Rudarstvo kriptovaluta može biti vrlo profitabilan pothvat. Odabir prave kovanice za moju važan je korak u ovom procesu. Verge (XVG) jedna je od jedinstvenih kriptovaluta kada je u pitanju rudarstvo. To je zato što rudarima omogućuje odabir između pet različitih konsenzusnih algoritama. Međutim, obilje mogućnosti ujedno znači i veći izbor za rudare. To se posebno odnosi na one koji se žele pridružiti Verge rudarskom bazenu. U ovom ćemo članku ispitati razne mogućnosti bazena za rudarstvo Verge. Nadamo se da će vam ovo pružiti informacije potrebne za procjenu koja bi od njih mogla biti najbolja opcija za vas.

Trebam li rubovati (XVG)?

Prilikom odlučivanja hoću li iskopati određenu kriptovalutu ili se pridružiti određenom rudarskom fondu, mora se uzeti u obzir puno čimbenika. S Vergeom (XVG) postupak se ne razlikuje. Prije nego što se odlučite pridružiti Verge rudarskom bazenu, evo nekoliko stvari o kojima treba prvo razmisliti.

Razlozi za:

Verge (XVG) poznati je novčić za privatnost. Stvorio je ime za sebe i često je jedan od kriptova o kojima se najviše govori u ovom fokusnom području. Ostali uključuju Monero, Dash i PIVX.

Verge (XVG) zadržao je visoku ljestvicu tržišne kapitalizacije, čak i sa sve većim brojem kripto valuta koje ulaze na tržište. Da, ponešto je pao u 2018. Na primjer, zauzeo je 23. mjesto po tržišnoj kapitalizaciji 7. siječnja i pao na 40. po 30. rujna. Međutim, i drugi su projekti u tom vremenskom okviru pali istom brzinom ili čak i više.

Ovaj je novčić naveden na velikoj većini popularnih burzi kriptovaluta, što znači da ima jednu od najviših likvidnosti na tržištu. Primjeri uključuju Binance, Bittrex, Indacoin i mnoge druge.

Logotipi različitih burzi na kojima je naveden Verge (XVG)

Verge (XVG) naveden je na mnogim popularnim burzama kriptovaluta.

Razlozi protiv:

Verge (XVG) pretrpio je niz zbog velikog broja napada od 51%. Nažalost, ova sigurnosna ranjivost još nije u potpunosti riješena i potrebno je učiniti više na poboljšanju ovog aspekta projekta.

Bilo je i nekih kritika projekta Reddit i druge popularne platforme za raspravu povezane s kripto. Neki su kritizirali njegovu ulogu istinske kovanice za privatnost. Drugi su doveli u pitanje njegova partnerstva i druge detalje.

Algoritam konsenzusa o rubu i pronalaženje najboljeg rupa za rubove

Iako ogromna većina kriptovaluta nudi jedan konsenzusni protokol, Verge (XVG) nudi pet različitih opcija. Budući da se Verge 100% oslanja na Proof-of-Work radi konsenzusa, rudari igraju bitnu ulogu u budućnosti ove kovanice. Evo nekoliko primjera baze podataka Verge koji se temelje na svakom od pet algoritama rudarstva. Više informacija o svakom Verge rudarskom spremištu spomenutom na ovom popisu može se naći na web stranica projekta. Osim toga, nije moguće pristupiti nekim web lokacijama koje je popisao Verge. Također, neke veze na službenoj web lokaciji Verge preusmjeravaju korisnike na web mjesto rudarskog bazena s drugim imenom. Naknade navedene na raznim web lokacijama rudarskog bazena mogu se promijeniti u bilo kojem trenutku u budućnosti.

Scrypt

Na web mjestu Verge nalazi se deset bazena za rudarstvo Scrypt. Majstori blokova pruža dobar primjer popularnog bazena Scrypt koji dodaje transparentnost rudarskim naporima i isplatama. Na primjer, nekoliko važnih mjernih podataka (tj. Hashrate, naknade, broj rudara itd.) Za kovanice temeljene na Scrypt-u, uključujući Verge, uključeno je na web mjesto Block Masters. Na ovom mjestu nalazi se i Verge rudarski bazen za X17 i Lyra2rev2. Naknade za ovaj fond postavljene su na samo 0,25% za sve algoritme i novčiće. Neki od ostalih popularnih bazena Scrypt uključuju ZBazen, Aikapool, i BSOD.PW.

