Izlazak iz gubljenja trgovina

Gubitak trgovine profesionalnom trgovcu nije ništa drugo nego trošak poslovanja. Tržišni profesionalci izlaze iz izgubljenih poslova bez emocija, potpuno usredotočeni na praćenje svog sustava trgovanja, upravljanja novcem i pravila kontrole rizika.

I jednako važno koliko je pobjedničko trgovanje važno, možda je još važnije izlaziti iz izgubljenih poslova u točno vrijeme koje vaš sustav savjetuje. Gubitak trgovina u žurbi obično ide s lošeg na gore, a vaša brza, neustrašiva sposobnost da smanjite takve negativne izvođače spriječit će ozbiljnu štetu na kapitalu vašeg trgovačkog računa.

Evo pogleda na tri moćne strategije za izlazak iz izgubljenih trgovina. Općenito, ovaj stil trgovinskih izlazaka pomoći će održati gubitke malim i razine stresa niskim, čuvajući vaš trgovački kapital za sljedeću glavnu trgovinsku priliku.

Strategija # 1: Izlazak nakon zatvaranja iza značajne linije trendova

Nevjerojatan skup Bitcoina od listopada do prosinca 2017. ponudio je nekoliko ulaznih točaka dugog izbijanja i povlačenja s niskim rizikom za pametne trgovce. Grafikon u nastavku prikazuje konačnu priliku za dobivanje puno prije konačnog “otpuhati’Vrh 18. prosinca 2018 .:

Slika 1 BTCUSD dnevni prekid linije trendova ZAVRŠEN

Slika 1. Svakodnevno Bitcoin / USD: Povratak na utvrđenu liniju trenda često može djelovati kao ulazna točka s niskim rizikom. Međutim, ovdje se dugi ulazak nakon takvog povlačenja zaustavlja zbog malog gubitka jer se zatvara ispod linije trenda. Grafikon grafikona: Metastock.com

Imajte na umu pozadinu za postavljanje kupnje:

 • Postojao je produženi niz viših najnižih i najviših najviših zamaha (HH, HL), što je definicija uzlazni trend
 • Razdoblje od 90 jednostavan pokretni prosjek (SMA) bio je nagnut sve više – glavni uzlazni trend na snazi
 • Price se povukao i dodirnuo isprekidanu uzlaznu liniju (svijetloplava strelica), a zatim se brzo okrenuo prema gore, probivši se iznad prethodne konsolidacija visoko
 • Bitcoin je porastao za gotovo 2.000 američkih dolara dan nakon bijeg ulazak u trgovinu, samo da bi se gasio, blijedio i zatvarao ispod uzlazne linije 19. prosinca 2018

Svatko tko je uzeo ovaj signal za proboj, trebao je biti agresivan s uzimanjem dobiti kako bi odvojio pobjednika. Ali jednostavnim izlaskom iz trgovine kad se cijena zatvorila ispod linija trenda, gubitak bi bio mali.

Uvijek imajte na umu da je bliskost izvan dugogodišnje linije trendova jedna od najmoćnijih preokret trenda signali s kojima ćete se susresti. Tržište vam snažno govori da vaša trgovina nije uspjela i da morate izaći s gubitkom, ASAP.

Ključni za poneti

 • Utvrđene linije trendova, posebno one s kutom napada od 45 stupnjeva ili višim, često djeluju kao snažne točke oslonca (ili otpora)
 • Kada se cijena preokrene i zatvori izvan tako uspostavljene linije trendova, izgledi su da je prethodni trend prestao i počeo se preokretati
 • Ako vaš dugi (ili kratki) ulazak ne uspije, zatvarajući se s druge strane takve linije trenda, odmah napustite trgovinu ili riskirajte još veće gubitke

Strategija # 2: Izlazak nakon što prekršite početni stop gubitak

Kontra-trend trgovanje je popularna strategija za one koji želeskalp’Brza zarada u kriptovaluti koja je možda krenula malo ispred sebe. Općenito, dobitak na dobitku od trgovanja otprilike je isti (ili nešto manji) od dobitka kod gubitka trgovina, pa je ovom načinu trgovanja potreban 70% ili veći postotak dobitka da bi bio održiv.

U donjem primjeru trgovine, BTCUSD je opao četiri uzastopne sesije s velikim rasponom između najvišeg i najnižeg nivoa svakog bara. Ovi atributi ukazuju na značajne pritisak prodaje. Međutim, neki trgovci kontra trendova ovo smatraju idealnom postavkom za kupnju, posebno kada se radi o 3-periodnom razdoblju Indeks relativne snage, RSI (3), indikator se zatvara ispod 10,00 na traci 4 pada. Ovdje je traka zbog koje se RSI zatvorio ispod 10.00 traka za postavljanje, a svaki uspon iznad njegove visoke smatra se okidačem dugog ulaska.

Bez vuče = Vrijeme za akciju

Trgovina ne postiže puno privlačenja, već se obrće niže za umjereni gubitak. Imajte na umu da napuštamo trgovinu čim se probije razina zaustavnog gubitka (postavljena tik ispod najniže postavljene trake za postavljanje), a ne kada se zaustavna traka konačno zatvori. Ključno je da trgovci protiv trendova napuštaju izgubljene transakcije u stvarnom vremenu, umjesto da čekaju pasivni izlazak iz zatvaranja šanka. Ova metoda štiti vas u slučaju da cijena nastavi ići u pogrešnom smjeru, uzrokujući puno veći gubitak.

