Uz 6% APY na BTC i 8,6% na stabilne kovanice, BlockFi kamatni račun čini se kao zraka sunca za vlasnike digitalnih sredstava koji su se navikli na to da im se udjela trpaju zbog volatilnosti tržišta.

Istražimo u našoj BlockFi recenziji. 

Kratki sažetak računa za BlockFi kamate

BlockFi je privatna platforma za posudbu sa sjedištem u New Yorku osnovana 2017. godine BlockFi račun za kamate je jedina opcija za pohranu kriptovaluta koja plaća stope ponuda koje su konkurentne većini kamatnih stopa na račune koji nisu u kriptovaluti.

 1. BlockFi omogućava korisnicima da zarade konkurentne složene kamatne stope na svoje kriptovalute, kao što su BTC, ETH, LTC, USDC, USDT, GUSD i PAXG. 
 2. Održava depozite kriptovaluta sigurnim. Depozite kriptovaluta BlockFi drži Gemini Trust Company, koju regulira New York Department of Financial Services.
 3. Dostupan je širom svijeta, izvan sankcioniranih ili promatranih zemalja. 
 4. Omogućuje bilo kada podizanje novca. Korisnici dobivaju jedno besplatno povlačenje mjesečno. 
 5. Nudi jednostavnu i laku registraciju.

S 8,6% kamata na stabilne dobitke kao što su USDC i 6% na BTC, BlockFi je prilično atraktivna opcija za pojedince koji imaju početničku do umjerenu razinu znanja s digitalnom imovinom.

Snimka zaslona s BlockFi-ovog kalkulatora kamata. 100.000 USDC-a zaradit će 8600 u USDC-u za godinu dana.

Usporedno, BlockFi nudi 43x više nego štedni računi s visokom kamatom kod Ally Bank (0,2%) i 4,7x nego WealthFront (1,82%). Međutim, vrijedi napomenuti da BlockFi depoziti nisu osigurani FDIC-om, pa se BlockFi računi ne bi trebali smatrati štednim računom. To je investicijski račun, a korisnici su izloženi jedinstvenom nizu rizika koji nisu tradicionalni fiat štedni računi. 

BlockFi također nudi zajmove potpomognute vašom kriptovalutom s omjerom LTV od 50%.

Sljedeći BlockFi pregled i intervju posebno se odnose na BlockFi kamatni račun, a ne za kreditne proizvode. 

Napomena urednika o ažuriranju članka # 1: U studenom 2020. BlockFi je najavio pokretanje svoje Bitcoin Rewards kreditne kartice. Kartica se trenutno nalazi na popisu čekanja i dostupna je korisnicima BlockFi-a. Ažurirat ćemo pokrivenost kada se kartice puste i sami ih upotrijebimo. 

Tim BlockFi

Voditeljski tim BlockFi-a ima desetljeća iskustva u tradicionalnim financijskim uslugama i bankarskom svijetu, a tvrtka tvrdi da ima konzervativan pristup regulaciji koji će je postaviti za održivi dugoročni rast i širenje. 

Tim vodstva BlockFi-a

Tim vodstva BlockFi-a

Osnivač & direktor tvrtke, Zac Prince ima iskustvo u vodećim ulogama u više uspješnih tehnoloških tvrtki. Prije pokretanja BlockFi-a vodio je timove za razvoj poslovanja u Orchard Platform, posredniku i RIA-i u sektoru internetskog kreditiranja i Zibby, internetskom potrošačkom zajmodavcu. 

Suosnivač & Potpredsjednik operacija Flori Marquez ima iskustvo u upravljanju proizvodima alternativnog zajma. U industriji zajma na tržištu pomogla je izgraditi, prilagoditi i optimizirati portfelj od 125 milijuna dolara za Bond Street (koji je kupio Goldman Sachs). Kao voditeljica upravljanja portfeljem, Flori je upravljala svim operacijama od mjesta nastanka do zadanih obveza i parnica.

Glavni direktor za rizike, Rene Van Kesteren proveo više od 15 godina u BAML-u kao generalni direktor ML Professional Clearing / Prime Brokerage. Tijekom svog boravka tamo izgradio je platformu za pozajmljivanje strukturiranu glavnicom, uključujući okvire za usklađivanje rizika i propisa. Prije BAML-a, Rene je radio kao trgovac vlasničkim derivatima u Caxtonovom odjelu za strateška kvantitativna ulaganja.

