Čini se da su nagađanja o početnim ponudama kovanica (ICO) u Južnoj Koreji na posljednjim nogama. Obilni protok sredstava u blagajnu pothvata kriptovaluta iz Korejski maloprodaji i fondovi kriptovaluta usporili su na a curiti. Mnogi su ljudi izgubili vjeru u kriptovalute, a neki tvrde da je ICO, kao mehanizam za prikupljanje sredstava, mrtav. Iako je to možda moguće, kreće nova mahnitost pri prikupljanju sredstava. IEO je podupirao i prikupljanja sredstava i špekulante, ili početna ponuda razmjene.

IEO je mutacija ICO-a. Početna ponuda razmjene temelji se na ICO-u, a za korejske maloprodaje IEO je sigurniji način nagađanja jer se ponuda vrši putem lokalnih burzi koje nose reputacijski rizik ako dođe do prevare.

Prikupljanje sredstava za kriptovalute u Južnoj Koreji danas

Nedavno se javno sudjelovanje u ICO-ima drastično smanjilo. Nigdje to nije vizualno uočljivije nego na kriptovalutnim konferencijama u Korejskoj republici. Posjećenost je manja. Opći interes je oslabio. Iako su nedavne konferencije, poput Konferencija BUIDL Seoul 2018 vidio gotovo pristojnu posjećenost, buka oko konferencija o kripto valutama nestala je u usporedbi s usijanim konferencijama, poput Dekonomija, koji se dogodio početkom godine.

Polaznici BUIDL-a u Seulu 2018

Polaznici BUIDL-a u Seulu 2018. (Fotografija snimljena u 10 sati)

Iz daljine je teško procijeniti ovaj pad. Obim trgovine na vrhunskim lokalnim burzama kriptovaluta, poput Uzvišena i Bithumb, je bio postojano se penje cijeli mjesec. Što je najvažnije, startupi financirani kriptovalutom i dalje često hodočaste u Koreju.

Međutim, dublje kopanje otkrit će da većina drugih lokalnih burzi, poput Coinrail, nisu te sreće. Količina trgovanja je nepromijenjena ili opada. Da stvar bude gora za postojeće burze, u Koreji je 2018. godine na tržište ušlo mnoštvo novih berzi kriptovaluta. Situacija je slično mračna za lokalne pothvate koji pokušavaju prikupiti kapital putem mehanizma početnog prikupljanja novčića koji nudi novčiće.

Kao odgovor na sve veću konkurenciju na burzi i smanjenje apetita špekulanata za ICO-ima, razmjene kriptovaluta i pothvati financirani kriptovalutama počeli su surađivati. Kroz suradnju, ti se novi pothvati nadaju da će poboljšati svoj kapacitet za prikupljanje sredstava, a razmjene se nadaju poboljšanju volumena trgovine i privlačenju novih kupaca.

Što je IEO?

Početna ponuda razmjene događaj je prikupljanja sredstava kojim upravlja razmjena kriptovaluta u ime a izdavač žetona. Izdavač tokena obično je novi pothvat koji stvara kriptovalutu kao klasu imovine za prikupljanje prijeko potrebnog kapitala. Ovaj izdavač tokena obično zamjenu kriptovaluta plaća naknadu za unos i postotak prodanih tokena na burzi putem IEO-a.

Zauzvrat, razmjena kriptovaluta nije samo dužna prodati novoizdane tokene već i popis tokena na razmjeni nakon završetka događaja prikupljanja sredstava. Još važnije, razmjena se potiče na aktivno plasiranje tokena jer prima postotak prodanih tokena u ponudi. Dakle, u IEO-u i burza i izdavač tokena sudjeluju u marketingu tokena.

IEO prednosti

S obzirom na reputacijski rizik, razmjene kriptovaluta snažno se potiču da provjere izdavatelja tokena i kvalitetu njihove ponude. Kao posljedica toga, IEO burze razvijaju fiducijarni odnos s kupcima tokena dok provode dubinsku analizu u koju tradicionalno intenzivno ulažu institucionalni investitori. S obzirom na rasprostranjenost prijevara u ICO svijetu, ovo je velika korist za kupce tokena koji kupuju IEO od renomiranih razmjene kriptovaluta.

Također postoje prednosti razmjena koje dovršavaju uspješne IEO-ove. Ova prednost je pristup novim i potencijalno ekskluzivnim tržištima, ovisno o pregovaračkoj snazi ​​burze.

U prošlim danima, kada su razmjene kriptovaluta bile u povojima, i sve dok likvidnost nije bila problem, mogle su se učinkovito natjecati u korisničkom iskustvu (UX) i korisničkom sučelju (UI). Primjerice, aplikacija Upbit, s obzirom na to da je jednostavna za preuzimanje i suđenje, uhvatila je ogroman dio trgovačkih aktivnosti zahvaljujući svom elegantnom sučelju.

Međutim, s obzirom na trenutni broj razmjena u Koreji koje nude izvanredna iskustva u web aplikacijama i na vrhunskim mobilnim uređajima, likvidnost i pristup tržištima postali su središnji za konkurentske ambicije novorazvijenih razmjena.

Nedostaci IEO-a

Nažalost, ništa nije besplatno. Izdavači tokena moraju snositi troškove pogodnosti koje procjenjuju razmjena kriptovaluta i kupci tokena.

Na primjer, najuspješnija IEO razmjena u Južnoj Koreji u ovom trenutku naplaćuje izdavačima tokena naknadu za unos od najmanje 20 BTC. Uz to, razmjena prikuplja 10% sredstava prikupljenih putem IEO-a provedenog putem njezine razmjene.

Izdavači tokena također snose najveći teret marketinških troškova tokena. Ovi troškovi mogu lako premašiti 100 tisuća američkih dolara i moraju se snositi bez obzira na kvalitetu IEO razmjene na popisu.

Zaključak

Kako bi se osigurao ponovljeni uspjeh, na IEO razmjeni morat će raditi multidisciplinarni tim pametnih inženjera, tehnologa, informatičara i poslovnih stratega. To su možda ljudski resursi koji su najprikladniji za procjenu tehničkih i poslovnih aspekata novih pothvata. Ovo je definitivno prepreka ulasku za poduzetnike koji grade burzu i žele iskoristiti novi hir. U posljednjih mjesec dana određene su novoosnovane IEO burze naišle na financijske poteškoće upravo zato što im je nedostajalo osoblja koje je sposobno odabrati potencijalno uspješne IEO-ove.

Neki institucionalni ulagači u Koreji smatraju da je IEO samo privremena pomodnost koja napuhuje cijene žetona dok ne usvoje zakoni koji podržavaju autentične ponude sigurnosnih tokena (STO). Ipak, postoji mnogo korejskih poduzetnika koji bi molili da se razlikuju. Smatraju da u republici akutno nedostaje mogućnosti prikupljanja sredstava za startupe.

Doista, mnogi su novi pothvati spremni riskirati 20 BTC i ugrabiti 100 tisuća američkih dolara u učinkovitu marketinšku kampanju s tokenima. Iz njihove perspektive, potencijalni povrat ulaganja je velik. Čak i ako je IEO privremeni hir, oni bi rado bacali kockice kao što je to slučaj s mnogim nedavnim IEO-ima Temco, Uspjeli su prikupiti milijune dolara ulaganja od maloprodajnih ulagača.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me