Uz svu špekulaciju i tjeskobu oko usklađenosti s ICO-om, zanimljivo je čuti da se ovaj mehanizam za prikupljanje sredstava posuđuje i tvrtkama izvan lanca. Propis je, kao što svi znamo, žurno osporavana rasprava. Iako se upravljačka tijela u velikom dijelu svijeta vuku za petama, pametna sada drže legalne ICO-ove. A u Njemačkoj su to i blockchain i tvrtke izvan lanca.

Ne postoje takve stvari poput legalnih ICO-a

Prije nego što počnete prosvjedovati, ispravimo stvari. Zapravo ne postoji takva stvar kao što je legalni ICO. U SAD-u, da bi održala usklađenu ponudu, koja se ponekad naziva i sigurnosna žetona (STO), tvrtka može koristiti postojeće zakone o izuzećima od vrijednosnih papira. Oni su restriktivni, skupi, dugotrajni i nisu idealni. Ali to je za sada najbolje što postoji.

Međutim, u zemljama poput Njemačke ili Švicarske postoje fleksibilnije smjernice. To čini zelene pašnjake za mnoge kripto tvrtke zbunjene ili uznemirene nedostatkom jasne politike kod kuće. Mogu držati legalne ICO-ove (simbolične ponude koje su u skladu s lokalnim propisima) i pokretati svoje poslovanje bez straha od primanja sudskog naloga.

Razumljivo je onda to blockchain tvrtke svih pruga seli se u zemlje poput Švicarske, čak i Bitfinex razmatra mogućnost. Ali, kakav je apel tvrtkama izvan lanca da održe ICO kad nemaju potrebu za uplitanjem u zamršeni pravni splet?

Zašto bi izvanlančane tvrtke imale legalne ICO-ove?

Pristup za početak transparentnom, sigurnom i brzom prikupljanju sredstava po niskoj cijeni. Tradicionalno financiranje VC-a obično je dugotrajan i naporan postupak. Također može donijeti puno troškova i puno odbijanja prije nego što nađete zalog. Uz ICO jednostavno izdajete token.

Ako ga investitori žele kupiti, mogu; ako želite izdati više, možete. Izdavanje vlasničkih znakova tvrtkama može pružiti prijeko potrebnu likvidnost. A onda tokene mogu trgovati na sekundarnim tržištima (prodaju se kao kripto valuta). Tradicionalna imovina privatnog kapitala, s druge strane, je nelikvidna po definiciji.

Neufund

https://neufund.org/

Agnieszka Sarnecka VP Ventures of Neufund platforma za prikupljanje sredstava iz vlasničkog kapitala objašnjava: „Prečesto osnivači ne mogu pristupiti vrijednosti koju je stvorila njihova tvrtka. Bez obzira na njegovu visoku vrijednost, u mnogim slučajevima vlasnik i dalje živi od početne plaće. ”

Održavanje ICO-a omogućilo bi osnivaču da dio (ili cijeli) kapitala vlastite tvrtke označi na blockchainu, a da se ne mora sastajati s VC-ima. U onome što se naziva Equity Token Offering (ETO), kapital tvrtke može biti predstavljen na lancu kao žetoni.

Neufund je platforma za investitore i osnivače, duboko ukorijenjena u usklađivanju. Surađujući izravno s njemačkom i malteškom vladom savjetujući ih o regulaciji, stvorili su Inicijativa za blokchain politike s partnerima uključujući Kraken, Lisk i Delaware.

Ništa nije gore za posao od neizvjesnosti. Suočavajući se s neizvjesnošću, ova je organizacija proaktivna u izgradnji pravnog i tehničkog okvira pod njemačkom jurisdikcijom kako bi se omogućile potpuno legalne ICO-e. Ali, ne samo za blockchain tvrtke. Sada tvrtke izvan lanca mogu tokenizirati i svoju imovinu.

Tokeniziranje svega

Govoreći na MoneyConf, Suosnivač i izvršni direktor tvrtke Krug Jeremy Allaire izjavio je da smo na početku “tokenizacije svega”. Svaki oblik spremišta imovine ili vrijednosti postat će kripto žeton. Velik dio njegovog govora izmicao je naziru budućnosti. No, u Njemačkoj tradicionalne tvrtke izvan lanca to već legalno čine.

Tokenizacija svega

Jeremy Allaire govori u MoneyConfu, Dublin

Navikli smo da kripto tvrtke pokreću neki nevaljali token za koji je predviđeno da ima uslužni program kad mu je jedini uslužni program prikupljanje sredstava. Sarnecka kaže: “U mnogim je slučajevima žeton potpuno nepotreban i besmislen jer ne doprinosi poslovnom modelu tvrtke niti nosi vrijednost za vlasnike žetona.”

Putem Neufunda tvrtke i investitori iz cijelog svijeta mogu prikupljati sredstva ili ulagati na legalan i siguran način. To je moguće kombinacijom IPO-a, ICO-a i tradicionalnih VC krugova. Sve je u potpunosti u skladu s njemačkom jurisdikcijom i tvrtke se ne moraju registrirati u Njemačkoj da bi to učinile. Zapravo, neke od prvih tvrtki Neufunda izvan lanca koje su prikupile sredstva na ovaj način potječu iz Indije i Švedske.

Razlikovanje vrsta vrijednosnih papira

Jedan od ključeva za dopuštanje legalnih ICO-a (sukladne mogućnosti prikupljanja sredstava) je u razlikovanju vrste tokena koji se prodaje. Svatko u kripto prostoru zna da sama riječ “sigurnost” pogađa strah u srcima blockchain kompanija. Međutim, u Njemačkoj stvari stoje suptilno, ali bitno drugačije.

“U Njemačkoj postoje dvije vrste vrijednosnih papira”, objašnjava Sarnecka. “Wertpapiere (dionice, Aktien) i Vermögensanlage (dionica, investicijska imovina). U Neufundu smo stvorili kapitalne tokene koji se po našem mišljenju kvalificiraju kao investicijska imovina. Glavna je razlika u tome što je investicijskom imovinom lakše rukovati. Potreban im je prospekt, ali u puno lakšem obliku od wertpapiere. To ih čini prikladnijima za novoosnovana poduzeća i tvrtke u ranoj fazi. “

Do sada je Neufund uključio tvrtke iz široke širine vertikala koje obuhvaćaju automobilsku, biotehnološku, financijsku i bankarsku djelatnost. Neke od tvrtki uključuju Brille24, Next Big Thing i švedski električni automobil Uniti.

To su tvrtke koje prethodno nisu mogle pristupiti prikupljanju sredstava na blockchainu. Sve su tvrtke i investitori provjereni i prolaze kroz KYC / AML, a investitorima je u potpunosti u koje tvrtke investiraju pomoću Neufundovog sučelja.

Dakle, tehnološka tvrtka, obrazovna ustanova, možda čak i pekara Mom and Pop možda jednog dana učinkovito mogu tokenizirati svoju imovinu. Iako su za sada legalne ICO-e ograničene na tvrtke s dionicama i financijskim financijskim jedinicama koje se mogu revidirati. Ali novo pitanje koje treba postaviti treba biti kada – a ne hoće li – vidjeti tokenizaciju svega.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me