BlockFi financiranje: Koliko je novca BlockFi prikupio?

BlockFi nedavno pokrenut 50 milijuna dolara u seriji C koju vodi Morgan Creek Digital, s investitorima koji sudjeluju poput Valar Ventures, Winklevoss Capital, Kenetic Capital, CMT Digital, Castle Island Ventures, SCB 10X, HashKey, Avon Ventures, Purple Arch Ventures, Michael Antonov, NBA igrač Matthew Dellavedova , i dvije sveučilišne zadužbine.

Prije svoje nedavne serije C, BlockFi je podigao  18,3 milijuna dolara u seriji A financirana od strane Valar Ventures (s podrškom Peter Thiela) uz sudjelovanje Winklevoss Capital, Galaxy Digital, ConsenSys Ventures, Akuna Capital, Avon Ventures, Susquehanna, CMT Digital, Morgan Creek i PJC. 

Podaci o tvrtki BlockFi od 5. listopada 2020., ljubaznošću Crunchbasea.

Podaci o tvrtki BlockFi od 05.10.2020, ljubaznošću Crunchbasea.

BlockFi je također podigao ranija kola SoFi-a i Purple Arch Ventures-a.  

Tim napominje da predviđaju prikupljanje dodatnog kapitala u budućnosti kako bi se olakšao kontinuirani razvoj proizvoda i brzi rast.

Kao tvrtka, prihod Blockfija povećao se 10 puta tijekom prošle godine, stavljajući ga na pravi put da bi tijekom sljedeće godine dosegao 100 milijuna USD prihoda. S više od 1,5 milijardi dolara imovine na platformi i stopom gubitka od 0% u svom kreditnom portfelju, BlockFi je dao snažne argumente da se uspostavi kao dominantan entitet u sveobuhvatnom FinTech prostoru u nastajanju. 

BlockFi pregled računa kamata i kamatne stope BlockFi

Kamatne stope BlockFi prilično su konkurentne, pogotovo u usporedbi s jednostavnim držanjem vaše kriptovalute na beskamatnoj burzi ili novčaniku. 

 • Bitcoin: Korisnici mogu zaraditi do 6% godišnje kamate na depozite ispod 2,5 BTC i 3% na bilo koji iznos BTC-a iznad tog BTC praga. 
 • Ethereum: Korisnici mogu zaraditi do 5,25% godišnje kamate na bilo koji ETH depozit.
 • Litecoin: Korisnici mogu zaraditi do 5% godišnje kamate na sve depozite.
 • Blizanci: Korisnici mogu zaraditi 8,6% kamata na svoje GUSD depozite. 
 • USDC dolari: Korisnici mogu zaraditi 8,6% kamata na svoje USDC depozite. 
 • PAX: Korisnici mogu zaraditi 8,6% kamata na svoje PAX depozite. 
 • PAXG: Korisnici mogu zaraditi 5% kamate na svoje PAXG depozite. 
 • USDT: Korisnici mogu zaraditi 9,3% kamate na svoje USDT depozite. 

 

Kamatne stope BlockFi-a

Kamatne stope BlockFi-a na dan 24.1.2021

Kamatne stope plaćaju se u njihovoj nominalnoj kriptovaluti. Na primjer, zaradit ćete 0,06 BTC na 1 BTC u punoj godini, pod uvjetom da kamatna stopa ostane ista. Ako ste neko vrijeme bili u prostoru kriptovaluta, nisu vam strani za i protiv posjedovanja hlapljive imovine – vaš 0,06 BTC može biti veći ili manji od protuvrijednosti u USD u trenutku pologa, pa planirajte u skladu s tim. 

Međutim, zarada od 8,6% na stabilnom valuti poput Gemini Dollar eliminira neke rizike od volatilnosti. 10.000 USD u GUSD-u zaradit će vam 860 USD u punih godinu dana, a budući da je vezan za američki dolar, nećete morati biti zabrinuti zbog njegove drastično različite cijene (pod uvjetom da se Blizancima ili njihovim GUSD-ima dogodi nešto katastrofalno .) 

