Što su bodovi iskustva? Vodič za početnike za stvarni život XP

Što su bodovi iskustva?

Što ako biste mogli proći kroz život zarađujući bodove iskustva samo provodeći svoj dan? Podizanje namirnica (+ 500XP), gađanje bika pupovima u vašoj omiljenoj aplikaciji za razmjenu poruka (+ 200XP) ili sjedanje na večeri s dragom u vašem omiljenom azijsko-američkom fusion gastropub-u (+ 1000XP).

Ako vam se čini da ste ušli u neki IRL krajolik video igara, ne brinite: ovo nije neka distopija kojom vlada virtualna stvarnost poput Ready Player One. To je, međutim, sustav nagrađivanja zbog kojeg će se život odigrati poput RPG-a – igra uloga u kojoj je vaša uloga, a igra sam život.

Nazvan je Experience Points, a kako njegova misija sugerira, XP želi ukloniti s ekrana i ući u vašu svakodnevnu rutinu. Projektom se gradi ekonomija dijeljenja za sve aspekte života, od svakodnevnih kupnji do turizma, a sve pokretno XP novčićem. Kod bodova iskustva, distribucija je ograničena samo na usvajanje i prihvaćanje; ako industrija ili usluga usvoje model projekta, možete zaraditi XP novčić za svoja svakodnevna iskustva.

Kako djeluju bodovi iskustva

Kao što se moglo očekivati, Experience Points imaju neposrednu važnost za zajednice online igara. To je coin, XP, nudi igraće ekosustave samoodrživi ekonomski model gdje se može koristiti za kupnje, nagrade u igri i transakcije igrača do igrača.

Međutim, tim Experience Points želi uzeti ovaj model i preusmjeriti ga na stvarne interakcije i transakcije. U osnovi, potrošači i članovi zajednice mogu biti nagrađeni u XP-u za interakciju sa uslugom ili entitetom koji je usvojio platformu Experience Points, kao što je prisustvovanje koncertu ili kupnja obroka u restoranu koji koristi XP. Korisnici tada svoj XP mogu potrošiti na mjestima koja sudjeluju, omogućavajući im da iskoriste stečeno iskustvo i vrate ga u ekonomiju temeljenu na XP-u.

Iskustva bodova koristi

Na kraju, Experience Points nastoji ujediniti aktere iz svih sfera života i olakšati suradnju između bilo koje industrije koja ga želi usvojiti. Krajnji proizvod bio bi ekonomija stvarnog iskustva koja povezuje igre na sreću, turizam, potrošačku industriju, društvene medije, zabavu i još više u jedinstveni ekosustav.

Iskustvo bodova Pentanode sustav

Da bi se osigurao integritet mreže i osigurala distribucija XP-a u ciljanim industrijama, Experience Points koristi peterostruki sustav čvorova. Svaki čvor ispunjava određenu funkciju za ekosustav bodova iskustva.

Masternode:

Experience Points djeluju pod modelom Proof of Stake, tako da masternode služe vašem tipičnom PoS konsenzusnom mehanizmu. Obećavaju (otprilike) 50% godišnjeg povrata ulaganja i za rad im je potrebno najmanje 50 milijuna XP. Čvorovi koji drže više od minimalnog primit će isti povrat po satu (približno 2.800XP). To destimulira nakupljanje i potiče korisnike da uspostave više čvorova za podršku mreži.

Supernodi:


Ovaj čvor zahtijeva 1 milijardu XP za rad i obećava približno 200% godišnjeg povrata ulaganja. Međutim, milijardu počinjenih XP izgorjet će nakon postavljanja čvora kako bi se spriječilo operatore da ne bacaju novčiće kad dosegnu ciljnu dobit. To osigurava da će samo ozbiljni investitori koji vjeruju u budućnost projekta tražiti supernode.

