Kako više ljudi ulazi u ekosustav kriptovaluta nego ikad prije, važno je preispitati nekoliko uobičajenih zabrinutosti oko zaštite kriptovaluta.

Mnogi se korisnici od početne do srednje razine pitaju bi li trebali ili ne bi trebali imati namjenski novčanik za kriptovalute za svako digitalno sredstvo.

Jedan od najboljih načina za jamčenje sigurnosti, osim poduzimanja uobičajenih mjera opreza poput posjedovanja hardverskog novčanika, jest diverzifikacija imovine preko više novčanika.

Ne držite jaja sve u jednoj košarici.

Uz raznolikost pružatelja novčanika s više kripto valuta, ne nedostaje mogućnosti za širenje vaše imovine.

Novčanici s kriptovalutom: trebate li novčanik Alt-Coin?

Prosječni korisnik kriptovaluta vjerojatno može proći cijeli život bez upotrebe novčanika alt-coin. Međutim, oni koji imaju značajne količine u jednom digitalnom sredstvu poput Litecoina ili Ripplea mogu pronaći neku vrijednost u njihovom čuvanju u vlastitom novčaniku, baš kao što bi to učinili s Bitcoinom. Saznajte više na freecurrencyapi.net.

Iako većina modernih burzi izvrsno radi na održavanju sigurnosti sredstava kriptovaluta u usporedbi sa svojim prethodnicima, i dalje su neke od najvećih meta hakera.

Koncept diverzifikacije sigurnosti je raspodijeliti vaše posjede na više različitih novčanika kako bi se smanjila vjerojatnost da se haker nađe na jednom računu u lavovskom udjelu vašeg bogatstva digitalnom imovinom.

Dakle, u teoriji, recimo da planirate držati Bitcoin, Ethereum, NEO i Ripple dugoročno.

Lavovski je udio u Bitcoinima i Ethereumu, a vi ne planirate prodavati i želite smanjiti što veći rizik, pa ih bacite na hardverski novčanik poput Ledger Nano S ili Trezora.

Dalje, oni mogu odabrati upotrebu novčanika specifičnog za NEO, dizajniranog da uvrštavanje NEO za NEO plin učini besprijekornim postupkom.

Recimo da želite zadržati Ripple u dosegu tržišta, jer je njegov regulatorni status bio pomalo turbulentan. Vlasnici Ripplea mogu odlučiti zadržati svoja sredstva na bilo kojem multivalutnom novčaniku koji podržava XRP, unatoč nedavnom popisivanju popularnih burzi. Da biste dobili brži i lakši pristup XRP-u, vjerojatno biste ih željeli zadržati na burzi ili nekom drugom novčaniku softvera.

Na primjer, StormGain plaća 10% APY na bilo koju kripto valutu koju korisnici imaju kod sebe, uključujući Ripple.

Na ovaj način učinkovito ste spriječili da Bitcoin i Ethereum budu podalje od znatiželjnih digitalnih ruku, ali i dalje koristite dio imovine za stvaranje povrata, bez obzira na volatilnost tržišta.

Da biste bolje razumjeli pravu vrijednost diverzifikacije vašeg posjeda alt-coin-a na različite novčanike, moglo bi vam pomoći da pregledate jednu od platformi: StormGain.

Što je StormGain?

StormGain je pružatelj novčanika za kriptovalute s besplatnim Talasasti novčanik. Pokrenut u srpnju 2019. godine, StormGain registriran na Sejšelima funkcionira kao centralizirana razmjena i novčanik kriptovaluta za više digitalnih sredstava.

Jednom kada korisnik instalira aplikaciju StormGain, automatski dobiva Ripple (XRP) novčanik. Iako je prikladno, ovo nije nužno jedinstvena značajka StormGaina – ono što ga izdvaja jest to što nudi 10% APY na depozite Ripple. Ovo je jedinstvena ponuda za pružatelja usluga koji je prvi u novčaniku, a ne za platformu računa s kamatama za kriptovalute.

Iako burze poput Coinbase uklanjaju Ripple s popisa kako bi se klonile nišana regulatora, još uvijek postoje neovisni davatelji novčanika koji nisu samo sposobni pohraniti XRP, već na njih plaćaju kamate.

Korisnici mogu uživati ​​i u nekoliko drugih značajki StormGaina:

  1. Možete kupiti kriptovalutu s fiatom koristeći Visa i Mastercard, iako je ova značajka možda dostupna samo u Europi.
  2. Platforma ne zahtijeva KYC.
  3. Ima Cloudminer alat koji omogućava korisnicima da iskopavaju kriptovalute izravno iz mobilne aplikacije.

Dvije su značajke StormGain koje se pozivaju na naš argument širenja vašeg holdinga altcoin.

Prva je ta da je StormGain registriran na Sejšelima i pridržava se različitih propisa koji popularne američke burze poput Coinbase čine.

Iako američke burze rade i trebaju surađivati ​​s regulatorima kako bi otvorili put sigurnom sazrijevanju industrije kriptovaluta, korisnici mogu pronaći određenu vrijednost u držanju njihovih pojedinačnih kriptovaluta na međunarodnim platformama.

Druga je značajka da StormGain omogućuje korisnicima zaradu kamata na njihove digitalne resurse, što polako postaje sve uobičajenije u industriji. Za potrebe usporedbe, 10% na kovanice kao što je Ripple vrlo je konkurentno u usporedbi s drugim davateljima računa s kamatama na kriptovalute.

Završne misli: Trebam li koristiti više novčanika s kriptovalutama?

Budući da je dobra većina pružatelja novčanika kriptovaluta besplatna, odluka o korištenju više novčanika obično se svodi na praktičnost i sigurnost.

Želite li brinuti samo o jednom novčaniku ili da vam se sredstva raspodijele na 3 razmjene, 4 vruća novčanica i 2 hladna novčanika?

Želite li svoja jaja u jednoj košarici ili želite da se rašire u višestruke dijelove?

Ako vam se gore navedeni razlozi sviđaju, preporučujemo testiranje vode s malim naslagama u raznim vrućim novčanicima. Ako vam u međuvremenu mogu zaraditi neki interes, tim bolje.