Što je Ubiq (UBQ)? | Vodič za početnike

Što je Ubiq?

Ubiq je tvrda račva Ethereuma koja je potpuno odvojena od ekosustava Ethereum. Pokreće malo modificiranu verziju Ethereum blockchaina i implementira Ethereum Virtual Machine za pametne ugovore i DApps.

Projekt je još uvijek prilično malen. Pokrenut je bez ICO-a, a njegov token je luka starog tokena Jumbucks. Budući da nije bilo prodaje tokena, UBQ token dostupan je na burzama ubrzo nakon blokade geneze. Zamijenio je zastarjeli JBS token.

logotip ubiq

Ubiqov tim osjetio je potrebu za vilicom Ethereuma koji nudi stabilnije i predvidljivije inačice verzija. Većina projekata u blockchain prostoru trenutno se intenzivno razvija, uključujući Ethereum. Ove razvojne promjene znače da bi kod, ugovori i DApps mogli prestati raditi ili uvesti bugove dok se Ethereum nadograđuje na novu verziju.

Ubiq daje prednost stabilnosti i metodičnim nadogradnjama bez grešaka. To je važno za poslovne aplikacije u kojima tehnološki rizik predstavlja platformu koja se neprestano mijenja. Tvrtke koje koriste Ubiq pametne ugovore mogu biti sigurne da će njihovi ugovori i dalje pravilno funkcionirati kad god nove nadogradnje uđu u proizvodnju.

Projekt je otvorenog koda, a vodi ga tim od pet iskusnih programera blockchaina, koji svi rade na neprofitnoj osnovi.

Ethereum tvrda vilica

Mnogo Ubiq-ovog koda identično je kodu koji stoji iza Ethereuma. To je tvrda vilica Ethereum verzije 1.5.8. Iako postoji nekoliko ključnih promjena i uređivanja, uključujući uklanjanje referenci na DAO, Ubiq je uglavnom klon Ethereuma.

Tamo gdje Ethereum ima ETH token, Ubiq ima UBQ. Korisnici plaćaju ugovorni plin i naknade za transakcije u UBQ-u, a mogu ga koristiti i kao razmjenu vrijednosti. Virtualni stroj Ethereum radi na približno isti način na Ubiqu. Ugovor napišete u Solidity i izvršavate ga na sličan način kao Ethereum.

Ubiq također koristi vlastitu verziju popularnih Ethereum novčanika i drugih alata. Prednost je što Ubiq nije narastao do veličine ili popularnosti Ethereuma, tako da su njegov plin i naknade za sada redovi veličine niži od Ethereuma. Na Ubiqu možete izvršavati sve iste programe kao i na Ethereumu, ali za mnogo jeftinije.

Naravno, isto bi se moglo reći i za Ethereum Classic, originalnu tvrdu vilicu Ethereuma nakon DAO napada. Međutim, Ubiq se razlikovao i na nekoliko drugih načina.

Izgrađeno za stabilnost poduzeća

Jezgra Ubiq projekta je pružanje stabilnog, predvidljivog blockchaina za hostiranje virtualnog stroja Ethereum. Ova je predvidljivost važna za tvrtke. Budući da je Ethereum u stalnom razvoju i ima više račvanja u svom nadolazećem planu, mnoge tvrtke oklijevaju izgraditi platformu koja se razvija.

Ubiqovi programeri inzistiraju na pouzdanoj platformi. Blockchain ne bi smio imati nagle promjene koje utječu na način na koji funkcionira. Korisnici u financijama i poduzećima mogu se ugodno odmoriti znajući da će bilo kakva promjena u blockchainu Ubiq biti unaprijed planirana, vođena zajednicom i bez grešaka prije nego što dosegne proizvodnju. To ublažava mnoge probleme upravljanja, rizika i usklađenosti koje tvrtke trenutno imaju s blockchainom.

