U velikoj ste dobitnoj kripto trgovini. Vaša otvorena dobit nastavlja se povećavati svaki dan. Čestitamo! Ali znate li točno zašto i kada napustiti dobitne trgovine prije pametni novac pomozite si nekim ili čak svim vašim teško stečenim dobicima?

Ovaj će članak pokazati nekoliko osnovnih, nisko rizičnih postavki za preuzimanje dobiti koje vam mogu pomoći da unaprijed odredite svoje trgovinske izlaze prije nego što to postane očito stado. Izlaskom ispred gomile moći ćete zadržati daleko više svojih otvorenih dobitaka. Također ćete doživjeti manje stresa i provesti manje vremena na tržištu, čime ćete smanjiti izloženost riziku.

Strategija # 1: Korištenje brojača bar-brojeva u ciklusu u sprezi s podrškom / otporom i divergencijama cijena / impulsa (dugi poslovi)

Većina likvidnih (velika količina trgovanja) kripto tržišta rade po cijeni od 16-24 bara ciklus (mjereno od korita do korita, prosjek je obično 18-20 bara). Ucrtavanjem a dvostruko stohastički oscilator na vašim kartama, možete vizualno predvidjeti gdje se može pojaviti sljedeći niski ciklus razmjene. Ovaj precizni tehnički pokazatelj može vam dati dodatno povjerenje u ulazak / izlazak iz vaše trgovine. U donjem primjeru trgovine identificirao sam valjani ciklus od najmanje x u dnevnom grafikonu BTCUSD-a. Cijena ubrzava više u sljedeća četiri takta, konsolidira se za još nekoliko, a zatim postiže konačni val do trenutka A. Ovdje djeluje nekoliko dinamika ciklusa koje trebate internalizirati:

 • U bikovskom ciklusu tržišta se obično uzdižu za 5 do 7 bara iz ciklusa prije privremenog zaustavljanja / povlačenja (plavi pravokutnik).
 • Ako se cijena ponovno podigne nakon štanda, očekujte da će se cjeloviti skok od najnižeg ciklusa opet zaustaviti nakon 11-14 cjenovnih bara.
 • Ako potez od 11-14 bara stane na prethodnom, jakom otpornost zona (crvena linija na grafikonu) i vidite oscilatore impulsa poput Indeks robnih kanala (CCI (14)) koji se očituje negativno razilaženje s akcijom cijene, morate izaći iz dobitne trgovine odmah.

BTCUSD izlazi iz pobjedničke trgovine nakon 12 barova

Slika 1.) Bitcoin / USD, dnevno. Korištenje znanja o brojanju traka bicikla i drugim tehničkim pokazateljima može vas upozoriti na glavne izlaze za ostvarivanje dobiti – prije ostatka gomile. Grafikon grafikona: Metastock.com

Nakon snažnog rallya od 11-14 bara (onaj bez usputnih preokreta), vjerojatnost daljnjih dobitaka izuzetno je mala. Dakle, kad se cijena ubrza iz prve zone staja, počnite razmjera od najmanje trećine vaših otvorenih dobitaka kad se dostigne bar 10, skinite sljedeću trećinu pomoću šanka 11 i svakako budite potpuno van trgovine i unovčite prije nego što cijena naleti na glavnu liniju otpora.

Ključni za poneti:

 • Uvijek znajte trenutni broj traka ciklusa; većina kripto tržišta zaustavit će se / preokrenuti nakon jakog relija od 11-14 bara.
 • Znajte gdje su ključne zone otpora (opskrbe) u kovanicama kojima trgujete; to su obično područja s vjerojatnostima zaustavljanja / preokreta s velikom vjerojatnošću.
 • Budite svjesni razvoja razlika u cijeni / zamahu u pouzdanim oscilatorima kao što su Indeks robnih kanala ili CCI (14), posebno nakon jakog okupljanja od 11-14 bara prema ključnoj zoni otpora.
 • Korištenje ova tri alata omogućit će vam da utvrdite izlazne točke trgovine s velikom vjerojatnošću puno prije stada. Izlazite iz dobitnih trgovina prije nego što vaši otvoreni dobici postanu meta otmice!

