Uvođenje fonda od 100 milijuna dolara na medvjeđem tržištu smjela je avantura, ali prema svemu sudeći, tim Algo Capital-a uzbuđen je što će kapitalizirati visoki potencijal projekata kriptovaluta i blockchaina..

Algo Capital, grupa rizičnog kapitala usmjerena na blockchain, uložit će u nove disruptore koji žele graditi na decentraliziranoj platformi Algorand tijekom sljedećih deset godina. Osnovao ga je profesor na MIT-u, pionir kriptografije i dobitnik Turingove nagrade Silvio Micali, Algorand protokol nastoji steći opseg decentralizirane platforme u vrijeme kada mnoge platforme preuzimaju tržišne udarce.

CoinCentral povezan s Algo Capital Managing partnerima Arulom Muruganom i Davidom Garciaom te izvršnim direktorom Algoranda Steveom Kokinosom.

Kako izgleda idealan sastav portfelja Algo Capital financiran sa 100 milijuna dolara? Postoji li pritisak na rano ukrcavanje projekata kako bi se mreža Algorand mogla brže razviti?

Nastojimo početi investirati čim se pokrene glavna mreža Algoranda. Ovo je zakazano za kasni Q1. U međuvremenu smo u procesu provođenja dubinske analize s nekoliko tvrtki. Vjerujemo da su usvajanje i korisnici ključni za stvaranje i bilježenje vrijednosti, pa ćemo u početnoj fazi svoj portfelj usmjeriti u startupe s dokazanim uklapanjem na tržište proizvoda i sa stvarnom vučom kako bismo doveli korisnike. Ulagati ćemo u visokokvalitetne infrastrukturne projekte, zajedno s aplikacijama.

Kao dio faze 2, želimo ulagati u projekte u ranijoj fazi i usko surađivati ​​s inkubatorima i venture laboratorijima širom svijeta. Štoviše, imat ćemo veliku izloženost Algosu, izvornom novcu Algoranda, kojim ćemo strateški upravljati. Od kapitala uloženog u startupove, 10% namjeravamo rasporediti u Algos, a preostalih (90% više) u USD.

Nadalje, nastojimo iskoristiti preostala posjeda Alga za aktivno sudjelovanje u mreži pokretanjem čvora u početnoj fazi pokretanja i stavljanjem uloga da bismo generirali daljnje nagrade za fond.

Kako izgleda postupak odlučivanja za financiranje predloženih projekata? Prođite nas od nasipa do lansiranja proizvoda.

Provođenje vrlo kritičnog postupka dubinske analize u trenutnoj ranoj fazi tehnologije je ključno. Trenutno postoji velika buka u vezi sa svim različitim aplikacijama koje ova tehnologija obećava.

To će biti rečeno, također ćemo na početku usmjeriti svoj postupak odlučivanja uglavnom u slučajeve korištenja u kojima je trenutno stanje blockchain tehnologije dokazalo iskoristivost. Bit ćemo izuzetno usredotočeni na proizvod, a ne samo na tehnologiju. Tim, prilagođenost tržištu proizvoda i sposobnost skaliranja bit će tri ključna aspekta u našem procesu procjene i donošenja odluka. Uz pregled poslovanja, uključit ćemo se u detaljnu tehničku skrbnu skrb koju vodi naš tehnički direktor.

Centralizacija nasuprot decentralizaciji u stogu aplikacija, ekonomskom modelu i uporabi blockchaina također će biti dio našeg postupka donošenja odluka. Imat ćemo investicijski odbor koji mora odobriti svaku investiciju. Nakon ulaganja, jedan od partnera u Algo Capitalu aktivno će sudjelovati u startupu kao član uprave ili uloga koja je prikladna da im pomogne da steknu tržišnu privlačnost i postignu rast.

Zašto se Algo Capital u početku namjerava usredotočiti na fintech aplikacije za ekološki sustav Algorand?

Naš je glavni fokus na fintech aplikacijama iz dva glavna razloga. Prvo, blockchain tehnologija prirodno je spremna znatno poremetiti financijske usluge, a drugo, Algorand je prirodna sposobnost za rješavanje slučajeva korištenja financijskih usluga putem svojih ugrađenih financijskih primitiva ugrađenih u protokol. To će, na primjer, omogućiti izdavanje imovine s mnogim specifikacijama jednostavnom uporabom opcode-a bez potrebe za korištenjem složenih i neučinkovitih pametnih ugovora. Vjerujemo da će Algorand ubuduće pokretati glavna tržišta kapitala zahvaljujući ovim značajkama.

Kako Algo Capital odvaja pšenicu od kukolja gledajući predložene projekte. Postoje li apsolutni “must-have” koji tim ili tehnologija zahtijevaju za razmatranje? Alternativno, koje su crvene zastavice koje najčešće vidite kako koče blockchain projekte iz financiranja?

Kao što je prethodno spomenuto, prilagođenost tržištu proizvoda i sposobnost skaliranja ključni su aspekti koje tražimo u tvrtkama. Imati jaku momčad koja može izvršiti i isporučiti bit će krajnje potrebno.

Glavne crvene zastave za nas uključuju nepostojanje validacije minimalne primjerenosti na tržištu proizvoda, provođenje blockchain tehnologije za rješavanje problema koji se mogu bolje riješiti drugim rješenjima i timovi bez jasne vizije niti mogućnosti izvršenja na njoj.