Ubiq provodi opsežna istraživanja o blockchain ekosustavu, tražeći trenutno najstabilnije tehnologije. Oni temeljito testiraju svaku novu ideju i u potpunosti je otklanjaju pogreške prije nego što se doda kao ažuriranje blockchaina.

Fokus na stabilnost je vrijedan divljenja i potreban je u brzo mijenjajućem blockchain prostoru. Međutim, do sada Ubiq nije vidio značajnije usvajanje u aplikacijama poduzeća. Uz to, njegova je mreža još uvijek premala da bi se mogla smatrati vrlo sigurnom. Kao rezultat toga, poduzeća koja razmišljaju o prelasku na Ubiq mijenjala bi jedan tehnološki rizik za drugi.

Mrežne statistike

Prosječni Ubiqov hashrate iznosi oko 350-400 GH / s. To ga čini prilično malom mrežom. Za usporedbu, prosječni hashrate Ethereuma je oko 240 000 GH / s.

ubiq mreža

U prosjeku rudar pronalazi novi blok Ubiq svakih 88 sekundi. Na mreži su vremena transakcija brza, rezultati se prikazuju u sekundi i brzo potvrđuju brzim vremenom blokade. Naravno, to je slučaj jer Ubiq ima prilično mali opseg transakcija. Kad sam danas provjerio, Ubiq je u proteklih deset minuta imao blokade bez ikakvih transakcija. Svi blokovi imali su manje od deset transakcija.

Nagrada za rudarstvo je 7 UBQ za uspješan blok. To se smanjuje svake godine. Međutim, Ubiq-ova novčana masa nije ograničena. To se razlikuje od monetarne politike većine kriptovaluta. Umjesto toga, Ubiq primjenjuje dosljednu stopu inflacije za proizvodnju valuta. Stopa je započela sa 7,3% po bloku, ali postupno će se smanjivati ​​na 0,7% tijekom sljedećih osam godina.

Prednost modela temeljenog na inflaciji je što će za rudarstvo uvijek biti nagrada. S ostalim kriptovalutama, kada dosegnu čvrstu granicu tokena, rudari će se okrenuti modelu prihoda koji naplaćuje samo naknadu. Rudari će sav novac zarađivati ​​od naknada i bit će snažan poticaj za naplatu većih naknada na mreži. Kupnjom novčane mase bez ograničenja, Ubiq jamči rudarima da će uvijek postojati sistemska nagrada za rudarstvo.

Algoritam poteškoće protoka

Jedno od područja u kojima Ubiq implementira potpuno novi kod jedinstven za Ubiq platformu je prilagodba poteškoća. Kako rudari ulaze i izlaze iz mreže, snaga obrade oscilira. Razina težine ponekad može biti prelaka, a vrijeme bloka će pasti ispod ciljanog vremena od 88 sekundi. U drugim slučajevima poteškoća može biti preteška i vrijeme blokade usporit će se u posljednjih 88 sekundi.

U blockchainu postoji mnogo algoritama za prilagodbu poteškoća za rješavanje ovog problema. Međutim, neki rade bolje od drugih. Oni mogu stvoriti veliku nestabilnost u blok vremenu. Ubiqov algoritam poteškoća s protokom nastoji izravnati nestabilnost. Do sada je bio uspješan u mrežnim testovima.

algoritam poteškoće fluksa

Iznad možete vidjeti prvih 10 000 blokova Ubiqa. Jasno je da na grafikonu postoje tri vrste uzoraka. Prvi je izvorni algoritam koji je prebačen s Digibyte-a. Možete uočiti veliku nestalnost. Drugo, modificirana je verzija algoritma Digibyte. Konačno, treći odjeljak je novi algoritam teškoće protoka.

