Cijena ciklusa jedan su od pouzdanijih tehničkih fenomena na tržištima kriptovaluta. Njihova ponavljajuća, vremenski ograničena priroda nudi vam važnu prednost dok tražite ulazak / izlazak iz vaše trgovine u najpovoljnije vrijeme: korak ispred konkurencije.

Ovaj kratki vodič započinje osnovnim razumijevanjem ciklusa, a zatim demonstrira određeni par post-trendova preokret postavke trgovine ciklusom. Te se postavke temeljene na ciklusima pojavljuju na svim kripto tržištima, koriste uobičajene tehničke pokazatelje i lako ih je zapamtiti. Također vam nude povoljan profil rizika / nagrade i potencijal za visok postotak dobitnih obrta.

Ciklusi na tržištima kriptovaluta: što, zašto, kako

Sve tekuće kriptovalute kreću se u nizu cjenovnih ciklusa. Ovi oscilirajući obrasci pritiska kupnje i prodaje mogu vam ponuditi mogućnosti trgovine s niskim rizikom i visokom nagradom.

Piletina ili jaje?

Neki trgovci tvrde da ciklusi postoje sami po sebi i da su pokretač svih tržišnih poteza kojima se trguje. Međutim, i drugi su jednako uvjereni da je neprestana bitka između bikova i medvjeda primarni pokretač cikličnog djelovanja cijena. Ova rasprava o piletini naspram jaja nastavlja se, naravno, ali sve što trebate znati je da ciklusi postoje, mogu se prepoznati i mogu vam ponuditi priliku za zaradu.

idealizirana prognoza ciklusa

Slika 1.) Litecoin / USD, dnevno: Ciklusi cijena pojavljuju se u svim kriptovalutama i na svakom grafikonu vremenskog okvira. Grafikon grafikona: Motivewave.com

Gornji grafikon prikazuje tri različita idealizirana ciklusa cijena u Litecoin / USD. Softver automatski određuje optimalni broj cjenovnih traka za svaki ciklus. Polukružni ciklusi daju prognozu za nadolazeće najniže cikluse (svi se ciklusi mjere od donjeg korita). U ovom primjeru, ciklusi od 18,6, 38,1 i 79,3 dana imaju tendenciju ka dnu na ključnim prekretnicama na tržištu. Gledajući u budućnost, ista tri mjerenja ciklusa sugeriraju da bi se još jedan sliv najnižih ciklusa mogao dogoditi oko kraja studenog ili početkom prosinca 2018.

Ciklus najniži javljaju se na bikovskom, medvjeđem i bočnom tržištu te se njima može uspješno trgovati u svim tržišnim scenarijima. Međutim, ne biste trebali pokušavati ciklus trgovanja tijekom ultra niskog volatilnost konsolidacije. Bikovi ciklusi karakteriziraju relativno plitki padi najnižih ciklusa i razmjerno dugi skupovi u najviših ciklusa. Medvjeđi ciklusi imaju relativno dubok pad u najnižim ciklusima i razmjerno mali mitingi u najvišim ciklusima. Ciklusi na tržištima bez trendova približno su jednaki u kretanju cijena gore / dolje u ciklus visoko / nisko.

Jednostavno, ali djeluje

Neka vam postane navika izračunavati broj cjenovnih traka između značajan ljuljačka padova u kriptovima kojima trgujete. Za ovaj zadatak upotrijebite što više povijesnih podataka. Nagradit ćete preciznijim prosječnim brojanjem ciklusa. Primijetite ciklus od 18,6 godina na gornjoj tablici Litecoin / USD. Većina likvidnih kripto tržišta radi u ciklusu od 18 do 22 bara u svim vremenskim okvirima, pa je ovo možda najvažniji ciklus za koji se morate usredotočiti.

Ciklusi su snažni tehnički saveznici za ozbiljne trgovce, međutim, prije nego što započnu novu trgovinu uvijek koriste druge potvrdne pokazatelje, kao što su:

Ponekad će se ciklus proširiti na 24-26 bara ili čak smanjiti na 13-15 bara, ali dugoročni prosjek obično će se značiti – vratiti na oko 18-20 bara. U sljedećim odjeljcima svjedočit ćete moćnom načinu trgovanja kratkom i dugom stranom kripto tržišta. Sve što trebate je cjenovni ciklus od 20 bara i uobičajena taktika preokreta trendova.

