Kraken vs Blizanci

Kraken i Blizanci često se preporučuju kao dobre platforme za početak trgovanja kriptovalutom za srednjeg ulagača. Svaka platforma ima jedinstvene značajke koje su posebno usmjerene na različite tipove investitora.

U ovoj usporedbi “Kraken vs Blizanci”, pregledam pozitivne i negativne strane svake razmjene kako biste mogli odlučiti što je bolje za vas.

Preći ćemo na:

Kraken vs Blizanci: Ključne informacije

Metode financiranja

Gemini vam omogućuje da svoj račun financirate putem bankovnih transfera (ACH), deviznih transfera i / ili depozita u kriptovalutama. Nakon što predate zahtjev za financiranje računa, možete odmah početi trgovati – čak i prije nego što je vaš transfer odobren. Ne možete povući sredstva do odobrenja prijenosa, ali možete kupovati na kovanicama dok cijena varira. To je povoljno na bikovskom tržištu gdje se očekuje da će cijene porasti tijekom postupka odobrenja.

Način na koji smijete financirati svoj račun na Krakenu određuje vaš nivo provjere.

Na razini 1 možete polagati i podizati samo digitalnu valutu ali mogu trgovati digitalnim kao i fiat valutama. Razina 1 zahtijeva da dostavite svoje puno ime i prezime, datum rođenja, zemlju i telefonski broj.

Bankovni depoziti i isplate (putem devizne doznake) dostupni su na razini 2 ili razini 3 ovisno o vašoj zemlji prebivališta. Razina 2 dodatno zahtijeva vašu adresu, dok za dosezanje razine 3 morate učitati važeću vladinu iskaznicu i nedavni dokaz o prebivalištu.

Ako vas svrbi da započnete s ulaganjem, kao što sam i ja bio, Blizanci bi trebali biti vaš odabir od njih dvoje. Uz strožiji i duži postupak odobravanja, Kraken preporučujem samo ulagačima koji traže naprednije mogućnosti trgovanja.

Sučelje

Kraken nudi mnogo naprednije iskustvo trgovanja od Blizanaca. Možete slati narudžbe pomoću jednostavnih, srednjih i / ili naprednih opcija. Osnovni tržišni (najbolja tržišna cijena) i limitirani (fiksna cijena) nalozi mogu se postaviti pomoću kartice Jednostavno. Na karticama Srednje i Napredno možete postaviti ograničenja zaustavljanja, isteka, opcije utjecaja i uvjetna zatvaranja.

Kraken Bitcoin nadzorna ploča s odabranom jednostavnom karticom

Kraken Bitcoin nadzorna ploča s odabranom naprednom karticom

Platforma Gemini ima čisti dizajn, što dovodi do jednostavnijeg iskustva za prosječnog korisnika. Grafikoni se nalaze rame uz rame s narudžbenicom koja vam omogućuje analizu dok kupujete i prodajete kovanice – nešto što cijenim kao investitor. Jedna jedinstvena značajka u Blizancima je mogućnost naručivanja kovanica u aukcijskom formatu, iako ovo nikada nisam pokušao i ne bih preporučio novom trgovcu.

Blizanci Kupi Bitcoin nadzornu ploču

Za iskusne investitore, Kraken je bolja platforma za napredne opcije trgovanja. Ako ste novi u ulaganju, a vaš je cilj jednostavno kupite i zadržite neko vrijeme, Blizanci bi trebali biti vaš izbor.

Naknade za trgovanje

Blizanci i Kraken imaju varijabilne naknade za trgovanje koje se određuju prema opsegu trgovanja od 30 dana i je li proizvođač (narudžba u knjigama) ili korisnik (ispunjavanje naloga iz knjiga).

Naknada za proizvođača na Blizancima smanjuje se s visokih 0,25% na rabat od 0,10% kako se povećava vaš obim trgovine. Uz rabat, vaša naknada pretvara se u popust koji dobijete na trgovinu. Za one koji uzimaju naknadu iznosi 0,25% osim ako se trguje na najvišoj razini volumena.

Na Krakenu se naknada proizvođača obično kreće od 0,00% do 0,16% s naknada za uzimatelja između 0,10% i 0,26%.

Preporučujem izračunavanje što Naknade za trgovanje Blizancima i Kraken naknade za trgovanje bilo bi na nekoliko obrta za koje razmišljate. Tada možete odabrati hoće li razlika u naknadama biti dovoljna da nadjača ostale čimbenike prilikom odabira vaše platforme.

Dostupne kriptovalute

Kraken podržava mnoštvo novčića i uparivanja kao što su:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Crtica
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • Ethereum
 • Gnoza
 • Iconomi
 • Litecoin
 • Dinja
 • Augur
 • Lanac
 • Dogecoin
 • Zvjezdani lumeni
 • Monero
 • Mreškanje
 • Zcash

Blizanci podržavaju samo Bitcoin i Ethereum trguje i nije izjavio da planira dodati još kovanica.