U tako novonastaloj industriji čini se da su investicijski fondovi sve više potrebni za sudjelovanje i usmjeravanje svojih portfeljnih projekata. Koliko će Algo Capital biti uključen u projekte u koje ulažu i podržavaju?

Sva četiri partnera tvrtke Algo Capital bivši su tehnološki poduzetnici, a naš CTO već nekoliko godina ima bogatu i dokazanu stručnost u blockchain tehnologiji. Želimo zasukati rukave i pomoći našim portfeljnim tvrtkama da aktivno dovode kupce / korisnike i potiču usvajanje. Na našu ulogu gledamo kao na partnere s dodanom vrijednosti našim portfeljnim tvrtkama. Pored toga, status ekosustava Algo Capital stavlja nas u privilegirani položaj da branimo svoja ulaganja iskorištavanjem bliskog odnosa s Algorandom i ostalim glavnim igračima budućeg ekosustava.

Možete li proširiti što će laboratorij blockchain Algo Capital pružiti programerima i poduzetnicima? Koje će se prednosti laboratorija blockchain nadati svojim korisnicima izvan onoga što mogu sami postići?

Naš partner i glavni tehnički direktor Pablo Yabo također je osnivač i direktor Coinfabrika, jednog od najvećih Blockchain laboratorija u Latinskoj Americi i širom svijeta. Oni rade s različitim blockchainima i dubokim tehnologijama od 2013. Sada vodi izdvajanje Coinfabrika koji će se fokusirati isključivo na tehnologiju Algorand.

Laboratorij će usko surađivati ​​s timom Algoranda i s vanjskim tvrtkama. Ovaj će se laboratorij zvati AlgoFabrik; Pablo i njegov tim uskoro će moći podijeliti više informacija o ovom projektu. AlgoFabrik će biti bliski partner Algo Capitalu pomažući našim tvrtkama da se snađu u tehnološkim izazovima i pružajući tehničke savjete fondu u odlukama o ulaganju.

Duboki uvid AlgoFabrika u putokaz i tehnološki razvoj Algoranda omogućit će Algo Capitalu da pravovremeno prepozna važne događaje i trendove kada traži mogućnosti ulaganja.

Ako će Algo Capital u budućnosti uspjeti pokrenuti ekosustav Algoranda, hoće li fond tražiti mogućnosti za podršku blockchain zajednici izvan Algoranda?

Na temelju našeg temeljnog uvjerenja da je Algorand prava tehnologija za poslovanje i uobičajeno usvajanje blockchaina, nastojimo rasporediti i upravljati kapitalom za sljedećih 10 godina usredotočujući se na tvrtke koje koriste decentralizirano gospodarstvo koje pokreće Algorand.

To ne znači da će tvrtke iz našeg portfelja biti ograničene na upotrebu drugih blockchain tehnologija ako to ima smisla za njihove poslovne interese i ciljeve.

Pretpostavimo da sam početnik u razvoju blockchaina … Zašto me najviše veseli gradnja ekosustava Algorand za razliku od drugih rješenja za interoperabilnost poput Cosmosa ili Tezosa?

Kao prvo, Algorand je usredotočen ne samo na omogućavanje i podršku zajednici programera usmjerenih na blockchain, već i na širu zajednicu programera širom svijeta koji rade na raznim platformama, jezicima i programima. U Algorandu imamo viziju budućnosti koja se uvelike razlikuje od ostalih rješenja za interoperabilnost.

Drugo, u smislu naše zajednice programera, naš fokus je na jednostavnosti. Programeri, i oni koji imaju iskustva s blockchainom i oni koji su novi u blockchainu, otkrit će da imamo robusne API-je za programere, sadržaj i alate koji osiguravaju da gradnja na Algorandu bude što jasnija, brza i jednostavnija. Ovi će programi olakšati razvojnim programerima da pomažu u prelasku naslijeđenih poslovnih procesa na blockchain, kao i u izgradnji novih dva sloja proizvoda na vrhu Algoranda.

(Za Stevea Kokinosa) Dolazeći iz dugoročnog uspjeha s Fuzeom, koja pouka iz vašeg iskustva tamo je najbolje prenijeta na vaš rad s Algorandom?

Uspješna poduzeća moraju stvoriti ravnotežu između tehničke i poslovne izvrsnosti. U Algorandu smo preuzeli revolucionarnu tehnologiju koju su razvili naš osnivač Silvio Micali i tim vodećih stručnjaka za kriptografiju, teoriju, matematiku, distribuirane sustave i inženjerstvo te smo tu tehnologiju kombinirali s iznimnom izvedbom i mogućnostima izlaska na tržište tim.

Svaka će tvrtka patiti ako je tehnologija vodeća, a izvršenje posla je samo prosječno. To smo riješili u Fuzeu, a volim misliti da smo to riješili i u Algorandu.

(Za Stevea Kokinosa) Alternativno, koji je jedinstveni izazov s kojim se suočava projekt zasnovan na blockchainu poput Algoranda u usporedbi s drugom tradicionalnijom infrastrukturom koja se temelji na oblaku.

Blockchain predstavlja temeljni pomak u načinu na koji ljudi trguju i razmjenjuju vrijednost. Poput oblaka, zasigurno očekujemo da će tvrtke htjeti premjestiti razne standardne procese na blockchain protokole radi učinkovitosti koju pruža.

Međutim, u Algorandu gradimo temeljnu tehnologiju koja će značajno povećati broj pojedinaca koji mogu pristupiti značajnim ekonomskim prilikama i izgraditi ekonomsku priliku u istinski bez granica i decentraliziranoj ekonomiji.