Bittrex i Poloniex su trenutno dvije najpopularnije burze za kriptovalute, posebno za njihove bitcoin za alternativne (altcoin) opcije za spajanje.

U ovom pregledu Bittrex vs. Poloniex, preći ćemo na sve, od ključnih značajki svake platforme, kome i za što je svaka platforma najprikladnija i više.

Bilješka: U posljednje vrijeme kupci Poloniexa žale se kako ulaznicama za korisničku podršku trebaju tjedni ili čak mjeseci da Poloniex odgovori.

Poloniex vs Bittrex: Ključne informacije

Koji god vas put vodio do potrage za bilo kojom od ovih razmjena, jedno je jasno: spremni ste za prelazak s trgovanja ili ulaganja u osnovne kovanice (BTC, ETH, LTC) na umetanje u altcoins. Poznati po povijesno visokim prinosima u zamjenu za toleranciju visokog rizika, ovi se altcoini mogu kupiti na raznim burzama na webu.

Uz to, baš kao i prilikom razmjene strane valute, nisu sve razmjene stvorene jednakim, niti bi mogle imati sve trgovačke parove koje tražite. Međutim, nekoliko brzih pretraživanja na Googleu ili Redditu za najbolje razmjene altcoina uvijek će sadržavati dvije najbolje cijenjene – Bittrex i Poloniex. Niste sigurni koju odabrati? Pogledajte našu usporedbu u nastavku da biste saznali što će biti najbolje za vas:

Važan aspekt ovih razmjena je napomenuti da nijedna od njih ne prihvaća depozite u fiat valuti (USD, EUR, itd.), Isplate ili trgovanje. Te razmjene trguju isključivo u kriptovalutama. Ako još niste vlasnik niti jedne kriptovalute, pogledajte ovaj popis mjenjačnica.

Sud javnog mnijenja

Javnost općenito pozitivno gleda i na Bittrex i na Poloniex, iako oboje generiraju svoj priličan broj žalbi.

Mnogi se korisnici uglavnom žale na to kako je korisničkoj podršci za Poloniex trebalo nekoliko tjedana ili čak mjeseci da odgovori na ulaznice za podršku. To je nešto što nevjerojatno frustrira i razočaravajuće je što su mnogi prvi korisnici u kripto-svijet uvedeni s tako negativnim prvim dojmom.

S druge strane, Bittrex također prima dobru količinu kritika zbog svojih korisničkih usluga, ali daleko manje nego Poloniex.

Korisničko sučelje

Kada je riječ o mjestima koja planirate razmijeniti teško stečenim novcem (bilo da se radi o opeci ili mortu ili na mreži), prvi dojmovi su sve. Osim što su funkcionalni i sigurni, i Bittrex i Poloniex prošli su i dalje kako bi osigurali da su njihove web stranice i estetski privlačne krajnjem korisniku.

Kada sam odabrao svoju prvu zamjenu altcoina (prije nego što sam počeo koristiti višestruke), zapravo sam bio između odabira Bittrexa ili Poloniexa, konačno donoseći odluku na temelju toga koja je web stranica izgledala profesionalnije. Iako mu nedostaje seksi početna stranica “velike banke”, Poloniex se može pohvaliti vrlo osnovnim izgledom koji izgleda kao baza podataka i koji mu od početka daje dodatnu težinu.

početna stranica poloniexa

Jednom uđu, ove karakteristike doista dolaze do izražaja u dizajnu i funkcionalnosti trgovačke strane, iako ponekad gotovo previše jednostavne. Na primjer, pronalaženje stranice koja prikazuje vaše stanje i razni novčanik duboko je nekoliko klikova, ispod stranice „Depozit / Povlačenje“ – zasigurno nije prvo mjesto koje bi netko pomislio potražiti.

S druge strane, Bittrex vam gotovo daje osjećaj da ste se spustili na pogrešno mjesto kad prvi put dođete na njega. S gledišta dizajna, početna vas stranica podsjeća na osnovni WordPress blog koji slučajno ima gumb “Prijava” koji je suptilno smješten na navigacijskoj traci. Ako ste znatiželjni vidjeti snimke zaslona, ​​pročitati bilo što detaljno o razmjeni ili istražiti – sretno. Da biste učinili bilo što od ovoga, prvo morate napraviti račun.

Bittrex kućiU neočekivanom preokretu radnje, prijavljeni prikaz Bittrexa potpuno suprotstavlja spomenutom dizajnu. Prepuna fluidnog korisničkog sučelja i aktivnih tikera, razmjena Bittrexa sigurno se osjeća bolje dizajniranom. I same stranice novčića sadrže mnoštvo alata za više tehničkih istraživanja.

bittrex sučelje

Isprobajte ih obje na sebi, ali na kraju bih morao reći da Bittrex u ovoj kategoriji pobjeđuje.

Sigurnost

Slično mnogim trenutnim popularnim burzama, i Bittrex i Poloniex osnovani su i operirali u Sjedinjenim Državama – izvan Las Vegasa i Delawarea. To ne samo da povećava vjerojatnost kvalitetnije podrške, već dodaje dodatno osiguranje da su te tvrtke podložne američkim zakonima i zaštiti od strane pravnog sustava. Zbog toga su obje razmjene dale visok prioritet zaštiti vaših digitalnih sredstava raznim sredstvima.

