Što je SmartCash?

SmartCash je kriptovaluta vođena zajednicom izgrađena na zerocash protokolu. Daje prednost privatnosti i brzom vremenu transakcija, s ciljem postizanja usvajanja od strane trgovca. Značajka projekta je nepovjerenje u središnju vlast, čak i zbog odlaska iz Zaklade ili temeljnog tima.

Karakteristike valute slične su Dashu jer nastoji masovno usvojiti brzom, privatnom valutom. Glavna razlika je u tome što se na Dash gleda kao na donekle centraliziranu valutu s njegovom upotrebom masternoda i oslanjanjem na Dash Foundation. SmartCash se nada da će izbjeći izbjeći ideju o temeljima, temeljnim timovima ili centraliziranom rudarstvu.

značajke smartcash-a

Umjesto toga, SmartCash implementira brojne decentralizirane značajke upravljanja i razvoja. Znatno ulaže u razvoj koji određuje zajednica. Kao rezultat toga, popularnost SmartCash-a je porasla. Iako nije ni blizu toliko poznat kao Dash i druge privatne platne platforme poput Zcash-a i Monero-a, SmartCash pruža zanimljivu perspektivu o anonimnim, neprocjenjivim i korisnim kriptovalutama.

SmartHive & SmartVoting

Zajednica koja pokreće SmartCash vjeruje da je kriptovaluta s “jezgrenim” timom u konačnici neučinkovita i korumpirana. Zabrinutost je da će osnivači prednost dati zarađivanju novca nego stvaranju platforme koja je što je moguće otvorenija i jeftinija. Vidjeli smo da se ovo pogodilo s rastom ICO-a i rastućim izdvajanjem tokena za osnivačke timove. Te središnje organizacije mogu na kraju biti birokratske, sporo se mijenjaju i sukobljavaju se u prioritetima.

pametno gotovinsko glasovanje

Umjesto toga, SmartCash predlaže model upravljanja nadahnut načinom na koji se mravi i pčele samoorganiziraju. Ideja je stvoriti košnicu u kojoj pojedinci mogu pridonijeti jasnim projektima malih timova. Treba iznijeti argument da bi ovaj neusklađeni model na kraju mogao postati neučinkovitiji od modela Zaklade / jezgre tima koji želi zamijeniti. Međutim, zajednica vjeruje da samoupravni timovi mogu biti spretniji i učinkovitiji od vođenog razvoja.

Svaki imatelj SMART tokena imat će pravo glasa. 1 žeton = 1 glas. Ovo takozvano SmartVoting omogućit će svima da podnesu prijedloge košnici na razmatranje i glasanje. Cilj je upravljačka struktura odozdo prema gore, gdje projekti dobivaju sredstva iz SmartHive fonda, a članovi košnice dobivaju plaću za dovršavanje tih prijedloga. SmartHive je žila kucavica projekta i namijenjen je upravljanju projektom unedogled.

Ova je struktura stvorila snažnu potporu grupe zagriženih obožavatelja koji su predani projektu. SmartCash dodjeljuje dio svake blokovske nagrade za financiranje budućih razvojnih projekata. Do danas je taj fond vrijedan više od 250 milijuna dolara.

Timovi za strukturiranje košnica

Nakon što košnica izglasa odobrenje predloženog projekta, tim će pristupiti tom projektu. Na početku su ti timovi jasni: razvoj, doseg i podrška. Međutim, kako prijedlozi za poboljšanje i zajednica rastu, formiraju se novi timovi. Tim ima najviše osam sudionika, koji zajedno rade kao mala grupa. Osim toga, morat ćete formirati novi tim koji će raditi na projektima.

smartcash košnice

To se naziva Timovi za strukturiranje košnica i on dijeli zajednicu koja daje doprinose na manje podskupine, a pojedinci dolaze i odlaze iz timova po potrebi. Svaki tim ima svoj proračun i koordinatora tima kojeg imenuje zajednica. Jednom formiran, tim djeluje autonomno. Ne postoji središnja zapovjedna ili upravljačka struktura, osim referenduma za SmartVoting cijele zajednice.

Timovi za strukturiranje košnica angažirani su članovi zajednice koji svakodnevno sudjeluju u projektu. Timovi će u osnovi zapošljavati pojedince. Naravno, postojat će manje formalni načini da članovi zajednice daju svoj doprinos kao dio SmartHivea ako se ne mogu obvezati da će se pridružiti timu.

SmartRewards

SmartRewards potiču dugoročno držanje SMART tokena. Kao takav, to je mehanizam za stabiliziranje cijena, smanjujući obujam trgovanja, a time i volatilnost SMART-a.

Svaki novčanik koji sadrži više od 1000 SMART-a dobit će nagradu za držanje tog SMART-a tijekom 30 dana. SmartRewards plaćaju 25. u mjesecu. Ako držite 1000 SMART više od mjesec dana, dobit ćete nagradu ako ne potrošite te tokene. Nagrada dolazi iz blok dodjele nagrada.

Da biste računali, morat ćete premjestiti 1000 SMART na jednu adresu prije 25. u tekućem mjesecu. Ako to učinite, nagradu ćete primiti 25. sljedećeg mjeseca.

InstantPay

Važan dio prijedloga vrijednosti SmartCash-a su brze transakcije. Još nisu objavili InstantPay, ali to će biti odgovor projekta na InstantX iz Dash-a.