Jasno, ako pokušavate dublje zaroniti u ulaganje u alternativni novčić (bilo koji novčić koji nije Bitcoin), Kraken bi trebao biti vaš izbor. Alternativni novčići, zbog svojih manjih tržišnih ograničenja, po sebi su rizičnija ulaganja, ali iz istog razloga mogu donijeti veće povrate. Izreka „visok rizik, velika nagrada“ zaista vrijedi za ove investicije.

Ograničenja prijenosa

U Blizancima je maksimalni iznos koji možete prenijeti putem ACH-a 500 USD dnevno. Ipak nema ograničenja za depozite pomoću deviznih transfera i depozita kriptovaluta. Ograničenje povlačenja za Blizance iznosi 10.000 USD dnevno.

Gemini ACH depoziti obično traju 4-5 radnih dana biti odobren. Ali, kao što sam već spomenuo, možete odmah koristiti sredstva za trgovanje.

Kraken ima puno veći limit depozita od Blizanaca s dnevno najviše 25.000 USD kada navedete a dokaz o izvoru sredstava. Ograničenje povlačenja ograničeno je na 25 000 USD dnevno. Depoziti Kraken trebaju 1-5 radnih dana za odobrenje.

Za velike investitore idealni su visoki dnevni limiti Kraken, dok su Gemini prikladniji za trgovce manjim količinama koji žele brzo započeti.

Povjerenje tvrtke

Kraken, kojim upravlja Payward, Inc., nalazi se u San Franciscu i primio ga je 6 milijuna dolara financiranja nekoliko značajnih investitora, uključujući Blockchain Capital. Obujam trgovanja na platformi udvostručio se otprilike svakih 5 mjeseci od pokretanja 2013. Ovakvi brojevi rasta pokazuju povjerenje koje članovi zajednice dijele za razmjenu.

Tyler i Cameron Winklevoss pokrenuli su Gemini 2015. godine kao prvu američku burzu s dozvolom za trgovanje bitcoinima i eterima. Iako su poznati po svojoj povijesti s Facebookom, njih su dvoje aktivni u zajednici Bitcoin od početka 2013. Govori se da su vlasnici 1 posto svih Bitcoina u optjecaju i financirali su nekoliko projekata povezanih s Bitcoinima Winklevoss Capital.

Osiguranje fonda

I Kraken i Gemini slijede najbolje prakse u industriji prilikom osiguranja svojih digitalnih sredstava. Međutim, Blizanci poduzimaju mjere opreza u zaštiti depozita u američkim dolarima (USD) FDIC osiguranjem.

Kraken sve nove depozite kovanica pohranjuje u hladne (offline), šifrirane novčanike u kojima ih hakeri ne mogu dobiti. Jedini digitalni novčići koji se drže na mreži su kovanice potrebne za održavanje operativne likvidnosti na burzi. Na web mjestu Kraken ne spominje se FDIC osiguranje, ali oni navode da održavaju pune rezerve kako bi spriječili bilo kakvu mogućnost vođenje banke. Bez jasne FDIC zaštite, Kraken je malo rizičnija burza za držanje vaših USD sredstava.

Gemini ne određuje postotke imovine koja se drži na mreži, ali osigurava da se većina digitalne imovine drži u vlastitom poboljšanju sustav hladnjače. Njihov sustav jamči da nema niti jedne točke kvara korištenjem sigurnih hardverskih sigurnosnih modula (HSM) s tehnologijom više potpisa. Blizanci drže sva sredstva u američkim dolarima u bankama koje su osigurane od FDIC-a do 250.000 USD po štediši.

Korisnička podrška

Iako korisnička podrška ne može postojati na drugim burzama, Kraken i Gemini obično pružaju dobru podršku.

Obje razmjene sadrže biblioteku često postavljanih pitanja koja pokrivaju uobičajena pitanja podrške, kao i pitanja za početnike ulagače. Kraken čak čini ovaj korak dalje pružajući sveobuhvatan trgovački vodič da vam pomogne da započnete.

Obje tvrtke rješavaju ulaznice za podršku putem e-pošte i Blizanci imaju uobičajeno vrijeme odziva 2-3 radna dana. Iako to osobno nisam doživio, Kraken je nedavno bio na udaru mnogih foruma zbog sporog vremena odziva i naizgled ignoriranja ulaznica za korisničku podršku.

Stoga, ako ste novi investitor koji će vam možda trebati pomoć za početak rada, predlažem upotrebu Geminija.

Zaključak

Blizanci i Kraken dvije su značajno različite razmjene za značajno različite ulagače.

Blizanci, sa svojim pojednostavljenim sučeljem, najbolje je za nove investitore koji to žele učiniti osnovno trgovanje poslije brzo postavljanje računa.

Kraken trebali bi koristiti iskusniji investitori za velika količina trgovanja i / ili alternativno ulaganje u novčiće.

(Pogledajte cijeli popis CoinCentral-ovih recenzija o kripto razmjeni)

Još Krakenovih usporedbi

 • Kraken vs GDAX
 • Kraken vs Coinbase

Još usporedbi Blizanaca

 • Blizanci vs Coinbase
 • Blizanci vs GDAX

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me