi algoritam Dark Gravity Wave v3.

Mogli bismo nastaviti prolaziti kroz sličnosti / razlike koje Monacoin ima s kripto zlatnim, srebrnim i brončanim početnim valutama, ali odlučili smo umjesto toga spojiti ovaj grafikon.

Monacoin tim i putokaz

Monacoin je izvorno osnovao pseudonim gospodin Wantanabe, nesumnjivo u počast Bitcoinu Satoshi Nakamoto. Osim ovog olovka, ostatak tima novčića potpuno je anoniman, tako da ovdje nema o čemu izvještavati.

Uz to, projekt nema vidljiv putokaz na svom mjestu ili bilo gdje drugdje na mreži. Čini se da tim ostaje u toku s ažuriranjima i nadogradnjama, kao što sugeriraju ažuriranja Segwit i Lyra2REv2 te implementacija Lightning Network-a. Možete pratiti razvoj Monacoina na njegovom službeni Github.

Natjecanje

O čovječe, gdje početi s ovom. Uzimajući u obzir da Monacoin funkcionira isključivo kao valuta, možete naprijed staviti Bitcoin, Litecoin, Vertcoin i Groestlcoin u red i mnoge druge za natjecanje u areni kriptovaluta. Vertcoin i Groestlcoin izravniji su konkurenti od ostalih, jer se obojica usredotočuju na ASIC otpor.

Kad je pak riječ o japanskoj de facto nacionalnoj kriptovaluti, ovdje nema konkurencije – Monacoin ih je sve pobijedio.

Povijest tržišta Monacoin

Na svom apsolutnom vrhuncu, Monacoin je imao tržišnu kapitalizaciju od nešto više od milijardu dolara. U vrijeme pisanja ovog članka, to se pomalo smirilo s tržišnom kapitalizacijom od 318 milijardi dolara i # 63 rangom na CoinMarketCap.

Gdje kupiti Monacoin

Ako želite malo Monacoina za sebe, najpopularnije mjesto održavanja bila bi japanska burza. Na primjer, i razmjene Bitbank i Zaif omogućavaju investitorima da trguju MONA-om za japanski jen ili BTC, a te razmjene čine gotovo 70% ukupnog volumena trgovanja novčića. Alternativno, Livecoin, Upbit i Bittrex također imaju BTC / MONA trgovinske parove.

Gdje čuvati Monacoin

Monacoin-a web stranica navodi sve raspoložive novčanike za valutu. Uz osnovne novčanike za Windows, Mac i Linux, ima i vlastiti Electrum novčanik i Coinomi novčanik za Android.

Završne misli

Jednostavno rečeno, Monacoin djeluje isključivo kao digitalna valuta. Dijeli sličnosti s Bitcoinom i Litecoinom, ali se dovoljno razlikuje od bilo kojeg od njih do te mjere da je Vertcoin prikladnija usporedba.

Kao što smo već nekoliko puta aludirali u ovom članku, Monacoin je funkcionalno japanska kriptovaluta. Prvi te vrste u Japanu, postao je vrlo popularan u svojoj zemlji podrijetla. Zapravo toliko popularan da je bio prikazan na tokijskoj TV mreži, WBS-u i čovjeku kupio zemljište u Monacoinu 2014. godine. Prema internetskoj lozi, brojni trgovci i restorani prihvaćaju Monacoin u Japanu, ali budući da tamo ne živimo, ne možemo to potvrditi ili poreći.

TL; DR za Monacoin: tvrda vilica Litecoina otporna na ASIC koja je popularna u Japanu i u najmanju je ruku zabavni mačji pandan Dogecoinu.

Dodatna sredstva

Web stranica

Github

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me