Winkdexov miješani bitcoin indeks: kako to djeluje

Tyler i Cameron Winklevoss poznati su po brojnim kriptološkim eksploatacijama. Winklevoss Capital, investicijska tvrtka koju su stvorili ovi blizanci, 2014. godine pokrenula je Winkdex. Cilj je bio stvoriti alat za praćenje cijena Bitcoina koji je precizniji od opcija dostupnih u to vrijeme. Danas platformu za praćenje cijena Winkdex koriste brojne financijske institucije, uključujući Bloomberg, pri određivanju stvarne cijene Bitcoina.

Kako Winkdex djeluje

Indeks cijena Winkdex alat povlači podatke s više razmjena, uključujući Bitfinex, BTCE, CampBX i LocalBTC. Prikupljeni podaci zatim se stavljaju u zaštićene matematičke formule. Ove formule uzimaju u obzir širok raspon čimbenici kako bi se utvrdila prava ponderirana vrijednost Bitcoina.

Winkdex koristi postupak u pet koraka kako bi osigurao najvišu preciznost ponuđenih cijena. The Prvi korak je prikupljanje podataka o trgovini sa svih berzi koje sudjeluju. Podaci se tada označavaju vremenom i stavljaju u mrežu. Mreža uključuje izvor, vrijeme, cijenu, količinu i količinu kao postotak od ukupnog obujma trgovine. Uz to, matematički protokol traži pogrešne točke podataka i odbacuje ih iz jednadžbe.

Obraditi podatke

The sljedeći korak u jednadžbi Winkdexa je razvrstavanje obrta na temelju cijene od najniže do najviše. Ovaj je korak kritična komponenta jednadžbe jer omogućuje platformi da zanemari najnestabilnije podatke. I trgovanje niskim i visokim percentilom može stvoriti nepravilnosti u korištenoj matematičkoj formuli.

Prepoznajte trgovine

The treći korak u Winkdexovom pomiješanom indeksu cijena Bitcoina identificira trgovine s cijenama unutar graničnog praga. Ova akcija zahtijeva uklanjanje cijena razmjenskih podataka prikupljenih ispod gornjih 95 posto u jednadžbi. U ovom se koraku gornjih i donjih pet posto svih trgovina isključuje iz izračuna. Uklanjanjem najvećih i najnižih količina prometa, Winkdex može stvoriti stabilniji izračun cijene.

The četvrti korak formule mješovitog indeksa cijena Bitcoin Winkdex uključuje uklonjeni gornji i donji percentili. Kada se te uklonjene podatkovne točke ne zbroje s točno 5 posto, Winkdex će podijeliti podatke kako bi postigao željeni peti percentil koji zahtijeva protokol.

Podaci koje je prikupio Winkdex potom se sortiraju i stavljaju u tablicu koja prikazuje težine trgovina. Težina trgovine je izračun koji uzima u obzir proporcionalnu važnost trgovine. Ovi će podaci uključivati ​​sve podijeljene informacije o trgovini u prethodnim koracima. Podaci se izračunavaju uzimajući zbroj količina i dijeleći ih zbrojem količina.

Winkdex

Winkdex sa sjedištem u New Yorku na tržište je ušao u listopadu 2014. pod valom mediji pokrivenost. Od svog osnivanja, platforma Winkdex pojavila se kao jedan od najtočnijih indeksa cijena Bitcoina dostupnih kripto ulagačima.

WInkdex putem početne stranice

Winkdexov kombinirani indeks putem početne stranice

Winkdex aplikacija

Kripto dvojac zaključio je da je mudra odluka proširiti svoju platformu u mobilni sektor nakon što je prepoznao potrebu za pristupačnijim pristupom. Ta je želja potaknula pokretanje Winkdex iOS i Android aplikacija. Platformu možete koristiti izravno sa pametnog uređaja iPhone ili Android.

