Usporedba Coinbase i Coinmama

Coinbase i Coinmama dva su najbrža i najpopularnija načina kupnje kriptovaluta. U ovom pregledu Coinbase vs. Coinmama, preći ćemo na sve, od ključnih značajki svake platforme, kako se te značajke uspoređuju i na kraju koja odgovara vašim potrebama.

Usporedba značajki Coinbasea i Coinmame

Ako pokušavate odlučiti hoćete li koristiti Coinbase ili Coinmama, najvjerojatnije ćete uroniti prst u svijet kriptovaluta da biste vidjeli oko čega je sva frka. Ako ste malo istraživali, tada će se Coinbase vjerojatno pojaviti kao uobičajena opcija za kupnju Bitcoina. To je zato što je Coinbase vrlo prilagođen početnicima, a Coinbase je postao lider u prostoru za razmjenu kriptovaluta. Međutim, Coinmama se također može istaknuti kao brza i jednostavna opcija s nekoliko komplikacija.

Pa, koja je stvarna razlika između njih dvoje? Je li to samo cijena ili postoji nešto više od toga?

Obje tvrtke zaista nude jednostavne opcije kupnje kriptovaluta koje su gotovo trenutne. Brzom postavkom računa i bez provjere možete kupiti Bitcoin i Ethereum u malim iznosima na kreditnoj kartici.

Za veće kupnje morat ćete proći standardne provjere provjere s obje platforme. To su prilično uobičajeno u industriji i rade se elektroničkim putem s obrascem s fotografijom.

Velike razlike koje ćete primijetiti dolaze u usporedbi s ostalim ponuđenim značajkama

Coinmama se predstavlja kao opcija brze kupnje, ali omogućuju vam samo kupnju digitalne valute putem kreditne ili debitne kartice. To znači da nakon što nabavite Bitcoin ili Ethereum, na web mjestu Coinmama ne možete učiniti puno više. Ne možete prodavati ili trgovati putem Coinmame, a također nema ni mogućnosti novčanika. To znači da ćete prije kupnje svoje kriptovalute morati odabrati način sigurne pohrane negdje drugdje.

Zaslon Coinmama

S Coinmama jednostavno plaćate odabranim načinom plaćanja i oni šalju sredstva na vaš novčanik. Možda razmišljate: ‘u redu, što vam još treba?’ Pa, možda i ne puno, ali ako tražite zaobljeniju platformu, Coinbase bi mogao biti bolji.

Za početak Coinbase nudi veći izbor opcija kupnje. Zajedno s kreditnom karticom možete izvršiti i bankovni prijenos na svoj Coinbase račun. Ovo uravnotežuje dostupne mogućnosti između prikladne brzine ili nižih naknada. Usluge sigurnog novčanika nadopunjuju ove opcije kupnje, tako da možete kupiti i pohraniti svoja sredstva na jednom Coinbase računu.

Još jedan niz pramca Coinbase je mogućnost prodaje kripto valute natrag putem web stranice, što je početnički način trgovanja ili ‘isplate’ vaših sredstava. Naravno, morate biti svjesni da su oni trenutno mjenjačnica, tako da tečajevi neće biti tako povoljni kao cijena na otvorenom tržištu.

Zaslon Coinbase

Na prvi pogled, Coinbase može izgledati zastrašujuće i složenije, ali nude cjelovito rješenje za kriptovalute u usporedbi s Coinmamom. Coinmama će vam pružiti rješenje za brzu kupnju koje bi moglo funkcionirati ako već imate novčanik spreman za odlazak drugdje.


Kada se koristi platforme, Coinbase se osjeća poput moćne industrije, dok je Coinmama pomalo poput ‘lagane’ verzije ove dvije.

Korisnička podrška

Podrška kupcima i dalje je prepirka u industriji, jer mnoge tvrtke ovo ostavljaju kao neadresirano područje.

Nijednu tvrtku nije osobito lako dobiti putem telefona, tako da se obično držite e-pošte. Coinbase nudi korisničku podršku putem e-pošte i obično prilično reagira u roku od 24 do 72 sata, ovisno o prirodi vašeg upita. Njihova web stranica vrlo je korisna s nekoliko uvodnih vodiča i centrom za podršku koji odgovara na većinu vaših glavnih pitanja.

Čini se da Coinmama odgovara na bilo koju e-poštu u roku od 24 sata, ali podrška za njihove web stranice malo je lagana. Kao i mnoge web stranice s kriptovalutom, oni vas provode kroz postupak kupnje njihovih proizvoda, ali tada je malo toga što može ublažiti vaša pitanja i nedoumice.

