Sektor Bitcoin bankomata zagrijava se zahvaljujući kombinaciji čimbenika, uključujući bolju tehnologiju, više funkcionalnosti i povećanu potražnju. Povećana potražnja glavni je razlog zašto više ulagača gleda prema ovom automatiziranom poslovnom modelu kao pametnoj točki ulaska u poslovni sektor Bitcoin.

Bitcoin bankomati niču na novim mjestima na adresi povećavajući stopa. Ova samostalna kripto čvorišta omogućuju korisnicima ulazak na kripto tržište bez potrebe za tehničkim znanjem. U osnovi, korisnik Bitcoin bankomata ne treba znati ništa o kripto tržištu. Bitcoin bankomate mnogi smatraju nedostajućom vezom između kripto tržišta i svakodnevnih potrošača. Ovi su strojevi jednostavni za upotrebu i pružaju kripto investitorima pouzdanu alternativu fiat-to-crypto burzama, kao što je Coinbase. Uzmimo trenutak da ispitamo prednosti i nedostatke ovog nadobudnog kripto poslovnog sektora.

Rastuća popularnost

Kripto tržište se širi. Svakodnevno novi ulagači uče o prednostima blockchain tehnologije. Ova potražnja stvara jedinstvenu priliku za pametne poduzetnike koji se žele pozicionirati na tržištu prije uobičajenog usvajanja. Bitcoin bankomati donose novu razinu praktičnosti na kripto tržište, dopuštajući bilo kojem pojedincu da izravno kupi kripto.

Bitcoin bankomat putem Beyond Your Daily News

Bitcoin bankomat putem Beyond Your Daily News

Isplativo

Bitcoin bankomati jedno su od najisplativijih BTC poduzeća koje možete pokrenuti. Te jedinice koštaju oko 10.000 američkih dolara. Bitcoin bankomati ne trebaju puno električne energije da bi funkcionirali, a nije potreban ni dodatni hardver za praćenje vašeg ulaganja. Ovi smanjeni operativni troškovi mame potencijalne rudare za sektor bankomata.

Troškovi obnavljanja zalihe moraju se uzeti u obzir prilikom razmatranja operativnih troškova vašeg bankomata. Većina jedinica zahtijeva da svoj uređaj povežete s vrućim novčanikom posvećenim vašem bankomatu. Morat ćete nadgledati ovaj novčanik kako biste osigurali da bitcoin bude dostupan za kupce. Ako dopustite da se novčanik isprazni, vaši kupci neće moći kupiti bitcoin.

Neke jedinice dolaze unaprijed programirane na razmjenu. Ove jedinice ne zahtijevaju zalihu vrućeg novčanika. Umjesto toga, Bitcoin se kupuje izravno s burze i prenosi korisniku Bitcoin bankomata. Ova vam opcija može uštedjeti troškove pokretanja, ali morat ćete prenijeti naknadu za zamjenu na svoje kupce kako biste izbjegli smanjenje svoje dobiti.

Morat ćete pohraniti svoj bankomat gotovinom ako živite u području gdje kupci mogu prodati svoj Bitcoin na uređaju. Prokripto zemlje poput Japana i Južne Koreje pružaju svojim građanima ovu mogućnost. SAD je restriktivno dopuštao ovu opciju zbog propisa koji se vrte oko razmjene fiat valuta.

Dodana funkcionalnost

Proizvođači Bitcoin bankomata vrtoglavom brzinom dodaju novu funkcionalnost svojim jedinicama. Možda ćete otkriti da su neke od ovih novih značajki jednako vrijedne za mogućnost kupnje Bitcoina. Većina Bitcoin bankomata omogućuje korisniku kupnju raznih altcoina. Litecoin, Ethereum i Bitcoin Cash najpopularniji su altcoin-i dodani ovim bankomatima. Iako neke jedinice nude mnogo širi izbor.

Neobvezni KYC – Anonimne transakcije

Jedna od najvećih prednosti Bitcoin bankomata je anonimnost u kojoj korisnik može uživati. Kako se zakoni “Upoznaj svog kupca” (KYC) uvlače u kripto prostor, oni koji žele zaštititi svoju privatnost mogu to učiniti pomoću jednog od ovih korisnih uređaja.