Napominjemo da BlockFi naplaćuje paušalne naknade za povlačenje. koji se oduzimaju od ukupnog iznosa povlačenja. Korisnici dobivaju 1 besplatno povlačenje mjesečno. 

Kako BlockFi zarađuje novac?

BlockFi je raširena tvrtka koja zarađuje posuđujući kapital po određenoj stopi (kamatne stope koje plaća korisnicima) i daje joj veću stopu (kamatne stope koje nudi za BTC / ETH / GUSD zajmove). A BlockFi post na blogu napominje da tvrtka prvenstveno surađuje s institucionalnim protustrankama kako bi im ponudila likvidnost. Ovi se zajmoprimci sastoje od: 

 • Trgovci i investicijski fondovi koji traže mogućnosti arbitražnog trgovanja na usitnjenom tržištu. Oni posuđuju kriptovalute kako bi umanjili praznine među razmjenama ili disperziranim tržištima. Trgovci maržom će se zaduživati ​​kako bi podstakli svoje strategije trgovanja. 
 • Trgovci na slobodnoj prodaji (OTC) koji povezuju kupce i prodavače koji radije ne obavljaju transakcije putem javnih burzi, često uz strmu nadoknadu. Te stranke trebaju držati zalihu kriptovaluta pri ruci kako bi udovoljile potražnji. Budući da je posjedovanje kriptovalute vrlo kapitalno intenzivno i nosi rizike od volatilnosti cijena, proizvođači OTC tržišta posudit će od zajmodavaca kao što je BlockFi kako bi im olakšali potrebe. 
 • Ostale tvrtke kojima je potreban popis kriptovaluta kako bi svojim klijentima osigurale likvidnost. Ova kategorija uključuje tvrtke poput bankomata za kriptovalute koji većinu svoje imovine kriptovaluta drže u hladnjači i trebaju određenu razinu likvidnosti da bi svakodnevno funkcionirali. 

Je li BlockFi siguran? Je li vaš novac siguran na BlockFi-u?

Na temelju naših istraživanja i razgovora, BlockFi prolazi sigurnosni test. Pa, otprilike je siguran kao Blizanci, njegov primarni skrbnik. Blizanci drže 95% imovine u hladnjačama, a 5% u vrućim novčanicima koje osigurava Aon. 

Gemini je licencirani skrbnik i pod nadzorom NYDFS-a, a nedavno je od Deloitte-a dobio rješenje o skrbništvu za SOC2.

Iako su kamatne stope BlockFi-a privlačne, prirodno je da ljubitelji kriptovaluta budu skeptični – i s pravom smo skloni paranoičnoj pasmini. Tome služi ova Blockfi recenzija!

Što se događa s korisničkim sredstvima tijekom svakog od ovih scenarija? Kako su zaštićeni? 

Čak i ako vjerujemo tvrtki, za koju malo imamo naznaka da se BlockFi-u ne može vjerovati, „što ako je sudnji dan“ drži primarne nekretnine u našem mozgu. Razgovarali smo o sudnjem danu s timom BlockFi: 

Što će se dogoditi ako BlockFi bude hakiran ?: “Blizanci su primarni skrbnik BlockFi-a, a BlockFi ne drži izravno privatne ključeve. Gemini veliku većinu svoje imovine drži u hladnjači i jest osigurao Aon. Blizanci su licencirani skrbnici i pod nadzorom NYDFS-a. Nedavno su dobili SOC2 Tip 1 revizija usklađenosti iz Deloittea za njihovo skrbničko rješenje. Potičemo korisnike da pročitaju više o Sigurnost Blizanaca.