Nikada se ne biste trebali pouzdati u nadu da će se izgubljena trgovina iznenada okrenuti i ponovo postati profitabilna. Umjesto toga, uzmite svoje gubitke čim vam pravila trgovanja nalažu da to učinite. Na taj način čuvate kapital i zdrav razum svog trgovačkog računa.

Slika 2 BTCUSD brojač trend kretanja početni stop-loss izlaz

Slika 2. Bitcoin / USD, dnevno: Morate biti posebno spretni kada rezervirate gubitak na neiskorištenoj trgovinskoj stavci. Ovdje se BTCUSD kratko okuplja prije nego što krene unatrag i pogodi svoj početni stop-gubitak. Grafikon grafikona: Metastock.com

Ključni za poneti

 • Trgovanje kontra trendovima je dobra strategija, ali gubici moraju biti mali
 • Uvijek držite svoj početni stop gubitak odmah izvan krajnjih granica postavke trgovine
 • Trebali biste uzeti kontra-trend trgovinske gubitke kada se zaustavni gubitak aktivira u stvarnom vremenu, a ne kad se napokon zatvori zaustavna traka
 • Poštujte točku zaustavnog gubitka u stvarnom vremenu ili riskirajte da se umjereni gubitak pretvori u značajniji

Strategija # 3: Izlazak nakon X-broja cjenovnih barova

Prije ili kasnije naći ćete se na položaju na svom omiljenom novčiću u kojem on uopće ne surađuje. Doslovno ide u stranu, trgujući u malom opsegu nakon početnog ulaska, i ne nudi vam trag o krajnjim usmjerenjima. Što biste trebali učiniti u takvoj situaciji, kada nije postignut ni cilj dobiti ni početni stop-gubitak?

Korištenje a zaustaviti vrijeme jedno je rješenje gornje dileme. Analizirajući povijesnu akciju cijene na novčiću, možete dobiti ideju koliko je obično potrebno za izlazak iz bočne faze tržišta s probijanjem. Na primjer, ako niska volatilnost konsolidacije se obično rješavaju u dvanaest barova ili manje, možete izaći iz mrtve trgovine na kraju trinaeste trake nakon početnog ulaska u trgovinu. Na taj način oslobađate svoj trgovački kapital za upotrebu u atraktivnijim trgovinskim postavkama negdje drugdje.

Slika 3 Izlaz zaustavljanja gubitka zasnovan na vremenu BTCUSD ZAVRŠEN

Slika 3. Bitcoin / USD: Vremenska zaustavljanja mogu biti izvrsno rješenje za trgovce kojima treba racionalan način da izađu iz trgovine „ne čine ništa“, oslobađajući trgovački kapital za raspoređivanje negdje drugdje. Grafikon grafikona: Metastock.com

U gornjem primjeru BTCUSD je stvorio a trostruko dno uzorak (1B, 2B, 3B), otisnut bikovski MACD cijena / zamah razilaženje, a zatim brzo izveo proboj iznad ključne linije trendova. Ovi atributi daju savršenu sliku dugog ulaska u trgovinu. Tada su dionice postale beživotne. Nije postigao ciljnu dobit (gornju liniju trenda) niti početnu točku zaustavnog gubitka. Volatilnost je nastavila venuti, a s padom dnevnih raspona trgovanja po završetku broja deset (od ulaska u trgovinu), idealan bi potez bio izlazak s vremenskim zaustavljanjem.

Izlaz na ovaj način spasio bi vas od daljnjeg pada na točku 4B. Još bolje, vaš bi kapital bio slobodan za upotrebu u drugim izglednijim trgovinskim postavkama. Kao što je ovo napisano, BTCUSD nastavlja trgovati u beživotnoj, ultra niskoj volatilnosti, sedmotjednom rasponu trgovanja, i možda tek sada počinje pokazivati ​​znakove života.

Ključni za poneti

 • Čak i slikovito savršeni trgovinski postavi mogu se izvesti na frustrirajuće načine
 • Kada trgovina nakon značajnog vremenskog razdoblja nije uspjela postići ciljni profit ili početni stop-gubitak, zatvorite trgovinu

Sažetak

Znanje kako i kada napustiti izgubljenu trgovinu ključni je čimbenik koji neprestano pobjeđuje kripto trgovce od višegodišnjih gubitnika. Vaš dugoročni uspjeh kao kripto trgovca u velikoj će mjeri ovisiti o tome koliko dobro vladate umijećem održavanja izgubljenih poslova malim, bez obzira na postotak dobitka. Tri jednostavne strategije predstavljene u ovom članku mogu vam pomoći u postizanju tog važnog cilja.

Izjava o odricanju odgovornosti: Materijal predstavljen u ovom članku treba se protumačiti samo kao obrazovni po svojoj prirodi i ni na koji način ne predstavlja određeni savjet za investiranje i / ili trgovanje za bilo kojeg određenog pojedinca ili subjekt. Špekulacije na financijskim tržištima uključuju značajan rizik i stoga se pri trgovanju ili ulaganju treba koristiti samo rizični kapital. Uvijek se posavjetujte s licenciranim financijskim savjetnikom prije uvođenja rizičnog kapitala na financijska tržišta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me