Najbolji Bitcoin bankomati omogućit će vam da se odlučite za KYC zakone ako su potrebni za rad u vašoj regiji. Ova značajka također će vam omogućiti da prilagodite funkcionalnost svog Bitcoin bankomata u skladu s lokalnim zakonima. Kripto prostor bilježi sve veće propise, a odabirom bankomata s ovom sposobnošću osiguravate da vaš stroj može ispuniti lokalne zakonske zahtjeve.

Izravni pristup ICO-ima

Neki Bitcoin bankomati pružaju svojim klijentima izravan pristup odobrenim početnim ponudama kovanica (ICO). Najnovija linija Trillianta omogućuje vam kupnju altcoin-a od ICO-a pomoću BTC-a, ETH-a, LTC-a ili fiat valute. Programeri iza projekta prepoznali su potrebu za otvorenijim pristupom kripto tržištu, a ova najnovija značajka čini ulazak u kripto prostor lakšim nego ikad.

Programi djelomičnog vlasništva

Djelimično vlasništvo nad Bitcoin bankomatima omogućuje vam kupnju u jedinici već za 100 USD. Ovi programi koriste pravno obvezujuće pametne ugovore o podjeli prihoda temeljene na blockchainu kako bi zajamčili vaš postotak dobiti. Blockchain tehnologija pruža korisnicima 100-postotnu transparentnost.

Problemi s Bitcoin bankomatom

Na tržištu Bitcoin bankomata postoje neki svojstveni problemi. Točnije, ne postoje savezni zakoni koji se tiču ​​smještaja tih jedinica u većini regija svijeta. Ovaj nedostatak transparentnosti otežava jamstvo da lokalni Bitovnici neće zabrljati vaš Bitcoin bankomat. Država Vermont poznata ugasiti rani Bitcoin bankomat 2015. godine zbog različitih tumačenja pravnog statusa ovih strojeva.

Osim nesigurnosti na tržištu, morate se nositi i s kolebanjem cijena Bitcoina. Prošlog prosinca Bitcoin je iznosio nešto manje od 20.000 dolara po komadu. Danas je Bitcoin nešto iznad 6000 dolara. Imali biste značajan gubitak da ste svoj vrući novčanik opskrbili BTC-ima od 19.000 dolara i prodali ih za manje od polovice njihove prvotne cijene. Volatilnost tržišta izravno će utjecati na vašu dobit.

Bitcoin bankomati povezani s razmjenom imaju različite probleme. Te se jedinice moraju oslanjati na burze kako bi izvršile narudžbu kupca. Brojni su prigovori pojedinaca koji kažu da ove jedinice kontinuirano ne rade ispravno.

Bitcoin bankomat putem financija magneta

Bitcoin bankomat putem financija magneta

Jedan od do sada najomiljenijih incidenata dogodio se kada su analitičari Business Insidera Matt Weinberger pokušao koristiti Bitcoin bankomat u Las Vegasu. Bankomat je na kraju odbio njegovu kupnju od 11 dolara zbog neispunjavanja minimalnog potrebnog iznosa. Međutim, na jedinici nije spomenut minimalni iznos kupnje.

Slijedom toga, jedinica je na kraju zadržala svojih 11 dolara i nije mu dala nijedan BTC. Nakon što je kontaktirao Oblak novčića, tvrtka je objasnila da jedinica nije mogla izdati svoj BTC zbog tadašnjih rudarskih naknada. Tvrtka se ponudila da mu izravno pošalje BTC. Ovaj incident naglašava nedostatke koji još uvijek postoje u ovoj novoj tehnologiji.

Na kraju je bankomat ispravno funkcionirao, ali tržište je bilo zagušeno, što je rezultiralo naknadama za podsmijeh. Možete zamisliti kako bi se vaši budući kupci uzrujali u ovoj situaciji.

Bitcoin bankomati – vi odlučujete

Samo vi možete odlučiti je li posao s Bitcoin bankomatima pravo ulaganje. Ovo možete smatrati unosnom investicijom ako živite u području koje snažno prati kripto. Očekuje se da će tvrtke BTC-a daljnje usvajanje biti u sljedećim mjesecima. To nije iznenađenje. Ljudi uvijek traže jednostavniji način ulaska na kripto tržište. Bitcoin bankomati mogu biti taj put.