Fotografija Scrypt rudarske statistike na Block Mastersu

Scrypt je popularan algoritam za Verge i razne druge kripto-datoteke na Block Mastersu.

Myr-Groestl

Postoji najmanje sedam Myr-Groestl bazena za Verge. Za sve koji koriste AMD kartice, ovaj je algoritam vjerojatno najbolja opcija za Verge mining. IDCray mnogi smatraju najboljim bazenom Verge za algoritam Myr-Groestl. Za neke korisnike činjenica da su njegovi poslužitelji sa sjedištem u Kini mogla bi biti dodatna prepreka koju treba uzeti u obzir. Naknade za IDCray porasle su na 1% početkom srpnja 2018. Poolovich.pro pruža mogućnost i za Myr-Groestl.

x17

Od svih rudarskih bazena navedenih na web mjestu Verge, X17 ima najviše s dvanaest različitih opcija. Poolovich.pro nudi x17 algoritam Verge mining pool. Isplate se izvršavaju automatski svaka 2 sata za sva stanja iznad 0,001 ili 0,0001 nedjeljom. Naknade su postavljene na razini od 0,9%. HashFaster je još jedna popularna opcija; međutim, naknade za XVG i druge kovanice nešto su veće od 1,0%.

Fotografija obavijesti na početnoj stranici web mjesta Poolovich rudarskog bazena

Poolovich nudi poprilično mogućnosti onima koji žele testirati različite algoritme za rudarstvo Verge.

Blake2s

Rudarima koji možda žele isprobati Blake2s na raspolaganju je osam bazena. AntMinePool pruža popularnu opciju. Važno je napomenuti da iako je AntMinePool također naveden kao spremište algoritama x17 na službenim web stranicama Verge, Verge je naveden samo u kategoriji Blake2s na web mjestu AntMinePool. Uz to, na web mjestu AntMinePool nema podataka o bilo kakvoj uporabi X17 od 1. listopada 2018.

Čini se da je Verge (XVG) vrlo popularna kovanica na AntMinePoolu jer korisnici mogu pronaći obavijesti poput “Za rudarstvo XVG, koristite xvg.antminepool.com:9008 ili 9009. Poslužitelj je namijenjen samo rudarstvu XVG”. Obavijest također glasi: “Zbog velikog broja transakcija minimalna isplata na VERGE iznosi 5 XVG (0,5 u nedjelju)”. Naknade za ovaj Verge ming bazen postavljene su na 0,9%. Cryptocartel.one čini se da nudi još jedan izgledan izbor za one koji se žele pridružiti rudarskom bazenu Blake2s Verge. Ova opcija uključuje automatske isplate i naknade u iznosu od samo 0,5%.

Lyra2rev2

Kao i kod Myr-Groestla, Lyra2rev2 ima najmanje sedam poznatih bazena. Opet, mnogi od gore spomenutih spremišta za druge algoritme nude dobro rješenje za one koji žele koristiti Lyra2rev. Tu spadaju BSOD.PW, Majstori blokova, i više.

Grafikon mBTC / Mh / dan za Vergeov algoritam Lyra2rev2

BSOD.PW pruža ažurne informacije poput hashrate-a i profitabilnosti za Verge mining.

Zaključak i drugi čimbenici koje treba uzeti u obzir

Gledajući svaki bazen ruda Verge, treba uzeti u obzir niz čimbenika. Kao što je gore spomenuto, naknade i vremena isplate definitivno imaju očite razlike među različitim web lokacijama. Međutim, također je važno ispitati statistiku profitabilnosti, podršku zajednice / kupca, kao i recenzije iz različitih izvora.

Ukratko, prvo biste trebali razmotriti prednosti i nedostatke projekta Verge općenito. Ako vas zanima ovaj novac za privatnost i rudarenje kripto valuta, pridruživanje Verge rudarskom spremištu mogao bi biti izvrstan način za sudjelovanje, pa čak i zaraditi dodatni XVG u procesu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me