Što je RChain?

Trenutne blockchain platforme nadahnule su novi decentralizirani svijet, ali njihovi su dizajni prepuni skalabilnosti, brzine i sigurnosnih problema. Navedene temeljne greške u arhitekturi u konačnici će spriječiti uspjeh i usvajanje naslijeđenih blockchain platformi. Svjesni ovih hitnih problema, tim RChaina okupio se 2016. godine kako bi izgradio bolju blockchain arhitekturu.

RChain zaglavlje

RChainov bolji dizajn

RChain dizajn ima značajne prednosti u odnosu na ostale blockchain konkurente:

 1. Ubrzati- RChainova arhitektura trebala bi mu omogućiti da lako prihvati desetke tisuća transakcija u sekundi. RChain planira pokrenuti s kapacitetom da obradi 40 000 transakcija u sekundi, a na kraju se poboljšava prema svom cilju od 100 000 transakcija u sekundi.
 2. Alati- Alati za programere koji će se isporučiti s RChain platformom ne mogu se uporediti s trenutnom ponudom na tržištu. RChain planira ponuditi platformu koja programerima različitih pozadina i kodnim jezicima lako omogućuje povezivanje njihovih aplikacija i proizvoda sa svojim blockchainom.
 3. RChain zadruga- Zadruga je javna skupina koju čine programeri, investitori i korisnici tvrtke RChain. Omogućuje svojim članovima razvoj i pristup RChainovom bloku otvorenog koda. Stvarajući atmosferu u zajednici, zadruga daje svakom članu mogućnost utjecaja na budućnost platforme.
 4. Povjerenje– RChain omogućit će programerima širom svijeta da stvore sigurna i neovlaštena otvaranja decentralizirana rješenja koja su istovremeno skalabilna i brza.

Zadruga RChain

RChain zadruga jedinstvena je zajednica za razvoj i upravljanje blockchainom. Njezini članovi kontroliraju, posjeduju i razvijaju platformu otvorenog koda RChain. Sa sjedištem u Seattlu u Washingtonu, zadruga stvara formalno organiziranu zajednicu utemeljenu na pravilima koja nedostaje mnogim blockchain platformama.

Svatko se može pridružiti Zadruzi, ali članovi moraju platiti jednokratnu članarinu u iznosu od 20 dolara da bi se pridružili. Ova niska cijena odabrana je kako bi ljudima iz svih financijskih sredina pomogla stvoriti budućnost RChaina.

Pridruživanje zadruzi RChain pruža svojim članovima višestruke pogodnosti:

 • Pristup svim RChainovim kanalima Discord
 • Sposobnost izbora članova odbora
 • Omogućava članovima sudjelovanje u upravnim odborima
 • Omogućuje članovima da glasaju o odobravanju projekata i raspodjeli proračuna.

Zadružno upravljanje

Svaki član Zadruge dobiva jedan glas bez obzira na to koliko tokena posjeduju.

Zadruga ima Upravni odbor sastavljen od devet mjesta. Različita sjedišta odbora imaju dužinu mandata:

3-godišnja mjesta direktora odbora- Greg Meredith, Vlad Zamfir, Ian Bloom

2-godišnja mjesta direktora odbora- Kenny Rowe, Evan Jensen, Alexander Bulkin

Jednogodišnja mjesta direktora odbora- Navneet Suman, Hendrik Jan Hibolling, David Currin

RChain zadruga

Kako RChain radi?

RChainova arhitektura dizajnirana je nakon grane matematike koja se naziva mobilni procesni kalkuli u nastojanju da maksimizira skalabilnost platforme.

Platforma može podržavati više blockchaina, javnih i privatnih, čak i na istom čvoru. Blok lanci su osigurani putem protokola konsenzusa Proof of Stake.

Za detaljnije informacije, idite na bijeli papir i dokumentacija o arhitekturi.

Rho okruženje virtualnog stroja

U središtu platforme, Rho Virtual Machine Execution Environment omogućuje RChainovim aplikacijama postizanje nevjerojatne brzine i skalabilnosti.

Rho Virtual Machine Execution Environment može istodobno pokretati više Rho virtualnih strojeva. Kad je potrebno, Rho virtualni stroj jednostavno stvara nove primjerke Rho virtualnih strojeva koji će podnijeti novo opterećenje.

RChain ima strukturu “više lanaca” koja omogućuje da njegovi blockchains rade koordinirano i paralelno. Svaki će virtualni stroj izvršiti neovisni skup pametnih ugovora na neovisnom skupu blockchaina i mreža samo kada je to potrebno.

Lagani i dizajnirani s više navoja, čvorovi se mogu nositi s više primjeraka visokih performansi omogućavajući decentraliziranim aplikacijama RChaina postizanje revolucionarnih rezultata.

Pametni ugovori

Na RChainu su pametni ugovori napisani na Rholangu. Rholang je kratica za reflektirajući jezik višeg reda. Jezik podržava interno istodobno programiranje. Čini ugovore brzim i svestrano dizajniranim.

Sigurni i ispravni konstrukcijom, pametni ugovori platforme slijede formalnu metodu provjere koja im omogućuje da budu vrlo skalabilni. Virtualni stroj Rho zatim sastavlja i izvršava ugovore.

Prostori imena

Za razliku od većine blockchaina koji koriste javne ključeve za razlikovanje virtualnih adresnih prostora, RChain svoj virtualni adresni prostor dijeli na prostore imena. Najjednostavnije rečeno, prostor imena je skup imenovanih kanala koji se koriste za komuniciranje mjesta mrežnog resursa.

Prostori imena omogućuju da pametni ugovori na jednom blockchainu budu vidljivi sistemskim ugovorima drugdje na mreži. Programeri prostora imena mogu također koristiti alate i svojstva za poboljšanje enkripcije sustava i protokola.