Zajednica vjeruje objema tvrtkama

Coinbase ostaje dugogodišnje ime u svijetu kriptovaluta i učvrstio je svoju reputaciju ranih korisnika i sada počinje prodirati u širu javnost. Brian Armstrong i Fred Ehrsam pokrenuli su tvrtku u ljeto 2012. godine, izvorno pružajući zamjenu za profesionalnije trgovce Bitcoinima.

Coinmama je vlasništvo NBV International s.r.o. – kćerka tvrtka New Bit Ventures Ltd i koristi Bratislavu u Slovačkoj kao bazu. Malo je nezgodno pronaći masivne detalje o Coinmami. Na brzom google pretraživanju možete vidjeti nekoliko naslova tipa “Coinmama Scam”. Naoko su nervozni, ali zadovoljni kupci i recenzije (uključujući Coinmaminu recenziju) uskoro raspršuju pitanja.

Sigurno i osigurano

Sigurnost je ključna komponenta svake velike platforme za razmjenu. Coinbase vodeća sigurnost u industriji, dok Coinmama ne ide u tolikoj mjeri.

Coinbase kombinira svoju jednostavnu uslugu s vrhunskom sigurnošću. Koriste se izvanmrežnim načinima pohrane i dvofaktorskom autentifikacijom, što znači da se vašem računu ne može pristupiti samo pomoću vaše uobičajene lozinke.

Coinmama ne treba tako strogu sigurnost jer nećete držati sredstva u novčaniku na svom računu. Koriste pouzdanu sigurnost i imaju pristojnu reputaciju. Imaju stručnjake za sigurnost Trust Guard i Comodo koji potvrđuju da se 256-bitna SSL enkripcija aktivno koristi na stranicama koje sadrže privatne podatke.

Coinmama trenutno ne nudi dvofaktorsku autentifikaciju. Pomalo je zabrinjavajuće što bi netko mogao dobiti pristup vašem računu, pa svakako odaberite jaku lozinku. Prilično je s obzirom na to da bi financijski službenici danas trebali koristiti dvofaktorsku autentifikaciju.

Naknade

I Coinbase i Coinmama nude upotrebu kreditnih kartica, ali to ima svoju cijenu. Naknada za kupnju kreditnom karticom iznosi 4%, što može postati prilično nezgodno za veće kupnje Bitcoina. Preporučuje se polaganje novca iz vaše banke na vaš račun Coinbase, koji dolazi uz naknadu od 1,49%.

Coinmama je, prema vlastitom priznanju, malo heftiji što se tiče naknada, ali to je cijena koju plaćate zbog praktičnosti. Sretni smo što ćemo platiti bržu dostavu hrane, zašto ne i Bitcoine? Cijena koju vidite na našoj njihovoj stopi Bitcoina uključuje naknadu od 6,15%. To je marža na tržišnoj stopi. Transakcije kreditnom / debitnom karticom iznosi 5% naknade koja se dodaje nakon što odaberete način plaćanja.

Prava je usporedba ovdje Coinbaseova naknada za karticu od 3,99% naspram Coinmamine naknade od 5%.

Dostupne kriptovalute

Coinbase ima prednost u pružanju Bitcoina, Litecoina i Ethereuma na njihovoj platformi. Ako želite stvoriti portfelj snažnih digitalnih valuta, ovo je prilično čvrst temelj za početak.

S druge strane, Coinmama pruža samo kupnju Bitcoina i Ethereuma. Ako samo želite započeti, to nije preveliki problem. Ne vezujete se za određenog davatelja novčanika s Coinmamom, pa ga možete u budućnosti zamijeniti ako je potrebno.

Coinbase vs Coinmama: Konačne misli

Kada je riječ o kupnji kriptovalute, valjanost i povjerenje postoje na obje platforme. Također ćete platiti veću naknadu ako želite kupiti kreditnom karticom, ali kao što sam rekao, to je cijena koju plaćate zbog praktičnosti.

Coinbase je zaokruženija opcija nakon što izvršite kupnju i možete ih savršeno rado koristiti za sve vaše glavne transakcije s kriptovalutom bilo da kupujete da biste ih držali ili koristili.

Coinmama radi ono što kaže na limu. Možete brzo i jednostavno doći do Bitcoina ili Ethereuma i poslati svoja sredstva u odabrano rješenje novčanika. Ovo bi mogla biti bolja opcija ako upotrebljavate tvrdi novčanik, a ne prebacujete se s Coinbase-a i iz njega.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map