Što je Reddcoin (RDD)?

Zamislite da plaćate kripto za svoj FB post i da ga možete mijenjati za proizvode, poklon kartice i druge predmete. Dobrodošli u Reddcoin. Zamislite Reddcoin kao “novčić na društvenim mrežama” s peer-to-peer (p2p) sustavom plaćanja.

Pušten u javnost 2014. godine, Reddcoin je decentralizirana društvena kripto valuta koja omogućuje bilo kome da odmah pošalje & primati plaćanja RDD-om (izvornom kriptovalutom) na društvenim mrežama bez naknada za transakcije. To je u osnovi blockchain verzija Venmo, Facebook Cash ili Snapchats Snapcash, a sve one omogućuju vam jednostavan prijenos novca prijateljima i obitelji putem njihovih odgovarajućih platformi društvenih medija..

Međutim, za razliku od ovih glavnih mreža društvenih medija koje zahtijevaju upotrebu njihove matične platforme za slanje i primanje novca, Reddcoin vam omogućuje besprijekornu integraciju njegovih značajki plaćanja na više platformi kao što su Reddit, Facebook, Twitter i druge. Isto tako, možete i više nego samo odmah poslati & primati novac ljudima s Reddcoinom: možete “dati napojnicu” stvaraocima sadržaja slično onome kako biste “voljeli” ili “označili” post.

Reddcoin koristi ekološki pristup nazvan Proof-of-Stake-Velocity (PoSV). To se drastično razlikuje od Bitcoin-ovog protokola za provjeru rada (PoW) koji zahtijeva ogromne količine energije za iskopavanje. Svaki korisnik Reddcoina automatski kova Reddcoins prilikom ulaganja, jer je to ugrađena funkcija službenog novčanika koji se može preuzeti (koji trebate početi koristiti).

Ključne značajke Reddcoina

  1. Reddcoin je društvena kriptovaluta koja se može integrirati s mnogim različitim platformama društvenih mreža za slanje / primanje novca s nula naknada.
  2. To je peer-to-peer kriptovaluta otvorenog koda izvedena iz Litecoina.
  3. Posvećuje velik dio svojih napora kako bi se olakšalo „naginjanje“ malih količina RDD-a na društvenim mrežama, izvedeno na sličan način kao „lajkanje“ posta na FB.
  4. PoSV algoritam novi je pristup PoS-u koji potiče i vlasništvo (udio) i aktivnost (brzina).
  5. Njegov sustav prebacivanja već je omogućen na Twitteru, Redditu, Twitchu i Justin.TV.

reddcoin napojnica

Kako Reddcoin Raditi?

Kao što je već rečeno, Reddcoin se povezuje s vašim mrežama društvenih medija i omogućuje vam slanje gotovo trenutačnih RDD plaćanja bez ikakvih troškova svima s kojima komunicirate na svojoj mreži. Možete poslati RDD svojoj majci u najam, otplatiti kolegi koji vam je kupio Chipotle burrito za ručak ili “dati napojnicu” kreatoru sadržaja za slatko štene. Sve što trebate je kliknuti gumb “tip” koji toj osobi šalje mikroplaćanje.

Reddcoin koristi PoSV, koji je izvorno dizajnirao tim Reddcoin kako bi zamijenio svoj bivši PoW protokol. PoSV je u osnovi novi pristup Proof-of-Stake (PoS) koji se bavi potrebama svoje društvene valute kako bi potaknuo “i vlasništvo (udio) i aktivnost (brzina)”.

Prema njihovim vlastitim riječima, izmjene PoS-a “bile su potrebne za promicanje aktivnijeg sudjelovanja u mreži”. Najveća je razlika između njih dvije: dok PoS ima linearno starenje kovanica (svaki dan kad se drži novčić, dobivate jedan dan starosti kovanica), PoSV ima nelinearno starenje novčića.

graf starosti reddcoin novčića

PoSV kovanje, pandan PoW rudarstvu, omogućava svima da “kovaju” RDD s CPU-ima računala, prijenosnih računala i mobilnih uređaja umjesto skupih rudarskih uređaja koji troše energiju poput GPU-a ili ASIC-a. S PoSV-om, što više uloga RDD-a držite u novčaniku, to je veća vjerojatnost da ćete pronaći valjanu nagradu za blok / primanje bloka. Da bi se to dogodilo, sve što trebate je održavati novčanik otvorenim i povezanim s Internetom.

