Disruptori koji drmaju tradicionalnim modelima, omogućavaju nam da ostvarimo pasivan prihod – ili ogrnuti zlikovac odgovoran za sve praznine u visokoj ulici? Korisnici su već neko vrijeme voljeli tržnice, a trenutni ih se gnušaju. Ali s porastom blockchain tržišta, to bi moglo biti vrijeme povrata.

Internetske tržnice imaju puno koristi od blockchaina. Ali oni također moraju puno izgubiti, pogotovo ako ne uspiju steći prednost prvog pokretača. Možda imate lojalnu bazu korisnika koji uvijek iznova profitira na vašoj platformi. Zašto im ne dati pouzdanu alternativu koja im ne ostavlja 20 posto manje u džepu? Inače pripazite kako brzo odlaze.

Kako funkcioniraju Blockchain tržnice?

Jednom kad shvatite prirodu blockchain tehnologije, postaje prilično lako shvatiti kako blockchain tržišta mogu raditi. Rade samostalno, koriste istinski peer-to-peer sustav (nijedan koji se ne prodaje na takav način) koji omogućuje da se povjerljive transakcije događaju od prodavatelja A do kupca B. Bez posrednika.

Dakle, ona rezervna soba koju iznajmljujete preko Airbnb-a? Taj auto kojim se vozite za Uber? Kroz blockchain tržnice i tehnologiju pametnih ugovora sada možete dobiti cjelokupnu vrijednost transakcije. I više ne morate raditi za 20 posto manje. Možete primiti cijelu plaću.

Sa sustavom pametnih ugovora, nakon dogovora o uvjetima, transakcija se odvija. Jednostavno i lako, brzo i učinkovito, jeftinije i poštenije.

Zastupljenost na tržištu blockchaina: grafika koja prikazuje računala i telefone povezane linijama, simbolizirajući izravnost blockchain pristupa.

Prikaz blockchain tržišta

U čemu je kvaka?

Što se događa u slučaju spora oko plaćanja? Ako blockchain tržišta funkcioniraju autonomno i ravnopravno, što ako kupite predmet u dobroj vjeri i primite nešto drugačije? Ili ga uopće nikad ne primite?

Prije svega, šanse da se to dogodi u osnovi su manje pomoću blockchain tehnologije. Ocjena prodavatelja je nepromjenjiva i vidljiva svima. Dogovorite se loše? Jednostavno prodavatelja navedete u recenziji. Nekoliko loših kritika previše i taj će prodavač biti isključen s tržišta.

Ipak, i dalje će se događati sporovi oko plaćanja koji su možda izvan kontrole kupca ili prodavatelja. Što ako potres uništi dom prije dolaska turista? Ili se antikni sat koji pošaljete ošteti u pošti?

Za mnoge od ovih slučajeva, blockchain tržnice poput OpenBazaara koriste escrow sustav s pouzdanom trećom stranom za rješavanje spora. Sredstva se šalju, ali ne puštaju dok se dvoje od tri stranke ne slože da su uvjeti prihvatljivi.

Skalabilnost je drugo pitanje, posebno s mrežom Ethereum. 15 transakcija u sekundi jednostavno nije dovoljno za masovno usvajanje. Također nema još puno blockchain tržišta u potpunosti spremnih. Ali, nije potreban genij da se vidi smjer kojim mrežna tržišta idu s Webom 3.0.

Listia internetska platforma za zamjenu

S osmogodišnjim iskustvom i milijunima već trgovanih predmeta, ako volite dobru staru trampu, možda ste čuli za to Listia već. Ideja koja stoji iza ovog internetskog tržišta je da stvari koje više ne želite možete mijenjati za predmete kojih su i drugi ljudi siti. Smeće jednog čovjeka je blago drugog čovjeka. Ili tako nešto.

Dakle, ako držite Xbox koji nikad ne koristite ili požalite što ste kupili tu Guccijevu torbicu i želite je zamijeniti za nešto iste vrijednosti, možete je mijenjati na Listii.

Listia Bartering Platform, naslovna stranica njihovog internetskog blockchain tržišta

Listia platforma za razmjenu

Zašto Listia koristi Blockchain Tech?