RChainova privatna prodaja tokena

RChain je imao privatnu prodaju tokena koja je započela 29. kolovoza 2017. i rasprodana je za manje od dva tjedna. Brzo je dosegao svojih 15 milijuna dolara.

RHOC tokeni prvi su se put prodali po cijeni od 20 centi po žetonu. Prodaja tokena nije imala maksimalno ograničenje kupnje. Međutim, imao je minimalni iznos kupnje od 50 000 USD.

Svi RHOC tokeni pretvorit će se u REV tokene u omjeru 1: 1 nakon pokretanja glavne mreže.

Budući ICO

RChain će možda najaviti ICO. lansiranjem svoje platforme Mercury pred kraj ove godine. Odbor mora glasati prije svega prije nego što se ICO može dogoditi. Stoga će se, ako odbor i zadruga odluče održati ICO, vjerojatno održati krajem ove godine pokretanjem svoje platforme Mercury..

Kratke činjenice o RHOC tokenima

 • Početna prodajna cijena: 0,20 USD
 • Trenutna tržišna cijena: 2,05 USD
 • Tip žetona: ERC-20
 • Dostupna zaliha – 358.732.436
 • Maksimalna ponuda- 861,185,194
 • Mineable- No.
 • Konsenzusni algoritam: dokaz uloga

Trgovanje

Prvi put prodani po cijeni od 0,20 dolara po žetonu, RHOC tokeni pružili su monstruozan povrat za sudionike prodaje privatnih žetona. Nakon prodaje žetona, cijena RHOC-a polako je rasla nekoliko mjeseci, dok početkom nove godine nije dosegla cijenu od preko 2,00 USD.

9. siječnja 2018. RHOC-ova cijena dosegla je najvišu razinu od 2,83 dolara. Od tada je RHOC-ova cijena postupno spuštala prema sadašnjoj cijeni od 2,05 dolara.

Gdje kupiti RHOC?

RHOC se trenutno prodaje na četiri burze:

 1. Kucoin
 2. Trgovina žetona
 3. EtherDelta
 4. ChaoEx

Kako čuvati RHOC?

RHOC se može pohraniti u bilo koji novčanik kompatibilan s ERC-20, kao i bilo koji drugi token ERC-20. MyEtherWallet je omiljen u zajednici zbog jednostavnosti upotrebe.

Međutim, hardverski novčanici poput The Ledger Nano S nude najsigurniji način držanja kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Još uvijek u razvoju, početna verzija verzije “Mercury” na kraju će se lansirati krajem 2018. Jednom uživo, omogućit će vlasnicima RHOC tokena pristup i upotrebu platforme. Uz to, RChain je imao svoj prvi upravljački forum ovog mjeseca. Čini se kao temelj za to kako će se odvijati buduće upravljanje platformom.

Forum upravljanja

Prvi upravljački forum RChaina dogodio se nedavno u Seattlu od 15. do 18. veljače 2018. Dizajniran kako bi okupio zajednicu, forum je također pružio legitimnu osnovu za buduće odluke o upravljanju projektom.

Forum upravljanja pružio je članovima priliku da daju svoj doprinos kroz radionice, rasprave i prezentacije. Nezavisni direktor zadruge RChain, Vlad Zamfir sumira važnost događaja:

RChain citat

Vremenska crta razvoja

Kvartal 1 2018- Prvo, demonstracija Casperovog konsenzusa o dokazima o udjelu

Kvartal 2 2018- Dalje, izdanje Alpha. Omogućuje programerima postavljanje više čvorova koji pokazuju Caspera i isporuku velikog sadržaja.

Kvartal 4 2018- Zatim, planirano izdanje softvera “Mercury” na platformi

Za najnovije informacije o razvoju RChaina, prijeđite na trenutne Mapa puta razvoja.

Ključni članovi tima

Greg Meredith

Meredith je osnivačica tvrtke RChain, a suosnivač je, član uprave i predsjednik zadruge. Također ima preko trideset godina iskustva s inovativnim tehnološkim projektima.

Meredith je također bila glavni arhitekt iza velikih projekata za Microsoft i AT&T.

Greg Meredith

Ed Eykholt

Izvršni direktor RChain holding tvrtke, Eykholt ima preko trideset godina iskustva u tehnološkoj industriji. Uz to, suosnivač je i član odbora zadruge.

U prošlosti je Eykholt vodio više cjelovitih projekata s tvrtkama koje uključuju Microsoft i Alstom Grid. Eykholt je također osnovao LivelyGig 2015. godine.

Ed Eykholt

Kenny Rowe

I član uprave i glavni operativni direktor, Rowe ima iskustvo u upravljanju blockchainom i izgradnji zajednice. Uz to, on je šef operacija u MakerDAO i viši je savjetnik u Coin Fundu.

Kenny Rowe

Evan Jensen

Jensen služi kao tajnik i djeluje kao Generalno vijeće. Prvotno je doktorirao i magistrirao pravo na Sveučilištu u Seattlu. Ono što je najvažnije, Jensen je stručnjak za pravo vezano uz kripto.

Evan Jensen

Lisa Rice

Rice je glavni financijski direktor i Cooperative i RChain Holdings. Ima više od dvadeset godina financijskog iskustva. To uključuje računovodstvo, financijsko planiranje i korporativnu riznicu.

Lisa Rice

Zaključak

RChain može riješiti mnoge probleme brzine, sigurnosti i skalabilnosti blockchaina. Osnivači u konačnici vjeruju da će njihova platforma pružiti temelje za budućnost blockchaina i decentraliziranog razvoja aplikacija.