Ključni za poneti:

 • Cjenovni ciklusi pojavljuju se na svim likvidnim kripto tržištima.
 • Kada se više ciklusa spusti zajedno, mogu se dogoditi snažni preokreti.
 • Ciklus od 20 bara među najvažnijima vam je za praćenje.
 • Bikovi ciklusi očituju se plitkim povlačenjem i snažnim mitinzima.
 • Medvjeđi ciklusi očituju slabe mitinge i duboke padove.
 • Upotrijebite druge tehničke alate za potvrdu svih postavki trgovine ciklusom.

Trgovanje prvim povlačenjem nakon medvjeđeg preokreta trenda

Prekrivanje a StochRSI ili dvostruki stohastički pokazatelj na bilo kojem grafikonu kripto cijena i vidjet ćete ponavljajuće oscilirajuće obrasce pritiska kupnje i prodaje. Ova dva pokazatelja obično se odbijaju od a dolina (pretprodano) na a vrh (overbought), nudeći vam izvrsnu priliku za zaradu. Ali ovu oscilirajuću akciju indikatora morate staviti u odgovarajući kontekst prije nego što je možete profitabilno trgovati.

BCHUSD prodaje kratki medvjedast trend

Slika 2.) Bitcoin Cash / USD, dnevno: Prodaja prvog povlačenja u ciklus visok nakon medvjeđeg preokreta strategija je strategije vjerojatnosti trgovanja. Grafikon grafikona: TradingView.com

Evo kako možete prepoznati postavke trgovine s niskim rizikom, visokom nagradom i kratkim kripto ciklusima:

 1. Potvrdite da se trend promijenio iz bikovskog u medvjeđi. Gornji grafikon prikazuje snažni uzlazni trend u BCHUSD-u koji se postupno iscrpljivao i počeo vaditi sve značajne najniže padove (HL) tog uzlaznog trenda.
 2. Nakon što je ključna HL točka probijena (isprekidana žuta linija), a niže-nisko (LL) formiran, potvrđujući promjenu trenda. Sad ste imali medvjeđi trend koji iskorištavate za potencijalnu zaradu.
 3. Čekali biste prvi snažni nalet do najvišeg ciklusa (približno 4-7 bara) koristeći StochRSI ili Double Stochastic oscilator da biste potvrdili visoku.
 4. U idealnom slučaju, ušli ste u novu kratku trgovinu kada je cijena probila najniži najniži nivo od prethodne dvije cjenovne trake. Morali biste postaviti zaustaviti gubitak iznad visoke trake ciklusa.
 5. Ako trgovinska postavka nije uspjela, stop-gubitak će vaš gubitak održati malim.
 6. Da se trgovina kretala u vašu korist, držali biste poziciju dok StochRSI ili Double Stochastic oscilatori ne postanu duboko pretjerano prodani. Također biste usput trebali dijelom dobiti.
 7. Mogli biste izaći iz svoje kratke trgovine kad bi se završile cjenovne trake 8-11. Možete koristiti i 8-točku eksponencijalni pomični prosjek (EMA) kao učinkovito zaustavljanje.

Brza i profitabilna trgovina

Prikazana kratka trgovina doista je bila lijep pobjednik, uz zaustavljeni gubitak koji nikada nije bio u opasnosti da bude pogođen. Primijetite kako je nalet na visoku ciklusu (zeleni krug) bio slab u usporedbi s naknadnim padom na krajnje najniže cikluse (žute strelice).

Kratko dobitni poslovi imaju tendenciju da prije ostvare maksimalan potencijal zarade nego njihova dugogodišnja braća, zato budite agresivni s uzimanjem dobiti.

Kratkim smanjenjem prvog povlačenja u ciklus nakon potvrđenog preokreta medvjeđeg trenda, stavljate snagu novog i razvojnog trenda u svoju korist. Ovo je trgovina s najmanjim rizikom i najvećom nagradom na bilo kojem tržištu, a bikovski je kolega jednako moćan. Ispitajmo sljedeće postavke trgovine.

Ključni za poneti:

 • Uvijek kratko prvo značajno povlačenje u ciklus nakon potvrđenog medvjedašnjeg preokreta.
 • Držite svoj stop gubitak tik iznad ciklusa.
 • Kako se trgovina kreće u vašu korist, uzimajte djelomičnu dobit jer oscilatori ključnih ciklusa postaju sve pretjeraniji.
 • Budite agresivni s profitom uzimajući bilo kad da vam nedostaje bilo koje kripto tržište.