Kripto zajednica jedinstveno je mobilna u svojoj strategiji praćenja ulaganja. Mnogi u kripto prostoru integraciju mobilnih uređaja vide kao presudan korak prema širokom usvajanju kriptovaluta. Opskrbljujući te pojedince, Winkdex je uspio zauzeti značajan dio tržišnog udjela.

Winkdex Widget

U 2015. godini platforma Winkdex postala je dostupna u widget obrazac također. Widgeti vam omogućuju brzo praćenje indeksa cijena bez dodatnog koraka otvaranja aplikacije. Instalacija widgeta je jednostavna, a widget je popularna alternativa preuzimanju cijele aplikacije Winkdex.

Podrška za Ethereum

Winkdex također podržava sličnu funkcionalnost za Ethereum (ETH). Ethereum je već dugo jedna od vodećih kripto valuta u smislu globalne tržišne kapitalizacije. Matematička jednadžba koja se koristi za izračunavanje cijene Bitcoina jednaka je pri određivanju Ethereuma.

Blizanci Winklevoss

Blizanci Winklevoss kripto reflektorima nisu nepoznati. Dinamični dvojac već je godinama značajan glas u kripto prostoru. Par je u početku dobio masovnu medijsku pokrivenost nakon što je tužio Facebook. Braća su navodno Facebook ukrali njihov koncept s bratove platforme ConnectU. Nakon dugotrajnog suđenja, blizanci su dobili 65 milijuna dolara odštete.

Upravo je ova pobjeda u parnici vrijednoj 65 milijuna dolara na kraju dala blizancima sredstva za ulaganje u Bitcoin. Braća su iskoristila 11 milijuna dolara tih sredstava za kupnju Bitcoina u travnju 2007. godine, kada je cijena Bitcoina bila oko 120 USD po Bitcoin.

Tyler i Cameron također su se proslavili u kripto zajednici kao rizični kapitalisti. Jedna od najpoznatijih investicija blizanaca bila je BitInstant. Ova kripto burza sa sjedištem u NY-u na tržište je izašla 2011. i radila je do 2014. Među programerima projekta bili su Charlie Shrem i Gareth Nelson.

Blizanci Winklevoss ponovno su dospjeli na naslovnice 2008. godine kada su se natjecali na Olimpijskim igrama u Pekingu. 2017. godine, izvještaji isplivalo na vidjelo da su blizanci među prvim Bitcoin milijarderima. U to vrijeme braća su se hvalila da posjeduju više od jedan posto ukupnih bitcoina u optjecaju.

SEC odbijenice

Blizanci Winklevoss imali su svoj dio naleta na SEC tijekom kripto putovanja. U srpnju ove godine braća su dobila svoje drugi Odbijanje SEC-a u vezi s pokretanjem ETF Bitcoin fonda. Braća su ga nazvala Gemini Fund po svojoj vrlo uspješnoj kripto razmjeni. DIP je u svom odbijanju izjavio da se „značajna većina trgovine Bitcoinima događa na neregulisanim mjestima“.

Blizanci Winklevoss dobivaju zeleno svjetlo

Ovaj mjesec je primljena kripto razmjena Gemini odobrenje za dodavanje Litecoina na platformu. Platforma se može pohvaliti potpunom usklađenošću s SEC-om i slučajno koristi cijene Winkdex.

Winkdex se nastavlja širiti

Blizanci Winklevoss značajni su igrači u kripto zajednici. Njihov utjecaj i domišljatost i dalje se osjećaju u čitavom kripto prostoru. Ova se braća i dalje zalažu za pojačano usvajanje Bitcoina, a mnogi u svemiru vide svoje sudjelovanje presudnim u dobivanju dozvole za Bitcoin ETF-ove.

Nadamo se da će u sljedećih mjeseci ova dva kreativna uma moći uvjeriti DIP u blagodati omogućavanja rada Bitcoin ETF-ova. Za sada kripto zajednica pomno prati njihove poteze kako bi utvrdila što slijedi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map