Usporedba GDAX-a i Blizanaca

GDAX protiv Blizanaca

Ako imate srednje razumijevanje ulaganja, GDAX i Blizanci dobre su platforme za početak trgovanja kriptovalutama. Te platforme pružaju pojednostavljeno iskustvo razmjene s dovoljno zvukova i zvukova kako bi prosječni korisnik bio zadovoljan. Obje platforme su također dobar sljedeći korak ako želite prijeći jednostavnije i ograničene značajke razmjena poput Coinbasea.

U ovom pregledu „GDAX vs Blizanci“ pokazat ćemo vam razlike između dviju razmjena kako biste mogli donijeti informiranu odluku koja je za vas najbolja.

Preći ćemo na:

GDAX vs Blizanci: Ključne informacije

Metode financiranja

I Gemini i GDAX omogućuju vam financiranje računa na tri osnovna načina – bankovni transferi (ACH), žičani transferi, i depoziti kriptovaluta.

Uz to, GDAX prihvaća prijenose sredstava s računa Coinbase odmah i bez naknada. To omogućuje lagani prijelaz ako ste ranije koristili Coinbase, ali želite se prebaciti na razmjenu s robusnijim značajkama.

S druge strane, Blizanci su solidna opcija ako pokušavate investirati što prije. Gemini vam omogućava kupnju i trgovinu prije nego što vam sredstva budu odobrena na računu. Iako nećete moći podići novac dok vam početna sredstva ne budu odobrena, kovanice možete zaključati po određenoj cijeni, ne brinući se hoće li im cijena u međuvremenu porasti.

Sučelje

GDAX nudi malo naprednije iskustvo trgovanja od Blizanaca s opcijama poput trgovanja maržom i zaustavljanja naloga. Na prvi pogled, razmjena može izgledati zastrašujuće za nove ulagače zbog stalnog kretanja naloga za kupnju / prodaju preko zaslona. Međutim, nakon prve uporabe otkrio sam da je ovo jedan od najbolje dizajniranih izgleda burzi koje sam koristio.

GDAX Bitcoin nadzorna ploča

Subjektivno, platforma Gemini je estetski ugodna, ali je teška za analizu. Tablica knjige narudžbi skrivena je iza malog gumba, a tablica knjige narudžbi slijedi neobičan dizajn stavljajući narudžbe za kupnju ispod osi x. Jedinstvena značajka u Blizancima je mogućnost naručivanja kovanica u formatu dražbe, iako ovo nikada nisam probao sam.

Blizanci Kupi Bitcoin nadzornu ploču

Za iskusne trgovce, GDAX je bolja platforma za analizu i napredne opcije trgovanja. Ako vam je cilj jednostavno izvršiti kupnju i zadržati je neko vrijeme, Blizanci su dobar izbor.

Naknade za trgovanje

Blizanci i GDAX slični su u strukturi naknada sa maksimalna naknada za trgovanje od 0,25% za BTC trguje na obje platforme.

Međutim, ako želite trgovati ETH-om, Blizanci bi mogli biti bolja opcija za vas. Na Blizanci, maksimalno trgovanje naknada za ETH iznosi 0,25% – nešto manje od Naknada od 0,3% na GDAX.

Obje burze koriste prilično složen sustav za izračunavanje naknada za trgovanje. Ti se izračuni prvenstveno određuju vašim opsegom trgovanja od 30 dana. Ipak, važno je napomenuti da je to GDAX nema naknadu za trgovanje proizvođača (korisnici koji naruče knjige).

Možete pronaći detaljnije objašnjenje Blizanci naknade za trgovanje ovdje i GDAX naknade za trgovanje ovdje. Budući da se te naknade razlikuju ovisno o količini, predlažem da ove resurse koristite za procjenu naknada za nekoliko poslova koje namjeravate učiniti. Odatle možete odlučiti je li razlika u naknadama dovoljna da odaberete jednu platformu za drugu.

Dostupne kriptovalute

GDAX podržava Bitcoin, Ethereum i Litecoin trgovanje. Iako su kružile glasine o dodavanju kovanica na ovaj popis, tvrtka nije objavila službeno priopćenje u kojem se kaže.

Blizanci podržavaju samo Bitcoin i Ethereum trgovanje i još nije spomenuo nikakve planove za dodavanje više u neposrednoj značajci.

Osim tehničkih poteškoća s dodavanjem novih kovanica na burzu, regulacija i troškovi postupka dobivanja novog kovanica na ovom listiću možda trenutno ne vrijede (osobne špekulacije).

Ograničenja prijenosa

Blizanci ograničavaju iznos koji možete uplatiti putem ACH-a 500 dolara dnevno. Međutim, ne postoji ograničenje za ostale metode depozita, poput deviznih transfera i depozita kriptovaluta. Blizanci također postavljaju ograničenje povlačenja na 10.000 USD dnevno.