Što se događa ako je korisnički račun ugrožen ?: “Od svog osnivanja BlockFi nije izgubio sredstva kupaca. U slučaju da je korisnički račun ugrožen, a što su naši sigurnosni protokoli u prošlosti uhvatili, zamrzavamo račun pojedinca na jedan tjedan. Zatim s pogođenom osobom vodimo videokonferenciju kako bismo provjerili njihov identitet. Tada možemo promijeniti njihovu adresu e-pošte i lozinku, kako bi mogli povratiti kontrolu nad svojim računom. ” 

Što će se dogoditi ako odjednom svi zadrže svoje zajmove u kriptovalutama ?:  „Kada posuđujemo kripto imovinu za generiranje prinosa, imamo izuzetno temeljit postupak upravljanja rizicima i kreditne analize. Primarno posuđujemo samo velikim, dobro kapitaliziranim institucionalnim zajmoprimcima ili drugim ugovornim stranama koje su voljne objaviti kolateral i pružiti mogućnost margin-poziva 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. ”  

“To znači da, ako BTC-u posuđujemo milijun dolara u vrijednosti od tvrtke, tvrtka XYZ kolateralizira zajam (obično ~ 120%) dajući nam oko 1,2 milijuna američkih dolara. Ako bi zajam tada ušao u poziv za maržu, a zajmoprimac nije mogao pružiti dodatno osiguranje (zadano), upotrijebili bismo njegovo osiguranje u USD za kupnju kripto. ” 

„Aktivno posuđujemo od siječnja 2018., uključujući tijekom više razdoblja velike volatilnosti, bez gubitaka u cijelom našem kreditnom portfelju. BlockFi je obvezan NDA-om raspravljati o uvjetima određenih zajmoprimaca / stopa. “

Kako se mogu prijaviti za BlockFi račun?

Prijava za BlockFi račun prilično je jednostavna i može se obaviti za manje od dvije minute. 

 1. Možete započeti već od ove BlockFi recenzije. Idite na Web stranica BlockFiPomoću ovog koda na svoj depozit možete primiti do 500 USD kao bonus za registraciju, počevši od 25 USD bonusa za registraciju kada položite najmanje 500 USD. 
 2. Idite na opciju “Zaradite kamatu” na klizaču početne stranice ili “Započnite” u izborniku. 
 3. Unesite svoju e-adresu i napravite lozinku za stvaranje svog računa. 
 4. Unesite kontrolni kôd poslan na tu e-poštu. 
 5. Nakon što se prijavite, odaberite “Polog” da biste potvrdili svoj identitet i izvršili svoj prvi polog. 
 6. Unesite svoje osobne podatke za provjeru (1. dio)
 7. Prenesite oblik osobne iskaznice, poput putovnice, vozačke dozvole ili osobne iskaznice, i pričekajte da bude odobren. 

Kako mogu stupiti u kontakt sa BlockFi korisničkom službom?

Ako želite kontaktirati BlockFi službu za korisnike, možete ih kontaktirati na [e-pošta zaštićena]

Do sada je podrška za BlockFi bila znatno iznad prosjeka. Javite nam kako je vaše iskustvo bilo drugačije! 

Je li BlockFi osiguran?

Je li BlockFi FDIC osiguran? Pa, budući da se FDIC osiguranje ne odnosi na digitalnu imovinu kao što su kriptovalute, vaši depoziti u BlockFi-u nisu pokriveni FDIC osiguranjem. Međutim, BlockFi koristi partnersku tvrtku Gemini kao skrbničku uslugu, a Gemini ima vlastito osiguranje za svoje depozite. 

BlockFi intervju

Kako je održivo nuditi 5,2% na BTC kamate?? 

„Kamate koje smo u mogućnosti platiti temelje se na prinosu koji možemo generirati zajmom, koji je izravno povezan s tržišnom potražnjom u prostoru (tj. Koje su stope institucije spremne platiti za posudbu određene kripto imovine, jer ona varira od imovine do imovine). NDA-i nas obvezuju na raspravu o specifičnostima (institucije, određene stope itd.). ” 

Može 8,6% kamatne stope na Blizance dolare? Možete li razgovarati o tome zašto Blizanci?

“U mogućnosti smo koristiti stabilne depozite za financiranje potrošačkih zajmova (prosječni APR je ~ 10-13%), tako da si možemo priuštiti plaćanje većih kamata deponentima GUSD / Stablecoin.”

Kamatna stopa BlockFi može se mijenjati na mjesečnoj osnovi, možete li objasniti zašto je to tako?

“Buduće promjene najavljuju se obično 1-2 tjedna prije novog mjeseca, dajući klijentima dovoljno obavijesti i vremena za pripremu. Kamate koje smo u mogućnosti platiti u funkciji su potražnje za zaduživanjem. 