Strategija br. 2: Prodaja snage paraboličnog mitinga u kasnoj fazi (dugi poslovi)

Većina kripto krila kreće se u tri uzastopna, trajna vala. Tada dolazi do preokreta trenda ili velike faze konsolidacije. Akcija cijena od kraja prosinca 2017. do listopada 2018. u dnevnom grafikonu BTCUSD-a dobro ovo prikazuje:

BTCUSD četiri vala prema izlaznoj dobitnoj trgovini

Slika 2.) Bitcoin / USD, tjedno. Najjača tržišta u trendu zaustavit će se / preokrenuti nakon tri uzastopna, snažna vala. Kad se pojavi četvrti val i cijena počne ubrzavati, potreban vam je plan za ubiranje dobitaka. Grafikon grafikona: Metastock.com

Imajte na umu da su se tri primarna vala spuštala od početka 2018. Počeo je četvrti val, ali nije uspio ukloniti najniži val trija, a cijena se konsolidira već nekoliko mjeseci.

No, sada pogledajte lijevu stranu grafikona: tri snažna bikova vala tiskana tijekom ožujka – listopada 2017., no onda se nakon samo manjeg povlačenja pojavio četvrti val. Ovaj čudovišni val kupnje rastao je gotovo okomitim tempom šest tjedana. Ovaj špekulativni miting podstaknut manijom rezultirao je predvidljivim otpuštanjem vrha / preokretom sredinom prosinca 2017. Evo kako zaraditi i zaštititi otvorene dobitke, ako ikad budete uhvaćeni u skoro okomitom paraboličnom mitingu:

 • Jednom kada cijena skoči iznad vala tri, počnite pratiti odnos cijene prema plavom osmom razdoblju eksponencijalni pomični prosjek (EMA) linija. Kako se cijena proteže sve više i više iznad crte, počnite uzimati trećinu otvorenih dobitaka i koristite liniju kao završno zaustavljanje.
 • Pratite razinu 13-razdoblja Prosječni indeks smjera ili histogram ADX (13). Očitanja iznad 50 ekstremna su, osim u paraboličnom mitingu. Umjesto toga potražite razlike u cijeni / zamahu između ADX-a i cijene. Imajte na umu kako ADX nije uspio postići novi maksimum čak i dok se Bitcoin povećavao prema gore. Ovo je bio jasan pokazatelj da rezervirate još više, ako ne i sve svoje otvorene dobitke.
 • Konačno, povlačenje nakon vala dva bilo je defacto tjedni ciklus. Cijena se okupila za osam taktova, zaustavila se na visini vala tri, malo se povukla i zatim započela gotovo okomito napredovanje od šest barova. To je ukupno 14 cjenovnih bara više od najnižeg ciklusa. Sjećate se pravila o šipkama od 11 do 14 o kojem smo ranije razgovarali? Do stupca 11, pametni bi trgovac agresivno skalirao, a do stupca 12 zgrabio bi sve otvorene dobitke i potrčao prema brdima. Usporedite tu izlaznu strategiju sa strategijom većine trgovaca na malo koji su vjerovali da je nebo granica.

Ključni za poneti:

 • Snažni val iznad vala tri možda nagovještava parabolični miting u razvoju.
 • Pratite odnos između plavog eksponencijalnog pomičnog prosjeka od osam razdoblja i same cijene. Ekstremi možda upozoravaju da je skup gotovo završen.
 • Pratite ADX u razdoblju od 13 razdoblja za razlike u cijeni / zamahu. Neuspjeh ADX-a da zajedno s cijenom napravi novi maksimum jasan je izlazni signal.
 • Pravilo cjenovne bar 11-14 također je vrlo moćan saveznik u borbi za zadržavanje otvorenih dobitaka. Nikada ne očekujte da će se tržište značajno okupiti nakon 11-14 barova. Uzmite svoju dobit i vratite se gotovini.

