Blockchain Healthcare Revolution je u izradi

Tiho se odvija blockchain zdravstvena revolucija i tijekom posljednjih pet godina tehnološki giganti poput IBM, iznijeli su značajne resurse za provođenje sveobuhvatnih studija kako bi se bolje razumjeli učinci blockchain tehnologije na sektor. Rezultati su uistinu otvorili oči s jednim istraživanjem koje je otkrilo da je više od polovice rukovoditelja zdravstvenih službi koji su sudjelovali u projektu namjeravali implementirati neki oblik blockchain tehnologije u svoj poslovni sustav u narednim godinama.

Blockchain tehnologija pruža zdravstvenom sektoru učinkovitija i sigurnija sredstva za poslovanje. Nepromjenjiva i nepromjenjiva priroda blockchain tehnologije čini je idealnom za zdravstvenu industriju, a spajanjem tih industrija došlo je do nekih uzbudljivih događaja.

Blockchain Tech protiv zdravstvene prijevare

Nedavno izvješće s Harvard Medical School otkrilo je da se svake godine oko 455 milijardi dolara izgubi na globalnoj zdravstvenoj prijevari. U Sjedinjenim Državama samo u 2015. godini došlo je do preko 700 milijuna dolara gubitaka. U industriji postoji ozbiljna potreba za mogućnostima provjere i autentičnosti koje blockchain tehnologija obuhvaća, a primjenom blockchain sustava globalna zdravstvena zaštita mogla bi se transformirati.

blockchain zdravstvena prijevara - generalni inspektor

Grafikon koji prikazuje rastuće troškove zdravstvenih prijevara u SAD-u

Uklonite fragmentaciju

Naš trenutni medicinski sustav vrlo je lokaliziran i fragmentiran. Postoje bolnice, specijalisti, klinike, liječnik opće prakse, dijagnostičke klinike i popis se nastavlja. Kao što ste mogli zamisliti, tako velik dio privatnih i državnih organizacija ne spaja se dobro. Da to stavimo u perspektivu, samo grad Boston trenutno ima oko 26 različitih sustava elektroničkih medicinskih kartona.

Ovo je bilo glavno pitanje za zdravstvenu industriju i profesionalci su se udružili s istraživačima iz cijelog svijeta kako bi pokušali razviti neki način na koji će taj kaos dovesti na jedno sažeto mjesto. Istraživači s MIT-a objavili su bijeli papir u kojem opisuju sustav zasnovan na blockchainu koji bi mogao pomoći svim tim organizacijama u razmjeni podataka na sigurniji i učinkovitiji način. Sustav koristi Ethereum blockchain i Smart Contract tehnologiju za postizanje ovog zadatka, što bi bilo nemoguće samo nekoliko godina prije.

Rezultati pacijenta

Globalna mreža zdravstvenih usluga blockchain mogla bi omogućiti veći konsenzus o rezultatima pacijenata. Svakom pacijentu mogao bi se dodijeliti jedinstveni blockchain otisak prsta koji bi osigurao da pacijent zaista bude, tko za sebe kaže i kakvi su rezultati njihovog liječenja. Kada se podaci pregledaju na velikoj razini, to bi medicinskim stručnjacima moglo omogućiti da veću preciznost primijete nove trendove.

Trenutni sustav globalne zdravstvene zaštite vodi evidenciju jako lokaliziranu. U mnogim zemljama u razvoju još uvijek postoje papirnati sustavi. Zbog niskih troškova primjene sustava evidencije pacijenata temeljenog na blockchainu, prvi put u povijesti mogao bi se postići globalni konsenzus rezultata pacijenta. Platforme kao što su Medicinski lanac već pružaju ovu uslugu zdravstvenim radnicima s velikim uspjehom.

