Tether je kriptovaluta vezana uz tradicionalne fiat valute i podržana 1: 1 rezervama tih tradicionalnih valuta na računima pod Tetherovom kontrolom. Trenutno postoje žetoni Tether potpomognuti američkim dolarima (označeni simbolom USD ₮) i eurima (označeni s EUR ₮). Na putu je token Tether vezan za japanski jen (JPY ₮). Te su rezerve zajamčene obećanjem redovite revizije računa pričuve od strane Zaklade Tether.

Misija Tethera je omogućiti jednostavnost prijenosa, sposobnost vođenja evidencije i druge prednosti digitalne valute temeljene na blockchainu u tradicionalne fiat valute. To trgovcima ili trgovcima omogućuje pretvorbu digitalnih valuta u njihovu fiat vrijednost, prijenos fiksno vezanih tokena jednako lako kao i ostalih digitalnih valuta, te cijenu usluga ili proizvoda u tradicionalnim valutama, istodobno izbjegavajući općenite pretvorbe digitalnih valuta u fiat valute.

Kako djeluje Tether (USDT)?

Tether Limited, poslovni subjekt zadužen za Tether, odgovoran je za prihvaćanje fiat depozita i podizanja te stvaranje i uništavanje Tethera u skladu s tim. Oni također upravljaju web stranicom Tether koja omogućuje pohranu i prijenos Tethera, rade na integracijama Tethera s burzama i drugim trećim stranama, a imaju i skrbništvo nad fiat rezervama koje podržavaju Tether tokene. Zaklada Tether rekla je da je posvećena transparentnosti i da će redovito objavljivati ​​javne revizije od strane vanjskih revizora Stranica transparentnosti.

Stranica prozirnosti Tether 4. prosinca 2017

Tehnologija Tether djeluje ugrađivanjem metapodataka u sam Bitcoin blockchain putem protokola Omni. Omni protokol omogućuje stvaranje (ili odobravanje) i uništavanje (ili opoziv) digitalnih tokena predstavljenih metapodacima na Bitcoin blockchainu. Ti se tokeni, uključujući Tether, mogu pohraniti u Omni novčanik i njihov se promet može pregledati na blockchainu putem Omnichest gledatelj.

Preko Tethera možete pohraniti, kupiti i prodati Tether web mjesto mobilnog novčanika.

Tko koristi privezak (USDT)?

Implikacija da se Tether tokeni mogu tretirati kao dolari ili euri dovela je do usvajanja Tether-a kao glavnog trgovinskog para na većini većih burzi. Bitfinex, Bittrex, Poloniex i Binance uopće ne posluju u fiat valutama, ali imaju namjenska USDT tržišta za većinu glavnih kovanica. Trgovci koriste Tether za zaštitu svojih poslova i za ulazak i izlazak s kripto tržišta na kojima trguju.

Naklada Tethera približava se milijardi tokena, a stvara se sve više i više kako se sve više sredstava slijeva na račune Tether pričuve. Kako se cirkulacija priveza i dalje povećava, tako se povećava i upotreba ovih tokena kao zamjene za USD i druge fiat valute..

Koji su problemi s Tetherom (USDT)?

Kako upotreba Tethera kao zamjene za fiat valute raste na glavnim burzama, Tether cijena Bitcoina i drugih valuta sada je sinonim za fiat cijenu, što znači da kupnja i prodaja Tetherima utječe na cijenu u “pravom” novcu. Sve dok je Tether uistinu predstavnik fiat note poput dolara, to nije problem.

Međutim, nedavno se pojavljuju neke zabrinutosti oko legitimiteta Tetherovih rezervi i glede namjere da li tvrtka ispunjava njihovo obećanje o revizijama. Puno glasina lebdi oko odnosa između Bitfinexa (najveće volumenske razmjene kriptovaluta) i Tethera, s optužbama za pranje novca, tajni dogovor i lažni Tether “tisak”.

Bitfinex i Tether izašli su u tisak i obećali akreditiranu reviziju da će razbiti ove nedoumice, nazivajući tužbe klevetom i odbacujući sve navode o njihovoj nepravdi. Daljnji članci o novim događanjima u vezi s tim navodima su na putu i bit će ažurirani kako budemo išli dalje.

S tim u vezi, bijela knjiga Tether rješava ove zabrinutosti i druge, poput mogućnosti da Tether Limited bankrotira ili da Tether Limited pokuša poletjeti s novcem. Primjećuju da se gotovo sve burze i treće strane koje upravljaju kripto imovinom suočavaju s istim rizicima, pa stoga nisu poseban slučaj.

Navode svoj postupak računovodstva i transparentnosti kako bi eliminirali rizik od lošeg ponašanja zaposlenika ili vodstva Tethera i napominju da će u slučaju podnošenja bankrota Tether Limited rezerve fiat-a koji podupiru same tokene ostati sigurne i iskoristive.

Konačne misli … Legitimnost TBD

Godine 2019., Ured državnog odvjetnika za južni okrug New Yorka objavio je istraga protiv Tether Ltd, koji su kao duhovi prošlosti ponovno unijeli u uobičajeni razgovor. Bez obzira na to je li Tether naizgled namjerno neprovidan u otkrivanju kolaterala u USD zlodjelo, strategija ili puko loše upravljanje, kriptovaluta i širi regulatorni ekosustav gledaju na ovu trenutnu istragu kako bi zasvijetlili. Objavljen jedan argument Srednji postavlja Tether kao jednu od najvećih izlaznih prevara u pokretu i vrijedan je čitanja za one koji žele dalje istraživati.