Što je PLIN? Uvod u NeoGas kripto i što on radi u NEO-u

Uvod u GAS

GAS je operativni token koji pokreće pametne ugovore i tokene izgrađene na NEO blockchainu. Ako čitate CoinCentral, vjerojatno ste čuli za Ethereum. Moguće je da ste čuli i za konkurenta Ethereuma iz Kine, NEO. Na Ethereumu, Ethereum plin je cestarina koju programeri plaćaju prilikom izvršavanja pametnih ugovora. Plaća se u ETH. Na NEO-u su stvorili zasebni operativni token za programere i nazvali su ga GAS.

Pogotovo posljednjih mjeseci, NEO-ova zvijezda je u usponu. Nakon ponovnog brendiranja 2017. godine, platforma pametnih ugovora usredotočuje se na dodavanje funkcionalnosti pametnim ugovorima. NEO-ova arhitektura čini pametne ugovore jednostavnim za kodiranje, povezivanjem s digitalnom imovinom i identitetima te usklađivanjem s vladom.

Kako je NEO rastao, tako je rasla i cijena njegove dionice u obliku NEO kovanice. Ulagači koji su novi u NEO-u mogli bi također vjerovati da je ovaj NEO novčić operativni žeton koji pokreće pametne ugovore na mreži. To nije slučaj. GAS je ono što programeri koriste za svoje pametne ugovore na NEO-u.

The cijena PLINA je u posljednjih nekoliko mjeseci naglo porastao jer sve više investitora postaje pametno za njegovu upotrebu u NEO ekosustavu. Njegova popularnost kao investicijskog vozila otvorila se i predstavljanjem Binancea kao kovanice kojom se trguje. Trenutno možete samo trgovati PLIN na Binanceu. Inače, ako želite PLIN, morat ćete ga zaraditi. U ovom ćemo članku pogledati NEO, GAS, što je to i kako to zaraditi.

NEO-ova povijest: AntShares & Kinesko poduzetništvo

NEO se izvorno zvao AntShares. Dijele mrava bio je prvi blockchain projekt otvorenog koda u Kini koji je stekao široku reputaciju. Osnivači AntSharesa, Da Hongfei i Erik Zhang znali su da je blockchain moćan alat. Zamišljali su gospodarstvo u kojem se digitalna imovina može osigurati i njome se trguje na blockchainu. Možete čak uključiti mjere identiteta za stvaranje digitalnih potpisa za stvarne ljude. Ista tehnologija identiteta također bi mogla poboljšati mjere praćenja predmeta iz stvarnog života.

Ideja AntShares nastala je kao odgovor na probleme uzrokovane kineskim Zakonom o digitalnom potpisu iz 2005. godine, koji je ljudima omogućio digitalno potpisivanje pravnih dokumenata. Međutim, postavila je stroge zahtjeve o načinu provjere tih potpisa. Do Da Hongfei i Eric Zhang, blockchain je predstavio idealno rješenje za ove probleme provjere identiteta. Željeli su izgraditi blockchain koji će biti u skladu s vladom. Na kraju su se nadali da će tvrtke koristiti AntShares za izgradnju usklađenih ugovora i opskrbnih lanaca.

neoosnivači

AntShares nastavili su se do 2017. godine kada su tvrtku preimenovali u NEO. Novo ime i imidž dali su tvrtki veću vjerodostojnost. Svi AntShares tokeni postali su NEO tokeni. Međutim, bilo je i AntCoins koji su osiguravali plin za izvršavanje ugovora na mreži AntShares. Ti su AntCoins preimenovani u GAS.

Onchain

Nijedna rasprava o NEO i AntShares ne bi bila potpuna bez brzog pregleda Onchain. Onchain je sestrinska tvrtka NEO-a (ranije AntShares), koju su pokrenuli isti osnivači. Potpuno je odvojen od NEO-a, ali dvije tvrtke surađuju.

Onchain dizajnira i gradi blockchaine za poslovnu upotrebu. Mnoge tvrtke zanima način na koji mogu koristiti privatne raspodijeljene knjige. Onchain’s Arhitektura distribuiranih mreža pomaže tvrtkama da procijene korisnost blockchain digitalnih sredstava u njihovoj trenutnoj poslovnoj praksi. Onchain je intenzivno surađivao s Microsoft Chinaom i drugim velikim tvrtkama na razvoju blockchain poslovnih slučajeva.