Do danas se naša BTC kamatna stopa i GUSD kamatna stopa nisu promijenile. Možete pročitati više o tome zašto su naše stope promjenjive i kako funkcionira tržište pozajmljivanja ovdje i ovdje.” 

Što se događa u slučaju BTC / ETH vilice? Hoće li se i na korisnikov račun pripisati račvasti novčić? 

“Blizanci su naš skrbnik i imaju sve informacije o tome što se događa u slučaju račvaste mreže. Pogledajte njihov korisnički ugovor ovdje gdje možete pročitati više o tome. ” 

Kako izgleda budućnost BlockFi-a? Kako će se ova BlockFi recenzija razlikovati za godinu dana?

„Uvjereni smo da ćemo postati vrlo velika i uspješna tvrtka koja pruža financijske usluge na globalnoj razini u korist milijuna klijenata. Planiramo proći kroz tri različite faze rasta temeljene na našem adresiranom tržištu i proizvodima:

 • Faza 1 
 • Proizvodi za ljude koji već posjeduju Bitcoin ili drugu kripto imovinu koja je podržana na platformi BlockFi
 • Sposobnost zarade kamata na zajam USD osiguran vašom kripto
 • Faza 2

  • Proširite adresirano tržište tako da obuhvati ljude koji još ne posjeduju kriptovalute.
  • Pokrenite mogućnost kupovine i prodaje na platformi i proizvoda kategorije plaćanja poput Bitcoin nagrade kreditne kartice
  • Faza 3

   • Usredotočite se na globalno širenje i proširite adresirano tržište tako da uključuje korisnike koji možda nikada neće htjeti posjedovati kripto
   • Snažno koriste stabilan novac za pružanje tradicionalnih bankarskih proizvoda na blockchain tračnicama
   • Završne misli: Je li BlockFi legitiman? Vrijedi li BlockFi?

    Svi naši pokazatelji za ovaj pregled BlockFi-a (povijest, tim, komunikacija s podrškom i procjena poslovnog modela) ukazuju na da: BlockFi je legitiman. Postoji vrlo malo dokaza koji ukazuju na suprotno. Na internetu postoji pregršt negativnih recenzija nezadovoljnih korisnika, ali čini se da su uglavnom ukorijenjeni u nerazumijevanju (tj. Pod pretpostavkom da je kamata plaćena u USD, a ne u BTC / ETH / GUSD). 

    Bez obzira isplati li BlockFi, to se svodi na vaš profil rizika i ono što radite sa svojom kriptovalutom. Kamatne stope BlockFi prilično su konkurentne u industriji i za neke digitalne resurse, vodeće u industriji. 

    Ako samo sjedite na burzi, možete i iskoristiti blagodati složenih kamata. 10 BTC pretvorilo bi se u 10,62 BTC za godinu dana, što nije beznačajan dobitak od oko 5000 USD za godinu. Također biste dobili blagodati ili tragediju cijena Bitcoina koja raste ili pada. 

    Međutim, vrijedno je zapamtiti da je svaki put kada vaša kriptovaluta napusti vaše tvrde novčanike izložen većem stupnju rizika. Ako bi BlockFi ili Gemini doživjeli neki (vrlo malo vjerojatan) katastrofalan hak, vaša bi kriptovaluta bila u opasnosti. 

    Naš pregled BlockFi vraća se pozitivnim. Nakon razgovora s predstavnicima timova i njihovim timom za podršku na strani klijenta, radujemo se što ćemo se BlockFi dodatno učvrstiti u prostoru. Projekti poput BlockFi jednostavno postojeće pružaju ulagačima kripto valuta prijeko potrebnu diverzifikaciju tokova prihoda, nešto što su tvrdoglavi HODLeri propustili tijekom posljednjih nekoliko godina. 

    Rezultat CoinCentrala

    Ekskluzivan! Primite 25 USDC USD bonusa kada kliknete i financirate novi BlockFi račun s najmanje 500 USD. Primjenjuju se uvjeti.

    Napomena urednika / izjave o odricanju odgovornosti: Gornji članak ne treba tumačiti kao investicijski savjet – nije. Ovaj je osvrt napisan u obrazovne i zabavne svrhe.