Što su maglice (NAS)? Vodič za početnike

Internet budućnosti? Pogled na maglice, novi “Google za Blockchain”.

Nebulas je samorazvojni blockchain sustav zasnovan na poticajima s “decentraliziranom platformom koja pruža okvir za pretraživanje svih blockchaina.” Osnovan 2017. godine, najvažniji projekti zaklade Nebulas IO Foundation sa sjedištem u Singapuru uključuju tražilicu i nadogradive mogućnosti pametnih ugovora – stvari koje trenutno nisu izvedive na Ethereumu.

Mnogi u kripto zajednici nazivaju Nebule “novim Googleom”. Iako su njih dvoje u određenom smislu slični, oni imaju različite slučajeve upotrebe. Google je namijenjen svakodnevnom pretraživanju internetskih informacija, dok se Nebulas fokusira na pretraživanja među decentraliziranim aplikacijama (DApps), pametnim ugovorima i blokovskim sredstvima korisnika.

Od sada je tobula Nebulas (NAS) oznaka ERC20. Međutim, kada se glavna mreža pokrene u ožujku, NAS će se prebaciti s Ethereum blockchaina na zasebni lanac Nebulas.

Prema svom bijeli papir, Nebulasova misija je “odvesti nas do boljeg života s višom razinom slobode i jednakosti”. Tim se nada da će njegova blockchain tehnologija pomoći olakšati pretvaranje javnih podataka u privatne podatke, eliminirajući šanse velikih korporacija poput Googlea, Amazona i Facebooka da analiziraju / profitiraju od navedenih podataka.

Ključne značajke maglica

  • Nebulas rang (NR): Postavlja univerzalnu blockchain mjeru vrijednosti. Na primjer, moći ćete provjeriti najviše ocijenjene DAppove i donijeti bolje prosudbe.
  • Sila maglica (NF): Rješenje za razvojne programere koje podržava fleksibilnost protokola / pametnih ugovora. To pomaže blockchainu da se prilagodi zahtjevima tržišta i zaustavlja pojavu “račvanja”.
  • Poticajni protokol za razvojne programere (DIP) / dokaz o predanosti (PoD): Sustav za nagrađivanje programera s NAS-om za njihov doprinos. Podržava pravednost i najbolje interese ovih programera.
  • Pretraživač: Pomaže korisnicima u pronalaženju željenih podataka (poput decentraliziranih aplikacija & pametni ugovori) na masivnom tržištu.
  • Lightning Network novčanik: U osnovi atomske zamjene. Moći ćete “zamijeniti” svoj NAS za bilo koji novčić s omogućenom mrežom groma.

Kako djeluju maglice?

“Nebule se grade na decentraliziranom okviru pretraživanja s algoritmima otvorenog koda, provjerljivim računanjem i distribuiranim pohranama podataka.” Njegova tehnička knjiga duga je preko 60 stranica i ima obilje tehničkih podataka koje se čini nemogućim pokriti u vodiču za početnike. To je rečeno, web lokacija Nebulas pojednostavljena tehnološki odjeljak bavi se trima osnovnim značajkama svoje tehnologije.

  1. Nebulas rang (NR): Otvoreni izvor, osnovni algoritam rangiranja zasnovan na „likvidnosti, širenju imovine korisnika i interaktivnosti između korisnika“. NR će pomoći u rangiranju različitih entiteta (npr. Pametni ugovori, adrese, DApps.)maglice rang
  1. Sila maglica (NF): “Nebulas Force (NF) pruža blockchain Nebulas & njegovi distribuirani programi izgrađeni na vrhu, sposobnost samorazvoja ”S NF-om programeri mogu ažurirati protokol sprečavajući podjele u zajednici od hard forkova.

maglice teh

  1. Poticajni protokol za razvojne programere (DIP): Postoji pozitivna petlja povratnih informacija koja motivira stvaranje DApp-a.

maglice žeton

O maglicama

Službena web stranica Nebulase prikazuje međunarodni tim od 14 temeljnih članova, uključujući Hitters Xu, osnivača i izvršnog direktora Nebulasa (koji je također osnivač AntSharesa, danas poznatog kao NEO). Xu se smatra pionirom u blockchain industriji, osnivač BitsClub (prva Blockchain / Bitcoin zajednica u Kini) 2013. godine, kao i popularna ICO platforma ICO 365. Također je osnovao tvrtku za kripto fondove, FBG capital. Povrh toga, režirao je financijsku podružnicu Alibabe (Blockchain platforma Ant Financial) i pomogao Googleovoj pretrazi & Tim za borbu protiv prijevara.

Suosnivači Robin Zhong i Aero Wang donose višegodišnju stručnost u blockchainu i Nebulama. Najvažnije u Zhongovom životopisu uključuju ga kao originalnog arhitekta Blockchain platforme Ant Financial i osnivača Chinasove prve platforme za podršku blockchain-a, Tongxinclub.

Wang je s Xuom osnovao Antshares (NEO) i utjecajni je poduzetnik u blockchain industriji. Duran Liu, šef inženjerskog tima, bivši je stariji softverski inženjer u Googleu i FreeWheelu te bivši softverski inženjer u IBM-u.

