Rudarstvo Ethereuma s Maca postalo je sve pristupačnije s razvijenijim korisničkim sučeljima. Međutim, izvorni hardver uključen u većinu Appleovih računala možda nije dovoljan za ostvarivanje dobiti, no ipak je to izvrstan način za stjecanje iskustva s rudarstvom.

Općenito su tri stupnja poteškoća u rudarstvu: rudarstvo u oblaku, hobi rudarstvo i rudarstvo profita. Iako se međusobno ne isključuju, svaka razina zahtijeva različite količine tehničkog znanja i praktičnog sudjelovanja.

Rudarstvo Ethereuma: koja je vaša svrha?

Rudarstvo u oblaku može se smatrati najpristupačnijim, no preporučujemo krajnji oprez prije nastavka.

Mnogim ljudima privlačnost rudarstva u oblaku izgleda kao besplatan novac. Jednostavno iznajmljujete hardver od nekoga drugog na dogovoreno vrijeme. Oni upravljaju rudarima, organiziraju bazen i optimiziraju rad za najbolji povrat ulaganja.

Bum! Novac ulazi, dobit se dobiva, zar ne?

Pa ako se čini previše lako, vjerojatno jest. Rudarstvo u oblaku prožeto je prijevarama nepostojećih rudara kako bi razradili Ponzijeve sheme pljačkajući tisuće ljudi. Reputaciju industrije rudarstva u oblaku zatrovali su ovi loši glumci prevarama nadmašivši legitimne operacije za stotinu prema jednom.

Ako se gotovo ne bavite rudarstvom u oblaku, istražite. Tržišta u oblaku, poput NiceHash, su obećavajuće rješenje za borbenu industriju, a decentralizirana ponavljanja toga mogu uskoro niknuti.

Hobi rudarstvo vjerojatno je košarica u kojoj se nalazite sa težnjama da naučite više i možda povećate svoj hardver u budućnosti. Hobi rudarstvo je svako rudarstvo kojim se možete baviti dok potpuno dobro znate da nećete ostvarivati ​​aktivnu dobit.

Za pokretanje hobi hobiranja nije potrebno puno, zapravo gotovo svako računalo može iskopati barem novčić koji odgovara CPU-u poput Monera ili Ethereuma. Rudarstvo iz hobija često je ograničeno na hardver koji imate u blizini, možda staro računalo ili tvrdi disk (u slučaju rudarstva Storj).

Hobi se uglavnom obavlja s nespecijaliziranim hardverom poput CPU-a ili GPU-a jer ih lako možete pretvoriti u rudare. Na primjer, PC igrači možda će htjeti koristiti stare ili rezervne grafičke procesore za iskopavanje Ethereuma, umjesto da skupljaju više snimaka glave u Call of Duty.

Rudarstvo dobiti je sljedeća logična evolucija kad postanete ozbiljniji u vezi s operacijom. Kao što naziv govori, cilj je ovdje smanjiti ulaze i povećati izlaze. Što se tiče rudarstva, vaši ulozi su vrijeme, zalihe i operativni troškovi poput električne energije. Vaši su rezultati kovanice koje ste iskopali. Ako je vrijednost unosa manja od vrijednosti izlaza, tada imate profit!

Teško ćete pronaći bilo koji profitabilni rudar koji koristi CPU kao svoj primarni hardver. Isplativo CPU rudarstvo davno je prošlo, ekosustav rudara evoluirao je i dalje od toga. GPU rudarstvo je, međutim, zasigurno operativno profitabilno uz pravilno upravljanje ulazima.

Pogledajte izvore poput VoskCoin koji je prvak D.I.Y. rudarska scena s uputama i operativnim uvidom.

Na kraju, ASIC rudari su još jedna klasa profitabilnog rudarstva, ali su uglavnom nepristupačni za rudare u maloprodaji. To ne znači da ASIC niste mogli kupiti sami, ali kapital potreban da bi bio igrač na toj sceni može biti prekomjerno velik. To je uglavnom zbog nefleksibilnosti ASIC hardvera i ciklusa ažuriranja potrebnog da bi se ostalo konkurentno u odnosu na nadogradnje blockchaina.

Početak rada – Kako iskopati Ethereum na Macu

Pod pretpostavkom da ste ovdje zbog hobi rudarstva, postoji nekoliko metoda za vađenje Ethereuma na Macu. Moguće je profesionalno rudarenje s Maca, međutim, ustaljenija ruta je korištenje operativnog sustava Windows (OS) ili prilagođenog Ethereum OS-a temeljenog na Linuxu, poput ethOS-a.

Desktop Rudarstvo s Minergateom

Uz to, najpristupačniji način za početak rudarenja Ethereuma je upotreba rudara grafičkog korisničkog sučelja (GUI) poput Minergatea. GUI rudari su za razliku od sučelja naredbenog retka (CLI) koja zahtijevaju upotrebu tekstualnih naredbi u aplikaciji Terminal.

Iskopajte Ethereum na Macu s Minergateom

Minergate GUI

GUI (koji se ponekad izgovara “goo-ee”) čini sve malo jednostavnijim za korisnika dodavanjem poznatih vizualnih kontrola poput gumba i ikona. Aplikacija Minergate također vrši sve konfiguracije umjesto vas. Ne treba uspostavljati veze s rudarskim bazenima ili prilagođavati kontrole za hardver.

Početak rada s Minergateom

  1. Preuzmite aplikaciju s njihove web stranice.
  2. Registrirajte račun u Minergate sa svojom e-poštom.
  3. Prijavite se u aplikaciju na radnoj površini svojim Minergate računom.
  4. Na kartici ‘Rudar’ izravno odaberite Iskopavanje ETH-a.

Nažalost, Minergate je napravio “GPU rudarstvo [nedostupno] na Mac OS sustavima”, jer više ne mogu biti podržani. Još popularniji CLI rudari imaju problema s podrškom macOS-a nakon verzije 10.11 (El Capitan).

Korisni alat: smcFanControl 2.6 je aplikacija za temperaturu procesora koja može kontrolirati broj okretaja vaših unutarnjih ventilatora i nadzirati temperaturu pod naponom unutar vašeg stroja. Pomoću nje postavite minimalnu brzinu ventilatora i pripazite na opremu prije nego što se stvari pregriju.

Zaključak

Trenutno postoje ograničeni načini kopanja Ethereuma na Macu, jer je poteškoća u tome što premašuje ograničenja CPU-a. Izravnije rješenje bilo bi iskoristiti CPU vašeg Maca za kopanje drugih altcoin-a koji su CPU-više prihvatljiviji.

Aplikacije poput Medonoša i Minergate to omogućuju optimizacijom za iskopavanje najprofitabilnijeg novčića u bilo kojem trenutku. Kovanice koje rudite možete pretvoriti u Ethereum na bilo kojoj modernoj kripto burzi.

Za sada je rudarstvo Ethereuma na Macu ograničeno, međutim, to može biti dobra pobuda za nove rudare. Koristite svoj Mac da se upoznate s rudarskom ekonomijom, terminologijom i raznim zajednicama. Neće proći dugo dok ne počnete tražiti da prilagodite svoju platformu i zaronite dublje u rudarstvo Ethereuma.