Ujak Blocks

Ponekad dva rudara otkriju blok u isto vrijeme, prije nego što mogu saznati jedno za drugo. Rudar koji je završio prvi je pobjednik. Blok koji je stvorio drugi rudar naziva se “blok ujaka”. Tehnički je valjan, ali, barem na većini blockchaina, ostaje bez roditelja jer nije bio prvi.

ubiq blokovi

Prvi rudar koji završi osvaja nagradu za blok, ali rudar ujaka iz bloka također dobiva nagradu. Na Ubiqu ova nagrada iznosi 50% blok nagrade. Međutim, nakon što se pronađe novi blok, netko više ne može stvoriti blok ujaka na starijem bloku.

Ubiq također provodi poticaj za rudare da u novi blok ugrade valjane ujačke transakcije. Mina koja sadrži osiroteli blok od strica dobiva 1/32 trenutne nagrade za blok.

Ubiq Technologies Team

Na početku projekta Ubiq nije bilo prodaje znakova, tako da nema službenog proračuna za razvoj. Sve je otvoreno kod i vođeno zajednicom. Osnivački tim morao je kupiti UBQ isto kao i svaki investitor.

Osim toga, osnivački tim pokrenuo je privatnu tvrtku, Ubiq Technologies Inc., koja će služiti kao sredstvo financiranja za budući razvoj platforme. Tvrtka pruža savjete i partnerstva za poduzeća koja započinju s blockchainom.

ubiq tim

Julian Yap predvodi Ubiqov tim. Radio je na projektima s Bittrexom, Blocktechom i Decredom prije nego što je započeo s Ubiqom. Njegova formalna izobrazba je inženjer sustava. Preostali članovi tima su svi programeri s različitim iskustvom u blockchain tehnologiji i razvoju softvera.

Ubiq žeton (UBQ)

UBQ token započeo je prijenosom vrijednosti s postojećeg tokena, Jumbucks (JBS). Taj je token zastario, a UBQ je preuzeo stanje na računu i povijest transakcija. Jumbucks je izvorno radio na nezavisnom blockchainu s dokazima o udjelu. UBQ radi na virtualnom stroju Ethereum koji se temelji na bloku Ubiq.

UBQ nije imao ICO ili premine. Programeri vjeruju da je ovo najbolji izbor za stvaranje istinske platforme koju vode zajednice. Također izbjegavaju regulatorne prepreke povezane s prikupljanjem sredstava prodajom tokena.

Kako kupiti Ubiq (UBQ)

Ako želite kupiti UBQ, prvo ćete morati posjedovati Bitcoin. Ne postoji fiat pristupnik UBQ-a, a Bitcoin je najjači trgovački par dostupan za kupnju UBQ-a.

90% svih UBQ narudžbi odvija se na Bittrexu. To je vjerojatno najlakše mjesto za kupnju UBQ-a nakon što posjedujete BTC. UBQ / BTC je jedini trgovinski par dostupan na Bittrexu.

Cryptopia također nudi UBQ u trgovanju parovima s BTC-om, LTC-om i DOGE-om. Međutim, količina LTC-a i DOGE-a toliko je zanemariva da biste imali sreću da naručite po fer cijeni za jednu od tih valuta. Držite se BTC-a.

Kako čuvati Ubiq (UBQ)

UBQ koristi vlastitu verziju popularnih Ethereum novčanika.

  • Pyrus je UBQ-ov web novčanik. To je račvanje MyEtherWallet-a i radi na isti način.
  • Fuzija je GUI novčanik za radnu površinu. To je vilica Ethereum-ovog novčanika Mist.
  • Ledger Nano S također podržava UBQ, što ga čini izvrsnom hardverskom opcijom.

Zaključak

Ideja o stabilizaciji blockchain tehnologije za upotrebu u poduzeću dobra je. Međutim, nije jasno koliki stvarni napredak Ubiq ostvaruje prema tom cilju. S malo partnerstava i sporim vremenskim okvirom razvoja, teško je reći kako će ovaj projekt ispasti. Ako razmišljate o ulaganju u Ubiq, morat ćete odlučiti je li dovoljno različit od Ethereuma i napravite li dovoljno napretka da opravdate investiciju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map