Prodajni čvorovi:

Ti će se čvorovi distribuirati dobavljačima, trgovcima i vlasnicima trgovina koji žele usvojiti XP zbog plaćanja i / ili promotivnih razloga. Oni će funkcionirati poput masternoda, osim što se ulog ne može podijeliti, prodati ili premjestiti. Nagrade za ulog koristit će se za distribuciju XP-a kupcima prema nahođenju dobavljača, ali te će nagrade biti ograničene na 150% izvornog uloga kako bi se osiguralo da se sredstva stvarno preraspodjeljuju i ne miruju..

Devnodes:

Devnodes su poput prodajnih čvorova, osim za internetski svijet i dodijelit će se programerima da ih koriste sa svojim mrežnim proizvodima. Kao i Salesnodes, uloženi XP ne može se razbiti ili premjestiti iz čvora – operater uopće ne može pristupiti sredstvima. Oni se mogu distribuirati samo putem API-ja XP za promicanje cirkulacije među korisnicima platforme, a za devnodes se sve nagradne nagrade koje se ne preraspodjele u roku od 10 dana od zarade odmah spaljuju. Ovo je namijenjeno poticanju programera da pumpaju XP u sustav i ubrzavaju usvajanje novčića na njihovoj platformi.

Geonodi:

Geonodes povezuju korisnike bodova iskustva s fizičkim svijetom. Ovi čvorovi bit će odgovorni za distribuciju XP-a pojedincima koji posjete određeno mjesto, spomenik ili drugu atrakciju. Jednostavno prikazivanjem i skeniranjem QR koda mogli biste dobiti XP za posjet popularnom turističkom hot-spotu ili muzeju, pod uvjetom da je povezan s geonodeom.

Doživite ekosustav bodova

Iskustveni bodovi Koriste slučajeve

Treba imati na umu da su prodajni čvorovi, devodi i geonodi uloženi s posebnom svrhom cirkuliranja XP-a za usvojitelje i potrošače ekosustava. Kao takvi, novčići se učinkovito (ne doslovno) sagorijevaju kada se ulože kad se izvade iz cirkulirajuće opskrbe i koriste isključivo za preraspodjelu nagrada za uloge za korisnike.

Te bi se nagrade mogle raspodijeliti u brojnim industrijama, a evo samo nekoliko primjera mogućih slučajeva upotrebe:

Za prodajne čvorove:

Recimo da je Molly vlasnik restorana pod nazivom Smack Yo Mama Mac. Želi stvoriti sustav nagrada za svoj restoran, u kojem za svakih 10 obroka koje kupac dobije 5000 XP. Tada mogu upotrijebiti XP za kupnju sljedećeg obroka ako to žele. U drugom primjeru, Angela vodi spa s masažama i vrućim izvorima u Novom Meksiku. S iskustvenim bodovima postavlja program preporuka koji nagrađuje kupce 3000 XP za svaku novu osobu koju dovedu u toplice.

Za devnodes:

Carl pokreće aplikaciju za razmjenu poruka za učenje jezika koja svojim korisnicima omogućuje interakciju s pojedincima u višejezičnim chat sobama. Ako jedan korisnik nudi drugom korisnom jezičnom podučavanju ili podučavanju u aplikaciji, taj pojedinac može drugom uputiti savjet u XP za pomoć. Carl također pokreće aplikaciju za dijeljenje recepata. Koristeći XP, Carl može nagraditi suradnike recepata za njihove dodatke u knjigu recepata aplikacije.

Za geonode:

Turistički ured u Edinburghu želi potaknuti razgledavanje grada, pa su u tu svrhu odlučili postaviti genode Experience Points. Nagrade bi mogle biti u mnogim oblicima, uključujući nagrađivanje korisnika po pređenoj udaljenosti Kraljevskom miljom, davanje 4.000XP za planinarenje Arthurovom sjedištu ili darivanje 2.000XP za posjet Edinburškom dvorcu.

