Čak se i najzagriženiji Bitcoin evanđelist bori da odgovori na ovo pitanje. OK, možda i nije najviše Umri muški. No, u prvoj kriptovaluti na svijetu ima puno “vjernika” koji ne bi prihvatili svoje plaće u Bitcoinu. Zašto ne?

Pa, izračunavanje poreza (a da ne spominjemo i zaostale poreze) na Bitcoin prilično je velika noćna mora. Zabranjen je na hrpi mjesta i nije općeprihvaćen.

Čak je i suosnivač i izvršni direktor web stranice s popisom kriptovaluta CoinSchedule, Alex Buelau, kaže, “Bitcoin nigdje nije prihvaćen, sve što želite kupiti, uredski materijal, oprema, računala, vino, ne možete platiti kripto. ”

A onda, tu je i nestabilnost.

Izvrsni neki dani, katastrofalni sljedeći. Ali hej, negdje se moraš oduševiti, zar ne?

No, ako ne živite u zemlji u kojoj vam je potreban kovčeg pun gotovine umjesto novčanika da biste otišli u trgovinu na uglu, upotreba Bitcoina kao stabilne alternative fiat valuti mogla bi doista biti vrlo rizična.

Pa biste li prihvatili plaću u Bitcoinu? A ako je tako, što trebate znati?

Zašto prihvatiti vaše plaće u Bitcoinima

Ako ne trebate odmah pristupiti svom prihodu, u redu ste kad znate da bi se tržište moglo trenutačno popeti – ili smanjiti – i poput ranog usvajača, možda biste htjeli prihvatiti plaće u Bitcoinu.

“Prihvatio sam plaće u Bitcoinu 2013. godine i to je bilo najveće što sam ikad učinio!”, Oduševljen je komičar Dan Nainan–Rekao je ravnoga lica i sve. Naravno, plaćanje Bitcoina vrijednog nekoliko stotina dolara prije pet godina u odnosu na njegovu trenutnu vrijednost nije smiješno. Suočen s takvom statistikom, bilo tko bi im uzimao plaću u Bitcoinu.

“To bi na kraju ispalo daleko najplaćenija emisija koju sam ikad radio”, povjerava. Doista. Čak i s kolosalnim rastom na gotovo 20.000 dolara i oštrim padom odmah nakon toga, Dan je i dalje ostvario pozamašan profit.

Ali to ne znači da hoćete.

Unatoč tome što je vrijednost Bitcoina manje predvidljiva od engleskog ljeta, Chris Castiglione kaže: „Ja sam profesor na Sveučilištu Columbia gdje predajem o blockchainu. Predajem i tečaj tzv Jednomjesečni Bitcoin & Ethereum. “Prihvatio bih 100% plaće u Bitcoinu. Snažno vjerujem da će kriptovalute biti valuta budućnosti. ”

Što je s volatilnošću cijena? “Ako nekoga brine nestabilnost kriptota, onda može naći utjehu znajući da ima sposobnost pretvoriti izravno u USD po primitku”, odgovara on.

Još jedan zagovornik Bitcoina je Matvey Dyadkov, izvršni direktor platforme za internetsko oglašavanje Bitmedia.io, koji prihvaćaju plaćanja samo s digitalnom valutom. On kaže:

“Kriptovaluta je sve češća, pa je dopuštanje ljudima da plaćaju kriptovalutom prilično pametna ideja. Štoviše, to olakšava međunarodna plaćanja. Pokušajte poslati novac deviznom doznakom ili PayPalom u drugu zemlju. U 80% slučajeva naići ćete na poteškoće. “

Što biste trebali znati o pravnom aspektu?

zakonitost bitcoina

Victoria Griesdoorn, voditeljica operacija u Kriptokade nudi solidan savjet. “Ako bih razmislio bih li želio da mi se cijela plaća ili dio plaće isplaćuje u kriptovalutama, razmotrio bih je li to zakonski moguće u mom prebivalištu.”

To se ne razlikuje samo od zemlje do države, već čak i od države do države. Nacionalna revizija zakona procijenila je pravna situacija u SAD-u i utvrdili da je na saveznoj razini moguće da se plaće dijelom isplaćuju u kriptovalutama. Međutim, to je samo dok se minimalna plaća i naknada za prekovremeni rad plaćaju u američkim dolarima.

