Kraken i Bittrex dvije su najpopularnije platforme za ulagače da trguju alternativnim kovanicama (“altcoins”). Obje su izvrsne mogućnosti za ljude kojima je ugodno koristiti jednostavnije razmjene, poput Blizanaca i Coinbasea, i žele proširiti svoj portfelj.

U ovom pregledu “Kraken vs Bittrex” iznijet ću pozitivne i negativne strane svake platforme, dok ću detaljno objasniti što ih čini jedinstvenima. Na taj način možete pouzdano odlučiti koja je razmjena najbolja za vas.

Preći ćemo na:

Kraken vs Bittrex: Ključne informacije

Metode financiranja

Dostupne metode financiranja određuje vaš nivo provjere na Kraken.

Kao Razina 1 korisnik, ograničeni ste na depoziti i isplate kriptovaluta. Međutim, na ovom ste nivou dodatno u mogućnosti trgovati i fiatom (npr. Američkim dolarima) zajedno s kriptovalutom. Da biste postali korisnik prve razine, morate navesti svoje puno ime i prezime, datum rođenja, državu i telefonski broj.

Da biste bili svrstani u razinu 2, trebate navesti i svoju adresu. Za postizanje razine 3 potreban je prijenos važeće državne iskaznice i dokaza o prebivalištu. Ovisno o zemlji u kojoj prebivate, sredstva možete uplatiti i podići putem bankovnog transfera na razini 2 ili razini 3. Stanovnici SAD-a moraju biti na razini 3 da bi imali pristup ovom načinu financiranja.

Za razliku od Krakena, u Bittrexu ne možete financirati svoj račun putem fiat-a. Bittrex dopušta samo kripto-kripto-razmjene usredotočujući se na uparivanje Bitcoin, Ethereum i Tether. Ako odlučite koristiti Bittrex, preporučujem kupnju jednog od ta tri novčića na drugoj burzi i prijenos na Bittrex radi trgovanja.

Sučelje

Kraken povoljno nudi tri načina za kupnju i prodaju kriptovaluta: jednostavan, srednji i napredni. Pomoću kartice Jednostavno možete smjestiti tržišne i limitirane narudžbe.

Kraken Bitcoin nadzorna ploča s odabranom jednostavnom karticom

Na srednjim i naprednim karticama možete postaviti uvjetna zatvaranja, stop-gubici, opcije poluge i istek.

Kraken Bitcoin nadzorna ploča s odabranom naprednom karticom

Bittrex sučelje nije tako intuitivno kao Kraken pri prvoj upotrebi. Da biste kupili / prodali određeni novčić, možete ili kliknuti naziv tržišta (npr. BTC-XMR) na početnoj stranici ili kliknuti naziv kovanice sa stranice svog novčanika (npr. XMR).

Na tržišnoj stranici Bittrex pruža odgovarajuće grafikone (knjigu narudžbi i vremensku traku cijena) odmah iznad okvira za unos narudžbi. To vam omogućuje jednostavnu analizu tehničkih podataka novčića dok izvršavate narudžbu.

Tabela knjiga narudžbi Bittrex Monero

Slično Krakenu, možete postaviti tržišne i limitirane narudžbe, kao i postaviti uvjetne uvjete za vaše narudžbe. To je opseg naprednih opcija trgovanja koje Bittrex nudi.

Obrazac za narudžbu Bittrex

Iskusni ulagači koji traže napredne značajke trgovanja trebali bi gledati na Krakena, dok bi ulagači s analitikom kao fokusom trebali provjeriti Bittrex.

Naknade za trgovanje

Kraken koristi a raspored naknada za trgovanje s naknadama koje se razlikuju ovisno o vašem 30-dnevnom opsegu trgovanja i da li naručujete knjige (proizvođač) ili ispunjavate nalog iz knjiga (primatelj).

The naknada proizvođača jer se većina parova na Krakenu kreće od 0,00% do 0,16%. Naknade za uzimanje računa su normalno između 0,10% i 0,26%.

Bittrex naplaćuje proviziju od 0,25% za sve trgovine.

Kraken ima očitu prednost u trgovanju naknadama. Međutim, ako ste investitor male količine koji koristi ove razmjene za brzu kupnju pozicije u novčiću, naknade su usporedivije – 0,25% na Bittrexu u odnosu na 0,26% na Krakenu.

Dostupne kriptovalute

Prilično je malo vjerojatno da između ove dvije razmjene nećete moći pronaći kovanice koje tražite.

Kraken nudi brojne kovanice i ponude za uparivanje, uključujući:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Crtica
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • Ethereum
 • Gnoza
 • Iconomi
 • Litecoin
 • Dinja
 • Augur
 • Lanac
 • Dogecoin
 • Zvjezdani lumeni
 • Monero
 • Mreškanje
 • Zcash

Bittrex ima preko 250 trgovačkih parova. Kao što sam ranije spomenuo, svi su ti parovi povezani s Bitcoin-om, Ethereum-om i Tetherom, zato prije trgovanja provjerite imate li ih financiranih.

Ograničenja prijenosa

Na Krakenu možete polog do 25.000 USD dnevno kada navedete a dokaz o izvoru sredstava. Depoziti obično uzimaju 1-5 radnih dana da dođete do svog računa. Ograničenje povlačenja Kraken također iznosi 25.000 USD dnevno.

