Cjelovit vodič za Blockchain oglašavanje

Kao što možete zamisliti, blockchain projekti ne pokušavaju samo reklamirati svoju robu. Neki blockchain projekti i sami su alati za oglašavanje. Ono što je u središtu obje teme je ideja sigurnosti i privatnosti.

I to ima smisla. Privatnost je danas valuta. Facebook oglasi omogućuju vam ciljanje korisnika laserskim identifikatorima kao što su dob i vaš omiljeni film. Nakon skandala Cambridge Analytics, zabrinutost zbog zlouporabe privatnih podataka raširenija je nego ikad prije.

Unatoč tome, kripto i blockchain projekti su oni koji dobivaju hladnoću od reklamnih agencija. Postoji razlog zašto niste dobili oglase ciljane na pretraživačku mrežu 2.284 ICO-a u 2018. Prošle godine divovi internetskog oglašavanja zabranili su kripto i blockchain oglase sa svojih platformi.

Google i Facebook naglasili su da je to zbog zaštite korisnika. A možda je to istina. Uostalom, prema jednoj studiji, 80 posto ICO-a koja se dogodila 2017. godine mogla bi se smatrati prevarom. Zapravo je reakcija bila toliko jaka, da su obje platforme kompromitirale postupkom stavljanja na bijelu listu.

Učinak kripto banke na tržište

Očito je da je kriptozabrana utjecala na rast blockchain tržišta.

Ova debela zabrana ometa napore u obrazovanju za zaštitu kripto korisnika i sprječava startupe da skupe javnu potporu koja im je potrebna za preživljavanje. Na neki je način zabrana oglašavanja postala Catch-22. Zbog toga blockchain projekti ne mogu rasti poput redovnog poslovanja, a njihov neuspjeh smatra se znakom da je zabrana pravi izbor.

Razmislite o ovome: zabrane su stigle sredinom medvjeđeg trenda 2018. godine. Ova akcija možda nije jedini uzrok pada cijene, ali je negativno utjecala na povjerenje investitora. To je bio još jedan faktor koji je pridonio medvjedima.

Ipak, to ne znači da blockchain oglašavanje na ovim platformama može biti potpuno bačeno kroz prozor.

Blockchain oglasi s Googleom

Google je prošle godine ublažio punu zabranu Adwordsa s program dopuštenja, ali diskrecijsko je. Iako postoji aplikacija koja mora biti odobrena za kripto oglašavanje, ona vam možda neće trebati za vaš blockchain projekt.

Ključne riječi koje sadrže blockchain nisu nužno zabranjene, ali nisu ni visoko pretražene. Na primjer, letimičan pogled na Google Trends pokazuje da su najtraženiji pojmovi i dalje “što je blockchain”, pa čak i jednostavno “blockchain”. Korištenjem planera ključnih riječi možete iscijediti malo više podataka u smislu količine i cijene. Iako ćete trebati testirati svaku ključnu riječ kako biste doista dobili ideju funkcionira li za vas ili ne.

Snimak zaslona iz Adwords planera ključnih riječi, koji sije neke rezultate za ključnu riječ blockchain kako bi pomogao ljudima da razumiju blockchain oglašavanje.

Neki primjer ključnih riječi povezanih s blockchainom i njihove cijene.

Facebook – vrijedi li to?

Kao i Google, Facebook ima strogu zabranu kripto i blockchain proizvoda. Toliko je strog da bi čak i spominjanje “hardvera” u pojačanom postu moglo dovesti do toga da se označi kao kripto post! Ali možda je stroga pogrešna riječ. U stvarnosti, Facebook botovi ne razumiju kontekst, a ljudski recenzenti nisu nužno obučeni za tehnologiju ili financije.

Možete pokušati svoj projekt staviti na bijelu listu na Facebooku s ovim oblikom, ali postupak je neizvjestan. Mogli bi potrajati mjeseci da bi se dobio odgovor. Ako ga uopće dobijete. Prema Facebooku:

“Imajte na umu da pridržavamo pravo odbiti bilo koju prijavu ili povući podobnost u bilo kojem trenutku bez najave. Ispunjavanje uvjeta može podlijegati uvjetima i ograničenjima koje Facebook odluči. Oglašavanje mora biti u potpunosti u skladu sa svim primjenjivim uvjetima i pravilima, uključujući Facebook pravila oglašavanja. Facebook može pregledavati i odbiti oglase po vlastitom nahođenju ”

Ako vaš proizvod nije specifičan za kripto, možete ciljati kripto korisnike i ljude zainteresirane za blockchain tehnologiju. Da bi vam oglašavanje na Facebooku funkcioniralo, sa ili bez aplikacije dopuštenog, morat ćete dizajnirati kreativni lijevak koji koristi druge točke boli u industriji dok ciljate zainteresirane strane.