Oko Reddcoin

Reddcoin je stvoren 20. siječnja 2014. godine, kao PoW kriptovaluta. Dana 2. veljače 2014., nakon što je kroz njihov prikupio 100 000 američkih dolara Početna javna ponuda kovanica (IPCO), Reddcoin je pušten u javnost. 29. travnja 2014. objavili su da će Reddcoin prijeći iz PoW-a u PoSV.

2017. Reddcoin je objavio službenu najavu navodeći članove svog tima, uključujući programere John Nash i Leonard Simonse.

U sljedećim tweetovima javno su objavili dodavanja programera kao što su Bradley Ploof i James Tweeg. Aktivni su u ažuriranju zajednice putem Cvrkut, ali ako želite biti izravno informirani o napretku timova, pogledajte njihov GitHub ili Trello (koji uključuje mapu projekta).

Predstavljamo tim Reddcoin! Pripazite na još ažuriranja u budućnosti dok zajedno radimo na tome da u potpunosti spoznamo potencijal Reddcoina! $ RDD pic.twitter.com/VjCmZhdcgX

– Reddcoin (@reddcoin) 14. listopada 2017

RDD Opskrba novcem i održivost

Kada je 1. kolovoza 2014. izvršen prijelaz s PoW na PoSV, bilo je približno 27 milijardi RDD-a. Od sada ReddCoin ima cirkulirajuću zalihu od 28,773,308,124 RDD. Kovanje rezultira inflacijom do 5% godišnje, a ne postoji ograničenje maksimalne opskrbe RDD-om.

Povijest trgovanja RDD-om

Kao što gore možete vidjeti, Reddcoin je od početka bio relativno ravan: to je do prosinca 2017. 7. siječnja dosegao je ATH od 0,03 centa, a zatim je slijedio sudbinu mnogih drugih kovanica u to vrijeme i izgubio značajnu vrijednost. U vrijeme pisanja ovog članka, RDD trguje za djelić groša.

Gdje možete kupiti Reddcoin?

Imate mogućnost trgovanja RDD-om na web mjenjačnicama kao što su Kriptopija, Bittrex, i Uzvišena za ETH ili BTC. Ako ste novi investitor, možete kupiti BTC ili ETH kovanice na Bitstamp ili Coinbase, a zatim ih deponirati u odgovarajuće novčanike na prethodnim burzama.

Gdje možete čuvati Reddcoin?

Možete preuzeti podržani Reddcoin novčanik sa službenog web mjesta Reddcoin ili ga možete pohraniti u mobilni novčanik Coinomi.

Zaključak

Teško je predvidjeti budućnost Reddcoina. S jedne strane, čini se pomalo čudnim da bismo ljudima davali napojnice na društvenim mrežama kada bismo mogli samo pokazati zahvalnost “lajkanjem” njihovog sadržaja. Ali ljudima dajemo napojnice za gotovo sve ostalo u Sjedinjenim Državama, pa zašto ne i za sadržaj? Platforma Steemit za društvene medije već je uspjela u svojoj sličnoj značajci, koja korisnicima STEEM-a plaća stvaranje i kuriranje sadržaja, pa nije nerazumno vidjeti kako se trend širi.

To je rečeno, Reddcoin je prevalio dug put od svojih početaka 2014. godine. Društvena kriptovaluta, kojoj je cilj integrirati se sa gotovo svakom platformom društvenih medija kao peer-to-peer platforma za plaćanje s mogućnostima otkazivanja, već funkcionira na nekoliko web lokacija društvenih medija. Bit će zanimljivo vidjeti rast Reddcoina dok se probijaju kroz 2018. godinu.