Drugačiji pristup usvajanju u stvarnom svijetu

Možda ste čuli za sustave prodajnih mjesta za kriptovalute (POS) poput TenX-a & Monako kartice i mislili su da su budućnost nabave kripto u trgovinama ciglama i žbukom. Pa, još uvijek se oslanjaju na Visa i druge velike tvrtke za izdavanje kreditnih kartica kako bi funkcionirale.

Iako su tvrtke poput ovih još uvijek korak u dobrom smjeru za masovno usvajanje kriptografije, neki POS sustavi odlaze korak dalje i stavljaju Bitcoin izravno u ruke trgovaca. Eliminiraju potrebu za kompanijama s kreditnim karticama – jedan od Satoshi-jevih izvornih snova za Bitcoin. Tko su oni? Hajde da vidimo.

POS sustavi

Ovi sustavi olakšavaju peer-to-peer transakcije kriptovaluta bez potrebe velikih korporacija kreditnih kartica poput Visa, Mastercard i American Expressa. Neki nude mogućnost integriranja kreditnih kartica, ali imaju i mogućnost korištenja POS sustava bez njih. Imajte na umu da će vam i dalje trebati odgovarajući novčanik za kriptovalute za svaki POS sustav da bi ih koristio.

CoinGate

CoinGate nudi POS mobilnu aplikaciju. Na svojoj web stranici navodi da „tvrtke s kreditnim karticama obično naplaćuju do 3% iznosa transakcije, a postoje razne dodatne naknade. S CoinGate možete prihvatiti Bitcoin plaćanja za samo 1% od iznosa transakcije i nema mjesečne naknade, registracije ili naknade. “

coingate

Kupci mogu platiti Bitcoin-om i preko 50 altcoin-a iz kojih Coingate automatski pretvara u odgovarajuću vrijednost Bitcoina. Međutim, trgovci imaju mogućnost izbora da primaju isplate u Bitcoinima, Eurima ili USD.

Brze činjenice

 • 1% paušalna naknada za obrađene uplate
 • Dosta mogućnosti plaćanja kriptovalutama za kupce
 • Isplata trgovcima u Bitcoinima, USD ili Eurima

Pundi X

Pundi X navodi da će “osposobiti programera i vlasnike tokena za izvršavanje transakcija kriptovaluta i usluga u bilo kojoj fizičkoj trgovini na svijetu.” Tim ima planove za uvođenje između 100 000 – 700 000 jedinica u 3 godine.

Pundi X sustav

Metoda “kripto na kripto na fiat” navedena u projektima bijeli papir omogućuje trgovcima prodaju stavke “bez upotrebe VISA ili Mastercard usluge odlaskom izravno na blok-lanac kriptovaluta radi bilježenja transakcija.” Tada tvrtka dobiva izvješće o transakcijama i osigurava da se maloprodaji nadoknađuje fiat novac.

Brze činjenice

 • Pametna kartica: Platite za predmete s “X Pass” dobiti potvrdu
 • Mobilni novčanik: rukuje privatnim i javnim ključevima što olakšava plaćanje kripto
 • Softverski i hardverski proizvodi za interoperabilnost
 • Kupci mogu kupiti kriptovalutu na bilo kojem mjestu trgovca na POS uređajima
 • Podržava BTC, ETH, ERC20 tokene, PXS, XEM, QTUM, XLM i druge
 • Sustav nagrađivanja koji potiče korisnike na upotrebu PXS-a, njegove izvorne kriptovalute
 • Pruža trgovcima maloprodajne podatke putem upotrebe POS proizvoda

Pomoću beskontaktne X Pass kartice za plaćanje možete kupiti svakodnevne predmete na mjestima pomoću Pundi X POS uređaja. Sve što trebate je dodirnuti ga POS uređajem. Također ćete moći kupiti kriptovalute na bilo kojem od mjesta u stvarnoj vrijednosti kreditnim karticama, koje će se učitati u vaš novčanik za kriptovalute.

Pundi X proizvodi široku paletu trgovačkih POS proizvoda kako bi udovoljio potrebama različitih mjesta. To uključuje stolne uređaje, mobilne uređaje, skenere, pisače, bankomate i još mnogo toga.

Graft

Graft is je mobilna aplikacija slična Pundiju X. Omogućuje trgovcu da prihvati i kripto i fiat.

graft

Brze činjenice

 • Nula kupca, Graft naplaćuje samo trgovca
 • Trenutna potvrda transakcije
 • Kupci mogu plaćati glavnim kriptovalutama i Graft tokenom (GRFT)
 • Trgovci mogu odabrati ono za što žele da im se plaća bez obzira na odabir plaćanja kupca
 • Povezuje vaš kripto novčanik s GRAFT novčanikom
 • Izuzetno niske naknade (0,01-1%) za trgovce koji prihvaćaju GRFT

Scenarij 1: Kupite šalicu kave s GRFT-om, a trgovac prihvaća GRFT. Gotovo bez naknade povezane s ovom transakcijom.