Trgovanje prvim povlačenjem nakon bikova preokreta trenda

ETH kupuje prvi povlačenje nakon bikova preokreta trenda

Slika 3.) Ethereum / USD, 240 minuta: Kupnja prvog povlačenja u nizak ciklus nakon bikova preokreta strategija je jednako velike vjerojatnosti. Grafikon grafikona: TradingView.com

Evo kako možete prepoznati postavke trgovine s niskim rizikom, visokom nagradom i dugim kripto ciklusima:

 1. Potvrdite da se trend promijenio iz medvjeđeg u bikovski. Gornji grafikon prikazuje produženi pad u ETHUSD-u koji se postupno iscrpljivao prije formiranja a trostruko dno uzorak, onaj koji je imao viši nivo ljuljačke (HL).
 2. Prethodna HH točka je probijena (isprekidana žuta linija) i potvrdila je bikovsku promjenu trenda. To je stvorilo priliku za mogući dobitak.
 3. Prvo povlačenje u nizak ciklus (otprilike 3-6 bara) pomoću StochRSI ili dvostrukog stohastičkog oscilatora potvrdilo je nizak ciklus i također formiralo viši najniži nivo (HL).
 4. U idealnom slučaju, trebali biste ući u novu dugu trgovinu kad je napokon probijena najviša vrijednost od prethodne dvije cjenovne trake. Stop gubitak stavite malo ispod ciklusa kako bi potencijalni gubici bili mali.
 5. Kako bi se duga trgovina stalno povećavala, uzimali biste djelomičnu dobit kad bi se cijena pomicala daleko iznad EMA-e od 18 razdoblja (zlatna linija na grafikonu).
 6. U idealnom slučaju, trebali biste zatvoriti dugu trgovinu nakon što prođe 10-14 bara nakon ulaska u trgovinu. No, određenoj je trgovini trebalo neko vrijeme da funkcionira, a upotreba mehaničkog izlaza iz trgovine brojanjem brojeva nije donijela veliku dobit. Stoga bi upotreba pratećeg zaustavljanja bila pametna, bez obzira na broj proteklih šipki. EMA od 8 razdoblja izvrsno je zaustavljanje i omogućio bi vam da uberete većinu dobitaka.
 7. Duge trgovine imaju tendenciju kretanja sporije od kratkih trgovina, stoga je potrebno iskoristiti duži vremenski okvir kako bi se maksimalizirali potencijalni dobici. Zapamti to!

Još veći pobjednički obrt

Prikazana duga trgovina zaista je bila ogroman pobjednik, a zaustavni gubitak nikada nije bio u opasnosti da bude pogođen. Primijetite kako je povratak u niski ciklus (zeleni krug) bio slab u usporedbi sa sljedećim rallyom u krajnji visoki ciklus (zelena strelica). Kupnja prvog povlačenja u ciklus nizak nakon potvrđenog bikovskog preokreta najniži je rizik, najveća nagradna trgovina na bilo kojem tržištu, u bilo kojem vremenskom okviru i u svakoj likvidnoj kriptovaluti.

Ključni za poneti:

 • Uvijek kupujte prvo značajno povlačenje u najniži ciklus nakon potvrđenog bikovskog preokreta.
 • Stop stop gubitak smjestite malo dalje od ciklusa.
 • Kako se trgovina kreće u vašu korist, uzimajte djelomičnu dobit jer se cijena proteže znatno iznad ključnih pokretnih prosjeka (EMA od 18 razdoblja prikazana na grafikonu).
 • Upotreba brojača biciklističkih traka i zaustavljanje EMA-e od 8 razdoblja također mogu pomoći u stvaranju racionalne osnove za ostvarivanje dobiti.
 • Dugo pobjednički poslovi obično se trebaju duže nego kratki pobjednički oblici.

Sažetak

Sada imate radno znanje o tome kako koristiti strategiju trgovanja s niskim rizikom i visokim ciklusima nagrađivanja. Pa idi dalje. Izračunajte prosječne duljine ciklusa na kripto tržištima kojima trgujete i počnite razvijati svoju trgovačku prednost. Eksperimentirajte s različitim postavkama oscilatora i pokretnim prosjecima kako biste precizno podesili svoju strategiju za ulazak u trgovinu i upravljanje. Počnite raditi s ovom dinamikom grafikona na svojim omiljenim kovanicama već danas i pogledajte kripto tržišta u novom svjetlu.

Izjava o odricanju odgovornosti: Špekulacije na kriptovalutama ili drugim financijskim tržištima uključuju značajan rizik; trebali biste koristiti samo rizični kapital prilikom trgovanja. Trebali biste se posavjetovati sa svojim licenciranim financijskim savjetnikom prije uvođenja rizičnog kapitala na financijska tržišta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me