Tri savjetnika (Edith Yeung, Chris McCann i Evan Cheng) projekta također su utjecajni članovi poslovnih / blockchain zajednica. Yeung je strastveni tehnološki investitor, partner u 500 startupa, a predstavljen je u članku časopisa Inc “Investitori iz Silicijske doline koje trebate znati u 2016. godini”.

McCann je osnovao program zajednice u tvrtki Greylock Partners (investitori u Coinbase, FB, Airbnb, Linkedin, itd.). Štoviše, McCann je bio rani savjetnik za Thiel Fellowship na Sveučilištu Stanford i bio je suosnivač StartupDigest-a.

Posljednje, ali ne najmanje važno, Cheng je direktor inženjeringa na Facebooku s prethodnom 10-godišnjom razvojnom karijerom u Appleu. Dobio je nagradu za softverski sustav ACM za doprinos računalnim znanostima. Ovo je samo nekoliko vrhunaca ukupnog tima Nebulasa. Dodatne detalje o bazi zaposlenika na projektu potražite na njihovoj službenoj stranici tima ovdje.

Opskrba novčićima za maglice (NAS)

Nebulas ima ukupnu opskrbu od 100 milijuna NAS s cirkulirajućom opskrbom od 35 500 000 NAS. Od ovog trenutka token se nalazi na 66 mjestu u smislu ukupne tržišne kapitalizacije s vrijednošću od 447.019.550 USD.

trgovanje maglicama

Pretprodajni krug prodao je 30% ukupne količine NAS tokena, a osnivački krug sjemena (još u lipnju 2017.) 5%. 20% NAS-a rezervirano je za timove programera i osnivače, a preostali tokeni trebaju se koristiti za “operativnu upotrebu i izgradnju ekosustava”.

Povijest trgovanja maglicama (NAS)

NAS token počeo se trgovati na burzama početkom kolovoza po cijeni od oko 5 dolara i dosegao ATH od gotovo 16 dolara. U vrijeme pisanja ovog članka, cijena pojedinog NAS novčića iznosi 12,79 USD, što je novčiću povećalo više nego dvostruko od njegovog početka. Cijena bi se mogla dodatno povećati pokretanjem glavne mreže.

trgovanje maglicama

Gdje možete kupiti maglice (NAS)?

Nebule možete kupiti na razmjenama poput Huobi, Vrata.io, OKEx, i EtherDelta. Međutim, prvo morate položiti ili Bitcoin ili Ethereum na svoje mjenjačnice jer su ove dvije kriptovalute NAS trgovački par.

Predlažemo upotrebu uglednih web mjesta prilikom početne kupnje kriptovaluta. Coinbase i Bitstamp popularni su odabiri koji omogućuju kupnju kreditnim karticama i bankovne doznake. CoinMama možete koristiti i za dobivanje početnih kriptovaluta, ali to je često povezano s višim naknadama.

Gdje možete čuvati maglice (NAS)?

Tobula Nebulas izvorno je stvorena kao ERC20 token, ali uskoro će biti na vlastitoj mreži. To znači da trenutni NAS token možete kupiti i pohraniti na Ethereum novčanike poput MyEtherWallet, MetaMask, i Coinomi.

No, kad se promjena dogodi, možda ćete trebati promijeniti novčanik kako biste pohranili ugrađeni NAS token mreže Nebulas. Prema timu, NAS će biti zamijenjen na osnovi “1: 1 za izvorne NAS tokene na blockchainu Nebulas nakon izdanja Mainneta.”

Stoga, ako tražite jednostavnost pohrane NAS-a, možda će biti lakše pričekati da ga kupite dok se ne dogodi promjena. Tvrtka će također objaviti daljnje upute o tome u bliskoj budućnosti.

Zaključak

Čini se da nebule drže jedan od najjačih timova u blockchain industriji. Također, projekt Nebulas bavi se tri glavna problema koja trenutno postoje u blockchain tehnologiji: nedostatak univerzalne mjere vrijednosti (koja bi trebala mjeriti vrijednost korisnika / pametnih ugovora), nemogućnost nadogradnje sustava (što često dovodi do tvrdog / mekog forks), te nedostatak zdravog ekosustava koji bi podržao sjajno korisničko iskustvo.

Snimka zaslona 29. januara 2018. u 23.08.02

Tim vjeruje da će s porastom broja DApps-a korisnici trebati pomoć u navigaciji kroz ogromnu količinu aplikacija kako bi pronašli onu koju žele. Također je potrebno poticanje i pomoć programerima u izgradnji DApps-a. “Uzmimo za primjer Ethereum. Stotine tisuća aplikacija izgrađeno je na Ethereumu sada, a kada broj blockchain DApps dostigne broj Apple App Storea, kako pretraživati ​​i pronaći očekivani DApp bio bi velik izazov. “

Ovaj ambiciozni projekt zasigurno ima velike poduhvate ako tim namjerava dovršiti sve što je navedeno u njegovoj tehničkoj knjizi. Također će biti zanimljivo svjedočiti kako se ovaj relativno novi blockchain projekt natječe u ogromnom moru svih ostalih.

Saznajte više o maglicama

Službena stranica

Github

Cvrkut

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map