Blockchain oglasi na Facebooku: Snimak zaslona publike koja cilja kripto opcije.

Neke opcije za ciljanje kripto korisnika na Facebooku unatoč zabrani.

Naravno, s obzirom na dosadašnje rezultate Facebooka s privatnošću podataka, možda ih želite potpuno izbjeći.

Sve što trebate znati o Blockchain oglašavanju

Blockchain oglašavanje je teško, ali nije nemoguće. U ovom pouzdanom vodiču provest ćemo vas kroz ono što trebate znati da biste uspjeli u blockchain oglašavanju.

Glavna demografija

Kome biste trebali biti marketinški? Široku publiku za kripto i blockchain lako je pronaći. Kripto korisnici su uglavnom tisućljetni, muško, zaposleno i ateisti. Nadalje, više od polovice je zakačeno ili američko. Čini se da bi to suzilo, zar ne?

To su samo općeniti demografski podaci. Ključno je pogledati specifičnu publiku vlastitog projekta. Osim ako ne stvarate novu razmjenu ili kriptocentrični projekt, vjerojatno ćete morati razmotriti i cijelu drugu grupu – one koji nisu na blockchainu, ali trebali bi biti.

Uvijek je najbolje smisliti dvije do tri persone kupca koje možete koristiti prilikom izrade oglasa. To može uključivati ​​persona za investitore ili tipove korisnika.

Affiliate marketing

Jedan od modela marketinga koji je učinkovit je affiliate marketing. Drugim riječima, stvorite ponudu za korisnike da dovode druge na vašu platformu. Možda je to popust ili bonus novčića. Ova je tehnika zapravo usmena predaja za kampanju, ali može biti izuzetno korisna i jeftina opcija.

Jedino pitanje? Trebate funkcionalan proizvod i angažiranu zajednicu.

Povezivanje s industrijskim resursima

Da biste stvorili zanimljivu zajednicu koja vam je potrebna za udruženi marketing ili marketing od usta do usta, morate imati aktivan plan za suradnju s vođama misli i vodećim publikacijama.

To može značiti oglašavanje na vrhunskim kripto web lokacijama, poput CoinTelegraph ili CoinCentral (namigivanje namigivanjem, gurkanje gurkajući). To također može značiti stvaranje niti i interakciju Bitcoin razgovor, kustos grupe Telegram i još mnogo toga.

Ovo je u osnovi tradicionalniji PR i način oglašavanja, koristeći kripto-prihvatljive izvore.

Blockchain oglašivači

To je reklo, drugi način da iskoristite svoju blockchain marku je oglašavanje s drugim blockchain alatima. Postoje blokchain alati za oglašavanje poput NYIAX, platforma za trgovanje ugovorom o oglašavanju koja oglašivačima omogućuje smanjenje troškova. Drugi projekt, BitClave, prikazuje samo oglase korisnicima koji se izravno bave njihovim pojmom za pretraživanje. Ovaj pristup je jednostavniji za korisnika i opet smanjuje troškove za oglašivača.

Drugi projekti poput MadHive tvrde da mogu provjeriti i osigurati podatke od prijevare, što je definitivan plus. AdEx, oglasna mreža koja se temelji na Ethereumu, također želi smanjiti prijevaru i troškove oglasa, istovremeno proširujući doseg.

Konačno, hrabri preglednik i njemu pridruženi osnovni žarište pažnje (BAT) implementiraju brojne značajke kako bi korisnički podaci ostali privatni, a oglašivačima i dalje pomažu u ciljanju pravih kupaca.

Na kraju dana

Opća kriptozabrana šteti ne samo blockchain projektima već i potencijalnim korisnicima blockchain tehnologije. Ako se startup ne može oglašavati, kako može rasti? Ili još podmuklije, kako obrazovne web stranice mogu druge naučiti o tehnologiji i upozoriti ih na potencijalne prevare ako ne mogu doći do glavne populacije?

Unatoč svemu tome, blockchain oglašavanje je još uvijek moguće, čak i na glavnim platformama. Samo treba biti malo kreativan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map