Što je Rivetz?

Ekosustav Rivetz pristupa mačjoj i mišjoj igri cyber sigurnosti oko hardverskog identiteta na pojedinačnim uređajima. Kombinirajući hardverski identitet koji pruža TEE (Trusted Execution Environment) s nepromjenjivom potvrdom koju nudi blockchain, Rivetz može pružaju neviđenu razinu sigurnosti namjere iza svake transakcije.

Osim što jednostavno upotrebljavate pametne telefone za trgovanje na burzama, ovu razinu sigurnosti treba ugraditi i u razinu protokola za neizbježnu budućnost Interneta stvari (IoT) ako želimo da budućnost robota koji plaćaju jedni drugima dođe na naplatu..

Jednostavno rečeno, Rivetza možete smatrati 2FA (dvofaktorska autentifikacija) na steroidima bez gnjavaže.

Kako djeluje Rivetz?

Prije nego što započnemo s Rivetzom, moramo započeti s TEE (Trusted Execution Environment). Jeste li znali da je TEE danas u glavnom procesoru na mnogim novijim pametnim uređajima? Jedan od glavnih partnera Rivetza, Trustonic, lider je u industriji poluvodiča i digitalne zaštite. Trustonić je već otvorio put za usvajanje TEE-a u vodećim svjetskim mobilnim uređajima s brendovima kao što su Samsung Knox, Samsung Pay, Alipay i Symantec. Trenutno je TEE ugrađen u preko milijardu Android uređaja.

što više znate logotip

Prema Wikipedija, „Pouzdano izvršno okruženje (TEE) sigurno je područje glavnog procesora. Jamči da se kôd i podaci učitani unutra štite s obzirom na povjerljivost i integritet. TEE kao izolirano izvršno okruženje pruža sigurnosne značajke kao što su izolirano izvršavanje, integritet pouzdanih aplikacija zajedno s povjerljivošću njihove imovine. Općenito, TEE nudi izvršni prostor koji pruža višu razinu sigurnosti od bogatog otvorenog mobilnog operativnog sustava (mobilni OS) i više funkcionalnosti od “sigurnog elementa” (SE).

Objasnite ovo mojoj mami, molim vas?

Možete reći Jimmyju (uređaj koji želite zaštititi) da ne prihvaća bombone ni od koga kada je vani sam u šetnji kući iz škole (uvjeti su “na otvorenom” i “šetnja kući sam iz škole”), ali može prihvatiti bombone (dopuštanje transakcije) od bilo koga kada je kod kuće. Kod kuće je na sigurnom i tamo može vjerovati bilo kome s puno većom sigurnošću nego što može vani.

Vraćajući ga u stvarnost, možete postaviti uvjete da budu nešto tako komplicirano kao što je: transakciju s ovim javnim ključem možete izvršiti samo ako ste na mreži koju pruža upravo taj usmjerivač s ovom IP adresom svake subote između 13.05 i 13:07 sati samo dok ste bili dovoljno blizu da komunicirate s ovim točno Bluetooth uređajem.

Kad su svi ti unaprijed utvrđeni uvjeti ispunjeni, namjera iza transakcije postaje pouzdana. Uređaj možete koristiti normalno i potpuno nesmetano dosadnim sigurnosnim mjerama poput otvaranja aplikacije 2FA.

Cilj Rivetza je utvrditi unutar blockchain transakcija da je “ovaj uređaj u ovom stanju, slijedeći ova pravila, izvršio ovu transakciju.”

Evo demonstracije patentirane Rivetzove biometrijske tehnologije prepoznavanja glasa.

Korisnost RvT tokena

Jedna stvar koju tim Rivetz uvijek naglašava na svom Telegramu jest da pokušavaju biti zlatno dijete za komunalne tokene. Osnovni programi RvT tokena su:

  • razmjenom usluga cyber kontrole
  • registriranje referentnih “uvjeta namjere” uređaja
  • provjera integriteta uređaja pomoću kontrolera za kibernetsku sigurnost
  • potrošnja kako bi se osigurao stroj multisig

Tim rezimira ovaj uslužni program tokena kao “sastavni dio isporuke automatiziranog plaćanja od uređaja do usluge ili od uređaja do uređaja za potrošnju usluge kibernetičke sigurnosti”, kako je navedeno u bijeli papir.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Partnerstva

Osim bitnih partnerstava s gore spomenutim Trustonicem, Rivetz ima preko desetak drugih partnerstava. Neki od istaknutijih su Američko ministarstvo za nacionalnu sigurnost, Parity (osnovao ga je Gavin Wood), Telefonica (tržišna kapitalizacija od 41,88 milijardi USD), Trusted IoT Alliance i Nacionalni centar izvrsnosti za kibernetsku sigurnost.

Razmjene

Jedno zanimljivo područje u kojem se Rivetz može istaknuti je poboljšanje sigurnosti centraliziranih razmjena. Kako hakeri često ciljaju razmjene, Rivetz može svima njima pružiti dragocjeno sigurnosno poboljšanje. Zapravo, oni razgovaraju s brojnim razmjenama kako bi pomogli u njihovoj sigurnosti.

Natjecanje

rivetz natjecateljski krajolik

Izvor: John Nussbaum (14.11.17.)

Trenutno postoji malo ili nimalo konkurencije unutar ove niše u cijelom blockchain ekosustavu. Iznenađujuća činjenica jer je sigurnost glavna prednost koju blockchain tehnologija može pružiti.

Povijest trgovanja

RvT je dosegao najvišu cijenu od 3,78 USD i dosegao gotovo 100 milijuna ukupne tržišne kapitalizacije 7. siječnja tijekom altcoin festivala tijekom tog mjeseca. Otada se srušio i dva puta udario u pod od 6000 sati. Kao i mnogi altcoini krajem Q1 2018., i u ovom trenutku održava božićnu rasprodaju.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = RVT&csyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Gdje kupiti Rivetz

RvT je dostupan na centraliziranoj centrali, HitBTC-u i decentraliziranoj centrali kao što su EtherDelta, IDEX i Radar Relay.

Gdje čuvati Rivetz

RvT je ERC-20 token tako da ga možete sigurno pohraniti u sve Ethereum kompatibilne novčanike kao što su MyEtherWallet, Ledger Nano S, Trezor, MetaMask, Parity i mnogi drugi.

Zaključak

Uz jednostavnu poruku “povećana sigurnost dovodi do povećane moguće vrijednosti na lancu” i tretiranje “sigurnosti kao kvalitete, a ne kao naknadne zaštite”, implementacije sigurnosti poput one koju je predložio Rivetz ključne su za cijelu blockchain industriju ako želimo da se budućnost našeg gospodarstva uistinu tokenizira. Moramo ugraditi sigurnost na hardverskoj razini. Uz povjerenje i poboljšanu kvalitetu svake transakcije, gornja vrijednost lanca prirodno će se povećati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me