U klasičnom stilu “ometaj se prije ometača”, Listia već neko vrijeme koristi vlastitu kriptovalutu. Suosnivač i izvršni direktor Gee-Hwan Chuang objašnjava:

“Listia se prvi put upustila u blockchain tehnologiju iz jednostavnog razloga: Listia je koristila centraliziranu digitalnu valutu, Listia Credits, od svog osnutka. U početku smo istraživali pretvaranje Listia kredita u decentraliziranu kriptovalutu. Nakon nekoliko brainstorminga i sastanaka proizvoda, smislili smo koncept kako bismo promijenili način na koji potrošači posluju na ravnopravnim tržištima. “

Primijetite da kaže “tržnice” u množini? To je zato što Listia već razmišlja nekoliko koraka unaprijed. Razvili su peer-to-peer sustav transakcija, Ink Protocol, koji omogućava potrošačima da međusobno trguju na bilo kojem tržištu – ne samo na svom.

„Uzeli smo svoje znanje iz vođenja tržnice tijekom osam godina i pretvorili smo ga u robustan protokol transakcija koji pruža decentraliziranu escrow, rješavanje sporova i javni, prenosivi sustav reputacije … Korisnici će sada moći steći reputaciju na tržnicama i koristiti je na bilo koja platforma “, objašnjava Chuang.

Ink Pay je aplikacija za plaćanje na tržištu koja omogućava korisnicima kupnju i prodaju pomoću XNK, Listiinog ERC20 kompatibilnog tokena, dok zarađuje prenosivu reputaciju. Ink Pay je također preglednik u kojem korisnici mogu vidjeti povijest transakcija i povratne informacije bilo kojeg drugog korisnika putem svoje Ethereum adrese ili QR koda.

Prijenosni sustav ugleda

Listia koristi blockchain tehnologiju za stvaranje decentraliziranog, prenosivog sustava reputacije koji pomaže korisnicima da sigurno šalju i primaju uplate na peer-to-peer tržištima. Oni zarađuju javnu reputaciju za svaku završenu transakciju i mogu prenijeti svoju stečenu reputaciju s tržišta na tržište, pružajući trenutnu vjerodostojnost i provjeru.

Kupci mogu brzo potražiti povijest transakcija i povratne informacije prodavatelja prije nego što se odluče za transakciju s njima.

Blockchainova transparentnost stvarni je izmjenjivač igara

Listia uzima malu naknadu za transakciju kad se nešto kupi ili proda. A Ink Protocol ima udice koje omogućavaju da i svako tržište koje ga prihvati uzme naknadu za transakciju. “Nakon integracije s protokolom tinte, Listiin osnovni poslovni model nije se puno promijenio”, priznaje Chuang. Transparentnost tehnologije blockchain ovdje je pravi izmjenjivač igara.

Razmjena robe na Listiji: snimka zaslona njihova tržišta i recenzija aplikacija.

Razmijenite robu na Listiji

„Uvođenje tehnologije blockchain neophodno je za stvaranje javne, nepromjenjive evidencije o transakcijama i povratnim informacijama. Ovo je osnovna tehnologija koja će prodavačima omogućiti da na potpuno transparentan i pouzdan način steknu reputaciju na svim tržištima. Trenutno tradicionalna tržišta e-trgovine posjeduju reputaciju prodavatelja, a prodavači nemaju drugog izbora nego nastaviti prodavati na toj platformi kako bi iskoristili svoju reputaciju. Bez blockchain tehnologije podaci prodavača i dalje bi bili u vlasništvu jednog entiteta. ”

Listiina vizija je donijeti blockchain i Ethereum tehnologiju glavnim potrošačima pomažući ljudima da je koriste u svakodnevnim situacijama.

Zatvaranje misli

Čini se da je Listia pametni pokretač na prostoru blockchain tržišta, ukrcavajući se s tehnologijom prije nego što je istjeraju. I zapravo, blockchain tehnologija odgovara modelu Listia poput rukavice.

“Nakon što smo približno desetljeće vodili Listia peer-to-peer tržište, shvatili smo da bi se problemi koje smo pokušavali riješiti mogli generalizirati na tržnicama”, kaže Chuang.

“Listia vjeruje da će samouvjerena reputacija u potpunosti promijeniti način na koji potrošači kupuju i prodaju na mreži. Kupci dobivaju mir, a prodavači ugled koji se može prenijeti, vraćajući više novca u vlastiti džep. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me