Strategija # 3: Korištenje vremena ciklusa za izlazak iz kratkih trgovina u snagu

Dnevni grafikon svijeća za Bitcoin / USD jasno otkriva ponavljanje broja ciklusa od 19-21 bara (od korita do korita). Ponekad se ovaj ciklus može proširiti na 24-26 bara, ili se čak smanjiti na 14-16 bara, ali obično traje prosječno 18-20 bara.

Recimo da vam je nedostajalo prekid linije trenda krajem siječnja 2018. i već ste znali da bi se ciklus visoke vjerojatnosti trebao pojaviti 6. veljače ili približno tog datuma. Cijena je vrlo brzo pala, nudeći vam dobitak od gotovo 20 posto do 2. veljače, pa što bi tada bio mudar trgovac? Neke savjete potražite u donjem grafikonu:

Bitcoin / USD izlazi iz dobitnih trgovina s ciklusima

Slika 3.) Bitcoin / USD. Pametni trgovci koriste svoje znanje o predviđanju ciklusa kako bi vremenom odredili svoje izlaze, uzimajući dobit ispred stada. Bikovski preokretni svijećnjaci potvrđuju najniže cikluse, ali su loši kratki signali za izlazak iz trgovine. Grafikon grafikona: Metastock.com

Broj biciklističkih traka bio je 16. veljače 2. veljače. Tada ste imali otvorene dobitke od 20 posto, pa bi mudar potez bio uzeti barem polovicu otvorenih dobitaka zatvaranjem šanka. Tada kako su se razvijale poluge 17-20, postojala je jedna konačna prilika za ubiranje konačnih dobitaka prije formiranja ciklusa. Je li cijena mogla dodatno pasti, a ciklus najniže produžiti na kasniji datum? Da, ali zašto biste riskirali otvorene dobitke na tako niskom vjerojatnom ishodu?

Ponovno

Slična postavka kratke trgovine nalazi se na desnoj strani grafikona. Vrijeme ciklusa i dinamika uzimanja dobiti funkcionirali su na potpuno isti način. Usput, plitko povući Dugi ulazak u sredinu grafikona dogodio se i nakon potvrđenog ciklusa niskog. Plitki povlačenja u najniži ciklus javljaju se u fazi bikova ciklusa, a duboka u fazama medvjeđeg ciklusa. Što više radite s ciklusima u istom novčiću, to će vam biti lakše prepoznati nisko rizične kupnje i prodaje kratkih postavki.

Ključni za poneti:

 • Praćenje prosječne duljine ciklusa u svakom novčiću kojim trgujete pruža vam snažnu prednost u trgovanju.
 • Kada duljina ciklusa dobitne kratke trgovine dosegne 15 barova, pripremite se za uzimanje oko polovice dobiti.
 • Kako ciklus napreduje kroz barove 17-20, morate u potpunosti izvući svoju dobitnu kratku trgovinu.
 • Plitki povlačenja u najniže cikluse obično se javljaju u bikovskim fazama ciklusa. Dublji povratci u najniže cikluse događaju se tijekom medvjeđih faza ciklusa i / ili glavnih, bikovskih preokreta trendova.

Sažetak

Znati kako izaći iz pobjedničkog posla može biti umjetnost koliko i hladan, mehanički postupak. Ali duboko poznavanje vremena ciklusa i ostalih tehnika pomoći će vam da izvučete maksimalan dobitak iz svojih pobjednika. Ovo znanje spriječit će da se velika dobitna trgovina pretvori u osrednjeg pobjednika ili čak u izgubljenu trgovinu. To je događaj koji nijedan vješt trgovac nikada ne bi trebao iskusiti.

Dobijte žetvu prije nego što to učini vaša konkurencija i imat ćete sve što je potrebno za dosljednu zaradu na kripto tržištima.

Izjava o odricanju odgovornosti: Špekulacije na financijskim tržištima uključuju značajan rizik i stoga se pri trgovanju ili ulaganju treba koristiti samo rizični kapital. Uvijek se posavjetujte s licenciranim financijskim savjetnikom prije uvođenja rizičnog kapitala na financijska tržišta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me