“Dakle, bilo koja plaća zarađena iznad minimalne plaće mogla bi se isplatiti putem drugih instrumenata, uključujući kriptovalutu. Međutim, neke države, osobito Maryland i Pennsylvania, imaju vlastite statute koji reguliraju da plaće trebaju biti isplaćene u američkim dolarima. Stoga ovisi gdje prebivam i koji se zakoni o radu primjenjuju na mene je li primanje plaća u kriptovaluti uopće zakonski moguće. “

Ian Kane, suosnivač tvrtke Ternio blockchain pokretanje kaže: „Najveći izazov u smislu potpune kompenzacije u kripto-u postojeći su američki zakoni. SAD tretiraju sve tokene / kovanice kao vrijednosne papire za razliku od zemlje poput Švicarske u kojoj postoje 3 kategorije – korisnost, valuta i sigurnost. Optimističan sam da će američki zakoni na kraju sustići. ” Svi njegovi zaposlenici dobivaju kompenzaciju u fiat valuti, a također i TERN tokeni tvrtke.

Koliko ste novaca spremni izgubiti?

Bitcoin bi bio prilično skupa kripto valuta za plaćanje ako biste je redovito planirali pretvoriti u fiat valutu. Dakle, trebate se zapitati koliko ste novca spremni izgubiti i koliko brzo trebate pristup plaćama?

Griesdoorn dijeli: „Razmislio bih koliko bih mogao izgubiti i svojih plaća. Kriptovalute su relativno nov financijski alat i tržište je zabilježilo dosta promjenjivosti. Kao takve, kriptovalute bi se trebale smatrati visokorizičnima (više od uspostavljenih financijskih alata poput dionica, obveznica i vrijednosnih papira). “

Ty Smith je suosnivač tvrtke Crypico, slobodna platforma koja korisnicima omogućuje plaćanje i plaćanje u bilo kojoj kriptovaluti. Iako vjeruje u kriptovalutu, on i dalje savjetuje ljude da postupaju oprezno.

“Jedna od najvećih stvari na koju bih rekao ljudima da budu oprezni je izračun poreza, razvijaju se rješenja koja olakšavaju kripto poreze, ali još ništa nije urodilo plodom pa će vam možda trebati specijalizirani računovođa.”

A na pitanje o prikladnosti Bitcoina kao isplate za plaću, kaže, “Volatilnost kripto-veze još je uvijek previsoka da bi se mogla platiti po zadanoj vrijednosti. Plaćanje u kriptovaluti sigurno je rizik, ali ako ste dovoljno tolerantni na rizik, to nudi moguću prednost koja, prema mom mišljenju, nadmašuje negativnu stranu. Iako to u ovom trenutku nikome ne bih preporučio kao jedini način zarade. ”

Ne stavljajte sva jaja u jednu košaru

Jaja u jednoj košarici

Osnovna poruka upućenih je da ne stavljate sva jaja u jednu košaru. Kao i kod bilo kakvih investicijskih ili financijskih odluka, pametni potez nikada nije zadržati sve svoje izvore prihoda na istom mjestu. Banke se trbuhom uzdižu, razmjene bitcoina hakiraju. Čak je i punjenje madraca gotovinom teško korisno ako se vaša kuća zapali.

„Vodim rast i sadržaj za CoinCircle, kripto pokretanje “, kaže Chance Abbott,” i ne bi želio primati Bitcoin kao plaćanje. Visoke naknade za transakcije, sporo vrijeme blokade i porezna noćna mora koja dolazi od svake transakcije koja pokreće porez na kapitalnu dobit dovoljni su da me spriječe da želim biti plaćen u Bitcoinu. Zasad više volim biti plaćen u fiatu i odlučiti koliko bih zapravo želio uložiti u kriptovalutu. ”

Suosnivač u Otvorena voda Tim Spell zaposlenicima isplaćuje bonuse u bitcoinu, ali također savjetuje oprez. “Iako se može činiti idealističnim da vam poslodavac plaća Bitcoin, stvarnost je da bi život isključivo od Bitcoina predstavljao veliku neugodnost. Možda postoji dan nedaleko u daljini u kojem će Bitcoin postati zadana valuta poravnanja, ali za zaposlenike danas možda bi bila bolja ideja da ostatak fiat valute samo iskoriste za kupnju Bitcoina nakon što platite porez. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me