Razumijevanje Onchaina važno je za učenje o GAS-u iz dva razloga. Prvo, osnivači NEO-a usmjereni su na posao i aktivno grade privatne aplikacije, uz NEO usmjeren prema javnosti. To znači da imaju dublje razumijevanje onoga što poduzećima treba u platformi pametnih ugovora. Ogromna prednost.

Također planiraju buduću funkcionalnost za NEO pod nazivom NeoX (kao što ćemo vidjeti kasnije u ovom članku). NeoX bi omogućio unakrsne blockchain transakcije. To znači da bi velike korporacije mogle povezati svoje privatne blockchains s NEO blockchainom kako bi izvukle najbolje iz oba svijeta.

Tvrtke koje izvršavaju ugovore o NEO-u trebat će GAS kako bi napajale te transakcije.

Trenutna mreža

NEO radi na jedinstvenom konsenzusnom mehanizmu. Umjesto dokaza o radu ili dokaza o udjelu, NEO koristi Delegirana bizantska tolerancija na greške (dBFT). U dBFT-u dionici NEO-a glasuju o grupi knjigovođa za svaki blok. Knjigovodstveni čvorovi stvaraju blokove i tada se mreža mora složiti oko novog bloka. Ovaj sustav zahtijeva manje resursa od ostalih vrsta konsenzusa, a također je i sposobniji.

Korištenjem ovog sustava glasovanih knjigovođa, NEO doseže 1.000 transakcija u sekundi i teoretski bi mogao doseći 10.000 transakcija u sekundi uz pravu optimizaciju. U usporedbi s trenutnim mrežnim kapacitetom Ethereuma od 15 transakcija u sekundi, NEO ima očitu prednost. To se posebno odnosi na velike pametne ugovore u poduzećima.

The dBFT također kombinira tehnologiju digitalnog identiteta. Knjigovođe mogu biti stvarni ljudi i institucije koje su mreži poznate pod imenom. To je važno jer NEO želi biti usklađen s vladom. Organi za provođenje zakona, regulatori i sudstvo mogu se registrirati i nadzirati sukladna financijska imovina u NEO mreži. Iako nije nužno nužno za NEO u svakom trenutku, NEO mreža planira podržati usklađenost kada je to potrebno.

NEO koristi dva odvojena tokena

Sad kad smo pokrili dBFT i NEO knjigovođe, možemo početi shvaćati razliku između dva tokena koji stoje iza NEO platforme: NEO i GAS.

NEO: Žeton za upravljanje

NEO nije valuta ili imovina. To samo predstavlja glasačko pravo u upravljanju i upravljanju NEO-om. To znači da posjedovanje 1 NEO daje vam pravo glasa o tome tko će biti knjigovođe za sljedeći blok. Dionici NEO-a također glasuju o mrežnim promjenama. Ukupno postoji 100 milijuna NEO-a, koji su svi stvoreni na početku mreže. NEO tokeni se ne mogu podijeliti.

Vlasništvo NEO-a također je način na koji se GAS distribuira sa svakim novim blokom. Ako ste vlasnik NEO-a kada je blokada dovršena (svakih 15-25 sekundi), primit ćete GAS. Posjedovanjem 1 NEO-a zaraditi biste .0003-.0005 PLIN dnevno.

NeoGas (GAS): Operativni žeton

Puno ime GAS-a je NeoGas, prema NEO bijela knjiga. To je operativni token koji pokreće pametne ugovore i tokene izgrađene na NEO blockchainu. NEO koristi zasebni token poput GAS-a, tako da vlasništvo / upravljanje NEO-om nije izravno vezano uz upotrebu platforme.

Opskrba PLINOM raste za 8 sa svakim blokom (15-25 sekundi). Ovih 8 PLINA podijeljeno je između svih NEO držača. Svakih dva milijuna blokova, napon GAS-a po bloku nositeljima NEO-a smanjuje se za 1. Maksimalno ograničenje GAS-a iznosi 100 milijuna tokena, ali NEO ne očekuje da će to dostići 22 godine.

Vlasnici NEO-a morat će držati svoj NEO u privatnim novčanicima kako bi mogli položiti zahtjev za PLIN. Ako kupite NEO i ostavite ga u novčaniku za zamjenu, nećete prikupljati PLIN. Razne Reddit niti imaju upute za postavljanje novčanika i polaganje prava na PLIN.

NEO-ove ključne komponente

Budući da GAS pokreće NEO ekosustav, njegova je vrijednost izravno povezana s korisnošću NEO-a. Vrijedno je pogledati što NEO može učiniti i što planiraju implementirati u budućnosti.

