Što je Zclassic?

Zclassic je račva Zcash-a koju je osnovao Rhett Creighton, ali s uklonjenom nagradom osnivača od 20% i sporim startom. Creightonovo obrazloženje bilo je da su porez osnivača Zcash-a i zatvoreno privatno financiranje s vodećim VC firmama i bitcoin kitovima bili nepravedni.

Uklonio je 22 retka koda i pustio ovaj novi Blockchain u divljinu. Riješio se sporog početka rudarstva u Zcashu što je stvorilo umjetnu oskudicu u ponudi tokena.

zec brzina raspodjele

Polagani početak rudarenja koji je povećao nagradu na 12,5 ZEC po bloku tijekom 30+ dana

Kao što je navedeno u bijeloj knjizi Zclassic: „Misija Zclassica je da ostane sličan Zcashu iz tehnološke perspektive, ali da nikada ne uzima nikakvu naknadu za minu, nagradu osnivača ili bilo koju drugu vrstu naknade koja ide maloj grupi pojedinaca s posebnim dozvolama bilo da izabrani, imenovani ili na neki drugi način. “

Iako bi se mogla činiti izvrsnom idejom ukloniti utemeljiteljevu nagradu, ono što ćete pronaći u ovoj sagi o Zclassic-u jest da nikakav proračun za razvoj ne dovodi do … pa nedostatka iste. To znači prilično grubo korisničko iskustvo, napredne prepreke ulasku (poput pristupa naredbenom retku) i nedostatak sigurnih i stabilnih mogućnosti novčanika. Ukopajmo se.

Zklasična statistika

Maksimalna opskrba: 21.000.000 ZCL

Trenutna opskrba: 3.458.950 ZCL

Algoritam: Equihash

Vrsta dokaza: PoW

Datum lansiranja: 11.06.2016

Sve je počelo kada Rhett Creighton uklonio je tih 22 retka s izvorne Zcash baze kodova i pustio je u svijet. Neki tvrde da je to učinjeno na brzinu i bez odgovarajuće promocije, ali po Creightonovom vlastitom priznanju ova vilica je puštena u divljinu da “vidi što će se dogoditi”.

Neki promatrački rudari vidjeli su ovu priliku i odmah su uskočili na brod, postavši kitovi praktički preko noći. Od tada je započeo vlastiti život.

Ironično, prema Creightonu, on ga uopće nije minirao ili kupio iako je bio izvorni jezgreni programer. Zapravo je radio puno radno vrijeme, dok je ujedno bio glavni programer i voditelj projekta. Njegova je uloga uključivala upravljanje svim zahtjevima za povlačenjem u GitHubu koji bi ažurirali mrežu, novčanike i osnovne programe.

Iako Creighton je održavao spremište GitHub, izgradnja Zclassica bila je timski napor zajednice. Ponekad da biste brzo dobili točan odgovor, jednostavno morate objaviti pogrešan odgovor.

Zclassic je djelovao kao lansirna rampa za druge projekte

Tim koji je sada postao ZenCash obratio se Creightonu sa svojim idejama o sigurnoj komunikaciji i drugim poboljšanjima protokola, ali smatrao je da se Zclassic mora držati svojih temeljnih korijena jer nema nagrada osnivača ili drugih poticaja za razvoj.

To je dovelo do razdvajanja ZenCash-a od razdvajanja lanca 1: 1, što je nositeljima ZCL-a donijelo besplatan ZEN u obliku “zračne kapi” u bloku 110.000 23. svibnja 2017..

Nedavni razvoj

Tim je izdao novi Electrum novčanik u siječnju željnoj zajednici. Napisao ga je Vojvoda Leto, osnovni programer HUSH-a, koji je već implementirao ovaj novčanik u svoj znak.

Novčanik Eleos Zclassic

Najavljen je Bitcoin Private, ko-fork / fork-spoj Bitcoina i Zclassica

Bitcoin privatna najava RhettaSljedeća evolucija Zclassica je Bitcoin Private. Većina osnovnog tima programera ZCL-a preći će na BTCP i nastaviti razvoj na tom projektu.

Izvorni članovi olakšat će predaju nadležnom timu putem inicijative za ocjenu prijedloga za provjeru ideja i timova. Također će održavati ZCL GitHub do ožujka 2019. ili do preuzimanja novog tima (što god se prije dogodi).

Nedavno je objavljen srednji post za daljnje objašnjenje budućnosti Zclassica:

Budućnost najave Zclassic

Izazovi i kritike

Najveća kritika, kao što je ranije spomenuto, bilo je potpuno uklanjanje nagrade osnivača. Politika je stvorila dobrovoljnu vibraciju i zajednicu. Međutim, mnogi smatraju da projekte treba u potpunosti dobrovoljno financirati iz zajednice.

Čini se, međutim, da također može uzrokovati nedostatak jedinstva kada je razvoj u pitanju, otuda i zašto postoje kohezivni i posvećeni timovi. Bitcoin Private paper objašnjava: “Nažalost, Zclassic je patio od istih ideja iz kojih je i proizašao: veličina odsustva poreza osnivača dovela je do nedostatka aktivnog razvoja.”

Ostaje nekoliko pitanja: Kako će se nadoknaditi oni koji ulažu napor u zajednicu? Ako nema naknade, kako mogu postojati pošteno očekivanje razvoja kvalitete, marketinga i aktivnosti pružanja usluga kupcima?

Porast i pad cijene meteorskog ZCL-a

Zclassic je sa 7 dolara u siječnju 2018. krenuo na 200 dolara + mjesec dana kasnije, a zatim se vratio na 7 dolara u prvom tjednu ožujka.

