Završili ste svoje istraživanje. Odabrali ste svog omiljenog delegata (ili delegate). I nabavili ste svoje EOS tokene. Ali sada ste zapeli pokušavajući smisliti kako glasati za EOS Block Producenta. Bez obzira na to jeste li prvi put da sudjelujete u sustavu delegiranog dokazivanja uloga (DPoS), postupak glasanja može zastrašivati.

Imate nekoliko opcija, različitih težina i sigurnost, putem kojih možete dati svoj glas. Ovdje smo da vas korak po korak upoznamo s načinom glasanja za proizvođača blokova EOS koristeći dvije od tih opcija. Većini preporučujemo prvi, alat za glasovanje Greymass. Jednostavniji je za upotrebu od druge opcije, cleos, i intuitivniji za početnike. Započnimo.

Alat za glasovanje Greymass – EOS glasovanje na jednostavan način

Iz razloga koje možete dokučiti u nastavku, brojne su kritike zajednice da je glasanje proizvođača EOS-ovih blokova bilo previše komplicirano za redovnog korisnika. Kao odgovor na to, Greymass, producent blokova EOS-a, stvorio je alat za glasanje koji će pomoći.

Ova metoda nije toliko sigurna kao glasovanje putem vašeg sučelja naredbenog retka (opcija br. 2) zbog oslanjanja na treću stranu, Greymass. Međutim, kôd je otvorenog koda, a alat ima potporu nekoliko drugih proizvođača blokova.

Korak 1. Preuzmite i instalirajte alat za glasanje.

Korak 2. Povežite se s API čvorom. Možete pronaći popis čvorova ovdje.

eos glasač spojiti na zaslon čvora

Povežite se s EOS API čvorom.

3. korak. Unesite ime računa, privatni ključ i lozinku lokalnog novčanika. Ako ne znate naziv računa, kliknite “Potražiti ime računa? ” koristiti alat za pronalaženje.

eos glasač unesite podatke o računu

Unesite podatke o računu da biste uvezli račun.

4. korak. Spremite svoje vjerodajnice. Vaši će podaci biti šifrirani i spremljeni na vaš uređaj, tako da ih ne morate ponovo unositi sljedeći put kada otvorite novčanik.

Korak 5. Glasanje. Na stranici za glasanje proizvođača odaberite svoje proizvođače blokova. Možete ih odabrati do 30.

eos glasački glas

Možete glasati za do 30 delegata EOS-a.

To je to. Slijedite pet jednostavnih koraka i sudjelujete u EOS ekosustavu.

Sučelje naredbenog retka (CLI) – teško, ali sigurno

Najsigurniji način glasanja za EOS proizvođača blokova je putem vašeg CLI-a cleos. Međutim, budući da glasate putem naredbenog retka, to nije intuitivno i može biti teško ako niste pametni. Zbog tog razloga, preporučujemo upotrebu CLI-a samo ako imate tehničkog iskustva. Ako nije, slijedite upute za Greymass Voting Tool iznad.

Napomena: Ove upute pretpostavljaju da već imate neke EOS tokene i par privatnih / javnih ključeva.

Korak 1. Klonirajte EOS repo iz Github.

git klon https://github.com/EOSIO/eos –rekurzivan

Korak 2. Idite u EOS direktorij i gradite.

cd eos

./eosio_build.sh -s “EOS”

cd graditi

sudo make install

3. korak. Otvorite novi terminal.

(Bilješka: Koraci 4 do 7 bili su potrebni pri pokretanju glavne mreže. Ali sada, kada je zamjena tokena gotova, bez njih bi vam trebalo biti dobro.)

4. korak. U novom terminalu započnite keosd.

keosd

Korak 5. Stvorite svoj novčanik. Tamo su tri načina možeš ti to.

EOS kreira novčanik

Korak 6. Nakon izrade novčanika dobit ćete lozinku. Kao i uvijek, pazite da lozinku pohranite na sigurno mjesto.

Korak 7. Uvezite svoj privatni ključ u novčanik koji ste upravo stvorili.

EOS uvozi privatni ključ

(Bilješka: Koraci 4 do 7 bili su potrebni pri pokretanju glavne mreže. Ali sada, kada je zamjena tokena gotova, bez njih bi vam trebalo biti dobro.)

Korak 8. U novom terminalu, iz novčanika, povežite se na čvor.

Povezivanje EOS čvora

Korak 9. Trčanje ‘dobiti informacije’ kako biste dobili informacije o stanju blockchaina.

eos dobiti informacije

Korak 10. Uzmi svoj informacije računa. Ako ne znate ime računa, možete ga pronaći unošenjem javnog ključa u Alat EOS autoriteta.

EOS dobiva informacije o računu

11. korak. Uložite EOS tokene glasati.

  • iz TEXT – Račun koji delegira propusnost
  • TEKST PRIJEMNIKA – Račun s kojeg se prenosi širina pojasa
  • share_net_quantity TEKST – Količina EOS-a koju treba dodijeliti za mrežnu propusnost
  • share_cpu_quantity TEXT – Iznos EOS-a koji se delegira za širinu pojasa CPU-a

EOS tokeni uloga

Korak 12. Navedite svoje delegatske mogućnosti za proizvođače blokova.

delegati eos liste

Korak 13. Dajte svoj glas koristeći ime prikazano na prethodnom popisu. Možete glasati za do 30 različitih proizvođača blokova.

EOS glasovanje

14. korak. Potvrdite svoj glas ponovnim navođenjem delegata EOS-a. Postoci glasovanja trebali su se u skladu s tim promijeniti.

EOS Block Producer Glasanje – ostali alati

Osim dvaju alata koja smo istaknuli u ovom članku, postoji i nekoliko različitih načina glasanja. Nekoliko proizvođača blokova stvorilo je web portale jednostavne za upotrebu, ali to su zasad najsigurniji mehanizmi. Ako odlučite glasati putem weba, pobrinite se da se alat integrira s Raspršiti i izbjegavajte unos privatnog ključa na web stranicu.

Bez obzira na preferiranu metodu, važno je glasati. Trenutno je to učinilo manje od 40 posto zajednice. Ova slaba odazivnost znači da mali broj članova zajednice trenutno ima neproporcionalnu količinu kontrole nad budućnošću ekosustava. S ovim vodičem u ruci nemate opravdanja zašto svoj glas ne čujete.