Bittrex su osnovali Bill Shihara, Richie Lai, Rami Kawach i Ryan Hentz – četvorica bivših sigurnosnih stručnjaka s više od 50 godina zajedničkog iskustva, koji su dolazili iz velikih tvrtki poput Microsofta, Amazona, Qualysa i BlackBerryja. Što se tiče pohrane vaših kovanica, oni također koriste elastičnu višestepenu strategiju novčanika koja osigurava da je 80-90% sredstava izvan mreže i na sigurnom. Napokon, dvofaktorska autentifikacija potrebna je za sva povlačenja i upotrebu API-ja.

Slično Bittrexu, Poloniex također zahtijeva dvofaktorsku provjeru autentičnosti kako za prijavu tako i za isplatu valute s vašeg računa. Iako se pozadina osnivača ne objavljuje na web mjestu kao što je to slučaj s Bittrexom, mnogi ljudi, uključujući upućene suradnike Reddita, i dalje vjeruju da je Poloniex u mnogim pogledima bolja opcija. Uz to, Poloniex je hakiran još 2014. godine, a napadači su nažalost popustili sa 97 BTC. Srećom, Bitcoin se u to vrijeme trgovao s manje od 500 USD, što je Poloniexu omogućilo da svojim kupcima vrlo brzo vrati novac, istovremeno uvodeći nove zaštitne mjere da se to ne ponovi.

Naknade

U pogledu naknada, obje se burze malo razlikuju u pogledu strukture. Iako će ove sitne razlike teško biti primjetne za malog ulagača, čak i djelići posto mogu napraviti razliku za velike investitore i dnevne trgovce.

Na Bittrexu, provizije vrlo su jednostavne i jednostavne. Bez obzira na to koliko trgujete bilo s frekvencije ili iz perspektive volumena, niti ako „napravite“ novu narudžbu ili „uklonite“ postojeću narudžbu iz knjiga., jednostavno ćete platiti 0,25% po trgovini. Ovo je sigurno lijepo kada želite samo brzo kupiti novčiće i ne brinuti se hoće li vas brzi tržišni trošak koji nadmašuje vašu ograničenu cijenu koštati dodatnih 0,10% na vašu trgovinu.

The struktura naknada za Poloniex na prvi pogled izgleda malo složenije, sve dok ga zaista ne počnete čitati:

naknade

Svaka 24 sata Poloniex će izračunati zadnjih 30 dana obujma na vašem računu (kombinacija spota i marže) i dinamički prilagoditi vaše naknade prema gore navedenom rasporedu. Međutim, kao što ste primijetili, trebali biste trgovati količinom većom od 600 BTC da biste se kvalificirali za niže naknade – i to samo 0,01%.

Ako niste upoznati s terminologijom proizvođača i preuzimača, oni su točno onakvi kako zvuče. Ako “napravite” narudžbu nudeći da kupite novčić po nižoj tržišnoj cijeni od najniže “tražene” cijene (ili ponudite prodaju veću od najviše ponuđene cijene), teoretski se neće odmah ispuniti i platili biste samo 0,15% provizije kad je to učinilo.

S druge strane, ako “izvadite” narudžbu iz knjiga (tj. Podudarate se s ponuđenom cijenom jednakom ili većom od najniže tražene cijene), vaša bi se narudžba trebala odmah ispuniti i naplatilo bi vam se 0,25%. Za svakog primatelja narudžbe postojao je proizvođač te narudžbe, tako da Poloniex tehnički donosi 0,40% provizije po kompletnoj trgovini.

Dostupne valute za svaku

Prilikom trgovanja altcoinima, u mnogim će slučajevima najbolji prinosi dolaziti od kovanica male tržišne kapitalizacije kojima se trguje samo na jednoj ili dvije burze. Srećom, i Poloniex i Bittrex nude širok izbor kovanica koje možete izabrati, što može završiti i bolje i gore, ovisno o vašoj impulzivnosti i samopouzdanju.

U vrijeme pisanja ovog članka, Poloniex trenutno nudi 96 različitih altcoina, s prvih 20 (zapreminom od 24 sata) kako slijedi:

valute bittrex

Iako je 96 altcoin opcija možda više nego što vam ikad treba, Bittrex nudi nevjerojatnih 259 trgovinskih parova u vrijeme pisanja ovog članka, s prvih 20 (zapreminom od 24 sata) prikazano ispod:

24-satno trgovanje

Isključivo zbog fleksibilnosti skupljanja altcoina s malom kapom i svježe objavljenih ICO-ova, Bittrex ovdje definitivno pobjeđuje u pogledu raznolikosti kovanica dostupnih za trgovanje na burzi.

Uz to, važno je napomenuti da niti jedna platforma ne omogućava zamjenu fiat-a za kripto. Ovo je frustracija koju su mnogi korisnici morali popuniti pomoću sekundarne razmjene kao što je Coinbase ili GDAX.

Završne misli

Kada je u pitanju konačna odluka hoćete li započeti svoje altcoin putovanje bilo Poloniexom ili Bittrexom, možete biti sigurni da ovdje nema ispravne ili pogrešne odluke. Na kraju, obje stranice sigurno omogućuju kupnju kovanica i njihovo premještanje u odgovarajuće novčanike na učinkovit i isplativ način.

Iako Bittrex ima prednost nudeći više opcija za kovanice, velika je vjerojatnost da nikada nećete ni dodirnuti većinu ovih isključivo ponuđenih trgovinskih parova. Međutim, ako su vam istraživanja važna, Bittrex je možda bolji izbor za vas.

S druge strane, ako vam je važno trgovanje velikom količinom ili ušteda 10 dodatnih baznih bodova u naknadama, razina strukture naknada koju nudi Poloniex može vam biti od koristi. Oboje su besplatni i lako ih je stvoriti, pa ih slobodno isprobajte i javite nam koji vam je bio najdraži!