Scenarij 2: Kavu plaćate GRFT-om, ali trgovac prihvaća samo američke dolare. Kripto se pretvara u američki dolar, ali trgovac je odgovoran za brokerske naknade.

Scenarij 3: Kavu plaćate Bitcoinom, ali trgovac prihvaća samo američke dolare. Trgovac bi trebao platiti Bitcoin naknade i brokerske naknade.

Scenarij 4: Kavu plaćate kreditnom karticom, ali trgovac prihvaća samo Bitcoin. Trgovac bi trebao platiti naknadu za kreditnu karticu i Bitcoin.

Postoje mnogi drugi scenariji koji se mogu dogoditi s različitim valutama, ali ovo bi trebalo dati pregled kako Graft radi.

Prekovremeno

Prekovremeno je “mali USB stick koji vam omogućuje da trošite Bitcoin poput novčanice u dolarima.” Na njega možete učitati novac koliko god puta želite i svatko može provjeriti vrijednost koja se na njemu nalazi. Onog trenutka kad slomite pečat da biste saznali privatni ključ, treba ga baciti.

vrijeme rada

Brze činjenice

 • Funkcionira poput USB flash pogona samo za čitanje
 • Stanje se može provjeriti bez internetske veze
 • Poput papirnatog novčanika, ali sigurniji
 • Bitcoin su zaključani dok se fizički ne zatvore, otkrivajući privatni ključ
 • Pouzdan 25-100 godina
 • “Bitcoin u vašim rukama” bez kašnjenja s potvrdom ili enormnih naknada
 • Tvrtka se hvali da možete “dati produžetak bilo kome i ne treba se brinuti da novac možete vratiti kasnije”

Scenarij: Želite kupiti automobil od 10.000 USD. Bitcoin u vrijednosti od 10.000 USD prenosite u produžetku slanjem Bitcoina na adresu njegovih novčanika. Prodavač automobila provjerava vrijednost tijekom produžetka i predaje vam ključeve automobila. Tada prodavač automobila “razbija” produženo vrijeme kako bi otkrio privatni ključ potreban za brisanje sredstava i njihovo prebacivanje u drugi novčanik.

Za što se mogu koristiti prekovremeni sati?

 1. Poklonite ga, nekako poput poklon kartice.
 2. Učitajte ga s Bitcoin-om (možete ga učitati s bilo kojom vrijednošću) i spremite poput papirnatog novčanika.
 3. Prodajte ga za stvarnu vrijednost za fiat valutu, zamijenite ga za predmet ekvivalentne vrijednosti itd.

Zaključak

Ljudi uglavnom koriste kriptovalute za kupnju drugih kriptovaluta. Svi znamo da postoje mnogo korisniji aspekti blockchaina, ali tehnologija je još uvijek relativno u povojima. Ono što nam treba jest svijet da kripto više vidi kao sredstvo za svakodnevna plaćanja, a manje poput nagađanja.

Stvari koje nas sprječavaju da stignemo van su izvan kontrole prosječne osobe, ali kašnjenja s potvrdama i visoke naknade za transakcije koje muče većinu kriptovaluta ne pomažu u tome. Trenutno je očito da se većina ovih digitalnih valuta u svom trenutnom obliku ne može nositi s skalabilnošću potrebnom za funkcioniranje poput Visa kreditne kartice.

Visa navodi da može obraditi 56.000 transakcija u sekundi (tps). Čak i Ripple kao jedna od kriptovaluta s najvećom propusnošću trenutno može podnijeti samo 1500 tps. Za usporedbu, Bitcoin je ograničen na stopu od 7 tps.

Da bi se ta velika kašnjenja s potvrdom i visoke naknade za transakcije stavili u perspektivu, prosječna naknada za transakciju za BTC trenutno se kreće oko 4 dolara s vremenom potvrde bloka od 10 minuta, Ethereumom 0,75 USD za 25 sekundi, LTC 0,23 USD za oko 2 minute i XRP manjim od penija s gotovo trenutnim plaćanjem u djeliću sekunde. Visa ima naknadu od 1,43% – 2,4% i gotovo je trenutno.

Napokon, ako tražite mjesta koja prihvaćaju kripto, preuzmite aplikacije poput CryptoFind (nažalost trenutno pokriva samo Australiju) dostupne u GooglePlayu i App Storeu. Svakako ćete pomoći u uvođenju kriptografije u san koji je zamislio Satoshi Nakamoto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me