Zclassic se dugo hladio jednoznamenkasto, ali, to se sve promijenilo kad je najavljen hard fork za Bitcoin Private. Iako je Bitcoin također pružao podjelu Bitcoin Private-a u omjeru 1: 1, očito je ZCL bio bolja ponuda po jednoznamenkastim cijenama.

To je izazvalo ludu žurbu jer su ljudi brzo kupovali sve Zclassic tokene koje su mogli u pripremi za zračni pad, što je rezultiralo rekordnim rekordnim rekordom svih vremena od preko 200 dolara.

Jednom kad se snimka dogodila, cijena je pala na 7 dolara, što je vjerojatno jedna od najdivljijih ljestvica ikad.

ZCL / BTC 6-mjesečni grafikon na Bittrexu

Jao.

Problemi s povlačenjem kovanica s Cryptopije

Kao rezultat povećanog volumena, a zatim i drastičnog odlaganja, mnogi su novčići zapeli za korisnike više od 48-96 sati. To je bilo zbog nedostatka rudara na mreži koji bi pomogli u obradi transakcija što je uzrokovalo velik zaostatak.

Najava i ažuriranje Cryptopia ZCL

Neki korisnici su izvijestili da još uvijek ne dobivaju svoje novčiće čak i od ovog pisanja.

Bittrex nije uspio i navodno trgovanje ZCL-om iznutra

Cryptopia nije bila jedina razmjena koja se borila s tim procesom. Bittrex rukovanje ZCL-om bilo je katastrofa i pravi kaos. Tvrdili su da će “djelomično” podržavati vilicu, ali nisu garantirali korisnicima da očekuju tokene zbog nedostatka “potpuno podržanog novčanika”. Uz to, ne bi bile podržane nikakve snimke Bitcoin bilance.

Bittrex izjava o ZCL i BTCP

Bittrex je također primijetio neke tehničke probleme koji nisu bili prisutni kod Zcash-a, ali su bili kod Zclassica. To je kulminiralo zamrzavanjem Zclassic tržišta 15 minuta prije snimke, nakon čega bi tržište bilo ponovno otvoreno.

U redu, samo pričekajte da se mjenjačnica ponovo otvori i sve će uspjeti u redu, zar ne? Ne baš. Prema Youtuberu Austinova kuća kriptoigra, cijena Bittrexa ponovno se otvorila na 30 dolara, što je pad od 70% u odnosu na prije snimke.

Iako se očekivao pad nakon snimke, činjenica da se trgovalo dok su zatvorena tržišta ZCL-a prilično je zabrinjavajuća. Kao … idi u zatvor uznemirujući ako su ovo tradicionalna tržišta.

Zclassic Dump na Bittrexu iz @cryptoplayhouse

ZCL deponija koja se dogodila dok su tržišta bila “zatvorena” na Bittrexu (Izvor)

Pouka je ovdje da su burze vlastito čudovište bez obzira na novčić, njegovu tehnologiju i tim programera. Kupovna moć je kupovna moć.

I ovo je bio sjajan primjer onoga što se događa kad kitovi zauzmu tržište. Ovo je nisu prvi put razmjene (navodno) iskoristile kaos tako da se postavlja pitanje kakvo bi trebalo biti pravilno ponašanje i standardi razmjene.

Bez obzira na to, ovo je divlja divljina, kripto zapad i ovo je trenutno okruženje u kojem se nalazimo. Ako još uvijek niste potpuno izbezumljeni, idemo tamo gdje kupiti, iskopati i pohraniti ovu zvijer.

Gdje kupiti Zclassic

Kao rezultat drastičnog smanjenja tržišne kapitalizacije i volumena trgovanja, Bittrex je trenutno najbolja opcija likvidnosti. Cryptopia je druga po likvidnosti, ali koristite je na vlastiti rizik jer korisnici prijavljuju da su transakcije zapele i / ili usporene.

Gdje iskopati Zclassica

Zclassic ima na raspolaganju razne rudarske bazene i unatoč kaosu iz zračne luke, i dalje je vrhunski kovanica Equihash u eksploataciji. Neki od najboljih bazena uključuju minez.zona, suprnova, i zclmine.pro (0% naknade)

Gdje čuvati Zclassic

Trenutno postoji puni čvor i electrum novčanik za Windows, Mac i Linux kao i novčanik od papira.

Završne misli

Zclassic je savršen primjer onoga što se događa kada klonirate novčić, uklonite razvojni proračun i pretvorite ga u besplatnu zajednicu za sve.

Stalno zaboravljamo da kriptovaluta nije samo eksperimentalna, već može biti poput “izrade kobasica” iza kulisa (što nikad nije lijep prizor).

Unatoč kamenoj cesti i uzrujanim investitorima, Zclassic i dalje stoji. Uz privatnu najavu Bitcoin, Creighton i novi decentralizirani tim iz cijelog svijeta donose svoje iskustvo u ovu inicijativu. Uz to, izljev podrške zajednice za Bitcoin Private dodatno potiče etos istinske decentralizacije koji je izvorno rođen u Zclassic-u.

Iako se neki članovi zajednice Zclassic osjećaju napušteno, Bitcoin Private još uvijek upravlja prijedlozima za ocjenu novog tima i njihovih ideja. BTCP tim pružat će ažuriranja o „razbijanju blokova“ do ožujka 2019. ili dok novi tim ne preuzme. Čini se da Zclassic nije izostavljen na hladnom s planom razmatranja prijedloga.

Kao rezultat, Zclassic nastavlja usprkos svojim stjenovitim i trenutnim neistraženim vodama. Kao i uvijek, samo će nam vrijeme reći istinu, ali Zclassic je za sada još uvijek ovdje.