Ne postoji ograničenje iznosa koji možete uplatiti na Bittrex. Iznos koji možete podići povećava se s vašim razina provjere.

Osnovni računi mogu podići do 3 BTC dnevno kada im je omogućena dvofaktorska provjera autentičnosti. Da biste imali osnovni račun, morate poslati svoje ime, adresu i datum rođenja.

Poboljšani računi imaju dnevno ograničenje povlačenja od 100 BTC kad imaju omogućen dvofaktor. Da biste dobili poboljšani račun, morate prenijeti identifikaciju i selfie.

Povjerenje tvrtke

Djelujući kao američke tvrtke, Kraken i Bittrex pridržavaju se visokih standarda i propisa SEC-a i američke vlade.

Sjedište tvrtke Kraken je u San Franciscu, a upravlja matična tvrtka Payward, Inc. Mnogi ugledni investitori, uključujući Blockchain Capital, dali su tvrtki više od 6 milijuna dolara. Baza korisnika na burzi također se dramatično povećala od pokretanja 2013. godine – udvostručujući se otprilike svakih 5 mjeseci.

Bittrex je 2014. godine pokrenuo tim s bogatim znanjem i iskustvom u sigurnosti i razvoju proizvoda. The osnivački tim prethodno radio u značajnim tvrtkama kao što su Amazon, Blackberry, Microsoft i Qualys. Sada sa sjedištem u Seattlu, članovi zajednice uvijek iznova preporučuju članove zajednice kao najbolji način trgovanja altcoinima.

Osiguranje fonda

Iako točan iznos nije naveden, Kraken navodi da većinu kripto imovine drže izvan mreže u šifriranom hardverskom novčaniku. Jedini novčići koje drže na mreži su oni koji se koriste za održavanje likvidnosti na burzi. Tvrtka također čuva pune rezerve kako bi spriječila bilo kakav rizik od a vođenje banke.

Bittrex ima 80% do 90% svih sredstava koja se drže izvan mreže koristeći elastičnu, višestepenu strategiju novčanika. Platforma također koristi dvofaktorsku autentifikaciju, upozorenja e-poštom i otkrivanje IP adresa kako bi dodatno zaštitila vaš račun tijekom prijava.

UPOZORENJE: Bittrex je često u fokusu hakera koji pokušavaju lažno pronaći i dobiti podatke za prijavu korisnika. Uvijek dođite do web mjesta tako da upišete “bittrex.com” izravno u navigacijsku traku. Ne guglajte “Bittrex” i kliknite vezu iz rezultata pretraživanja. Često će lažni kupci kupovati oglase koji imaju sličan URL i dizajn web stranica kao službena web lokacija Bittrex kako bi prevarili trgovce da se odreknu svojih podataka za prijavu.

Korisnička podrška

I Kraken i Bittrex pružaju dobru korisničku podršku i dovoljno resursa za pomoć novim investitorima kod uobičajenih problema koji se mogu pojaviti.

Kraken ima sveobuhvatan Odjeljak s čestim pitanjima pa čak uključuje i vodič za trening za početnike i trgovce koji žele saznati više o ulaganju.

Nisam ovo osobno doživio, ali Kraken je nedavno primio neke kritike zbog sporog vremena odziva podrške i povremenog ignoriranja ulaznica za podršku. Ne mislim da je ovo zlonamjerno, već prije štucanje za brzo rastuću tvrtku.

Bittrex ima robustan web mjesto za podršku sastoji se od često postavljanih pitanja, najava, vijesti i područja za prijavljivanje problema.

Proteklog su tjedna mnogi članovi zajednice izvijestili da se iznenada nisu mogli prijaviti na Bittrex ili povući sredstva zbog problema s provjerom na svom računu. Nakon nekoliko dana šutnje, Bittrex je pustio izjava objašnjavajući da je onemogućavanje računa bilo zbog razloga usklađenosti i da je utjecalo samo na 0,01% računa.

Slažem se s većinom zajednice u tome da je Bittrex mogao dati upozorenje i pružiti bolju podršku onima na čije račune je to utjecalo. Nadamo se da će tvrtka naučiti iz ove pogreške i pružiti bolje iskustvo sljedeći put kad se dogodi sličan događaj.

Zaključak

Postoji dobar razlog zašto su Kraken i Bittrex dvije najpopularnije burze danas u industriji. Zaista ne biste mogli pogriješiti odabirom bilo kojeg za svoje trgovanje altcoinima.

Ako tražite platformu za polog fiat-a i trgovinu najrazličitijim novčićima sve na jednom mjestu, Kraken za tebe je.

Jeste li zainteresirani za trgovanje još šira raznolikost kovanica na razmjeni sa dalekosežna podrška zajednice? Odaberite Bittrex.

(Pogledajte cijeli popis CoinCentral-ovih recenzija o kripto razmjeni)

Još Krakenovih usporedbi

 • Kraken vs GDAX
 • Kraken vs Blizanci
 • Kraken vs Coinbase
 • Kraken vs Poloniex

Više usporedbi Bittrexa

 • Bittrex vs Coinbase
 • Bittrex vs Poloniex

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me