Gemini ACH depoziti obično traju 4-5 radnih dana biti odobren. Ali, kao što sam već spomenuo, možete odmah koristiti sredstva za trgovanje.

GDAX nije tako jednostavan prema dnevnim ograničenjima depozita. Njihova dnevna ograničenja za ACH polog određuju se prema dobi vašeg računa, povijesti kupnje i potvrdi računa. Ti se depoziti obično uzimaju 3-5 radnih dana. Bankovni depoziti ograničeni su na 250 000 USD, a depoziti kriptovaluta su neograničeni.

Kao i Blizanci, ograničenje povlačenja GDAX-a iznosi 10.000 USD dnevno.

Povjerenje tvrtke

Djelujući u SAD-u, obje su burze nastavile uspješno upravljati strogim američkim pravilima i propisima.

GDAX, podružnica Coinbase, osnovana je 2012. godine, a sjedište joj je u Silicijskoj dolini. Preko 8 milijuna ljudi koristilo je njihovu platformu i uspješno su razmijenili preko 20 milijardi USD digitalne valute. Također imaju potporu nekoliko značajnih investitora poput Andreessena Horowitza, Union Square Ventures-a i New York Stock Exchange-a.

Prije tri mjeseca, višemilijunska narudžba za prodaju dovela je do pada cijene Ethereuma 300 do 10 centi gotovo odmah na GDAX-u. Ova je prodaja pokrenula nekoliko drugih automatskih prodaja kao efekt snježne grude na burzi. Iako se tržište brzo oporavilo, nekoliko korisnika izgubilo je ogroman novac zbog ovog bizarnog incidenta. Da bi povratio povjerenje na tržištu, GDAX je vratio izgubljena sredstva onima koji su pogođeni padom.

Gemini su 2015. godine u New Yorku pokrenuli Tyler i Cameron Winklevoss. Iako poznati po svom pozadini na Facebooku, braća su aktivna u zajednici Bitcoin od početka 2013. Financirali su nekoliko projekata povezanih s Bitcoinima, a šuška se i da posjeduju 1 posto svih Bitcoina u optjecaju.

Blizanci su ujedno bili i prva američka burza koja je imala dozvolu za trgovanje bitcoinima i eterima.

Osiguranje fonda

I GDAX i Gemini drže sva sredstva u američkim dolarima u bankama koje su osigurane FDIC-om do 250 000 USD po deponentu.

Preporučuje se da svoju imovinu držite na burzama jer postoji, ali mali rizik od hakiranja vašeg računa. Ako odlučite zadržati kovanice na razmjeni, GDAX i Gemini poduzimaju velike mjere kako bi osigurali sigurnost te digitalne imovine.

Manje od 2% digitalne imovine čuva se u mrežnoj pohrani na GDAX-u. Ostatak sredstava čuva se u hladnom (izvanmrežnom) prostoru, koristeći kombinaciju šifriranih USB pogona i sigurnosnih kopija papira pohranjenih u sefovima širom svijeta. Povrh toga, GDAX u potpunosti osigurava ono malo digitalnih sredstava koja drže na mreži.

Blizanci ne navode broj imovine koja se drži na mreži, ali to navode većina digitalne imovine čuva se u vlastitom sustavu hladnjače. Njihov sustav koristi sigurne hardverske sigurnosne module (HSM) s tehnologijom više potpisa, kako bi osigurao da ne postoji niti jedna točka kvara.

Korisnička podrška

Iako korisnička podrška može biti problem na nekim manje poznatim burzama, GDAX i Gemini pružaju vam resurse potrebne za uspješnu navigaciju njihovim platformama.

Obje razmjene sadrže biblioteku često postavljanih pitanja koja ne samo da pokrivaju uobičajena pitanja podrške već objašnjavaju i uvjete ulaganja. Savršeni su resursi za početnog investitora.

Obje tvrtke također rješavaju ulaznice za podršku putem e-pošte i imaju vrijeme odziva 2-3 radna dana. Iako nikada nisam morao kontaktirati podršku ni za jednu od ovih tvrtki, čuo sam pozitivna izvješća onih koji jesu.

Zaključak

Sa sličnim strukturama naknada, mogućnostima financiranja i funkcionalnošću, niste mogli pogriješiti odabirući ni Blizance ni GDAX. Odluka se svodi na osobne preferencije.

Želite li trgovati Litecoinom ili se odmaknuti od svog Coinbase računa? GDAX vjerojatno bi bilo najbolje za vas. (Iako sam se preselio iz Coinbasea u Blizance i nisam imao pritužbi.)

Želite li odmah započeti trgovanje? Blizanci je najvjerojatnije vaš najbolji ulog.

(Pogledajte cijeli popis CoinCentral-ovih recenzija o kripto razmjeni)

Više GDAX usporedbi

  • GDAX vs Coinbase
  • GDAX vs Kraken

Još usporedbi Blizanaca

  • Blizanci vs Coinbase
  • Blizanci vs Kraken
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map