Iskusite tim bodova i putokaz

EDIT: Od objavljivanja projekt je uklonio odjeljak tima sa njihove web stranice.

Na projektu web stranica, jedina informacija o timu dolazi kao popis pseudonima, članova koji su predstavljeni emojijima bez LinkedIn profila. To je nekim investitorima stalo u prošlosti, ali koliko vrijedi, tim je aktivan Nesloga, Telegram, i Github. Ako su legitimni, čini se da bi radije ostali anonimni.

Iskusni tim bodova

Čini se da se putokaz projekta usredotočuje na zaigrane komične ilustracije kako bi se ciljevi prenijeli, a ti ciljevi uključuju osnovne opise prekretnica i pomalo konkretne rokove. Za 2018. tim se nada da će se pozabaviti globalnim ukrcajem tako što će programerima i tvrtkama ponuditi komplet za započinjanje vlastitim čvorom, uspostaviti tržište bodova iskustva za popis usluga i plaćanja i stvoriti neovisni portal za programere za XP ekosustav.

Iskustvo Povijest trgovanja bodovima

Na vrhuncu praznika 2017./2018., Experience Points ušli su u top 100 s tržišnom kapitalizacijom od milijardu dolara. Kako sada stoji, novčić je na 141. mjestu CoinMarketCap-a s traženom cijenom od gotovo pola centa.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var skripte = document.getElementsByTagName (“skripta”);

var embedder = skripte [scripts.length – 1];

(funkcija () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skripta”);

s.type = “tekst / javascript”;

s.async = točno;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = XP&tsyms = EUR, CNY, GBP, USD, BTC ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Gdje kupiti bodove za iskustvo

Da biste stekli malo XP-a, morat ćete malo skrenuti s puta. CoinExchange čini većinu volumena trgovanja novčićem, a za njega možete trgovati s BTC-om ili DOGE-om (ozbiljno). Sljedeće najveće tržište dolazi od CrytpoBridgea, ali to čini samo oko 3% od 24 / satnog prometa u BTC-u ili MONA-i. XP ne trguje za ETH ni na jednoj od svojih domaćih burzi.

Gdje pohraniti bodove za iskustvo

Jedini novčanici dostupni za XP su osnovni novčanici ponuđeni na web mjestu projekta. To uključuje softverske novčanike za Windows, Mac i Linux, zajedno s mobilnim novčanikom za Android i papirnatim novčanikom.

Završne misli

U svojoj trenutnoj fazi razvoja, Experience Points više je usmjeren na platforme i usluge za internetske igre. Njegov nadolazeći razvojni komplet olakšat će razvojnim programerima da integriraju novčić u svoje igre za nagrade i kupnje u igri, kao i davanje novčića korisnicima za razvoj ekonomije vođene igračima.

Jedno je prihvaćanje ovog tokena za igraće svrhe, a drugo je vidjeti XP u stvarnoj uporabi. Kul koncept? Možda, čak i pomalo neobično. Kihotički pomisliti da će koncept postati stvarnost? Potencijalno, ali sve ovisi o tome vide li neki trgovci, tvrtke i industrije vrijednost u korištenju modela poput XP-a za poticanje poslovanja. Ako to učine, a nekolicina ih se kotrlja, tko zna dokle će ići (i koga / što će usput pokupiti).

Sve ovo rečeno, nedostatak transparentnosti tima zabrinuo je neke, dok drugi kažu da se samo trebate uključiti u zajednicu Experience Points kako biste dobili malo vremena uz muškarce i žene koji stoje iza projekta.

Pod pretpostavkom da je projekt legitiman, gledanje njegovog širenja bit će samo po sebi iskustvo. Ako se dobro proširi, tko zna: to bi moglo značiti da bi vam sljedeće putovanje u New York moglo donijeti XP za putovanje na otok Ellis ili prelazak Time’s Squarea.

Dodatna sredstva:

Web stranica

Bijeli papir

Subreddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map