Zašto će Blockchain tehnologija biti presudna za ekonomiju povjerenja

Zašto će Blockchain tehnologija biti presudna za ekonomiju povjerenja

Blockchain tehnologija pruža nam mogućnost upravljanja decentraliziranim gospodarskim sektorom koji koristi Peer-to-Peer protokol koji je istovremeno sigurniji i učinkovitiji od trenutne globalne ekonomske strukture. Nepromjenjiva i nepromjenjiva priroda ove revolucionarne tehnologije čini je savršeno pogodnom za ekonomsku upotrebu u ova digitalna vremena.

Svjetska ekonomska pozornica dramatično se pomiče. Ljudi su se umorili od neučinkovitosti trenutnog bankarskog sustava koji je postao toliko moćan i centraliziran da te organizacije više ne poštuju nijedan zakon. Te se organizacije nastavljaju širiti nekontrolirano i uz blagoslov vlade.

Kratki pogled na Blockchain

Srećom, blockchain tehnologija pruža održivo ekonomsko rješenje za ove probleme. Blockchain mreže koriste širok spektar računala za pohranu podataka u redundantnosti. Ti se podaci nazivaju “blokovi” i kada su povezani zajedno čine “blockchain”. Svaki blok ima kôd iz prethodnog bloka kako bi se osiguralo da su svi blokovi u njihovom točnom redoslijedu i da se nijedan podatak ne može mijenjati na mreži dok unaprijed određena količina čvorova ne odobri transakciju kao valjanu.

blockchain mreža

Bliži pogled na blok putem blockgeeksa

Ekonomija povjerenja

Budućnost blockchain tehnologije izgleda svijetlo. Industrije iz cijelog svijeta počinju koristiti ovu inovativnu tehnologiju za unapređenje svojih trenutnih poslovnih modela s impresivnim rezultatima. Uklanjanje potrebe za sustavima provjere treće strane presudno je za postizanje veće razine učinkovitosti u globalnom gospodarstvu, a samo blockchain tehnologija može pružiti ovo rješenje tržištu.

Nepromjenjiv i nepromjenjiv

U osnovi blockchain tehnologije su njene nepromjenjive karakteristike. Nitko ne može mijenjati vaše blockchain zapise bez istodobnog hakiranja tisuća računala u isto vrijeme. Blockchain tehnologija pruža vam nepromjenjiv sustav digitalne knjige koji je i brži i jeftiniji od trenutnih rješenja.

Te bi knjige mogle revolucionirati način na koji prenosimo vlasništvo nad svojom imovinom. Zamislite da su vaši podaci o vlasništvu kuće pohranjeni na blockchainu i da se u budućnosti nikada ne biste morali brinuti o sporu. To se čini kao budućnost, ali već je ovdje jer već postoji više blockchain platformi za prodaju nekretnina.

Blockchain tehnologija savršena je za zaštitu i fizičke i digitalne imovine. Na primjer, zamislite umjetnika ili djelo fotografa koji su snimljeni na blockchainu. To bi vlasniku sadržaja omogućilo da lako dokaže da je zaista pravi vlasnik i da je predmet izvorni komad.

Stogodišnja tvrtka za snimanje kamera Kodak lansirala je svoj KodakCoin ICO je početkom ove godine stvorio platformu koja koristi upravo tu tehnologiju kako bi zaštitila fotografe od neovlaštene upotrebe njihovog sadržaja. Krađa sadržaja predstavljala je ogroman problem za fotografe u ovoj digitalnoj eri i Kodak se nada da će svojim projektom malo zatvoriti problem..

Platforma pretražuje internet i postavlja podatke prema korisnikovom sadržaju kako bi se osiguralo da nije došlo do neovlaštene upotrebe spomenutog sadržaja. Ako se takav otkrije, platforma će automatski obavijestiti tvorca sadržaja o kršenju i poslati prijestupniku ponudu za kupnju prava na sadržaj ako autor to želi.

Transparentnost

Sigurno je reći da u postojeću strukturu gospodarstva nema puno povjerenja. Jedna transakcija mora proći trideset ili više sustava za provjeru treće strane prije nego što se obradi. Povrh toga, postoje velike kreditne institucije koje zarađuju milijarde pružajući ove informacije zainteresiranim stranama.

Transparentna priroda Blockchain tehnologije omogućila bi odbacivanje ovih institucija radi transparentnijeg i otvorenijeg poslovnog modela gdje bi svatko mogao dokazati svoju kreditnu sposobnost bez brige o plaćanju naknada za podsmijeh..

S obzirom na centraliziranu ulogu koju su ove kreditne kompanije preuzele na tržištu, bila bi velika nadogradnja na trenutni ekonomski sustav eliminirati ove rasipne organizacije kako bi se uspostavio automatizirani sustav zasnovan na blockchainu.

Blok lanci opskrbnog lanca

Brzo se bliži dan kada ćete moći vidjeti faze razvoja svog proizvoda kako biste osigurali kvalitetu. Zamislite da biste mogli skenirati jednu naranču i dobiti informacije poput dana kada je posađena, ubrana, čime je hranjena i koliko je dugo otpremljena. Sve se to lako može kodirati u lancu opskrbe.

Blok lanci opskrbe ključni su za omogućavanje sjaja visokokvalitetnih proizvoda na tržištu. Sposobnost dokazivanja autentičnosti i izrade proizvoda važna je i samo će nam blockchain tehnologija to omogućiti na učinkovit i automatiziran način.

Pametni ugovori

Pametni ugovori jedan su od najvećih dodataka blockchain tehnologiji koji će se dogoditi. Fabian Vogelsteller zaslužan je i za razvoj tehnologije i za stvaranje fraze “Pametni ugovori”. Ovi praktični protokoli omogućuju vam ugradnju parametara specifičnih za radnju u blockchain, što je neophodno za uspješno gospodarstvo povjerenja.

pametni ugovor

Pametni ugovori nude nenadmašnu učinkovitost

Pametni ugovori omogućuju više pojedinaca da s pouzdanjem ulažu u jednu imovinu. Pametni ugovor mogao bi se programirati za praćenje ulaganja dok se određena radnja ne dovrši. Jednom kada se aktivira akcija okidača, ugovor će automatski ispuniti svoje unaprijed programirane dužnosti, uključujući izračunavanje i raspodjelu sredstava svim investicijskim stranama.

Pametni ugovori postaju još pametniji s više funkcionalnosti koja se svakodnevno razvija. Današnja treća generacija pametnih ugovora sposobna je dovršiti vrlo složene postupke. Ova fleksibilnost dodatno potiče rast decentraliziranog gospodarstva i ključna je za izgradnju povjerenja u ovu tehnologiju.

Ekonomija povjerenja radi na blockchainu

Danas postoji tehnologija za razvoj gospodarstva koje je istovremeno sigurnije i učinkovitije od svoje prethodnice. Blockchain tehnologija brzo postaje pametan izbor za najvažnije zadatke u našim gospodarskim sektorima, a kako se integracija nastavlja, nema sumnje da će ova nevjerojatna tehnologija zasigurno vidjeti daljnju primjenu na tržištu.

Što vi mislite? Možete li vidjeti da se ekonomija povjerenja jednog dana nadmeće s našim trenutnim sustavima? Javite nam dalje Cvrkut i obavezno se prijavite za naš bilten kako biste bili informirani o svim najvažnijim novostima na kripto tržištu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map