Ključna funkcionalnost InstantPay-a bit će transakcije na prodajnom mjestu za kupnje u trgovini i putem interneta. SmartCash zajednica čvrsto vjeruje da bi ljudi trebali moći koristiti kriptovalutu za plaćanje svojih dnevnih potreba. Dakle, oni razvijaju mrežu SmartNodes – slično Dash masternodama – koje omogućuju trenutnu provjeru. Korisnik koji želi upravljati SmartNodeom morat će uložiti 10.000 SMART-a kao zalog. Primit će dio rudarske nagrade u zamjenu za svoje usluge.

instantplati

SmartCash-ova vizija trenutnih plaćanja koja mogu parirati Visa ili Mastercard uzbudljiv je izazov. Međutim, nije jasno kako SmartCash namjerava pobijediti druge kriptovalute do usvajanja na prodajnom mjestu. Bitcoin, Dash i druge glavne kriptovalute već se trude da njihovi novčići budu prihvaćeni na mreži i u trgovinama. SmartCash mora još dugo prijeći prije nego što shvate ovu revoluciju.

Prvi korak bit će zapravo izgradnja i pokretanje InstantPaya. Očekuju da će ga lansirati kasnije ove godine.

Privatnost

Izvorni kod SmartCash započeo je kao vilica Zcoina, koristeći zerocash protokol. Zerocash je temelj za novac za privatnost Zcash. O dokazima s nula znanja ovisi o potvrđivanju transakcija bez dijeljenja pošiljatelja, primatelja ili iznosa transakcije.

SmartCash koristi se za podršku funkcionalnosti obnavljanja kovanica. Obnova prekida lanac transakcija dopuštajući novčanicima da spale stare novčiće i generiraju nove bez povijesti. Ne postoji veza između novog novčića i starog koji je korisnik spalio da bi ga stvorio. Međutim, zbog greške u zerocash protokolu, SmartCash je morao onemogućiti značajku obnove.

Umjesto toga, implementirat će BIP47, prijedlog Bitcoina koji koristi kodove plaćanja za autorizaciju transakcija, umjesto da koristi sljedive podatke o pošiljatelju i primatelju.

Rudarstvo

SmartCash koristi algoritam Keccak rudarstva. Poznato je da je otporan na ASIC, stoga promiče decentralizaciju rudarskih kapaciteta.

U prosjeku, nagrada za blok iznosi oko 101,8 SMART, a vrijeme bloka je 54 sekunde. Od ožujka 2018. rudarska mreža imala je preko 17TH / s rudarskog kapaciteta.

PAMETNI žeton

Mreža i SMART token pokrenuti su 11. srpnja 2017. Tijekom prvih šest mjeseci održavala je prilično stabilnu cijenu od nekoliko centi. U siječnju je cijena odjednom dosegla vrhunac, pala i dosegla vrhunac za nekoliko tjedana. Otada je opao na trenutnu razinu od 0,20 USD / SMART nakon što je prošlog ljeta i jeseni počeo s 0,01 – 0,03 USD..

SmartCash je među prvih 100 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Kako kupiti SmartCash (SMART)

SmartCash trguje dalje CryptoBridge, CoinExchange, i HitBTC.

Morat ćete posjedovati BTC ili ETH da biste mogli kupiti SMART. Da biste kupili BTC, posjetite Coinbase ili Gemini.

Gdje pohraniti SmartCash (SMART)

Nakon što kupite SMART na burzama, poželjet ćete ga prenijeti u svoj osobni novčanik na sigurno. Da biste to učinili, posjetite SmartCash stranica novčanika.

Njihove web novčanike možete koristiti za izradu papirnatih novčanika i jednostavno upravljanje sredstvima. Mogli biste isprobati i GUI novčanik kako biste mogli glasati za prijedloge i ulagati svoj SMART za SmartRewards.

Putokaz

Trenutno SmartCash ima 15 projekata financiranih kroz svoj model upravljanja SmartHive. Još je 6 projekata već uspješno završeno. Ukupno čine 3,2 milijuna USD u financiranim razvojnim projektima (ekvivalent u SMART-u).

napredak smartcash-a putokaz smartcash-a

Glavni razvojni prioriteti su InstantPay, kartice i čitači za plaćanje u trgovinama, Electrum novčanik, brža sinkronizacija i nadograđeni istraživač blokova. Mobilni novčanici, atomske zamjene i značajke privatnosti BIP47 također su u fazi izrade.

Zaključak

SmartCash je projekt koji uključuje sveobuhvatno otvoreno upravljanje. Posebno je atraktivan za one koje zanima privatnost, transparentnost i decentralizacija pod svaku cijenu. Ovaj pristup vođen zajednicom, ako bude uspješan, mogao bi biti početak nove paradigme za decentralizirani razvoj pomoću malih timova. S druge strane, kritičari se brinu da bi se ovaj libertarijanski pristup mogao spustiti u neorganiziranost i bez kohezivne vizije da se projekt kreće naprijed.

U konačnici se svodi na rezultate. SmartCash je uspješno implementirao razne prijedloge, ali još uvijek ne ispunjava svoja obećanja o trenutnim transakcijama i privatnosti. Projekt ima zdravu ratnu škrinju za financiranje budućeg razvoja, ali 2018. će dokazati je li dorastao izazovu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me