Medicinsko istraživanje

U skladu s tim istim linijama razmišljanja, globalno medicinsko istraživanje moglo bi se znatno poboljšati sposobnošću provođenja praćenja rezultata eksperimentalnih ispitivanja lijekova u stvarnom vremenu. Primjena novih protokola liječenja može biti skupa, a trenutni sustav onemogućuje pravodobnu upotrebu podataka.

Lanac opskrbe blockchainom mogao bi se koristiti za daljnje praćenje učinaka bilo kakvih promjena u sastavu lijeka, uključujući mjesto ili vrijeme uvođenja određenih kemikalija. Promjene bi se mogle pratiti putem blockchaina i svi bi rezultati bili nepromjenjivi.

Blockchain Healthcare – krivotvoreni lijekovi

Krivotvorenje lijekova izuzetno je unosno, a neki stručnjaci procjenjuju godišnje gubitke od čak 200 milijardi dolara. Blockchain tehnologija pogodna je za primjenu u lancu opskrbe i već se uvelike koristi dostava mreže u kojima su logistički problemi slični. Pacijenti bi mogli steći mogućnost provjere da li su njihovi lijekovi legitimni upotrebom blockchain tehnologije. Čak bi mogli vidjeti datum i detalje proizvodnje ako je blockchain programiran s tim podacima.

Platforma MediLedger zaposlenicima kombinacija značajki uključujući protokole usklađenosti, praćenja, praćenja i sigurnosti; kako bi farmaceutskim tvrtkama osigurao isplativ sustav provjere. Platforma je u skladu s GS1 i predviđen je poseban portal za regulatore za pristup kritičnim informacijama na mreži kada je to potrebno.

krivotvoreni lijekovi-blockchain zdravstvo abc

Fotografija stvarnih protiv lažnih droga putem ABC-a

Platforma MediLedger koristi dopušteni blockchain za pružanje zaštitnih podataka protiv scenarija neovlaštene upotrebe. Programeri ove platforme predviđaju da sustavi lanca opskrbe temeljeni na blockchainu postaju zakonski zahtjevi do 2020. FDA je već izrazila interes za platformu. S obzirom na ogromnu količinu sredstava koja se godišnje gube zbog prijevara, ima smisla samo se okrenuti prema novim tehnologijama.

Sigurnost podataka

Sigurnost podataka je ogromna zabrinutost za zdravstvenu industriju. Samo u 2015. dogodilo se 140 milijuna podataka o pacijentima. Blockchain mreže mogu se koristiti kako bi se osigurale ove vrijedne informacije i spriječilo neovlašteno miješanje ili uklanjanje bilo kakvih podataka. Pitanja sigurnosti podataka glavna su briga za pružatelje zdravstvenih usluga i samo blockchain tehnologija može pružiti ovom sektoru sredstva za zaštitu i provjeru izvornosti dokumenta na mreži.

Naplata

Sustavi za naplatu također bi mogli imati velike koristi od dodane funkcionalnosti sustava temeljenih na blockchainu. Primjerice, pametni ugovori omogućili bi pacijentu da automatski izvršava svoje računske obveze nakon završetka određenog postupka. Za zaštitu od prijevara s kreditnim karticama mogao bi se koristiti i sustav verifikacije blockchaina.

Učinjen korak dalje, globalna zdravstvena platforma mogla bi upotrijebiti token za obradu svih medicinskih naknada u budućnosti. To bi ljudima omogućilo pristup globalnom zdravstvenom sustavu koji ne bi bio ograničen regionalnim ograničenjima ili valutama.

Blockchain tehnologija & Zdravstvo

Nakon pregleda nekih blagodati koje blockchain tehnologija donosi medicinskom sektoru, lako je shvatiti zašto toliko zdravstvenih radnika gleda prema ovoj novoj tehnologiji kako bi u budućnosti eliminiralo rastrošnu poslovnu praksu. Ako se pravilno primijeni, mogli biste uskoro vidjeti dan kada je zdravstvena prijevara termin prošlosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me