Digitalna imovina

Od osnivanja AntSharesa, digitalna imovina bila je ključna komponenta razvoja ovog projekta. Cilj NEO-a je stvaranje digitalne imovine koja je sigurna, transparentna i koju je teško kopirati, falsificirati ili piratizirati. Dvije su vrste imovine na NEO-u.

Prvo, globalna imovina je ona koju svatko može identificirati. Dostupni su na blockchainu i mogu se dijeliti u ugovorima i projektima. Te su vrste imovine važne za transparentnost, učinkovitost i standardizaciju. Mogu se pohraniti s različitim razinama pristupačnosti.

S druge strane, ugovorna imovina ostaje u privatnom skladištu prema ugovoru. Kada dvije strane trebaju razmijeniti povjerljive podatke putem pametnog ugovora, koristile bi imovinu iz ugovora. Ta je imovina ograničena na korisnike uz dopuštenje dano ugovorom.

Digitalni identitet

Uz digitalnu imovinu je i digitalni identitet. To se vraća na problem kineske provjere potpisa s kojim su se AntShares i Onchain izvorno suočili pomoću blockchaina. Jednom u potpunosti implementiran, digitalni identitet omogućit će vam da predate identifikaciju, crte lica, otiske prstiju, prepoznavanje glasa, autentifikaciju putem SMS-a i druge metode za provjeru osobnosti i identiteta. Blockchain verificirani identitet tada bi se mogao ugraditi u pametne ugovore i digitalne potpise.

Možemo i mi dati identitet imovini što znači da su fizički objekti povezani s blockchain podacima na temeljne načine. To može biti jednostavno kao praćenje zaliha pomoću QR kodova. Također bi mogao ući u složenije metode provjere robe ili ispitivanja kvalitete. Jednom kada fizički objekt ima blockchain identitet, postaje gotovo nemoguće manipulirati zapisima njegove povijesti, sprečavajući sve vrste krivotvorenja i korupcije.

NeoContracts

neougovaranje

Kako bi imovina i identiteti bili funkcionalno korisni, NEO provodi pametne ugovore. Ovi se NeoContracts razlikuju od pametnih ugovora Ethereuma jer se lakše usvajaju. NeoContracts koristite C #, Javu i druge uobičajene programske jezike u skalabilnom virtualnom stroju. To znači da programeri ne moraju učiti novi programski jezik da bi primijenili NeoContract.

NEO također planira napredne značajke kako bi svoje ugovore učinio korisnijima, a sve pogonjeno GAS-om.

Napredne značajke Pokreće GAS

NEO ima tri napredne značajke u razvoju:

  1. NeoX –

    O kojem se ranije raspravljalo u ovom članku, NeoX ima za cilj prelazak blockchaina. Iako je NEO bijela knjiga nejasno kako će točno funkcionirati, NeoX obećava da će ponuditi interoperabilnost između više blockchaina, uključujući privatne / javne blockchain veze..

  2. NeoFS – Kako bi digitalnu imovinu i pametne ugovore učinio sposobnijima, NEO implementira sustav za pohranu i dijeljenje datoteka na blockchainu. To bi olakšalo prijenos digitalnih datoteka kao dio ugovora.
  3. NeoQS –

    Iako nije izravno korisnička značajka, u budućnosti NEO mreža planira biti otporna na napade s kvantnih računala. Još uvijek daleka prijetnja, saznanje da NEO radi na kvantnim rješenjima pruža mali dio uma za dugoročne ulagače.

Zaključak

NEO se pozicionirao kao snažni konkurent Ethereumu u pametnim ugovorima. NEO-ov fokus na imovinu, identitet i buduće značajke također ga razlikuje od Ethereuma. Jasno je da je NEO jedan od najvažnijih projekata koje smo vidjeli kako izlaze iz Kine. Budućnost je jer je tvrtka svijetla.

GAS token manje je prilika za ulaganje, a više operativni token. Međutim, vrijednost GAS-a vjerojatno će se povećati zajedno s NEO-ovom popularnošću. Jedna od mogućnosti za investitore koji su uzbuđeni zbog NEO-a je kupnja NEO tokena. Tada ćete automatski zarađivati ​​PLIN sa svakim novo dovršenim blokom, povećavajući svoje dividende. NEO token će također cijeniti kako platforma raste u popularnosti, stvarajući win-win.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map