Proizvođači automobila inovativni s kripto tehnologijom

Tvrtke neprestano otkrivaju kreativne načine korištenja blockchain tehnologije, samo pogledajte Bacoin Oscara Mayera. Automobilske tvrtke nisu izuzetak jer uvijek traže inovativnu tehnologiju koja će ih izdvojiti od konkurencije. Zajedno s ovom konkurencijom, proizvođači automobila gledaju na korištenje kriptovaluta kako bi riješili neke probleme koji utječu na naš svakodnevni život. Evo samo nekoliko auto-divova koji kriptu stavljaju pedalu na metal.

Ford pokušava riješiti naše prometne nevolje

Prema podatkovna tvrtka Inrix, prosječni američki putnik godišnje provede 42 sata u prometu. Srećom, Ford radi na mogućem rješenju te depresivne statistike. Američki proizvođač automobila podnio je patent za sustav koji uključuje razmjenu kripto žetona i komunikaciju automobil-automobil.

Fordov patent navodi da se gužve u prometu javljaju kad se “smanjeni protok složi zbog psihologije ljudskih vozača koji se usredotočuju na svoje preferencije u vremenu putovanja.” Patent predlaže plan zaobilaženja ovih individualnih preferencija sa sustavom „Cooperative Managed Merge and Pass (CMMP)“.

Kroz razmjenu CMMP tokena, prioritet u prometu prebacio bi se s individualnog na skupni protok. Na primjer, jedan automobil mogao bi zauzeti sporije prometne trake, dok bi se drugi automobil spojio u vlastitu traku i prošao. Automobil koji je žrtvovao svoje individualno vrijeme primio bi žetone iz drugih vozila koja sudjeluju.

Loš promet već dugo muči gradove širom svijeta, a čini se da nismo ni blizu rješenja. No, Fordova uporaba blockchain tehnologije ohrabrujući je korak u pravom smjeru.

BMW očaravajuće praćenje kilometraže

Učiniti dosadan čin praćenja kilometraže zanimljivim za vozače. Zato tvrtke poput BMW-a gledaju na korištenje tokeniziranih sustava nagrađivanja, ili gamifikacija.

Ove godine, BMW Innovation Lab udružio se s kripto startupom DOVU kako bi riješio problem praćenja kilometraže. BMW najveći dio novca zarađuje očuvanjem tržišne vrijednosti zakupljenih vozila, a izolacija kilometraže automobila najvažniji je element za određivanje vrijednosti preprodaje.

A blog post od DOVU objasnio zašto su postojeći sustavi neučinkoviti, navodeći:

„Trenutno je sustav za praćenje kilometraže vozila među voznim parkovima unutar BMW-a putem kartice za gorivo. Kad vozač gorivom napaja svoje vozilo, benzinska crpka treba ući i pohraniti kilometražu vozila, također ispisujući kilometražu na potvrdi o gorivu. Iz više razloga, uključujući pogrešno upisane brojeve, previd ili čak i previše zauzetost, ovi su podaci u najboljem slučaju nedosljedni, ali često beskorisni. “

U gamificiranom sustavu koji su stvorili BMW i DOVU, vozači će biti nagrađeni DOV-om za snimanje snimke njihove nadzorne ploče u određeno vrijeme svaki tjedan. Vozači također dobivaju crte i zarađuju više tokena za održavanje redovite upotrebe. Čak su planirali i ploču s najboljim rezultatima za dosljedne korisnike, ali nisu imali dovoljno vremena da to primene.

Utvrđivanje činjenice praćenja vaše kilometraže bio je samo jedan mali test za blockchain tehnologiju. DOVU i BMW još uvijek gledaju na druge načine na koje mogu utjecati na ponašanje vozača tokenizacijom.

Proizvođač Mercedes-Benza postaje ekološki prihvatljiv

Dosadilo vam je biti ekološki bez ikakvog priznanja? Dobro Daimler AG, matična tvrtka Mercedes-Benza, pokrila vas je.

Tijekom Mobile World Congress 2018 u Barceloni, Daimler AG predstavio je vlastiti program nagrađivanja zasnovan na njihovoj novoj kriptovaluti, MobiCoin. Program će nagraditi vozače za ekološki prihvatljive vozačke navike. To bi uključivalo navike poput zaustavljanja, zaustavljanja motora u ekološkom načinu rada i održavanja male brzine.

Vozilo dijeli ove ekološke navike vožnje s aplikacijom koja prati koliko je MobiCoina vozač zaradio. Imajući određeni broj MobiCoinsa, vozač postaje podoban za osvajanje nagrada. Nagrade se kreću od putovanja na berlinski Tjedan mode do putovanja do MercedesCupova finala.

Teško je dosljedno prakticirati ekološke navike. Međutim, nagrade za kriptovalute od tvrtki poput Daimler AG izvrstan su poticaj da se vozači osjećaju ekološki odgovornima. Možda ćete jednog dana čak biti nagrađeni za svoje dobre navike recikliranja, pa nastavite tako, eko-ratnici.

Porsche spaja automobile i Blockchain zajedno

Umjesto da se usredotoči na rješavanje jednog problema, Porsche razmatra brojne načine za primjenu blockchain tehnologije. Porscheov financijski strateg Oliver Döring izjavio je u a priopćenje za javnost ogroman potencijal blockchain tehnologije u automobilima:

„Blockchain možemo koristiti za brži i sigurniji prijenos podataka, pružajući našim kupcima više mira u budućnosti, bilo da naplaćuju, parkiraju ili trebaju pružiti trećoj strani, poput agenta za dostavu paketa, privremeni pristup vozilo “, objasnio je Döring. “Prevodimo inovativnu tehnologiju u izravnu korist za kupca”

Neke od aplikacija koje Porsche provodi uključuju zaključavanje i otključavanje vrata pomoću aplikacije, omogućavanje privremenog pristupa gostima za otvaranje vašeg vozila i poboljšanu evidenciju podataka. Tehnologija može ići čak i do poboljšanja sposobnosti automobila bez vozača.

Porsche vjeruje da su usluge razvijene u blockchainu brze i sigurne. Automobil povezan s blockchainom može uspostaviti izravnu offline vezu – to jest, bez preusmjeravanja putem poslužitelja. Postupak zaključavanja i otključavanja automobila pomoću aplikacije šest je puta brži nego prije. Podaci automobila također se sigurno pohranjuju na blockchainu, tj. Autorizacija pristupa gosta.

Porsche je prva tvrtka koja je potpuno spojila blockchain tehnologiju s automobilima. Kroz kriptotehnologiju gledaju širok spektar mogućnosti i bit će zanimljivo vidjeti s kojim idejama dolaze.

Završne misli

Blockchain tehnologija u automobilima još uvijek treba krenuti prije nego što se široko koristi, ali bliži smo nego ikad prije. Te su tvrtke pokazale samo nekoliko od mnogih korisnih mogućnosti koje kripto-tehnologija nudi. S uspjesima tvrtki koje se koriste ovom tehnologijom, sigurni smo da ćemo u budućnosti vidjeti da više proizvođača automobila slijedi njihov primjer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me